Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Μοτοπορεία διανομέων φαγητού

ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ
ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

ΜΟΤΟΠΟΡΕΊΑ: ΠΈΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΊΟΥ ΣΤΙΣ 10:30
ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΑΜΆΡΑ

(ημέρα 24ώρης Πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο Επισιτισμού-Τουρισμού)

Οι εργαζόμενοι «φαντάσματα», «τα παιδιά με τα μηχανάκια», αποφασίσαμε να οργανωθούμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας! Ως συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης μοτοπορειας που διοργανώσαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 14/6, αποφασίσαμε σε συνέλευση που πραγματοποιήσαμε στις 28/6, τη δημιουργία τηςΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΦΑΓΗΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Όλοι εμείς που δουλεύουμε 10-12ωρα ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, με δικό μας μηχανάκι, βενζίνη ,εξοπλισμό, χωρίς δώρα, επιδόματα, άδειες, για 3 €/ ώρα, με καθημερινά ατυχήματα -δυστυχήματα, θα παλέψουμε όλοι μαζί, με όπλα μας την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα! Χωρίς αναθέσεις, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις!

Η υπομονή μας ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ! Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην άγρια εκμετάλλευση που μας έχει επιβληθεί την περίοδο των μνημονίων και μας μετέτρεψε -όπως και το σύνολο των εργαζομένων- σε σύγχρονους δουλοπάροικους!

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ:

ΝΑ ΕΦΑΡΜΌΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΕΡΓΟΔΌΤΕΣ Η ΙΣΧΎΟΥΣΑ ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ:

  • Κανένας ανασφάλιστος! Πλήρη ασφάλιση για όλους.
  • Πληρωμή δώρων, αδειών/ επίδομα άδειας.
  • Πληρωμή υπερωριών & προσαυξήσεων για εργασία τη νύχτα & Κυριακές/αργίες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:

-672 βασικό μισθό (4€/ώρα) καθαρά.

  • Επίδομα επικινδυνότητας 10% & ταμειακών λαθών 5%.
  • Να δουλεύουμε με μηχανάκι της επιχείρησης,

πληρωμένες βενζίνες -Πληρωμένα σέρβις ή εφάπαξ αποζημίωση ενός μισθού (για σέρβις)

  • Παροχή εξοπλισμού (αδιάβροχο, μπουφάν, κράνος, υπόδηση).

ΚΑΛΟΎΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΊΣ ΦΑΓΗΤΟΎ ΚΑΘΏΣ
ΚΑΙ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΎ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ ΣΤΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΊΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΑΜΆΡΑ, (ΗΜΈΡΑ 24ΏΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉΣ ΑΠΕΡΓΊΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΎΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΛΆΔΟ).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΦΑΓΗΤΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗΛ: 6982268508 BLOG: DIANOMEISTHESS.BLOGSPOT.GR Facebook: ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΏΝΑ ΔΙΑΝΟΜΈΩΝ

image attachment

image attachment

image attachment

image attachment

attachment: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20_7.doc

πηγή : mail received on 11 Ιούλιος 16h


ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ! ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗN ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συγκέντρωση/Μοτοπορεία 10:30 π.μ. ΚΑΜΑΡΑ

Δεν έχει πάτο ο κατήφορος και όριο η αθλιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα μετά και την τελευταία επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψαν, όπου για ακόμα μια φορά «τα έδωσαν όλα» στους δανειστές. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ο Τσίπρας και η παρέα του προσπαθούν με ένα βουνό από ψέματα, να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό: ότι δήθεν έκαναν… έντιμο συμβιβασμό, τα μέτρα θα είναι… δημοσιονομικά ουδέτερα» επειδή θα υπάρξουν… αντισταθμιστικά και αναπτυξιακά μέτρα! Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, νέος, φτωχός δεν τους πιστεύει πλέον!

Επτά χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο μνημόνιο και το σύνολό των εργαζομένων βλέπουμε έναν οδοστρωτήρα να περνά από πάνω μας με ένα μπαράζ απολύσεων, μειώσεων μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, αύξηση φόρων και με την εργοδοτική τρομοκρατία να μετατρέπει τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα. Την κατάσταση που επέβαλαν σε συνεργασία με την Ε.Ε. όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις επεξέτεινε και χειροτέρευσε η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αφού υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο, μετατρέποντας το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», τώρα με την β' αξιολόγηση ψήφισαν ένα πακέτο βάρβαρων μέτρων και επί της ουσίας ένα ακόμη μνημόνιο, το 4ο κατά σειρά!

Επισιτισμός - Τουρισμός…. «βιομηχανία» εργασιακής εκμετάλλευσης…

Οι εργοδότες στον κλάδο, εξελίσσονται στη μεγαλύτερη μαφία. Στον Επισιτισμό, η τρομοκρατία, η απλήρωτη-ανασφάλιστη εργασία, η καθημερινή καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας, η μη καταβολή δώρων-επιδομάτων κλπ, κυριαρχούν. Στον Τουρισμό, που καυχούνται πως είναι η βαριά βιομηχανία της οικονομίας, οι ξενοδόχοι διατηρούν ή αυξάνουν τα κέρδη τους, φυσικά πάνω στις πλάτες μας, με τις συμβάσεις μαθητείας, την απλήρωτη εργασία, τα εξοντωτικά ωράρια. Οι Κλαδικές Συμβάσεις στον Επισιτισμό, στα Ζαχαρώδη, στον Τουρισμό είναι ουσιαστικά ανεφάρμοστες, στον αέρα, μιας και η επεκτασιμότητα, η υποχρεωτική ισχύ τους, έχουν καταργηθεί με το 2ο Μνημόνιο.

