Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00

17 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Αντιφασιστική πορεία

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένα μήνα από τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στις ΗΠΑ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 6ΜΜ

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,

ένα μήνα από τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στις ΗΠΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 6ΜΜ,

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

-ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!

-ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ-ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ,

-ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΡΑ!

-ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ!

Τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι φονιάδες νεοναζί της Χρυσής Αυγής δικάζονται αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν.

Αμετανόητοι για τα εγκλήματα τους, έφτασαν να χαιρετήσουν τους ομογάλακτους τους αμερικανούς νεοναζί, το ακροδεξιό στήριγμα του Τράμπ, που οργάνωσαν την ρατσιστική επίδειξη «λευκής ανωτερότητας» και έφτασαν στην δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στις 12 Αυγούστου στη Σαρλοτσβίλ. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής υποδέχτηκαν στην Ελλάδα τον επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου στην Σάρλοτσβιλ Μάθιου Χάινμπαχ, ο οποίος δήλωσε μέσα στο όργιο δολοφονικής βίας ότι εμπνέεται από τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Κι όμως παρά την ανοιχτή στήριξη τους στους νεοναζί φονιάδες, η κυβέρνηση αφήνει τους Ρουπακιάδες και τους αρχηγούς τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να οργανώνουν νέες επιθέσεις, όπως η δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, με ορμητήριο τα κεντρικά τους Γραφεία, όπως οι επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, τη Λέρο, τη Χίο.

Στις 16 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, περικυκλώνουμε τα Γραφεία-ορμητήριο της Μεσογείων. Απαιτούμε να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήριο και να πάνε τώρα φυλακή, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη και να μείνουν εκεί για πάντα όλοι οι δολοφόνοι νεοναζί.

Το κίνημα που ξεσηκώθηκε κατά του Τράμπ που στήριξε χυδαία τους νεοναζί στη Σάρλοτσβιλ με επιθέσεις κατά των αντιφασιστών και της αριστεράς σάρωσε όλη την Αμερική και πέρασε στην Ευρώπη. Είναι δύναμη που στριμώχνει το Τράμπ, τις πολιτικές του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, του πολέμου και του σεξισμού, όλα αυτά που έφερε στο προσκήνιο η προεδρία Τράμπ. Είναι μια κραυγή κατά του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, κατά του φασισμού που θρέφουν οι πολεμικές εκστρατείες του Τράμπ που τώρα κλιμακώνονται με βομβαρδισμούς στη Συρία, αποστολή στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, με απειλές για πυρηνικό πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο, με νέες επεμβάσεις. Είμαστε στο πλευρό τους!

Κι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τους φίλους του Τράμπ στις γραμμές της, όπως τον Κοτζιά και το Καμένο, ενώ έδωσε την βάση της Σούδας για τους βομβαρδισμούς με πυραύλους Τόμαχοκ της Συρίας που σκόρπισαν το θάνατο. Διαδηλώνουμε στις 16 Σεπτέμβρη και βροντοφωνάζουμε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία:καμιά εμπλοκή στους βρόμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του Τράμπ, ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων, κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που μετατρέπει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις και τις συνελεύσεις γειτονιάς, τις κοινότητες μεταναστών, τους πρόσφυγες και τις κινήσεις αλληλεγγύης, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες, τις κινήσεις LGTBQI, γυναικών, Ρομά, αναπήρων, τους Ανθρώπους τω Γραμμάτων και των Τεχνών, να δώσουμε όλοι και όλες δυναμικό παρών στο αντιφασιστικό τριήμερο δράσης στις 16-18 Σεπτέμβρη. Με την παλλαϊκή διαδήλωση στο Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στην πρεσβεία των ΗΠΑ και τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Με την διαδήλωση στο Κερατσίνι, στο τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη και τη συναυλία την ίδια μέρα στο Καστράκι στον Πειραιά που οργανώνει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ, 14-15 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΟΥΦ

Καλούν: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΦΟΙΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΣΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, Κίνηση ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ)

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


Κάλεσμα για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ως Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στις 16-18 Σεπτέμβρη

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ
4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ



Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, 6 μ.μ. Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Διαδήλωση στο Σύνταγμα και Πορεία από τη Βουλή, στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, 5 μ.μ. Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και Πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου.

Διανύουμε μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" όπου το πάνδημο αίτημα καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.
Μετά τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις συνεργασίας της ΧΑ με τους φασίστες και τους ρατσιστές που οργάνωσαν την επίθεση και τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στο Σαρλοτσβιλ στις ΗΠΑ αλλά και τα νέα κρούσματα επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ στα κεντρικά γραφεία της Λεωφόρου Μεσογείων, τον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Ίλιον, το Σχιστό και αλλού, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιδιώκουμε να συσπειρώσουν το ευρύτερο δυνατό αντιφασιστικό-δημοκρατικό κοινωνικό δυναμικό. Να καταδείξουν τις ευθύνες της αντιπροσφυγικής- αντιμεταναστευτικής πολιτικής πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση στοιχισμένη με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Μιας πολιτικής που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων-προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις της Δύσης που παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο ντυμένος με αντισυστημική προβιά.

Το αντιφασιστικό κίνημα με ενωτικό και μαχητικό βηματσμό, θα βρεθεί γι' άλλη μια φορά στους δρόμους της Αθήνας και του Κερατσινιού, για να δηλώσουμε την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας για:
· Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.
· Το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.
· Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
· Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
· Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών

Καλούμε:

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, στις 6 μ.μ. σε Αντιφασιστική Συγκέντρωση και διαδήλωση στο Σύνταγμα και σε πορεία από τη Βουλή, στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη λεωφόρο Μεσογείων

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, στις 5 μ.μ. σε συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και σε πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου.

Στηρίζουμε τις δράσεις μνήμης και αγώνα που θα οργανωθούν από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, καθώς και από τοπικούς φορείς στο Κερατσίνι και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου.

