Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 στις 9.00 πμ

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ηριάννα

Είμαστε όλοι ένοχοι…

Την 1η Ιούνη 2017 η ελληνική δικαιοσύνη με συνοπτικές διαδικασίες καταδίκασε την Ηριάννα σε 13 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου 187Α.

Με πάτημα ένα… ανύπαρκτο μερικό δείγμα DNA και με μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο το ότι στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στο σύντροφό της ο οποίος κατηγορήθηκε ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και παρά το γεγονός ότι αθωώθηκε, οι στρατοδίκες του εφετείου Αθηνών την εκδικήθηκαν…

«Στο ληκτικό σημείο ενός τραγέλαφου εκτυλισσόμενου επί της οδού Λουκάρεως δεν δικαστήκαμε μόνο εγώ και ο συγκατηγορούμενός μου, αλλά μαζί με εμάς «δικάστηκε» για δεύτερη φορά και ο σύντροφός μου. Τα μετέωρα στοιχεία μιας υπόθεσης που έχει από καιρό λήξει μεταπηδούν από αυτή σε άλλες, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο ενόχων. Μ' αυτό το σκεπτικό οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί για οτιδήποτε. Αρκεί να είναι φίλος με κάποιον που είναι φίλος με κάποιον…

Μια συλλογική ευθύνη που απειλεί να εγκληματοποιήσει όχι μόνο έναν πολιτικό χώρο αλλά οποιαδήποτε σχέση επιλέγουν να πλήξουν για τους δικούς τους λόγους. Καταδικάζοντας την Ηριάννα, καταδικάζουν το συναισθηματικό δεσμό, τη συμπάθεια, το χαμόγελο, το νοιάξιμο.

Δεν είναι τρελοί. Η τρέλα είναι άλλοθι. Είναι αυθαιρεσία. Εκμετάλλευση της ανωνυμίας και της θέσης τους».

Η Ηριάννα αυτή τη στιγμή βρίσκεται έγκλειστη στις φυλακές του Ελαιώνα της Θήβας.

Εμείς οι «απ' έξω» υψώνουμε το χέρι της αλληλεγγύης που περνά τα κάγκελα, τους φρουρούς και τα συρματοπλέγματα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την παύση της δίωξής της.

Δηλώνουμε χωρίς δισταγμό ότι η ποινικοποίηση και καταδίκη των κοινωνικών και συγγενικών σχέσεων δε θα περάσει πάνω από τα σώματά μας.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

14 Ιουλίου στις 19:00 - Πλατεία Συντάγματος

17 Ιουλίου στις 09:00 - Εφετείο Αθηνών - ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΠΙΣΩ!

Συνέλευση Αλληλεγγύης για την Ηριάννα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/70372/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Παρέμβαση για την Ηριάννα

post image

Το απόγευμα της Τρίτης 11/7 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης για την Ηριάννα μπροστά από την Πρυτανεία.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης:

-Παρασκευή 14/7 , 19:00

Πλατεία Συντάγματος

-Δευτέρα 17/7 , 9:00

Εφετείο - Λουκάρεως

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Αλληλέγγυοι-ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575979/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

Έμεις, οι οπαδοί του Απόλλων Σμύρνης, νιώθουμε την ανάγκη να πάρουμε δημόσια θέση για όλα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα, μιας και θεωρούμε πως τα γήπεδα, οι οπαδοί και ότι συνολικά γίνεται γύρω από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, όχι μόνο ξεκομμένο δεν είναι, αλλά, ΑΠΟΛΥΤΑ συνδεδεμένο με όλα όσα γίνονται στην κοινωνία μας.

Η ομάδα μας έχει βιώσει τι θα πει αδικία πολλές φορές και με κάθε τρόπο (προσφυγιά ,υποβιβασμός με κέρμα στα μαύρα χρόνια της χούντας ή και ακόμα ο άδικος και επιλεγμένος από αυτούς που κάνουν χρόνια κουμάντο στο ποδοσφαιρό μας υποβιβασμός απο τη Super League στο παρελθόν.)

Παράλληλα, βλέπουμε τον αυξανόμενο ρυθμό των άδικων συλλήψεων οπαδών ,τον οπαδικό Νόμο ,τις κάμερες ,το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις απαγορεύσεις μετακινήσεων οπαδών να γίνονται κομμάτια της καθημερινότηας μας,θέλοντας και με αυτό τον τρόπο να μας περιορίσουν κάθε στιγμή χαράς, ελευθερίας και έκφρασης μέσα στα γήπεδα που εμείς βλέπουμε ως χώρους ζύμωσης και ανησυχιών σε αντίθεση με αυτά που προβάλει το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Κάνοντας αναφορά σε όλα τα παραπάνω και ως ενεργά μέλη μιας κοινωνίας που έχει κάνει δεύτερη της φύση την αδικία θα θέλαμε μέσα από αυτή την ανακοίνωση να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα ,μια κοπέλα που έχει καταδικαστεί άδικα μόνο και μόνο για τις κοινωνικές της σχέσεις. Στη θέση της Ηριάννας βλέπουμε εμάς που σχεδόν κάθε Κυριακή μας στερούν τα 90 λεπτά ελευθερίας και ζωής σε κάποιο γήπεδο, βλέπουμε το διπλανό μας σε κάποια κερκίδα που είναι "φυλακισμένος " σε ένα σύστημα που τον έχει να εργάζεται με μισθούς πείνας, βλέπουμε τον οπαδό κάποιας άλλης ή και της δικής μας ομάδας που κάποια στιγμή και με την ίδια ευκολία θα μπεί φυλακή, βλέπουμε ένα παιδί της γενιάς μας που σκοτώθηκε στα μέρη μας την ώρα της δουλειάς του...

Σε όλα αυτά η δικαιοσύνη δεν έχει πάρει θέση. ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ πως δεν έχει πάρει θέση ΟΧΙ επειδή είναι "τυφλή " αλλά γιατί είναι ταξικά επιλεκτική, φτιαγμένη στα μέτρα και στα κόλπα αυτών που εξυπηρετεί.

Στο πρόσωπο της Ηριάννας βλέπουμε εμάς, βλέπουμε την καθημερινή αδίκια στις ζωές μας όπως και στη δικαιοσύνη βλέπουμε την αδικία και το κυνήγι σε κάθε φωνή που αντιστέκεται και τους χαλάει τη σούπα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τους σκοπούς που εξυπηρετεί η υπόθεση της Ηριάννας, παράλληλα όμως δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το τι θα κάνουμε, κανένας φόβος από μεριάς μας, ξέρουμε πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αλληλεγγύης και της αντίστασης.

ΥΓ: Με αφορμή την ανακοινωσή μας, θα θέλαμε να συγχαρούμε τούς 8 ποδοσφαιριστές που πήραν δημόσια θέση για τη Ηριάννα, ανεξάρτητα το που θα παίζουν του χρόνου, για εμας είναι πρότυπα αθλητών.

