Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 στις 18.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Παρέμβαση αλληλεγγύης στους 8 διωκόμενους μετανάστες

παρέμβαση αλληλεγγύης στους 8 διωκόμενους μετανάστες έξω απο την Π. Ράλλη

στην τελευταία συνέλευση του συντονισμού 7/7 αποφασίστηκε παρέμβαση αλληλεγγύης στους 8 διωκόμενους μετανάστες στο κέντρο κράτησης μεταναστ(ρι)ών της Πέτρου Ράλλη την Παρασκευή 21/7 . προσυγκέντρωση στις 18.30 στην εκκλησία αγίας αννας

απαιτούμε

την άμμεση απελευθέρωση των 8 διωκόμενων μεταναστών

καθώς και την άρση των κατηγοριών

συντονισμός συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης

http://ssaekk.espivblogs.net/

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1576030/


1 2 3

Όσα δεν φτάνει το κράτος. (Κάλεσμα για την Ηριάννα και τους μετανάστες στην Π.Ράλλη+Βίντεο)

Όσα δεν φτάνει το κράτος.

(Κάλεσμα για την Ηριάννα και τους μετανάστες στην Π.Ράλλη)

O αν. Υπ.Προ.Πο., Ν. Τόσκας, με αφορμή το κάλεσμα μπάτσων για συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, «αποκαλύπτει» το βαθύ κράτος της δεξιάς. Ξεχνά όμως να αποκαλύψει και το βαθύ κράτος της αριστεράς, δηλαδή το αυτονόητο: ότι όσο υπάρχει κράτος, θα υπάρχει και βαθύ κράτος, είτε με δεξιούς, είτε με αριστερούς διαχειριστές. Τρία πρόσφατα παραδείγματα το αποδεικνύουν.

-Νεκρός μετανάστης στα κελία της Π.Ράλλη: Θα ήθελαν να περάσει σαν ένας τυχαίος θάνατος, που θα μπορούσε να βρει τον καθένα. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Στις 6/2/2017, παρά την έκκληση για γιατρό, πεθαίνει ένας μετανάστης, έγκλειστος στην Π.Ράλλη επειδή είναι Αλγερινός. Τον είχαν πετάξει μέσα στο «κελί των ασθενών», έναν χώρο όπου οι μπάτσοι στοιβάζουν σε άθλιες συνθήκες, κάθε κρατούμενο με βαριά ασθένεια. Είναι εκεί, όπου το κράτος του Τόσκα, μετατρέπεται σε βαθύ κράτος. Εκεί η διαχείριση όλων των μεταναστών γίνεται μακριά από τα φώτα κάθε δημοσιότητας, ώστε να μην διαταραχθεί ο «ομαλός κοινωνικός βίος». Ο θάνατος του μετανάστη είναι μία ακόμα κρατική δολοφονία. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται οι συνθήκες κράτησης στο «κελί των ασθενών» https://www.youtube.com/watch?v=nkbh-0QOBHk .

-Καταδίκη της Ηριάννα σε 13 χρόνια κάθειρξη: Με πάτημα ένα ανύπαρκτο πλέον, μερικό δείγμα DNA και με μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο το ότι στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στο σύντροφό της ο οποίος κατηγορήθηκε ως μέλος της Σ.Π.Φ. και αθωώθηκε, οι στρατοδίκες του εφετείου Αθηνών την εκδικήθηκαν. Όπως μεταξύ άλλων γράφει η ίδια «…Δεν είναι τρελοί. Η τρέλα είναι άλλοθι. Είναι αυθαιρεσία. Εκμετάλλευση της ανωνυμίας και της θέσης τους.». Η απόφαση αυτή δεν συνιστά ένα τυχαίο λάθος. Τα κενά κάθε στημένης δικογραφίας των μπάτσων καλύπτουν διαχρονικά οι δικαστές.