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και κάθε μαζικό φορέα να συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωση, να καλέσει και να πλαισιώσει τις κινητοποιήσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συνυπογράφουν (Το κάλεσμα της διοργάνωσης παραμένει ανοιχτό):
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά,
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,
Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας,
ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ,
Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό",
Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Αλληλεγγύης Κάτω Πατησίων/Αχαρνών (ΚΙΦΑ Κ. Πατησίων/Αχαρνών)
Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ιλίου
Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδας - Η Ενότητα
ΠΟΣΠΕΡΤ
Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής
ΣΥΠΡΟΜΕ - Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων

πηγή : http://ydragogeio.gr/16-18-sept-fyssas-2017/


Λευτεριά στο λαό / Θάνατος στο φασισμό // 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου

Τέσσερα χρόνια δεν είναι αρκετά για να ξεθωριάσει η μνήμη. Τα ξημερώματα της 18ηςΣεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται στη γειτονιά του από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, από το χέρι του Γ.Ρουπακιά. Οι τελευταίες μάσκες πέφτουν και το πρόσωπο του τέρατος που έθρεψαν κράτος, κυβερνήσεις και ΜΜΕ αποκαλύπτεται σε όλο του το «μεγαλείο». Μερικοί «ανυποψίαστοι» πέφτουν από τα σύννεφα, άλλοι σπεύδουν να αποδόσουν τη δολοφονία σε «οπαδικές διαφωνίες» αλλά η αλήθεια είναι μία. Οι φασίστες, τα πιστά σκυλιά του κράτους, τα βάζουν με όσους υψώνουν ανάστημα αλλά και με τους αδύναμους, τους διαφορετικούς, φιμώνουν αντιφρονούντες, σπάνε απεργίες, εκπορνεύουν και εκμεταλλεύονται· και δεν διστάζουν να σκοτώσουν με το ένα χέρι, την ώρα που με το άλλο ψηφίζουν νόμους που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Υποχρέωση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν και παραμένει η αντίσταση στο μίσος, το χτίσιμο τείχους απέναντι στο φασισμό και η διάλυση του συστήματος που τον γεννά, μαζί με τη φτώχεια και την καταπίεση. Απέναντι σε ένα κράτος που δολοφονεί, που εξαθλιώνει, που φυλακίζει αθώους και αμάχους και αφήνει ελεύθερους τους νεοναζί, σε μια κυβέρνηση που υπογράφει συμφωνίες με καθεστώτα δολοφόνων, ξεπουλάει δημόσιο πλούτο και βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία με το πάτημα ενός κουμπιού, που υπογράφει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, να μην νικήσει ο φόβος και το σκοτάδι. Για όσους δεν άντεξαν και λύγισαν, για τα παιδιά που θα έρθουν και τους στίχους που θα γραφτούν, για τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους μας, το οξυγόνο, την αλληλεγγύη και την ελευθερία, για έναν κόσμο πιο όμορφο και πιο δίκαιο· η κληρονομιά του Παύλου χρέος μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Καλούμε αντιφασίστες/στριες, συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις να διαδηλώσουμε ενωμένοι σε ένα μαζικό, δυναμικό συλλαλητήριο, βροντοφωνάζοντας ακόμα μια φορά ότι οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές του Πειραιά.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ :

  • 16/09, 18:00 Σύνταγμα: Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α.
  • 17/09, 20:00 Πάρκο Σελεπίτσαρι,cine Αλ.Χρυσοστομίδης: Θεατρική παράσταση "Μάμμα Τόνι", από την ομάδα πείρα(γ)μα
  • 18/09, 17:00 μνημείο Παύλου Φύσσα: Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, με κατάληξη τη συναυλία που διοργανώνουν στο Καστράκι οι φίλοι του Παύλου

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : http://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2017/09/...


4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΕΦΟΔΟΥ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι.

4 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, συνεχίζουμε να πολεμάμε τους απόγονους των χιτών και των ταγματασφαλιτών, τους νοσταλγούς του Μεταξά και των χουντικών συνταγματαρχών, τους θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι, τα δήθεν αντισυστημικά μαντρόσκυλα της αστικής τάξης, τους συνοδοιπόρους των μπάτσων και του παρακράτους, τους αυτουργούς των επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, εργατών, αγωνιστών και δομών του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, τους δολοφόνους του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

4 χρόνια μετά στη δίκη-παρωδία εναντίον της Χ.Α, μέσω της οποίας επιχειρείται η εμπέδωση της αστικής "θεωρίας των δύο άκρων", οι υψηλόβαθμοι και οι χαμηλόβαθμοι ναζί αποδεικνύουν την διαχρονική θρασυδειλία τους, είτε επιχειρώντας την απόκρυψη της αντιλαϊκής-αντεργατικής ιδεολογίας τους και των δολοφονικών ενεργειών τους, είτε προσβάλλοντας τη Μνήμη του Παύλου Φύσσα προστατευόμενοι πάντοτε από τους ένστολους ψηφοφόρους τους. Την ίδια στιγμή, η (αυτοαποκαλούμενη αριστερή) μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει για την πολιτική νομιμοποίηση τους και το κοινοβουλευτικό ξέπλυμα τους, ενώ αρνούμενη τη διεξαγωγή όλων των συνεδριάσεων της δίκης στο Εφετείο (μέρος των οποίων πραγματοποιούνται στις φυλακές Κορυδαλλού) συνεχίζει να παρακωλύει το δημόσιο χαρακτήρα της.

4 χρόνια μετά οι ναζί της Χ.Α, επιχειρούν να βγουν και πάλι από τις τρύπες τους: με τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών και προσφύγων στον Ασπρόπυργο, στο Μενίδι, στη Λέρο και τη Χίο, με τις θρασύδειλες επιθέσεις τους εναντίον όποιου δεν χωράει στα "άρια" πρότυπα τους, όπως εκείνη κατά του φοιτητή Α.Λάζαρη, λίγη ώρα μετά από τα έμπρακτα μαθήματα Αντιφασισμού που έλαβαν στις 31.3 στη κεντρική τους γιάφκα στην οδό Μεσογείων από την "Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας".

4 χρόνια μετά, από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Πειραιά και από τον Ασπρόπυργο μέχρι κάθε γωνιά της χώρας, οι δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού με τη δράση τους συνεχίζουν να μην τους αφήνουν σπιθαμή γης, συνεχίζουν να υπενθυμίζουν αυτό που η Ιστορία διδάσκει: ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του Αγώνα ή αλλιώς με τα λόγια του αναρχικού Μπ.Ντουρούτι: Δεν μπορούμε να συντρίψουμε τον φασισμό σε συνεργασία με τη δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά μόνο σε πείσμα της δημοκρατικής κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά το ξερίζωμα του φασισμού, γιατί οι αστοί είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε αυτόν όταν βλέπουν ότι κινδυνεύουν να τους φύγει η εξουσία από τα χέρια.

4 χρόνια μετά, μέσα σε μια διεθνή συνθήκη μόνιμης έκτακτης ανάγκης, με νωπό ακόμα το αίμα της αντιφασίστριας Heather Heyer στο Charlottesville των Η.Π.Α, με την Ε.Ε να συνεχίζει την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού, με τις ενδοαστικές-ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις να οξύνονται και με τα σύννεφα των περιφερειακών συγκρούσεων να πυκνώνουν καθιστώντας πιθανή μια γενίκευση του πολέμου, ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας συνεχίζει να ζει μέσα στις καρδιές του εργαζόμενου λαού και της προλεταριακής νεολαίας, συνεχίζει να εμπνέει την Αντίσταση και τον Αγώνα καθιστώντας χειροπιαστή και επίκαιρη τη διαπίστωση ενός ανώνυμου γερμανού Αντιφασίστα το 1942: Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη.