Υ.Γ.2: Παρασκευή 14/7 19:00 όλοι στην Συγκέντρωση συμπαράστασης στην πλατεία Συντάγματος και,Δευτέρα 17/7 09:00 Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών

Ultras Basso Rango

Keep the Fire Burning

πηγή : https://bassorango1891.blogspot.gr/2017/07/bl…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Για την Ηριάννα και τον Περικλή

Η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε 13 έτη κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Το δικαστήριο όχι μόνο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικές περιστάσεις, αλλά ούτε χορήγησε ανασταλτική δύναμη στην έφεση με αποτέλεσμα η Ηριάννα να βρίσκεται έκτοτε φυλακισμένη. Μαζί της καταδικάστηκε με τα ίδια ανύπαρκτα στοιχεία και στην ίδια ποινή ο Περικλής Β., ο οποίος επίσης φυλακίστηκε. Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε έξι χρόνια μετά την κατασκευασμένη δίωξη της Ηριάννας και έτσι η ίδια από το πανεπιστήμιο όπου δραστηριοποιούνταν τα τελευταία χρόνια ως υποψήφια διδάκτορας βρέθηκε στη φυλακή της Θήβας, χωρίς ουσιαστικά κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.

Το μοναδικό στοιχείο στο οποίο στηρίχθηκε το δικαστήριο για να επιβάλλει αυτήν την απόφαση είναι η έκθεση των εργαστήριων της αστυνομίας για δείγμα dna. Η έκθεση αυτή έχει αποδομηθεί και επικριθεί με μεγάλη ένταση απο βιολόγους και βιοτεχνολόγους, οι οποίοι επισημαίνουν οτι δεν τηρήθηκαν τα διεθνή πρότυπα για τη συλλογή και επεξεργασία του δείγματος, οτι η ερμηνεία του αποτελέσματος είναι επιστημονικά λανθασμένη και ότι τελικά το δείγμα δεν ταυτοποιείται.

Η έκθεση για το dna είναι μια σαθρή και κακοστημένη πρόφαση για την καταδίκη της Ηριάννας. Στην πραγματικότητα, η Ηριάννα και ο Περικλής στοχοποιήθηκαν και καταδικάστηκαν για τις προσωπικές και κοινωνικές τους σχέσεις. Η Ηριάννα για την επιμονή και την επιλογή της να διατηρήσει την σχέση με το σύντροφο της, ο οποίος επίσης κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ και αθωώθηκε. Ο Περικλής για την συγκατοίκηση του με τον ίδιο άνθρωπο και την ατυχία να βρίσκεται στο σπίτι του όταν εισέβαλλε η αστυνομία.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία συνέχεια στην διαδικασία επιβολής και συντήρησης ενός ειδικου καθεστώτος έκτακτης ενάγκης, που απλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της ποινικής διαδικασίας και στοχεύει όχι μόνο αυτόν που το κράτος και οι διωκτικοί μηχανισμοί αποκαλούν ως «εσωτερικό εχθρό», αλλά επεκτείνεται και σε ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικών και προσωπικών σχέσεων. Η ειδική αυτή συνθήκη, επιβάλλει την ποινικοποίηση των κοινωνικών και φιλικών σχέσεων, την κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος ακόμα και όσων θεωρούνταν βάσεις της αστικής δημοκρατίας και περιλαμβάνει προφυλακίσεις χωρίς κανένα στοιχείο και εκδικητικές αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που καταλύουν κάθε εχέγγυο δίκαιης δίκης , ακόμα και με όρους αστικής δικαιοσύνης.

Το ιδιότυπο αυτό καθεστώς εξαίρεσης, επιβάλλεται στον βωμό του δόγματος της ασφάλειας και καταβροχθίζει στο πέρασμα του, ανθρώπινες ζωές, κοινωνικές σχέσεις, και αξιοπρέπεια. Μέσα από τα άτσαλα διωκτικά μαγειρέματα της αντιτρομοκρατικής, που τις περισσότερες φορές καταρρέουν λόγω του σαθρού περιεχομένου τους, επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα πεδίο «καμμένης γης» γύρω από αγωνιστές και πολιτικούς χώρους, που στοχεύει όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην ανθρώπινη απομόνωση τους: συνθήκη που θυμίζει τις μετεμφυλιακές πρακτικές της αντίδρασης που επιχειρούσε ουσιαστικά να καταστρέψει τις ζωές των πολιτικών της αντιπάλων. Φαίνεται ότι τα ιδιώνυμα, οι ειδικοί νόμοι και τα καθεστώτα πολιτικής ή νομικής εξαίρεσης είναι η διαχρονική διαχείριση που επιβάλλει το καθεστώς στους πολιτικούς αντιπάλους τους.

Η Ηριάννα, ο Περικλής όπως και όλοι/ες που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτό το καθεστώς εξαίρεσης που τσακίζει ζωές και σχέσεις, δεν θα είναι ποτέ μόνοι/ες τους. Θα έχουν μαζί τους τον κόσμο του αγώνα σε κάθε μάχη που δίνουν απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, είναι ένας αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια απέναντι σε ένα καθεστώς που τσακίζει ζωές , σχέσεις, όνειρα.

Στις 17 Ιουλίου ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΙΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΙΣΩ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Ιουλίου - 19:00 - Πλατεία Συντάγματος

Δευτέρα 17 Ιουλίου - 09:00 - Εφετείο Αθηνών

Κόκκινη Γραμμή

πηγή : https://redline.espivblogs.net/2017/07/για-τη…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

A.O.: DNA: μία "απόδειξη"-πασπαρτού στα χέρια της αντιτρομοκρατικής

Η Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, χωρίς μάρτυρες.

Θα μπορούσε ο καθένας/καθεμία να είναι στη θέση της...

Το χρονικό:

Στις 14 Μαρτίου 2011.

Η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στο σπίτι του φοιτητή ΕΜΠ και φίλου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου.

Στο σπίτι, εκείνο το βράδυ, κοιμόταν και η Ηριάννα, φοιτήτρια της φιλοσοφικής σχολής.

Προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση. Δέχεται να δόσει οικειοθελώς DNA και αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη.

18 Νοέμβρη 2011.

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξανά-εμφανίζεται ποτέ στο εξής -ούτε καν στο δικαστήριο- ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.

11 Ιανουαρίου 2013.

Συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα ενός όπλου, ο οποίος είχε βρεθεί στο ΕΜΠ.

Η υποτιθέμενη ταυτοποίηση γίνεται ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια μετά τη λήψη του DNA της από τους μπάτσους.

Γίνεται έρευνα στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, παντού, και δεν βρίσκεται το παραμικρό στοιχείο.

Παρόλα αυτά, τα "στοιχεία" φαίνεται ότι ήταν αρκετά για την αστική δικαιοσύνη,καθώς οδηγούν στη σύλληψη και την ποινική της δίωξη για «ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος και τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων και οργανώσεων».

Σήμερα η Ηριάννα Β.Λ. βρίσκεται αιχμάλωτη στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών περιμένοντας το Εφετείο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου.

Ακριβώς ίδια είναι και η υπόθεση του Περικλής Μ., ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τα ίδια αδικήματα και τον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επίσης 13 ετών, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που άσκησε. Και πάλι, το "στοιχείο" βάση του οποίου επιβλήθηκε αυτή η εξοντωτική ποινή ήταν ένα εντελώς αναξιόπιστο δείγμα DNA.