-Στημένη δικογραφία σε βάρος 8 μεταναστών: Στις 31/5/17, 8 κρατούμενοι μετανάστες στην Π.Ράλλη δέχονται επίθεση από τους μπάτσους και μεταφέρονται στο νοσοκομείο βαριά χτυπημένοι. Για την συγκάλυψη του ξυλοδαρμού, οι μπάτσοι αμέσως έστησαν δικογραφία εναντίον τους: τους οδήγησαν στον ανακριτή (με συνοδεία μπάτσων με τατουάζ μαιάνδρους) κατηγορούμενους για το κακούργημα της στάσης κρατουμένου και όσο για τους τραυματισμούς, δήλωσαν ότι οι μετανάστες «γλίστρησαν». Πλέον, το βίντεο από τις κάμερες «ασφαλείας», άνοιξε και αποκαλύπτεται ότι οι μπάτσοι απρόκλητα εισέβαλαν στα κελιά και ξυλοκόπησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους. Οι μπάτσοι έστησαν την δικογραφία, καθώς τα βασανιστήρια κάθε είδους είναι δομικό κομμάτι της διαχείρισης των μεταναστών και οι τραυματισμοί που προκαλούνται από αυτά, μπορούν να συγκαλύπτονται με στημένες δικογραφίες, όπου οι βασανισθέντες παρουσιάζονται ως επιτιθέμενοι.

Έτσι, πίσω από την βιτρίνα του κράτους βρίσκεται πάντα το βαθύ κράτος. Μπάτσοι, δικαστές, ΜΜΕ, φασίστες και άλλα παρακλάδια της εξουσίας εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό ενάντια στους «εχθρούς του κράτους», ενάντια σε όσους και όσες εναντιώνονται στη σύγχρονη «κανονικότητα», την σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, είτε είναι ντόπιοι, είτε μετανάστες.

Καλούμε την Δευτέρα 17/7 9:00 στο εφετείο Αθηνών για την Ηριάννα Β.Λ.και για τον Περικλή Β. και την Παρασκευή 21/7 προσυγκέντρωση στις 18:30 στην εκκλησία Αγίας Αννας όπου θα γίνει παρέμβαση στο κέντρο κράτησης μεταναστών έξω απο την Πέτρου Ράλλη.

«Ανοιχτή Συνέλευση Βαβέλ»

ΑυτοδιαχειριζόμενοΣτέκιΥπόσεγο

ypostego.wordpress.com

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1576151/


1 2 3

Κάλεσμα για ανοιχτή παρέμβαση στην Πέτρου Ράλλη για τους 8 φυλακισμένους μετανάστες

Σπάνε τα πόδια, τα χέρια και τα κεφάλια των 8 αλγερινών μεταναστών.
Τους κατηγορούν για οργανωμένη ''στάση'' στις φυλακές της Πέτρου Ράλλη και δικαιολογούν τα διαλυμένα τους κόκκαλα και την φασιστική βία ως προιόν συνοστισμού και γλιστερού εδάφους.
Ο εισαγγελέας διαβάζοντας την δικογραφία τους προφυλακίζει σε φυλακές σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Ανοίγουν οι κάμερες των κρατητηρίων, όπου, και με βίντεο πλέον, ακυρώνεται όλο το κατηγορητήριο για τους 8.
Ο εισαγγελέας, παρ' ότι το βίντεο μέσα στην δικογραφία, αποφασίζει εκ νέου την κράτησή τους.

Τόσο στην περίπτωση των 8 μεταναστών όσο και στην περίπτωση της Ηριάνας-Περικλή μας προκαλούν και μας υπενθυμίζουν συνεχώς τους όρους κυριαρχίας τους. Η αστική δημοκρατία ήταν και θα είναι μια παράσταση με κουστούμια που συγχαινόμαστε να φοράμε, μια παράσταση που παίζει με τα νεύρα μας μέχρι την έκρηξη μας.

Ως μέλος του συντονισμού συλλογικοτήτων και ατομικοτήτων ενάντια στα κέντρα κράτησης καλούμε σε ανοιχτή παρέμβαση στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη, παρασκευή 21/7, 19:00 για να δηλώσουμε ακόμα μια φορά την αλλήλεγγύη μας στους μετανάστες και στις μετανάστριες που κρατούνται αλλά και να αναδείξουμε την νέα σκευωρία που φτιάχτηκε πάνω στα σώματα των κολασμένων.

Φωτιά στο Ελληνικό Κράτος και την Αστική Δικαιοσύνη.

Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο-Πολύχρωμο

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1576286/