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Διαδήλωση του Σαββάτου 16 Σεπτέμβρη, στις 18.00, από το Σύνταγμα στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ & ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών & Κομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


Τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Φέτος κλείνουν 4 χρόνια από την ημέρα που οι εγκληματίες της χρυσής αυγής
δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Τέσσερα χρόνια στα οποία έχουν γίνει πολλά,
θετικά και αρνητικά όσον αφορά την εγκληματική αυτή οργάνωση.
Κάθε χρόνο η μνήμη μας γυρίζει σε εκείνο το θλιβερό συμβάν ,αλλά μόνο σε ότι
έχει να κάνει την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου, την ημέρα που όλος ο
κόσμος τιμά ένα άνθρωπο που θυσιάστηκε για να προστατεύσει τους φίλους του.
Όμως, η κινηματική μνήμη δεν ξεχνά, δεν περιμένει την μαύρη επέτειο του
Παύλου και κανενός αγωνιστή ή μη, που θυσιάστηκε ή δολοφονήθηκε από τους
φασίστες, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, για να μας υπενθυμίζει ότι ο
αγώνας και η πάλη μας ενάντια στους φασίστες και σε όλες τις μορφές φασισμού
δεν σταματά ποτέ.
Αυτό μας το θυμίζει η μητέρα του Παύλου και οι κοντινοί του φίλοι, που είναι εδώ
και δυο χρόνια στις αίθουσες των δικαστηρίων και έχουν μόνο ένα σκοπό. Να
δουν τους εγκληματίες να πληρώνουν για αυτά που έχουν κάνει.
Η δίκη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης είναι σε εξέλιξη εδώ και δυο χρόνια,
δικάζεται συνολικά για πολλά αδικήματα και δολοφονίες ή δολοφονικές
απόπειρες.
Μετά από τέσσερα χρόνια, δεν έχει κανένας το δικαίωμα της άγνοιας πάνω σε
αυτό το θέμα. Όποιος το επικαλείται το κάνει γνωρίζοντας τι υποστηρίζει και τι θα
επακολουθήσει. Η μάχη κατά του φασισμού δίνεται στους δρόμους, στα
δικαστήρια δίνεται ένα μέρος αυτής της μάχης.
Δεν πρέπει να αφήσουμε δημόσιο χώρο στους φασίστες, ο αγώνας μας για να
κλείσουν όλα τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης πρέπει να κορυφωθεί. Να
απαντήσουμε άμεσα στις προκλήσεις τους.
Ελάτε να τους μορφώσουμε.
Ο Παύλος υπάρχει μέσα μας.

Καλούμε όλες και όλους που θέλουν να συμμετέχουν στην ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ πορεία το ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017 στις 6μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ,να επικοινωνήσουν με την συλλογικότητα για την μεταφορά και την κοινή κάθοδο στην Αθήνα .
Καλούμε όλες και όλους τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη , στο χώρο της συλλογικότητας της
Σφήνας , Κάδμου 48, στην εκδήλωση για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του
Παύλου Φύσσα.

19:30 ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
20:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ « HIP HOP ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ»

Σφήνα

πηγή : http://sfina.espivblogs.net/2017/09/13/τέσσερ…


Αντιφασιστική πορεία 16/9 - Κάλεσμα Αυτοοργανωμένου Pride Αθήνας

Πριν τέσσερα χρόνια δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τους Χρυσαυγήτες. Η δολοφονία αυτή δεν ήταν τυχαία. Συνέβη στο πλαίσιο μιας σειράς βίαιων και δολοφονικών επιθέσεων σε μεταναστά όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν, λοατκια+, συνδικαλιστά, αναρχικά άτομα και κινηματικούς χώρους και εντάσσεται στην ευρύτερη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας διεθνώς, με τρανταχτό και το τελευταίο παράδειγμα της δολοφονικής επίθεσης προς τα αντιφασίστα διαδηλωτά στο Charlottesville από νεοναζί που οδήγησε στο τραυματισμό πολλών και στον θάνατο της Heather Heyer. Η συντηρητικοποίηση αυτή είναι γέννημα του καπιταλισμού, της πατριαρχίας, του ρατσισμού, όλων των συστημάτων καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξουσίας, των οποίων η κυριαρχία και η βία παραμένει ακλόνητη και εντείνεται στα πλαίσια και του ξεσπάσματος της διεθνούς κρίσης της τελευταίας δεκαετίας. Εξ' άλλου έχει αποδειχτεί και ιστορικά ότι ο φασισμός, παράλληλα με τα δομικά σκληρά πατριαρχικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά του, εξυπηρετεί και το κεφαλαιοκρατικό σύστημα, παρά το λαϊκιστικό ''αντισυστημικό'' χαρακτήρα που οι εκπρόσωποι και οι απολογητές του προσπαθούν να του αποδώσουν. Τα ίδια συστήματα και τις ίδιες εξουσίες εξυπηρετεί και προωθεί και η Χρυσή Αυγή, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα του οποίου η ύπαρξη και άνοδος με τη συνεχή παραγωγή ρητορικής και πρακτικών μίσους προς καταπιεσμένες ομάδες, τη μιλιταριστική δομή (τάγματα εφόδου), τις στενές σχέσεις με την αστυνομία, τον στρατό, την εκκλησία, τα δικαστικά σώματα και τα Μ.Μ.Ε, απειλεί τις ζωές όλων των υποκειμένων που πλήττονται από τις εξουσιες που δομούν τη σύγχρονη πραγματικότητα. Τη δομική σχέση του φασισμού με αυτές τις εξουσίες αποδεικνύει και η πασιφανέστατη καθυστέρηση της δίκης των Χρυσαυγητών.