Μέσα από την τραγική ιστορία της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. φαίνεται για ακόμα μία φορά την εκδικητική μανία του κράτους απέναντι σε όποιον/α έχει κοινωνικές σχέσεις με αγωνιστές που αρνούνται να παύσουν να πολεμάν ενάντια στο κράτος και τα τσιράκια του. Στο όνομα της κοινωνικής ειρήνης, η "δικαιοσύνη" κλείνει τα μάτια και καταδικάζει όποιον/α της υποδείξουν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους. Πιο τραγικό ίσως το παράδειγμα του αναρχικού-κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου ο οποίος κρίθηκε πριν λίγες μέρες αθώος για τη ληστεία στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2010 και τη συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων ων Φωτιάς, για τα οποία κατηγορούνταν, μετά από 5 χρόνια που παρέμεινε στη φυλακή χωρίς κανένα απολύτως στοιχεία.

Είναι προφανές πλέον πως η αριστερή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια ακριβώς γραμμή στην αντιμετώπιση της εγχώριας "τρομοκρατίας" με την προηγούμενη δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Με όπλα τα στημένα στοιχεία, αναλύσεις DNA μηδενικού επιστημονικού κύρους, "ανώνυμα" τηλεφωνήματα, μάρτυρες που ξαφνικά εξαφανίζονται από προσώπου γης και φυσικά τον αντιτρομοκρατικό νόμο, σέρνουν στη φυλακή τόσο κοινωνικούς αγωνιστές, όσο και άτομα που σχετίζονται μαζί τους φιλικά ή συγγενικά, δίνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι ασφαλής όσο έχει σχέσεις με τους "ταραξίες". Όλοι οφείλουν να τρομάξουν: οι σύντροφοι που κάνουν την επιλογή του ένοπλου αγώνα, που ξέρουν ότι πέρα από τους ίδιους κινδυνεύουν και τα συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, οι σύντροφοι/ ισσες και συναγωνιστές/ τρεις, που ξέρουν ότι κάθε μέρα μπορεί να έρθει η δική τους σειρά να εμπλακούν σε μία νέα σκευωρία της αντιτρομοκρατικής και όλοι οι υπόλοιποι, που βλέπουν ότι η επαφή με τους ανθρώπους του κινήματος είναι επικίνδυνη - ή αυτό οφείλουν να δουν σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική.

Ως Αναρχική Ομοσπονδία εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα Β.Λ και τον Περικλή Μ., που έπεσαν στα χέρια της αντιτρομοκρατικής και σύρθηκαν από αυτήν σε μία ακόμα σκευωρία: όπως ακριβώς συνέβη με τον Τάσο Θεοφίλου, τον Άρη Σειρηνίδη, το Θοδωρή Σίψα, τους κατοίκους της Χαλκιδικής και τόσους ακόμα αγωνιστές.

Στις 17 Ιουλίου 2017, στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, εκδικάζεται η αίτηση για αναστολή της ποινής της Ηριάννα Β.Λ και του Περικλή Μ.

Κανένας/καμία μόνος/μόνη του/της απέναντι στα στημένα κατηγορητήρια του κράτους.

Ενάντια στα στημένα κατηγορητήρια της αντιτρομοκρατικής, μέσω της χρήσης DNA

Αλληλεγγύη στην Ηριάννα Β.Λ και τον Περικλή Μ.

Αναρχική Ομοσπονδία

anarchist-federation.gr

info@anarchiexst-federexation.gr

twitter: twitter.com/anarchistfedGr

fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015/

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1576000/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ολοι τη Δευτέρα το πρωί στο Εφετείο - Λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ.

Η αθώωση του Τάσου Θεοφίλου από όλες τις κατηγορίες δημιουργεί ένα καινούργιο πλαίσιο ενόψει των αιτήσεων αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ., που θα εκδικαστούν τη Δευτέρα 17 Ιούλη από το Πενταμελές Εφετείο (Τμήμα Αναστολών). Γιατί οι δύο αυτές υποθέσεις, φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους, έχουν ένα κοινό νήμα που τις συνδέει: ξεκίνησαν από κατασκευές της Αντιτρομοκρατικής και συνεχίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις πραξικοπηματικού τύπου. Και μάλιστα, κατασκευές που έχουν ως βάση τους το περιβόητο DNA.

Ο Τάσος Θεοφίλου κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε με ένα υποτιθέμενο δείγμα DNA, που υποτίθεται πως βρέθηκε σ' ένα υποτιθέμενο καπέλο, που υποτίθεται πως έπεσε από τους δράστες της ληστείας στην Πάρο, την ώρα που ένας απ' αυτούς ήρθε στα χέρια με έναν ταξιτζή, τον οποίο σκότωσε. Ακόμα και δεκτή να γινόταν αυτή η κατασκευή της Αντιτρομοκρατικής (δηλαδή, αν όντως είχε βρεθεί καπέλο -και δεν είχε τοποθετηθεί εκ των υστέρων- και αν όντως είχε ανιχνευθεί «καθαρό» δείγμα DNA του Θεοφίλου), και πάλι δε θα έπρεπε να υπάρξει καταδίκη του, γιατί δεν υπήρχε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο (μια μαρτυρική κατάθεση που τον αναγνώριζε, ένα αποτύπωμά του, κάτι από τα κλοπιμαία στην κατοχή του κτλ.). Και το DNA μόνο του, χωρίς άλλο αποδεικτικό στοιχείο, δεν μπορεί να οδηγήσει σε καταδίκη, όπως έχει αποφανθεί σωρεία αποφάσεων Πενταμελών Εφετείων. Ομως, το δικαστήριο του πρώτου βαθμού πέταξε στα σκουπίδια και τα δεδομένα της υπόθεσης και την πλούσια νομολογία και έστειλε τον Θεοφίλου στη φυλακή, όπου έμεινε «τζάμπα και βερεσέ» πέντε χρόνια. Μέχρι που ήρθε το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού και αποκατέστησε (μετά από πέντε χρόνια!) την αδικία, απαλλάσσοντας τον Τάσο Θεοφίλου από όλες τις κατηγορίες.

Στην περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή τα πράγματα είναι εξίσου -αν όχι περισσότερο- προκλητικά. Η ίδια η ανάκριση είχε αποδυναμώσει τα «ευρήματα» της Αντιτρομοκρατικής. Ο εφέτης ειδικός ανακριτής και ο εισαγγελέας δεν τους προφυλάκισαν, πράγμα όχι συνηθισμένο γι' αυτούς τους «διώκτες της τρομοκρατίας». Κι όμως, το δικαστήριο του πρώτου βαθμού τους «έριξε» από 13 χρόνια κάθειρξη και τους έστειλε στη φυλακή, χωρίς να δεχτεί -τουλάχιστον- να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεσή τους. Τιμώρησε αυτούς τους ανθρώπους με τον πιο σκληρό τρόπο, λόγω της προσωπικής σχέσης τους με τον Κώστα Παπαδόπουλο (σύντροφός του η Ηριάννα, συγκάτοικός του ο Περικλής), που η Αντιτρομοκρατική είχε παραπέμψει σαν μέλος της ΣΠΦ, αλλά αθωώθηκε πανηγυρικά από το τρομοδικείο. Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν στον Παπαδόπουλο, επιχείρησαν -και δυστυχώς πέτυχαν- να το κάνουν σε δυο ανθρώπους του περιβάλλοντός του.Με μοναδικό «στοιχείο» το DNA, που δεν υφίσταται καν ως εύρημα.