Τα βάρβαρα μέτρα του 4ου Μνημονίου

  • Μείωση του αφορολόγητου από 1.1.2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι «στόχοι»). Από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα θα μειωθεί στα 5.681 ευρώ δηλαδή θα φορολογούνται και όσοι παίρνουν σύνταξη ή μισθό πάνω από 474 ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. ευρώ
  • Μείωση των κύριων συντάξεων από 1/1/2019, έως και 18% και μεσοσταθμικά 9%.Θα θιγούν 900.000 συνταξιούχοι που παίρνουν κύρια σύνταξη πάνω από τα 700 ευρώ, οι οποίοι θα χάσουν από 1-2 συντάξεις το χρόνο.
  • Πέρα από τα 3,6-4,5 δις ευρώ μέτρα που δέχτηκαν για το 2018 -2019, προβλέπονται μέτρα 447 εκατ. ευρώ επιπλέον για το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών, επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ.
  • Νέα αξιολόγηση και κινητικότητα (στο δημόσιο) και επιβάλλεται «ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων. Με το μέτρο αυτό πολλοί εργαζόμενοι αυτής της απαράδεκτης κατηγορίας/ομηρίας θα απολυθούν αντί να μονιμοποιηθούν(βλέπε υπάλληλοι στους δήμους).
  • Ξεπουλιέται το 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι σίγουρο ότι μετά την ΔΕΗ , σειρά παίρνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), η ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ (των δυο μεγαλύτερων οργανισμών νερού) και ότι άλλο απομένει από την δημόσια περιουσία.
  • Άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τουλάχιστον 30 το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας έχει κριθεί αντισυνταγματικό το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων πάνω από 8 Κυριακές το χρόνο.
  • Στα εργασιακά οι αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων παρατείνονται με νόμο μέχρι τη λήξη του 3ου μνημονίου τον Ιούλιο του 2021 και η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων (με δέσμευση της κυβέρνησης!). Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις με: α) την κατάργηση της υπουργικής απόφασης.. Θα διατηρηθεί στο ακέραιο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021 η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και οι εξευτελιστικοί κατώτεροι μισθοί των 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά για τους άνω και κάτω των 25 ετών αντίστοιχα, το πάγωμα των «τριετιών» κ.λπ. Δρομολόγηση νέων εμποδίων στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, είναι ορισμένα από τα πρόσθετα αντεργατικά μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών/τοκογλύφων, τα οποία θα έρθουν πολύ σύντομα με την 3η αξιολόγηση.

Μαχητικοί αγώνες - Αυτοοργάνωση - Γενική Απεργία Διαρκείας!

Συνάδελφοι - ισσες, πρέπει άμεσα να οργανωθούμε όλοι στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θες/νίκης, να δημιουργήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα, οι οποίες θα αποτρέπουν στην πράξη απολύσεις, μειώσεις μισθών και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Σωτήρες δεν υπάρχουν! Με παραστάσεις διαμαρτυρίας /καταλήψεις και αυτοδιαχείριση σε όσα καταστήματα κλείνουν και μας πετάνε στο δρόμο. Να προετοιμάσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο να να ρίξουμε άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση.

Οι αγώνες των συναδέλφων στην Θες/νίκη (Banquet, Applebee's, Pizza-hut, Χατζής, Ble, Kαφεναί κ.ά.), μας έδειξαν τον δρόμο και τον τρόπο, με ποιά πολιτική μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους εργοδότες, την κάθε μνημονιακή κυβέρνηση. Η προσπάθεια οργάνωσης των διανομέων συναδέλφων μας με την ίδρυση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσ/νίκης είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Σ' αυτόν τον δρόμο κινείται η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας τέτοιους παραδειγματικούς και μαχητικούς αγώνες.

Κατάργηση των μνημονίων

Διαγραφή του χρέους

Έξω από Ε.Ε./Ευρώ-Καθιέρωση εθνικού νομίσματος.

Να παλέψουμε για:

  • Ø 751 ευρώ βασικό μισθό. Επιβολή πληρωμής των μισθών και των Δώρων.
  • Ø Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφούν Κλαδικές Συμβάσεις, υποχρεωτικές για όλους.
  • Ø Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση! Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους
  • Ø Επανένταξη όλων των ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά και των διανομέων φαγητού
  • Ø Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας για τους εποχιακούς εργαζόμενους
  • Ø Εθνικοποίηση όλων των τομέων κλειδιά της οικονομίας (Τράπεζες, Μεγάλες Επιχειρήσεις, Εργοστάσια που κλείνουν), κάτω από Εργατικό Έλεγχο.
  • Ø Υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών/δημοκρατικών δικαιωμάτων/ελευθεριών.
  • Ø Για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα επιβάλει όλα τα παραπάνω στην πράξη.

Αναρτήθηκε από Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό

πηγή : http://antepithesistonepisitismo.blogspot.gr/…