Το αντιφασιστικό κίνημα έχει απαντήσει δυναμικά στην τεράστια απειλή των φασιστών - εθνικιστών - νεοναζί με πορείες, παρεμβάσεις και γενικά συλλογικές και μαχητικές δράσεις. Ωστόσο και το ίδιο, προκειμένου να εκφράσει το εύλογο μίσος και τη συνακόλουθη μαχητική αντίθεση στο φασισμό, κάνει χρήση και αναπαράγει πολλές φορές μισογύνικο και πατριαρχικό λόγο και συμπεριφορές που όχι μόνο συγκαλύπτονται αλλά πολλές φορές ηρωοποιούνται. Η τακτική αυτή όχι μόνο δεν είναι λειτουργική στην αντιφασιστική πάλη, αλλά οδηγώντας στη διαιώνιση καταπιέσεων καταλήγει να αναπαράγει πλευρές του συστήματος το οποίο πολεμά. Παράλληλα, παρατηρούμε ότι πολλά περιστατικά επιθέσεων σε μαύρα, brown και μεταναστά υποκείμενα στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο παίρνουν πολύ μικρότερη έκταση από ό,τι αυτά σε ελληνικά και λευκά αντιφασίστα, πράγμα που υποδηλώνει την αναπαραγωγή της λευκής και ελληνικής υπεροχής στο κίνημα. Ως συνέλευση που μέχρι στιγμής απαρτίζεται από λευκά υποκείμενα με κάποια ή όλα τα ελληνικά προνόμια, αναγνωρίζουμε το προνομιακό πλαίσιο από το οποίο μιλάμε και στεκόμαστε αλληλέγγυες/α στους αγώνες των μαύρων, brown και μεταναστών/πρόσφυγων υποκειμένων.
Για εμάς η μάχη ενάντια στον φασισμό γίνεται μέσω των διαθεματικών φεμινισμών, του αντιρατσισμού και του ταξικού αγώνα. Ως λοατκια+ υποκείμενα ξέρουμε καλά τι πάει να πεί φασιστική απειλή, τη βιώσαμε στο Χυτήριο το 2012, στο φετινό Athens Pride και καθημερινά στο δρόμο. Στους δρόμους αυτής της κοινωνίας που καταπιεζόμαστε συστημικά και συστηματικά, σε αυτούς θα διεκδικήσουμε την απελευθέρωση μας. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τσακίσουμε και το τελευταίο φασιστοειδές.

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα με πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 16/9 στις 18.00.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι τη Δευτέρα 18/9 στις 17.00.

Πρωτοβουλία για ενα Αυτοοργανωμένο Pride Αθήνας

πηγή : https://www.facebook.com/events/4730098797348…


Πόρτα έφαγε η Χρυσή Αυγή από την ΕΡΤ μετα την στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αφρούς έβγαλε η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής για τα απανωτά φιάσκο στην προσπάθεια να βάλει την προβιά του πολιτικού κόμματος. Ο φύρερ ζήτησε προβολή από την ΕΡΤ και έφαγε πόρτα από την στάση εργασίας των εργαζόμενων της ΕΡΤ.Ο ρατσιστικός και φασιστικός λόγος παρέμεινε στον υπόνομο, εκεί που είναι η πραγματική του θέση. Μπράβο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ!

ΚΕΕΡΦΑ


ΠΟΣΠΕΡΤ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ Χ.Α.
Αγία Παρασκευή, 13/09/2017

Σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει στάση εργασίας την ώρα που έχει ζητήσει τη ζωντανή μετάδοση της ομιλίας της η Χρυσή Αυγή από τη ΔΕΘ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έχουν αγωνιστεί και αγωνίζονται για την ΕΡΤ της κοινωνίας, δεν μπορούμε να δεχθούμε να προβάλλεται και να αναμεταδίδεται ο ρατσιστικός, διχαστικός λόγος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης και η ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας.

Καλούμε τον κάθε Έλληνα και αντιφασίστα, τη νεολαία, να αντισταθεί στη ναζιστική αυτή οργάνωση και σε όλα όσα πρεσβεύει και να δώσει το «παρών» στις συγκεντρώσεις και τις αντιφασιστικές πορείες που θα γίνουν : το Σάββατο 16/09/2017, ώρα 18:00 συγκέντρωση στο Σύνταγμα με πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να κλείσουν και τη Δευτέρα 18/09/2017 συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι με πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των άλλων εγκλημάτων και η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου συνεχίζει να υπάρχει χάρη στην ανοχή του κράτους και της δικαστικής εξουσίας. Όλοι μαζί οι δημοκράτες πρέπει να απαιτήσουμε δυναμικά να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα γραφεία ορμητήρια στη Μεσογείων και σε κάθε γειτονιά, να καταδικαστούν οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα.

ΠΟΣΠΕΡΤ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


Στις γειτονιές που έδρασαν τα τάγματα εφόδου είναι απαράδεκτες οι συνεργασίες του προέδρου του 5ου κοινοτικού συμβουλίου Αθήνας με τους νεοναζί της ΧΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις γειτονιές που έδρασαν τα τάγματα εφόδου είναι απαράδεκτες οι συνεργασίες του προέδρου του 5ου κοινοτικού συμβουλίου Αθήνας με τους νεοναζί της ΧΑ