Μηχανεύτηκαν τον όρο «μερικό γενετικό προφίλ», για να περιγράψουν κάτι που δεν μπορεί να ονομαστεί «γενετικό προφίλ», αφού δεν ταυτίζονται και οι 16 γενετικοί τόποι και τα αλληλόμορφα. Η ταύτιση όλων των γενετικών τόπων και των αλληλόμορφων είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ για να αποδώσει ένας επιστήμονας αυτό το προφίλ σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Και βέβαια, η ταύτιση του γενετικού προφίλ δεν σημαίνει ότι το άτομο ήρθε οπωσδήποτε σε επαφή με το πειστήριο. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν την ενοχή του. Στην περίπτωση της Ηριάννας ούτε άλλα στοιχεία υπήρχαν, ούτε καν ταύτιση του γενετικού της προφίλ (μόνη της είχε δώσει δείγμα DNA για να γίνει σύγκριση).

Στην περίπτωση του Περικλή μιλάνε για ταύτιση μερικών γενετικών τύπων που βρέθηκαν σε μείγμα οχτώ ανθρώπων! Δηλαδή, σε ένα εντελώς άχρηστο δείγμα γενετικού υλικού, που έπρεπε να πεταχτεί κατευθείαν στα σκουπίδια. Εχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις καταθέσεις σε δικαστήρια της χημικού Ε.Κ., η οποία έχει ασχοληθεί επί μακρόν με τις έρευνες DNA. Aπό τις καταθέσεις της γνωρίζουμε ότι στα ποινικά συστήματα πολλών καπιταλιστικών χωρών δεν εξετάζονται καν μείγματα βιολογικού υλικού περισσότερων των δύο ατόμων. Θεωρούνται άχρηστα. Εδώ, με μείγμα οχτώ ατόμων, έστειλαν τον Περικλή Μ. στη φυλακή με 13 χρόνια κάθειρξη!

Η ερχόμενη Δευτέρα (17 Ιούλη) είναι η μέρα που θα δοθεί η πρώτη μάχη (δυστυχώς, η δίκη πέρασε στα «μουγγά»). Στην αίθουσα 100Α, στον τέταρτο όροφο του Εφετείου (οδός Λουκάρεως) θα εκδικαστούν οι αιτήσεις αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή (έχουν τους αριθμούς 10 και 13 στο πινάκιο). Το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει από τις 9 το πρωί να κατακλύσει το Εφετείο.

ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 15 ΙΟΥΛΗ

πηγή : http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/28907.Ολ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Παρέμβαση-Μοίρασμα για την Ηριάννα

Την Τετάρτη 12/7 πραγματοποιήθηκε μοίρασμα κειμένων για την υπόθεση της Ηριάννας σε σταθμούς του μετρό της κόκκινης γραμμής (Ελληνικό, Άγιος Δημήτριος, Δάφνη) με τη συμμετοχή συντρόφων από τα νότια και ανατολικά.

το κείμενο που μοιράστηκε σε pdf

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

Η Ηριάννα Β.Λ από τη 1η Ιουνίου 2017 έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή βάσει των επιβαρυντικών διατάξεων του Τρομονόμου 187Α και από τότε βρίσκεται κρατούμενη στις φυλακές της Θήβας. Με αφορμή ένα αμφιλεγόμενο, μικρής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA, κατασκευάζεται από την Αντιτρομοκρατική ένα αυθαίρετο σενάριο καταδίκης, που ουσιαστικά ποινικοποιεί τη σχέση της Ηριάννας με έναν αμετάκλητα αθώο (Κωνσταντίνος Π.), ο οποίος παλαιότερα είχε επίσης κατηγορηθεί για τη δήθεν συμμετοχή του στην επαναστατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων Της Φωτιάς λόγω φιλικών σχέσεων με κάποια από τα μέλη της οργάνωσης. Μαζί με την Ηριάννα την ίδια μέρα καταδικάστηκε με 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και ο Περικλής Μ. με τα ίδια αμφίβολα στοιχεία δηλαδή ένα και μοναδικό μείγμα DNA.

Στο σύνηθες αυτό θέατρο του δικαστικού παραλόγου έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη καλά σκηνοθετημένο έργο όπου το κράτος επιδιώκει να τιμωρήσει παραδειγματικά όχι μόνο αυτούς που αντιστέκονται και πολεμούν το σύστημά τους αλλά και αυτούς που συνδέονται μαζί τους με δεσμούς οικογενειακούς ή κοινωνικούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει και να εκδικηθεί τους αγωνιστές, χτυπάει τον περιγυρό τους, τους συντρόφους, τους συγγενείς και τους φίλους τους. Τα παραδείγματα πολλά. Μπορούμε να θυμηθούμε την σύλληψη και φυλάκιση της μητέρας των μέλων της Σ.Π.Φ , Χ. Τσάκαλου και Γ. Τσάκαλου, όπως και της συζύγου του τελευταίου Ε. Στατήρη. Μπορούμε να θυμηθούμε την απαγωγή του 6χρονου παιδιού των αναρχικών Π. Ρούπα και Ν.Μαζιώτη, μελών της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, μετά τη σύλληψη της Π. Ρούπα. Όλα αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν το ψηφιδωτό μίας πάγιας τακτικής του κράτους, αυτή του εκφοβισμού και της εκδικητικότητας ενάντια σε όσους ορθώνουν το ανάστημά τους και επιλέγουν να αντισταθούν.

Η υπόθεση της Ηριάννας δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Ο κανόνας της αστικής δικαιοσύνης προς όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται. Προς όσους ακόμα τολμούν να συνάπτουν σχέσεις με αναρχικούς και επιλέγουν να είναι κοντά τους. Η καταδίκη της Ηριάννας είναι η κραυγαλέα περίπτωση αυτού του κανόνα αλλά δεν ήρθε από το πουθενά. Αποτελεί κομμάτι της συνολικής κατασταλτικής στρατηγικής του κράτους απέναντι στους αγωνιστές. Το κράτος εκδικέιται και χτυπά όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, "χαρίζει" χρόνια φυλάκισης, ποινικοποιέι τις κοινωνικές και συντροφικές σχέσεις, επιβάλλει εξοντωτικές ποινές σε αγωνιστές, μέλη επαναστατικών οργανώσεων και όσους τολμούν να υπερασπιστούν την πολιτική τους ταυτότητα και θέση στον αγώνα ενάντια σε κεφάλαιο και κράτος. Τα παραδείγματα και εδώ είναι πολλά -Τάσος Θεοφίλου: 5 χρόνια φυλακή για την πολιτική του ταυτότητα, Μάριος Σεϊσίδης: 36 χρόνια εκδικητική κάθειρξη κ.a.-. Η υπόθεση της Ηριάννας είναι καθαρά πολιτική και εμπεριέχεται στο σύνολο των προσπαθειών του κράτους, εξόντωσης των αγωνιστών και των οικείων τους, όπως και τρομοκράτησης προς αποτροπή οποιασδήποτε επαναστάτικής διαδικασίας, καθώς αποτελεί και ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως όποιος αγωνίζεται και αντιστέκεται, όποιος πολεμάει το καπιταλιστικό σύστημα θα έχει την ίδια κατάληξη.

