Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στις 18.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας στην Τουρκία

Η Αλληλεγγύη το όπλο των λαών,

Νίκη στον αγώνα των Τούρκων απεργών

Στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν. Οι σφαγές και οι διώξεις συνεχίζονται ασταμάτητα. Οι άνθρωποι προφυλακίζονται ακόμη και για μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτά τα πλαίσια χιλιάδες καθηγητές και δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν. Περίπου 50.000 αγωνιστές και αντίπαλοι του καθεστώτος προφυλακίστηκαν. Η εξουσία του ΑΚΡ ταυτίζει με τρομοκράτες, όποιον εναντιώνεται σε αυτή.

Η Nuriye Gulmen, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και ο δάσκαλος Semih Özakca εδώ και 126 μέρες βρίσκονται σε απεργία πείνας ζητώντας να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ίδιοι, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στην Τουρκία. Την 76η μέρα της απεργίας τους προφυλακίστηκαν από το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν, με σκοπό να αποτραπεί μια πιθανή επανάληψη της εξέγερσης του πάρκου Γκεζί και της εξέγερσης των καπνεργατών TEKEL, όπως έγινε το 2010.

Η αποφασιστικότητα του αγώνα τους, βρήκε ανταπόκριση στους χιλιάδες ανά τον κόσμο που στηρίζουν και πραγματοποιούν συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Απολυμένοι καθηγητές που εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό μετά το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, διεθνή συνδικάτα, σωματεία, συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, καταγγέλλουν την προφυλάκισή τους και απαιτούν να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Το ΑΚΡ συνεχίζει σ' όλη την Τουρκία τις αστυνομικές επιχειρήσεις, προσπαθώντας να πνίξει αυτό τον αγώνα. Αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας των εργαζομένων της Τουρκίας κατά του φασισμού και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ

  • Να στηρίξετε αυτό τον αγώνα των αγωνιστών, του Τούρκικου και Κουρδικού λαού, και των εργαζομένων της Τουρκίας.
  • Να στηρίξετε τους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας, Νουριγιέ Γκιουλμέν και Σεμίχ Οζακτσά που συνεχίζουν ακόμα και μέσα στη φυλακή την αντίστασή τους. Είναι σε απεργία πείνας από τις 9 Μαρτίου [126ημέρα απεργίας πείνας].

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Τετάρτη 12/07 στις 18.00 στο Τούρκικο προξενείο

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΛΑΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιούλιος 01h