Μπορεί η αντιρατσιστική ταινία «Αμέρικα Σκουέρ» να είναι η ελληνική ταινία που έχει πάρει το δρόμο για τα Όσκαρ αλλά η πλειοψηφία(;) του Κοινοτικού Συμβουλίου Αθήνας του 5ου Διαμερίσματος Αθήνας, μοιάζει να ζει σε ένα δικό της ζοφερό κόσμο. Έναν κόσμο βγαλμένο κατευθείαν από τα ναζιστικά μεσάνυχτα της Ιστορίας, πάνω ακριβώς στην τέταρτη επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην Πατησίων 237, μόλις λίγα τετράγωνα από την Πλατεία Αμερικής, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στην τρίτη εξ αναβολής, λόγω έλλειψης απαρτίας, συνεδρίαση του Κοινοτικού συμβουλίου του 5ου Διαμερίσματος Αθήνας, ο πρόεδρός του μαζί με τρεις συμβούλους (και οι τέσσερις από την παράταξη του δήμαρχου Καμίνη) ψήφισαν μαζί με τον χρυσαυγίτη σύμβουλο ώστε να μην τεθεί καν σε συζήτηση (!) το ψήφισμα της Πρωτοβουλίας για να κλείσουν τα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Το ψήφισμα που είχε κατατεθεί από την Πρωτοβουλία (και υπερψηφιστεί ήδη στο 1ο, 6ο, και 7ο διαμέρισμα) έφερε στο συμβούλιο ο Μπάμπης Κόκλας από την Ανοιχτή Πόλη. Η πρόταση να συζητηθεί, μειοψήφισε με τρεις ψήφους, καθώς στηρίχτηκε από μόνο ένα σύμβουλο της παράταξης Καμίνη και μια σύμβουλο της παράταξης Κακλαμάνη ενώ όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι ήταν απόντες.
Όσοι και όσες βρέθηκαν στην Πατησίων, στο χώρο συνεδρίασης του συμβουλίου, λίγα τετράγωνα από την πλατεία Αμερικής, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, είδαν τον πρόεδρο του συμβουλίου να μάχεται με ζήλο, που θα άξιζε τον σιδηρούν σταυρό, ώστε να εμποδίσει την όποιαδήπτε συζήτηση.
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, φωνασκώντας και διακόπτοντας, εμπόδισε την Μαρία Κασκαρίκα (μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου που εφόρμησε από τα γραφεία της Χ.Α στη Μεσογείων) να αρθρώσει έστω και μια ολοκληρωμένη πρόταση. «Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται στους Αμπελοκήπους» φώναζε ξεδιάντροπα ο «πρόεδρος». Στην υπενθύμιση των επιθέσεων που έχουν γίνει στο 5ο Διαμέρισμα, όπως αυτή ενάντια στην Τανζανική Κοινότητα ή τους εμπρησμούς μαγαζιών για τους οποίους έχουν καταδικαστεί χρυσαυγίτες, έλεγε ότι η Χ.Α είναι ένα «νόμιμο κόμμα» και δεν τον νοιάζει. «Ας τους καταδικάσουν τα δικαστήρια» έλεγε.
Ακολούθως την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας και λίγο πριν ξεκινήσει το συμβούλιο, (παρουσία ξανά μόλις 8 συμβούλων), στη μικρή αίθουσα της Πατησιών 237, εισέβαλλαν αλαφιασμένοι πάνοπλοι αστυνομικοί, οι οποίοι είπαν ότι κλήθηκαν γιατί είχε υπάρξει «επεισόδιο». Στην επίμονη ερώτηση ποιος τους φώναξε στο χώρο, δεν απάντησε κανείς ενώ ο «πρόεδρος» λούφαξε στην θέση του. Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε, όταν σήκωσε το κινητό του απειλώντας να πάρει τηλέφωνο ξανά την αστυνομία για να συλλάβει τους αντιφασίστες επειδή ζητούσαν το λόγο!
Αντίθετα, ο «πρόεδρος» έδωσε το λόγο στον χρυσαυγίτη σύμβουλο ο οποίος πρότεινε φυσικά να μην γίνει καμιά συζήτηση «γιατί εδώ μέσα δεν συζητάμε κομματικά»! Στη διάρκεια αυτής της παρωδίας ο «πρόεδρος» του έδωσε ακόμη τρεις φορές το λόγο ενώ συστηματικά δεν άφηνε να μιλήσουν είτε συμβούλους που διαφωνούσαν είτε εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας. Εδώ «δεν συζητάμε κομματικά» κατέληξε συμφωνώντας. Ένας κόσμος όμορφος αγγελικά πλασμένος.
Το ψήφισμα βέβαια θα ξανάρθει και ένα είναι σίγουρο, οι φασίστες και οι προστάτες τους δεν πρόκειται να περάσουν ούτε στο 5ο Διαμέρισμα ούτε πουθενά.

Σας καλούμε να συμμετέχετε, όλοι και όλες, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάβαβτο 16 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα στις 6μμ και στην ποοεία στα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής και την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 5μμ από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από ναζιστές της Χ.Α. - ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, τοπ.συντ. Αθήνας της ΑΠΟ

4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...

Η δίκη της Χ.Α. βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με βασικό στόχο την επιβολή της "δημοκρατικής ομαλότητας" και την εδραίωση της θεωρίας των δυο άκρων. Παράλληλα, πριμοδοτείται η επανεμφάνιση των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου, ο δολοφόνος Ρουπακιάς βρίσκεται στο σπίτι του, ενώ επιχειρείται η απονομιμοποίηση και η καταστολή του κοινωνικού και ταξικού αντιφασιστικού αγώνα στους δρόμους μέσα από το χτύπημα αντιφασισιστικών κινητοποιήσεων και τις συνεχείς διώξεις σε βάρος αναρχικών και αντιφασιστών.

...Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Shehzad Luqman στα Πετράλωνα. Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη δολοφονία της Heather Heyer στο Charlottesville των Η.Π.Α. Ούτε το βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούνται με την κάλυψη ή/και τη συνοδεία της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια γειτονιάς, σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

...ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Οι αντιφασίστες και οι αναρχικοί παλεύουν ενάντια στον φασισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης: από τις συγκεντρώσεις στο Ωραιόκαστρο και τις συγκρούσεις στο εφετείο Αθηνών με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, μέχρι τους δρόμους της Σόφιας, της Βοστώνης και του Charlottesville, χιλιάδες άνθρωποι αντιπαρατίθενται με τους φασίστες μπλοκάροντας τις συγκεντρώσεις τους, ορθώνοντας ανάστημα ενάντια στην κρατική καταστολή, το κράτος και τον καπιταλισμό.

Να συντρίψουμε τον φασισμό χτίζοντας ένα πλατύ, οριζόντιο και αντιθεσμικό κοινωνικό και ταξικό κίνημα που να στοχεύει συνολικά στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Καλέσματα των αναρχικών συλλογικοτήτων
Όμικρον 72 και Κύκλος της Φωτιάς - μέλη της ΑΠΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017, στις 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με το μπλοκ της Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017, στις 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60), με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1577721/


Καλέσματα της ΣΑΚΤΧ στις αντιφασιστικές πορείες μνήμης & αντίστασης

post image

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ- ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ


Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνουν τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. και τον φασίστα Γ. Ρουπακιά. Η ημέρα αυτή, ημέρα μνήμης και αντίστασης, έρχεται μέσα σε μία περίοδο όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ οξύνει τον πόλεμο που έχει κηρύξει στους από τα κάτω, συνεχίζοντας την εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Σε ένα περιβάλλον επίθεσης σε κάθε ταξική κατάκτηση, προσπάθειας αφανισμού των συλλογικών αντιστάσεων, εξάντλησης των φυσικών πόρων και καταστροφής της φύσης. Ο πόλεμος στην καπιταλιστική περιφέρεια και οι καταστροφικές συνέπειές του εξαπλώνονται συνεχώς, οι δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό τους, την απομόνωσή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις απελάσεις, συνθέτουν την πολιτική του ελληνικού κράτους.
Σε ένα περιβάλλον όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλει τις κυρίαρχες πολιτικές αφαίμαξης των καταπιεσμένων, καταστολής των αγώνων και νομιμοποίησης των φασιστών επιχειρώντας το τσάκισμα των αντιστάσεων, την προώθηση της κοινωνικής ειρήνευσης και της ταξικής συνεργασίας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Οι φασίστες πριμοδοτούνται από το κράτος και το κεφάλαιο προκειμένου, από κοινού με τις δυνάμεις καταστολής και την μιντιακή προπαγάνδα, να παίξουν τον διαχρονικά αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο, ώστε να αναχαιτίσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Έτσι, οι παρακρατικές φασιστικές επιθέσεις σε κατειλλημένους χώρους αγώνα και στέγης προσφύγων και μεταναστών ακολουθούν την κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους που εκφράζεται με την προπαγάνδα συκοφάντησης των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα, των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και της αλληλεγγύης μεταξύ ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων και εκδηλώνεται με συνεχείς κατασταλτικές επιχειρήσεις.