Η αστική δικαιοσύνη με την σκληρότητα που λειτουργεί παράλληλα με ένα συνεχώς αναβαθμιζόμενο οπλοστάσιο δημιουργεί επιμελώς, ένα καθεστώς τρομοκρατίας, που με περίσσια προσπάθεια θέλει να χτίσει μία κανονικότητα, μία κοινωνική αποδοχή πως όποιος τολμά να τα βάλει με τους κυρίαρχους θα αντιμετωπίζεται με μία συγκεκριμένη τακτική εξόντωσης. Εμείς αποτελώντας κομμάτι των κινηματικών ομάδων που προτάσσουν την ενότητα και την αλληλεγγύη, που αντιστέκονται στο κυρίαρχο ιδεολόγημα, που δημιουργούν εστίες ελευθερίας και μάχονται για τις διεκδικήσεις τους προτάσουμε τις δικές μας σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Η επιδίωξη τους να μας ισοπεδώσουν δεν πρόκειται να ευόδωθεί. Απέναντι στους υποτιθέμενους θεσμούς δικαίου στεκόμαστε δίπλα στην Ηριάννα και σε κάθε Ηριάννα.

Εμείς επιλέγουμε με ποιους θα ζήσουμε

Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ.

Ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο να οργανώσουμε την δική μας αντεπίθεση

Καλέσματα: Παρασκευή 19:00 πλ Συντάγματος

Δευτέρα 9:00 Εφετείο

Αναρχική συλλογικότητα parekura

πηγή : http://parekura.espivblogs.net/archives/440


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας

Η καταδίκη της Ηριάννας σε 13 χρόνια κάθειρξη αποτελεί δικαστικό και πολιτικό σκάνδαλο. Πρόκειται για μια από τις πιο προκλητικές περιπτώσεις ποινικοποίησης διαπροσωπικών σχέσεων. Το «ενοχοποιητικό» στοιχείο σε βάρος της Ηριάννας είναι η σχέση της με… αθωωθέντα κατηγορούμενο για τη ΣΠΦ.

Η υπόθεση της Ηριάννας σε καμία περίπτωση δεν είναι εξαίρεση. Αποτελεί ένα ακόμα (κραυγαλέο βέβαια…) κρίκο στην αλυσίδα της κατασταλτικής αυθαιρεσίας. Θυμίζουμε την πεντάχρονη φυλάκιση του Τάσου Θεοφίλου μέχρι την τελική αθώωση του, τη συνεχιζόμενη άρνηση χορήγησης αδειών στον Δημήτηρη Κουφοντίνα τις οποίες δικαιούται εδώ και χρόνια, τη συνεχιζόμενη φυλάκιση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού, τις εξωφρενικές καταδίκες των μελών της ΣΠΦ, την περιπέτεια του παιδιού των Ρούπα-Μαζιώτη, τη συνεχιζόμενη φυλάκιση των μωρομάνων, τις άθλιες συνθήκες στις φυλακές.

Για αυτήν την αλυσίδα της κατασταλτικής αυθαιρεσίας υπεύθυνο δεν είναι μόνο το δικαστικό κατεστημένο, αλλά και η κυβέρνηση που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την διεθνή «αντιτρομοκρατική σταυροφορία».

Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας - Να βάλουμε φραγμό στην κρατική καταστολή

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

14 Ιουλίου στις 19:00 - Πλατεία Συντάγματος

17 Ιουλίου στις 09:00 - Εφετείο Αθηνών

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : http://www.diktio.org/node/1315


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κοινή δήλωση 19 οργανώσεων για την υπόθεση της Ηριάννας

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές μιας προκλητικής σκευωρίας σε βάρος ενός νέου ανθρώπου, ολοφάνερα κατασκευασμένης εξολοκλήρου στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. και της αντιτρομοκρατικής, βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας.

Για ακόμα μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα πως η δήθεν «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη στην πραγματικότητα, είναι υπέρ του δέοντος φιλική και προστατευτική, απέναντι σε τραπεζίτες, βιομήχανους, μεγαλοκαναλάρχες και πολιτικούς εκπρόσωπους αυτού του συστήματος, ενώ απέναντι σους «από κάτω», στον κάθε έναν και κάθε μία από εμάς, απέναντι στην μάχη που δίνουμε για τις ζωές και τα όνειρα μας, είναι εκδικητική, πετώντας αδιάφορα το κλειδί του παρόντος και του μέλλοντός μας στα σκουπίδια.

Μια νέα κοπέλα βρίσκεται εδώ και ένα μήνα φυλακισμένη γιατί ερωτεύτηκε πρώτου κάνει έλεγχο για το παρελθόν και τις κοινωνικές συναναστροφές του συντρόφου της (ο οποίος φυσικά αθωώθηκε αμετάκλητα). Μια αθώα κοπέλα βρίσκεται έγκλειστη εδώ και ένα μήνα γιατί θεώρησε αυτονόητο πως το δείγμα DNA που έδωσε οικειοθελώς στην αντιτρομοκρατική δεν θα χρησιμοποιούνταν για να κατασκευαστούν ψεύτικα στοιχεία εναντίον της. Μια από εμάς βλέπει να της στερούν το δρόμο για το μέλλον της, γιατί θεώρησε δεδομένο ότι η ανυπαρξία επιβαρυντικών στοιχείων, μαρτύρων κατηγορίας ακόμα και επαρκούς ποσότητας δείγματος DNA ώστε να γίνει επανεξέταση από ειδικούς διεθνείς εμπειρογνώμονες θα οδηγήσει στην απαλλαγή της από κάθε χαλκευμένη κατηγορία.

Μια νέα κοπέλα βρίσκεται στις φυλακές γιατί πίστεψε πως η αθωότητά της αρκεί… Η υπόθεση της Ηριάννας δυστυχώς δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Έρχεται σαν αποτέλεσμα του δόγματος «νόμος και τάξη», του τσακίσματος των αγώνων του λαού και της νεολαίας από την κρατική καταστολή, τις διώξεις αγωνιστών, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών προκειμένου να μπορεί να εφαρμόζεται ανεμπόδιστα η πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας των πολέμων και της εξαθλίωσης, η πολιτική της Ε.Ε. των Η.Π.Α. και του κεφαλαίου.

Οι αλλεπάλληλες διώξεις μελών του ευρύτερου λαϊκού κινήματος με την παράλληλη σκλήρυνση των ειδικών ποινικών νόμων, που έχουν πολλαπλασιαστεί σε ανεξέλεγκτο βαθμό στα χρόνια των μνημονίων και των βάρβαρων πολιτικών τους, φανερώνουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την ποιοτικά αναβαθμισμένη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες που ως στόχο θέτει την ομαλή εμπέδωση κάθε πτυχής της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Από την σκευωρία σε βάρος του Τ.Θεοφίλου, από την βία και την καταστολή στους εργατικούς αγώνες (π.χ. ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνταξιούχοι κ.α.),από την καταδίκη σε καταναγκαστική εργασία μαθητών στο Ρέθυμνο που συμμετείχαν σε καταλήψεις, τις αλλεπάλληλες εφόδους της αστυνομίας στο άσυλο, τη δίωξη φοιτητών στην Ξάνθη λόγω της πολιτικής τους δράσης, τις πολλαπλές αναίτιες προσαγωγές σε πορείες, μέχρι τις δίκες του Δικτύου Σπάρτακος και την καταδίκη με τρίχρονη αναστολή τριών διαδηλωτών της 15ης Ιούλη 2015 (μέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου), και τις εισβολές στα σπίτια αγωνιστών που πρωτοστάτησαν στο κίνημα απέναντι στους πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως το αστικό κράτος δείχνει τα δόντια του σε κάθε αγωνιζόμενο.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το πολιτικό κίνητρο πίσω από την δίωξη της Ηριάννας όπως έχει επαναληφθεί τόσες και τόσες φορές σε αντίστοιχα περιστατικά του παρελθόντος. Η καταδιωκτική μανία δικαστικών κύκλων, αστυνομίας και εισαγγελικών αρχών, ενάντια στον αγωνιζόμενο λάο, ο ακραίος αυταρχισμός της "συνέχειας του κράτους" είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής της ακραίας λιτότητας.

Απο τη μεριά μας, δεν αποδεχόμαστε και καταγγέλουμε την καταδίκη νέων ανθρώπων με βάση την αναξιόπιστη μέθοδο της χρήσης DNA, μιας και αποτελεί απλή ένδειξη και όχι απόδειξη ενοχής. Δηλώνουμε ότι θα αντιταχθούμε από κοινού και με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων, την ελευθερία του λόγου και στο δικαίωμα στον αγώνα, ατομικό και συλλογικό, και θα παλέψουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια απέναντι σε όσους δρομολογούν την εξαθλίωσή μας.

Καλούμε το λαό και την νεολαία να παλέψουμε από κοινού για την αθώωση της Ηριάννας Λ., να παλέψουμε εδώ και τώρα για την υπεράσπιση κάθε διωκόμενου αγωνιστή του κινήματος, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, εκτιμάμε πως είναι επιτακτικό να βαθύνουν οι δεσμοί επικοινωνίας, κοινής δράσης και συντονισμού όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που επιδιώκουν να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της νεολαίας και του λαού.

Ο αγώνας για την απελευθέρωση της Ηριάννας, είναι αγώνας καθενός και καθεμίας από εμάς γιατί ακριβώς όλοι εμείς είμαστε η Ηριάννα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ!

Καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης την Παρασκευή 14/7 στις 19:00 στο Σύνταγμα

Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην δίκη την Δευτέρα 17/7 στις 09:00 στο Εφετείο Αθηνών

Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, ΑΡ.ΑΝ- τομέας νεολαίας, ΑΡ.Α.Σ. - τομέας νεολαίας, Α.ΡΙ.Σ. - τομέας νεολαίας, Αριστερό Ρεύμα Νεολαίας, Α.Ρ.Κ., ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - επιτροπή νεολαίας, Δ.Ε.Α , Ε.Π.Π.Δ., νεολαίοι του ΚΚΕ (μ-λ), Κομμουνιστική Τάση - νεολαία ενάντια στον καπιταλισμό, νέοι/νέες ΛΑ.Ε., ν.Κ.Α., Ο.Ε.Ν., νεολαία Ο.Κ.Δ.Ε. Σπάρτακος, Ξεκίνημα, Παρέμβαση, Σ.Ε.Κ., Συσπείρωση νεολαίων Ε.Κ.Κ.Ε.

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2017/07/19.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κατασκευάζοντας "τρομοκράτες": Η υπόθεση της Ηριάννας Β. Λ.

Στις 14 Μαρτίου 2011 και μετά από έφοδο των ΕΚΑΜ στο σπίτι του συντρόφου της Κωνσταντίνου, η Ηριάννα προσάγεται στη ΓΑΔΑ και αφού οικειοθελώς δίνει DNA αφήνεται ελεύθερη.

18 Νοεμβρίου 2011. Ένας μάρτυρας υποδεικνύει ένα σημείο στην Πολυτεχνειούπολη οπού είναι θαμμένα όπλα. Τα όπλα που βρίσκονται δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά και ο μάρτυρας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος αφού δεν εμφανίζεται ούτε στο δικαστήριο.

11 Ιανουαρίου 2013. Η Ηριάννα συλλαμβάνεται και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ με μοναδικό στοιχείο κατηγορίας ένα κακής ποιότητας και μικρής ποσότητας δείγμα DNA, σε έναν από τους γεμιστήρες των όπλων που βρέθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη. Μετά από την έρευνα που γίνεται στο σπίτι και το αυτοκίνητο της, δεν βρίσκεται κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, έτσι η Ηριάννα αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους οι οποίοι αργότερα παύουν και αυτοί. Εντωμεταξύ, ο σύντροφός της Κωνσταντίνος δικάζεται με την κατηγορία ότι αποτελεί μέλος της ΣΠΦ και αθωώνεται αμετάκλητα με πρόταση του εισαγγελέα αφού δεν βρίσκεται κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.

1 Ιουνίου 2017. Ακολουθεί μια δίκη παρωδία, χωρίς να υπάρχουν μάρτυρες κατηγορίας και στην οποία το μοναδικό στοιχείο «ενοχής» είναι το αμφιβόλου ποιότητας δείγμα DNA. Όταν μάλιστα ζητήθηκε η επανεξέταση του δείγματος η απάντηση της αστυνομίας ήταν ότι "τελείωσε". Τελικά καταδικάζεται σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά, ενώ δεν δίνεται αναστολή της ποινής και οδηγείται στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα της Θήβας.

Το DNA αποτελεί ένα νέο εργαλείο στην εργαλειοθήκη της εκτελεστικής εξουσίας, το οποίο δεν είναι αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ως αξιόπιστο τεκμήριο ενοχής. Για την υπόθεση της Ηριάννας, βιολόγοι και βιοεπιστήμονες ελληνικών και διεθνών πανεπιστημίων ,με κείμενό τους, αμφισβήτησαν ευθέως τη διαδικασία που ακολουθήθηκε τόσο κατά τη συλλογή του δείγματος, όσο και στην ανάλυση για την ταυτοποίηση των δύο δειγμάτων. Προφανώς, για τους μπάτσους και τους δικαστές αυτό που έχει σημασία δεν είναι η ορθή χρήση των επιστημονικών εργαλείων, αλλά η χρήση τους με τρόπο που να βολεύει τα στημένα κατηγορητήριά τους.