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό» και τις κρατικές αυταπάτες. Η δίκη παρωδία είναι άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι ο αντιφασισμός δεν διεξάγεται στις δικαστικές αίθουσες από τους θεσμούς και τους μηχανισμούς της αστικής δημοκρατίας, οι οποίοι αναγνωρίζουν ως κομμάτι του πολιτικού συστήματος τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, τα καλύπτουν και τα προστατεύουν από τη δίκαιη κοινωνική οργή ενώ την ίδια στιγμή χτυπούν το αντιφασιστικό κίνημα -γεγονός που αναδείχθηκε με τον πιο έκδηλο τρόπο για άλλη μια φορά στην αντιφασιστική και αντικρατική κινητοποίηση στο Εφετείο τον Φλεβάρη του 2017 κατά τη διάρκεια εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης ναζιστών στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια.
Ο αντιφασισμός διεξάγεται ανειρήνευτα από το αυτοοργανωμένο, οριζόντιο, μαχητικό κίνημα παντού. Στις δικαστικές αίθουσες, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΟΤΗΤΑΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017, στις 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017, στις 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1577720/


ΣΣΠ: Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα 16 και 18/9

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα:

-

Σάββατο 16/9
Αθήνα: 18:00 Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη : 11:00 Άγαλμα Βενιζέλου

-

Δευτέρα 18/9
Αθήνα: 17:00 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Γιάννενα: 18:00 Νομαρχεία Ιωαννίνων

-
Η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινάει στις 5 Σεπτέμβρη στο εφετείο Αθηνών μετά από την διακοπή λόγω καλοκαιριού. Πρόκειται για μία δίκη η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, με 69 κατηγορούμενους, 18 από τους οποίους είναι βουλευτές της χρυσής αυγής, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καλεστεί εκατοντάδες μάρτυρες κατηγορίας. Οι περισσότερες καταθέσεις φανερώνουν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της κατά μεταναστών και αγωνιστών που σε κάποιες περιοχές αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας, με την συνεχή κάλυψη τους από τον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος που τα αστικά επιτελεία αναγκάστηκαν να οδηγήσουν την ΧΑ στα δικαστήρια ήταν η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, στις 17 Σεπτέμβρη του 2013, αλλά και το κίνημα που ακολούθησε και έδωσε μια δυναμική απάντηση, οδηγώντας του φασίστες πίσω στις τρύπες τους.

Είναι γεγονός πως το ναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με επιείκεια. Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο στην τελευταία δίκη, πριν την καλοκαιρινή διακοπή, όπου όσοι θέλησαν να την παρακολουθήσουν και δεν άνηκαν στην Χρυσή Αυγή, αντιμετώπισαν την καταστολή μέσα στο ίδιο το δικαστήριο! Οι χρυσαυγίτες δε, ανενόχλητοι έβριζαν και προκαλούσαν ακόμα και τη μητέρα του δολοφονημένου από την ίδια την ναζιστική συμμορία, Π. Φύσσα. Επιπλέον, γίνονται ακόμα προσπάθειες αποδέσμευσης της από την φασιστική - ναζιστική ιδεολογία της. Σε αυτό συνδράμουν τόσο η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τακτικά πως με μία σοβαρή ΧΑ θα συγκυβερνούσαν, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις κοινές επισκέψεις που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο χειμώνα στα ελληνικά νησιά.

Κατά την ΧΑ, όλα τα χτυπήματα των ταγμάτων εφόδου αποτελούν ατομικές ενέργειες, μεμονωμένα περιστατικά. Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και στην υπόθεση Φύσσα, όπου δεν «γνώριζαν» τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος εκτίει την ποινή του σε κατοίκων περιορισμό, την ίδια στιγμή που αγωνιστές του κινήματος και φιλικά τους πρόσωπα τιμωρούνται αβάσιμα και με απουσία στοιχείων από την μαζική βιομηχανία κατασκευής ενόχων (π.χ. Ηριάννα - Περικλής).

Το τελευταίο χρόνο βλέπουμε την ΧΑ να παίρνει ξανά θάρρος από τα χάδια κυβέρνησης - αφεντικών και να αρχίζει πάλι δειλά να δοκιμάζει τις δυνάμεις τις (προκλήσεις στη δίκη, παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις κλπ), πάντα υπό την προστασία της αστυνομίας. Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ που προσπαθεί να «ξεπλύνει» και να «ενσωματώσει» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα και πατάει πάνω στην συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτού του είδους οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας έτσι την τάξη και την ασφάλεια για την εργοδοσία. Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος και των αγώνων, τότε οι φασίστες και τα αφεντικά τους θα πάρουν πραγματικά ότι τους αξίζει!

-

  • Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
  • Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…

ΣΣΠ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6340


4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Όλοι στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις: 16.09 στο Σύνταγμα και 18.09 στο Κερατσίνι!

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ.

Κατεβάστε την προκήρυξη (αρχείο .pdf, 188ΚB)

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μετά από την οργανωμένη και καθοδηγημένη, από την ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, επίθεση των Ταγμάτων Εφόδου της.

Οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται από αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα και συλλογικότητες, στις 16 και 18 Σεπτέμβρη, αποτελούν φόρο τιμής στη θυσία του Παύλου και ταυτόχρονα την απάντηση του κινήματος ενάντια στη φασισιστική απειλή, το ρατσισμό και τον πόλεμο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Τέσσερα χρόνια μετά, και ενώ η δίκη ακόμα συνεχίζεται, όλοι οι εμπλεκόμενοι στις δολοφονίες σουλατσάρουν ελεύθεροι και προκαλούν με την απαράδεκτη ανοχή του δικαστικού συστήματος και της κυβέρνησης. Ο ίδιος δικαστής που άφησε ελεύθερο τον φύρερ Μιχαλολιάκο κλείνει στη φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο την Ηριάννα και τον Παντελή. Τα ίδια Τάγματα Εφόδου που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα και τον Λουκμάν κόντεψαν να σκοτώσουν και τον Αλέξη Λάζαρη δίπλα από τα Κεντρικά Γραφεία - ορμητήρια στη Μεσογείων. Οι ίδιοι νεοναζί βουλευτές που θα έπρεπε να βρίσκονται στα κελιά των φυλακών φιγουράρουν με υπουργούς της κυβέρνησης σε κοινές πολεμοκάπηλες περιοδείες στα ακριτικά νησιά και υποδέχτηκαν στα γραφεία τους στη Βουλή τον Μάθιου Χάινμπαχ επικεφαλής της δολοφονικής επίθεσης στη Χέδερ Χάγιερ στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις σε Ευρώπη και Αμερική δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Οι νεοναζί στις ΗΠΑ, αποτελούν ενεργό κομμάτι του μηχανισμού του Τραμπ. Δολοφόνησαν την Χέδερ Χάγιερ στις 12 Αυγούστου σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σαρλοτσβίλ. Στην Ευρώπη ηγεσία της ΕΕ οργανώνει συνέδρια -όπως αυτό στην Εσθονία- που βγάζουν λάδι τον ναζισμό στο όνομα της αντιδραστικής και ανιστόρητης εξίσωσης «κομμουνισμού-ναζισμού», δηλαδή του ναζιστικού τέρατος με τον μεγαλειώδη αντιφασιστικό αγώνα των λαών, ενώ η ακροδεξιά και οι φασίστες, παρά τις εκλογικές αποτυχίες τους, κλιμακώνουν τις επιθέσεις χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι ρατσιστικές πολιτικές του Τραμπ και της ΕΕ-φρούριο, η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ο επίσημος αντικομουνισμός, η λιτότητα, τα μνημόνια, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και στον Ειρηνικό, οι καταστάσεις "έκτακτης ανάγκης" που καταπατούν και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα στρώνουν τον δρόμο στην ακροδεξιά και την φασιστική απειλή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι συνένοχη. Υλοποιεί πιστά τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας με φυλακίσεις προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και απελάσεις - επαναπροωθήσεις στην "ασφαλή χώρα" Τουρκία. Συνεχίζει την ιμπεριαλιστική πολεμοκάπηλη πολιτική του τριγώνου με Αίγυπτο και Ισραήλ, παραχωρεί τη βάση στη Σούδα για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία και το δίδυμο Καμένος - Κοτζιάς αποτελεί τη "σύνδεση φιλίας" με τον ίδιο τον Τράμπ.

Ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο αντικομμουνισμός είναι τα τέρατα που γεννά ο ίδιος ο καπιταλισμός μέσα στην κρίση του! Είναι τα αποκρουστικά εργαλεία που χρησιμοποιεί για να χτυπήσει την πάλη των λαών, να διασπάσει και να διαλύσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να κηλιδώσει την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας χωρίς κρίσεις, εκμετάλλευση, πολέμους! Είναι η φόβος για το μέλλον ενός νέου γύρου εξεγέρσεων, που θάρθει σαν απάντηση στην αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης του.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα μεγαλώνει και δυναμώνει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική. Η δολοφονία της Χέδερ ξεσήκωσε εκατοντάδες χιλιάδες αμερικάνους σε όλη την Αμερική ενάντια στο Τραμπ και την ιμπεριαλιστική, ρατιστική και σεξιστική πολιτική του. Η ακροδεξιά στην Ευρώπη ήρθε αντιμέτωπη με το κίνημα σε Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία κ.α. Στην ίδια την Ελλάδα, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα ανάγκασε τη ΝΔ να ξεκινήσει τη δίκη των νεοναζί δολοφόνων και το ίδιο βρέθηκε από την πρώτη μέρα στο πλευρό των προσφύγων ενάντια στα σχέδια ΕΕ και κυβέρνησης Τσίπρα.

Συνεχίζουμε ενωτικά και μαχητικά ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και στις πολιτικές του κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης που τα γεννάει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει, συμμετέχει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 16 και 18 Σεπτέμβρη.

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις 6 μμ, διαδηλώνουμε από το Σύνταγμα προς τα Γραφεία της ΕΕ, την Αμερικάνικη Πρεσβεία και περικυκλώνουμε τα Γραφεία-ορμητήριο της Χρυσής Αυγής Μεσογείων.

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 5 μμ, διαδηλώνουμε από το μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

- Στη φυλακή, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη και για πάντα, όλοι οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Να κλείσουν τα Κεντρικά Γραφεία τους στη Μεσογείων και σε κάθε πόλη και γειτονιά.

- Να διαλυθούν οι σκοτεινοί μηχανισμοί σε αστυνομία, στρατό, δικαιοσύνη που στηρίζουν και καλύπτουν τους φασίστες.

- Όχι στη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υλοποιεί η Ελλάδα. Να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να ανοίξουν οι πόλεις για τους πρόσφυγες: άσυλο, στέγη, σίτιση, υγεία, παιδεία, δουλειές για όλους τους πρόσφυγες.

- Όχι στο πόλεμο. Να σταματήσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μ. Ανατολή και Ειρηνικό. Καμία ελληνική συμμετοχή. Να κλείσουν οι Βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ. Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών.

- Να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και ΔΝΤ, της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων που οδηγεί στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4489


Προσυγκέντρωση, Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, 5μμ και συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία στο Σύνταγμα

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
ΑΦΓΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προσυγκέντρωση, Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, 5μμ και συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία στο Σύνταγμα

Όχι στη γενοκτονία των Ροχιγκία στην Μιανμάρ-Οχι στο φασισμό στην Ελλάδα, στην Αμερική και σε όλο τον Πλανήτη

Συγκεντρωνόμαστε το Σάββατο 16/9 στην πλατεία Ομόνοιας στις 5μμ για να διαμαρτυρηθούμε για τις σφαγές των Ροχιγκία από το καθεστώς της Μιανμάρ. Είναι μια γενοκτονία όπου χιλιάδες γυναίκες και παιδιά εξοντώνονται βάρβαρα, καίγονται τα σπίτια τους, κατακρεουργούνται δεκάδες χιλιάδες από το στρατό και φασιστικές συμμορίες.
Εμείς συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν αλλά και τα μαχαιρώματα εκατοντάδων μεταναστών εργατών από τα τάγματα εφόδου της Χρυσή Αυγής.
Ζητάμε δικαιοσύνη και να σταματήσει η σφαγή των Ροχιγκία στην Μιανμάρ.
Ζητάμε να ολοκληρωθεί η δίκη και να πάνε στη φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


Αποφάσεις για συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Εκτός από όσους συμμετέχουν στους φορείς που έχουν υπογράψει το αρχικό ανοικτό κάλεσμα για τις διαδηλώσεις το Σάββατο στο Σύνταγμα και τη Δευτέρα στο Κερατσίνι και τη συναυλία στο Καστράκι τη Δευτέρα και όσα καλέσματα έχουμε ήδη αναρτήσει, έχουμε ενημερωθεί ότι ακόμα έχουν βγάλει κάλεσμα για τις διαδηλώσεις οι παρακάτω:

- Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα "Λαμπηδόνα"
- Β' ΕΛΜΕ Αθήνας

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2017/09/4_15.html


Παύλος Φύσσας παρών! Δεν ξεχνάμε - δε συγχωρούμε!