Η υπόθεση της Ηριάννας προστίθεται σε μια σειρά κατασκευασμένων κατηγορητηρίων (βλ. ενοχοποίηση Τ. Θεοφίλου για τη ληστεία της Πάρου) με τη διαφορά ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά κάποιο άτομο που προτάσσει την πολιτική του ταυτότητα. Πλέον, εχθρός του κράτους δεν θεωρείται μόνο αυτός που αγωνίζεται, αλλά και αυτός που έχει προσωπικές σχέσεις με αυτόν που αγωνίζεται. Ποινικοποιούνται δηλαδή οι συντροφικές και κοινωνικές σχέσεις με σκοπό τον παραδειγματισμό οποιουδήποτε δεν περιθωριοποιεί ή δεν απαρνιέται τον αγώνα για μία καλύτερη ζωή.

Η σημερινή συγκυρία της βίαιης οικονομικής κρίσης απαλλάσσει την εξουσία από κάθε αναστολή να αυθαιρετεί και να στήνει σκευωρίες. Από την ψήφιση του τρομονόμου (άρθρο 187Α ΠΚ), τον εγκλεισμό αγωνιστών, τη διαπόμπευσή τους στα ΜΜΕ πριν καν δικαστούν, μέχρι τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και τις φυλακές, το κράτος προσπαθεί να εξοντώσει κάθε φωνή αντίστασης. Στις πρόσφατες περιπτώσεις της Ηριάννας και του Θεοφίλου, που αθωώθηκε πανηγυρικά μετά από 5 χρόνια άδικης φυλάκισης, αλλά και τις δεκάδες άλλες που προηγήθηκαν, οι καταδικαστικές αποφάσεις δεν είναι αποτελέσματα κακοδικίας κάποιου "αυστηρού" δικαστή, αλλά πολιτικές αποφάσεις που πάρθηκαν πολύ πριν τη διαδικασία της δίκης .

ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙΣ/ΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/7 19.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/7 09.00 στο Εφετείο θα κριθεί η αίτηση της Ηριάννας για αναστολή της ποινής κι η αποφυλάκισή της, μέχρι την έκδοση της απόφασης της έφεσής της.

Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1576053/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συγκέντρωση - Μικροφωνική το Σάββατο (15/7 ) 19.30 στην πλατεία Πατριάρχου.

DNA: μία "απόδειξη"-πασπαρτού στα χέρια της αντιτρομοκρατικής

Η Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, χωρίς μάρτυρες.

Θα μπορούσε ο καθένας/καθεμία να είναι στη θέση της...

Το χρονικό:

Στις 14 Μαρτίου 2011:

Η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στο σπίτι του φοιτητή ΕΜΠ και φίλου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου.

Στο σπίτι, εκείνο το βράδυ, κοιμόταν και η Ηριάννα, φοιτήτρια της φιλοσοφικής σχολής.

Προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση. Δέχεται να δώσει οικειοθελώς DNA και αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη.

18 Νοέμβρη 2011:

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξανά-εμφανίζεται ποτέ στο εξής -ούτε καν στο δικαστήριο- ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.

11 Ιανουαρίου 2013:

Συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα ενός όπλου, ο οποίος είχε βρεθεί στο ΕΜΠ.

Η υποτιθέμενη ταυτοποίηση γίνεται ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια μετά τη λήψη του DNA της από τους μπάτσους.

Γίνεται έρευνα στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, παντού, και δεν βρίσκεται το παραμικρό στοιχείο.

Παρόλα αυτά, τα "στοιχεία" φαίνεται ότι ήταν αρκετά για την αστική δικαιοσύνη, καθώς οδηγούν στη σύλληψη και την ποινική της δίωξη για «ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη

διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος και τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων και οργανώσεων».

Σήμερα η Ηριάννα Β.Λ. βρίσκεται αιχμάλωτη στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών περιμένοντας το Εφετείο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου.

Ακριβώς ίδια είναι και η υπόθεση του Περικλής Μ., ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τα ίδια αδικήματα και τον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επίσης 13 ετών, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που άσκησε. Και πάλι, το "στοιχείο" βάση του οποίου επιβλήθηκε αυτή η εξοντωτική ποινή ήταν ένα εντελώς αναξιόπιστο δείγμα DNA.

Μέσα από την τραγική ιστορία της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. φαίνεται για ακόμα μία φορά την εκδικητική μανία του κράτους απέναντι σε όποιον/α έχει κοινωνικές σχέσεις με αγωνιστές που αρνούνται να παύσουν να πολεμάν ενάντια στο κράτος και τα τσιράκια του. Στο όνομα της κοινωνικής ειρήνης, η "δικαιοσύνη" κλείνει τα μάτια και καταδικάζει όποιον/α της υποδείξουν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους. Πιο τραγικό ίσως το παράδειγμα του αναρχικού-κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου ο οποίος κρίθηκε πριν λίγες μέρες αθώος για τη ληστεία στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2010 και τη συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων ων Φωτιάς, για τα οποία κατηγορούνταν, μετά από 5 χρόνια που παρέμεινε στη φυλακή χωρίς κανένα απολύτως στοιχεία.

Είναι προφανές πλέον πως η αριστερή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια ακριβώς γραμμή στην αντιμετώπιση της εγχώριας "τρομοκρατίας" με την προηγούμενη δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Με όπλα τα στημένα στοιχεία, αναλύσεις DNA μηδενικού επιστημονικού κύρους, "ανώνυμα" τηλεφωνήματα, μάρτυρες που ξαφνικά εξαφανίζονται από προσώπου γης και φυσικά τον αντιτρομοκρατικό νόμο, σέρνουν στη φυλακή τόσο κοινωνικούς αγωνιστές, όσο και άτομα που σχετίζονται μαζί τους φιλικά ή συγγενικά, δίνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι ασφαλής όσο έχει σχέσεις με τους "ταραξίες". Όλοι οφείλουν να τρομάξουν: οι σύντροφοι που κάνουν την επιλογή του ένοπλου αγώνα, που ξέρουν ότι πέρα από τους ίδιους κινδυνεύουν και τα συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, οι σύντροφοι/ ισσες και συναγωνιστές/ τρεις, που ξέρουν ότι κάθε μέρα μπορεί να έρθει η δική τους σειρά να εμπλακούν σε μία νέα σκευωρία της αντιτρομοκρατικής και όλοι οι υπόλοιποι, που βλέπουν ότι η επαφή με τους ανθρώπους του κινήματος είναι επικίνδυνη - ή αυτό οφείλουν να δουν σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική.

Ως Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα Β.Λ και τον Περικλή Μ., που έπεσαν στα χέρια της αντιτρομοκρατικής και σύρθηκαν από αυτήν σε μία ακόμα σκευωρία: όπως ακριβώς συνέβη με τον Τάσο Θεοφίλου, τον Άρη Σειρηνίδη, το Θοδωρή Σίψα, τους κατοίκους της Χαλκιδικής και τόσους ακόμα αγωνιστές.

Κανένας/καμία μόνος/μόνη του/της απέναντι στα στημένα κατηγορητήρια του κράτους.

Ενάντια στα στημένα κατηγορητήρια της αντιτρομοκρατικής, μέσω της χρήσης DNA

Αλληλεγγύη στην Ηριάννα Β.Λ και τον Περικλή Μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/7 στις 9.00 συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών.

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας Μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1576077/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Η υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. έχει πάρει έντονες διαστάσεις εξαιτίας της εξόφθαλμης αδικίας σε βάρος της.

Η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση με μοναδικά στοιχεία ένα ανεπαρκές δείγμα DNA και μια κατασκευασμένη κατάθεση «μάρτυρα», ο οποίος όχι μόνο δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο, αλλά ούτε και στη συνέχεια της δικογραφίας. Η βαριά καταδικαστική απόφαση που της αποδόθηκε στηρίχτηκε κατά βάση στη σχέση της με τον Κ.Π., ο οποίος πριν από έξι χρόνια κατηγορήθηκε, δικάστηκε και αθωώθηκε οριστικά και αμετάκλητα από τα δικά τους δικαστήρια για την κατηγορία της συμμετοχής στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ).

Είναι ολοφάνερο ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και σε αυτή, η Αντιτρομοκρατική στήνει αυθαίρετες κατηγορίες, με μοναδικό σκοπό τη φίμωση, τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία. Στον αντίποδα, τις τελευταίες βδομάδες έχει αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης, που με πολύμορφες δράσεις απαιτεί την άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας.

Ως Αυτοοργανωμένο Σχήμα Καθηγητών (ΑΣΚ) θεωρούμε αυτονόητη την αλληλεγγύη μας σε όσες και όσους αποφασίζουν να αποκαλύψουν τις στημένες κατηγορίες της αστικής δικαιοσύνης. Στη θέση της Ηριάννας θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε και οποιοσδήποτε από εμάς.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

14 ΙΟΥΛΗ στις 7μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

17 ΙΟΥΛΗ στις 9πμ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ

Αυτοοργανωμένο Σχήμα Καθηγητών (ΑΣΚ)

πηγή : http://stegastro.espivblogs.net/2017/07/15/an...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Όσα δεν φτάνει το κράτος. (Κάλεσμα για την Ηριάννα και τους μετανάστες στην Π.Ράλλη+Βίντεο)

Όσα δεν φτάνει το κράτος.

(Κάλεσμα για την Ηριάννα και τους μετανάστες στην Π.Ράλλη)

O αν. Υπ.Προ.Πο., Ν. Τόσκας, με αφορμή το κάλεσμα μπάτσων για συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, «αποκαλύπτει» το βαθύ κράτος της δεξιάς. Ξεχνά όμως να αποκαλύψει και το βαθύ κράτος της αριστεράς, δηλαδή το αυτονόητο: ότι όσο υπάρχει κράτος, θα υπάρχει και βαθύ κράτος, είτε με δεξιούς, είτε με αριστερούς διαχειριστές. Τρία πρόσφατα παραδείγματα το αποδεικνύουν.

-Νεκρός μετανάστης στα κελία της Π.Ράλλη: Θα ήθελαν να περάσει σαν ένας τυχαίος θάνατος, που θα μπορούσε να βρει τον καθένα. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Στις 6/2/2017, παρά την έκκληση για γιατρό, πεθαίνει ένας μετανάστης, έγκλειστος στην Π.Ράλλη επειδή είναι Αλγερινός. Τον είχαν πετάξει μέσα στο «κελί των ασθενών», έναν χώρο όπου οι μπάτσοι στοιβάζουν σε άθλιες συνθήκες, κάθε κρατούμενο με βαριά ασθένεια. Είναι εκεί, όπου το κράτος του Τόσκα, μετατρέπεται σε βαθύ κράτος. Εκεί η διαχείριση όλων των μεταναστών γίνεται μακριά από τα φώτα κάθε δημοσιότητας, ώστε να μην διαταραχθεί ο «ομαλός κοινωνικός βίος». Ο θάνατος του μετανάστη είναι μία ακόμα κρατική δολοφονία. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται οι συνθήκες κράτησης στο «κελί των ασθενών» https://www.youtube.com/watch?v=nkbh-0QOBHk .

-Καταδίκη της Ηριάννα σε 13 χρόνια κάθειρξη: Με πάτημα ένα ανύπαρκτο πλέον, μερικό δείγμα DNA και με μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο το ότι στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στο σύντροφό της ο οποίος κατηγορήθηκε ως μέλος της Σ.Π.Φ. και αθωώθηκε, οι στρατοδίκες του εφετείου Αθηνών την εκδικήθηκαν. Όπως μεταξύ άλλων γράφει η ίδια «…Δεν είναι τρελοί. Η τρέλα είναι άλλοθι. Είναι αυθαιρεσία. Εκμετάλλευση της ανωνυμίας και της θέσης τους.». Η απόφαση αυτή δεν συνιστά ένα τυχαίο λάθος. Τα κενά κάθε στημένης δικογραφίας των μπάτσων καλύπτουν διαχρονικά οι δικαστές.

-Στημένη δικογραφία σε βάρος 8 μεταναστών: Στις 31/5/17, 8 κρατούμενοι μετανάστες στην Π.Ράλλη δέχονται επίθεση από τους μπάτσους και μεταφέρονται στο νοσοκομείο βαριά χτυπημένοι. Για την συγκάλυψη του ξυλοδαρμού, οι μπάτσοι αμέσως έστησαν δικογραφία εναντίον τους: τους οδήγησαν στον ανακριτή (με συνοδεία μπάτσων με τατουάζ μαιάνδρους) κατηγορούμενους για το κακούργημα της στάσης κρατουμένου και όσο για τους τραυματισμούς, δήλωσαν ότι οι μετανάστες «γλίστρησαν». Πλέον, το βίντεο από τις κάμερες «ασφαλείας», άνοιξε και αποκαλύπτεται ότι οι μπάτσοι απρόκλητα εισέβαλαν στα κελιά και ξυλοκόπησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους. Οι μπάτσοι έστησαν την δικογραφία, καθώς τα βασανιστήρια κάθε είδους είναι δομικό κομμάτι της διαχείρισης των μεταναστών και οι τραυματισμοί που προκαλούνται από αυτά, μπορούν να συγκαλύπτονται με στημένες δικογραφίες, όπου οι βασανισθέντες παρουσιάζονται ως επιτιθέμενοι.

Έτσι, πίσω από την βιτρίνα του κράτους βρίσκεται πάντα το βαθύ κράτος. Μπάτσοι, δικαστές, ΜΜΕ, φασίστες και άλλα παρακλάδια της εξουσίας εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό ενάντια στους «εχθρούς του κράτους», ενάντια σε όσους και όσες εναντιώνονται στη σύγχρονη «κανονικότητα», την σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, είτε είναι ντόπιοι, είτε μετανάστες.

Καλούμε την Δευτέρα 17/7 9:00 στο εφετείο Αθηνών για την Ηριάννα Β.Λ.και για τον Περικλή Β. και την Παρασκευή 21/7 προσυγκέντρωση στις 18:30 στην εκκλησία Αγίας Αννας όπου θα γίνει παρέμβαση στο κέντρο κράτησης μεταναστών έξω απο την Πέτρου Ράλλη.

«Ανοιχτή Συνέλευση Βαβέλ»

ΑυτοδιαχειριζόμενοΣτέκιΥπόσεγο

ypostego.wordpress.com

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1576151/