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013 έπεφτε νεκρός ο 34χρονος αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με μαχαιριά από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά, αφού πρώτα πάλεψε παλληκαρίσια με ένα τσούρμο θρασύδειλους φασίστες που έστησαν καρτέρι σε αυτόν και την παρέα του. Και ως συνήθως παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας που ως συνήθως έκαναν πως δεν καταλάβαιναν τι συμβαίνει. Υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού ο Ρουπακιάς έκανε ανέμελος τα μπάνια του στην Ηλεία - την ώρα που η Ηριάννα και ο Περικλής (μεταξύ πολλών άλλων) βρίσκονται στη φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο.

Η δολοφονία του Παύλου έγινε σε μια στιγμή που η ναζιστική συμμορία κλιμάκωνε τις επιθέσεις της επιχειρώντας να καθορίσει τις εξελίξεις. Λίγες μέρες πριν στο Πέραμα πολυπληθής ομάδα χρυσαυγιτών με σιδερολοστούς επιτέθηκε σε συνεργείο μελών του ΚΚΕ που αφισοκολλούσε ση ζώνη του Περάματος και μόνο από τύχη δεν άφησε πίσω της νεκρούς παρά μόνο βαριά τραυματισμένους. Λίγους μήνες νωρίτερα μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα δολοφονήθηκε από θρασύδειλους ναζίδες της ΧΑ την ώρα που πήγαινε ποδηλατώντας ξημερώματα και αμέριμνος στη δουλειά του. Δεκάδες άλλες επιθέσεις ναζιστικής τρομοκρατίας λάμβαναν χώρα ήδη από το 2011 με θύματα κυρίως μετανάστες και μέλη οργανώσεων του αριστερού και αναρχικού κινήματος. Σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας η ΧΑ, πάντα με την κάλυψη της αστυνομίας, έχτιζε ένα ιδιότυπο καθεστώς Απαρτχάιντ κάτι που επιχειρούσε να επιβάλει την περίοδο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας σε γειτονίες του δυτικού Πειραιά

Είναι γεγονός ότι 4 χρόνια μετά η ΧΑ παρά τις προσπάθειες της έχει πάρει την κάτω βόλτα. Οι ακτιβισμοί τις προηγούμενης περιόδου εξαντλούνται σε τσιρίγματα γύρω από μερικά δημοτικά εδώ και κει που φιλοξενούν προσφυγόπουλα. Ακόμα και αν διατηρεί το εκλογικό ποσοστό της, στο δρόμο δεν έχει καμία δυναμική. Ο Άγιος Παντελεήμονας δεν είναι πλέον τσιφλίκι της. Σχεδόν τα μισά γραφεία της ανά την επικράτεια έχουν κλείσει, ακόμα και σε περιοχές όπου εκλέγεται φασίστας βουλευτής. Ο κόσμος που μπορεί να κατεβάζει στο δρόμο στις κεντρικές πολιτικές του εκδηλώσεις (Μελιγαλάς, Ίμια κοκ) μειώνεται συνεχώς. Τα τάγματα εφόδου, εκτός από περιορισμένες εξαιρέσεις, έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους.

Τα παραπάνω είναι απόλυτα φυσιολογικά. Σαν θρασύδειλα ανθρωπάκια που είναι, οι υποστηρικτές του ναζιστικού κόμματος μπορούσαν να το υποστηρίζουν ανοιχτά μόνο όσο αυτό βρισκόταν υπό τη φτερούγα του κράτους και όσο τα ΜΜΕ το παρουσίαζαν περίπου ως φιλανθρωπική οργάνωση που συνόδευε γιαγιάδες να πάρουν τη σύνταξή τους. Μόνο όσο η «ενασχόλησή τους με τα κοινά» δεν ενείχε κάποιο κίνδυνο συνεπειών για το θλιβερό τομάρι τους. Όταν αυτό άλλαξε έτρεξαν πανικόβλητοι να κρυφτούν.

Είναι προφανές ότι ο συσχετισμός έχει αλλάξει. Σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά το μάχιμο αντιφασιστικό κίνημα μέσα από ένα διαρκή αγώνα σε γειτονίες και δρόμους σε όλη τη χώρα. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Στο βαθμό που η άρχουσα τάξη αποκαθιστούσε την κυριαρχία της ύστερα από μια περίοδο μαζικής αμφισβήτησης, οι συμμορίες της ΧΑ δεν της ήταν προς το παρών απαραίτητες για την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης.

Παρ' όλα αυτά, δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό. Η ΧΑ δεν είναι απλά μια παρακρατική οργάνωση. Συνεχίζει να έχει τη δική της πολιτική ατζέντα. Η κατάσταση στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά μηδενίζει την πιθανότητας της επανεμφάνισής της. Όχι σαν μια ακίνδυνη δεξαμενή ακροδεξιών και φοβικών μικροραστών ψηφοφόρων, αλλά σαν δύναμη που μπορεί να επιβληθεί το δρόμο και να σπείρει την τρομοκρατία σε όσους δεν θεωρεί ότι ανήκουν στον εθνικό κορμό και την άρεια φυλή. Ακόμα κι αν το κράτος σήμερα δεν αβαντάρει ανοιχτά τη ΧΑ μπορεί να το κάνει αύριο αρκεί αυτό να είναι μια επιλογή της αστικής τάξης. Ακριβώς γι' αυτό πρέπει οι ναζίδες να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη και από κάθε εναλλακτική.

Το κίνημα μπορεί και πρέπει να στερήσει κι άλλο ζωτικό χώρο από τα ναζιστικά σκουπίδια, παλεύοντας ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό και - κυρίως - μην αφήνοντας τους ναζίδες να εμφανιστούν πουθενά. Το αντιφασιστικό κίνημα κρατάει με ακρίβεια το λογαριασμό των εγκλημάτων των ναζί και των υποστηρικτών τους. Να είναι βέβαιοι πως ο λογαριασμός αυτός θα τους παραδοθεί πλήρης και χωρίς ίχνος επιείκειας.

Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Διαδήλωση του Σαββάτου 16 Σεπτέμβρη, στις 18.00, από το Σύνταγμα στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/09/…


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για ΦΥΣΣΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

· Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, 6 μ.μ. στο Σύνταγμα. Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Διαδήλωση και Πορεία στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων

· Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, 5 μ.μ.

στο Κερατσίνι.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και Πορεία στο Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Παλεύουμε να πετύχουμε

  • Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.
  • Το κλείσιμο των γραφείων της ΧΑ σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά.
  • Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
  • Ανοιχτά σχολεία με όλη τη γνώση για όλους τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους Έλληνες.
  • Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
  • Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, που οδηγεί σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής