Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στις 17.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή

Στις 19 Ιούλη οι φασίστες του ιερού λόχου μαζί με την εθνικιστική νεολαία Θεσσαλονίκης, θα επιχειρήσουν για μια ακόμα φορά να σηκώσουν κεφάλι χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η οποία έγινε στις 20 Ιουλίου 1974.

Δεν είχαμε πότε την ψευδαίσθηση ότι δεν θα σκαρφιστούν κάθε είδους τέχνασμα για να προσπαθήσουν να εδραιώσουν την παρουσία τους στο δημόσιο πολιτικό γίγνεσθαι. Θα έπρεπε να ξέρουν ήδη ότι δε θα τους αφήσουμε σε καμία περίπτωση να το καταφέρουν, όσο αργά και να ανακοινώνουν το κάλεσμα τους νομίζοντας ότι είτε αυτό είτε η χρονική περίοδος θα μας εμποδίσουν να δράσουμε.

Συνεπείς όπως πάντα στα αντιφασιστικά ραντεβού, θα τους δείξουμε το μονοπάτι πίσω στις τρύπες τους. Το αντιφασιστικό και αναρχικό κίνημα θα βγει για μια ακόμα φορά στους δρόμους της πόλης και δεν πρόκειται να αφήσει καμία σπιθαμή σε αυτούς που ασπάζονται το εθνικιστικό μίσος και την ανωτερότητα της φυλής τους.

Μαζί με κάθε μία και κάθε έναν που αγωνίζεται στο πλευρό των καταπιεσμένων (μεταναστών, εργαζομένων, πληβείων) θα κάνουμε ακόμα πιο έκδηλο οτι καμία και κανένας δεν είναι μόνος του και μόνη της απέναντι στον φασισμό και σε όσους τον θρέφουν . Απέναντι στο κράτος που προσπαθεί να ξεπλένει και να ανάγει σε πολίτικο συνομιλητή τους φασίστες, ενδυναμώνοντας και προωθώντας έτσι τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Τον ολοκληρωτισμό που οριοθετεί και εξουσιάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, υψώνοντας φράχτες, ορατούς και μη προς οτιδήποτε τον εχθρεύεται, σπέρνει το φόβο, το μίσος και εν τέλει το φασιστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό και ομοφοβικό του δηλητήριο.

Ως αναρχικές και αναρχικοί θα διασφαλίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα μείνει αναπάντητο. Θα δημιουργούμε πάντα αυτές τις δομές οι οποίες θα αντιστέκονται και θα επιτίθενται στο υπάρχον σύστημα. Μέσα από τις καταλήψεις μας, τις συλλογικές μας αντιστάσεις και τη συνεχή συμμετοχή μας στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, θα είμαστε σε εγρήγορση. Θα είμαστε πάντα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, υπερασπιζόμενες και υπερασπιζόμενοι την ίδια τη ζωή.

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 19/7 στις 17:00 στο πάρκο του ΕΚΘ (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) , πάνω από την αρχαία αγορά. Με σκοπό να κατευθυνθούμε στο μέρος συγκέντρωσης τους, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί 2 ώρες πριν τη δική τους συγκέντρωση.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΜΥΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΣΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο, Μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/sulMavrokokkino/


1 2 3

Αντιφασιστική Συγκέντρωση | Τετ. 19/7

Mετά τις πολυάριθμες αποτυχημένες απόπειρες διαφόρων ναζιστικών γκρουπών, με ευφάνταστα εξίσου γελοία ονόματα, να καλέσουν συγκέντρωσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, κάποιες από αυτές για καλούν και πάλι συγκέντρωση την Τετάρτη 19 Ιουλίου, με αφορμή την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο που είναι την επόμενη μέρα.

Και αυτή τη φορά -πολλοστή φορά μέσα σε λίγους μόλις μήνες- το κάλεσμα των φασιστών έχει μία ιδιαιτερότητα: το μέρος της συγκέντρωσης δεν έχει ανακοινωθεί! Έχοντας προσπαθήσει ξανά και ξανά να ξεμυτίσουν -φυσικά πάντα με ένα υπερπολλαπλάσιο στρατό ΜΑΤ να τους φυλάει τα τομάρια- και πέφτοντας ξανά και ξανά πάνω σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, οι φασίστες, σε μία παρομοιωδώς αστεία κίνηση, ανακοίνωσαν ότι θα ενημερώσουν τους υπόλοιπους "συνέλληνες" για τον τόπο της συγκέντρωσης μόλις δύο ώρες πριν από αυτή - παραδεχόμενοι ότι σε αυτή την πόλη δε μπορούν να εμφανιστούν ποτέ και πουθενά με ασφάλεια.

Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που έκαψαν τον Χορτιάτη, οι λαδέμποροι και οι λοιποί μαυραγορίτες που πλούτισαν στην πλάτη του πολυεθνικού προλεταριάτου και της εβραικής κοινότητας της πόλης, αυτοί που πάντα ήταν το πιστό σκυλί των αφεντικών, αυτοί που κάποτε οχυρώνονταν στο κτήριο της ΧΑΝΘ φοβούμενοι το τιμωρό χέρι των ανταρτών, αυτοί δεν είναι σήμερα ικανοί ούτε το βάρος των επιλογών τους να αναλάβουν.

Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε «ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ»

Αλλά, εσείς, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΜΥΤΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ

Σήμερα, πιο έντονα από ποτέ άλλοτε, ο αντιφασισμός γίνεται πράξη στο δρόμο.

Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου είμαστε και θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, ενάντια στο μίσος για τη ζωή.

Γι αυτό και είναι οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες/τριες, lgbtqi+ άτομα, που θα σταθούμε απέναντι τους τη Κυριακή.

ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΟ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7, στις 17:00, στο πάρκο του Εργατικού Κέντρου (πάνω από την αρχαία αγορά)

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm

libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/07...


1 2 3

Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στο δρόμο για να στήσουμε αναχώματα στον εθνικιστικό οχετό.

Συγκεντρωνόμαστε στο πάρκο του ΕΚΘ μιας και οι φασίστες του ιερού λόχου, μαζί με την εθνικιστική νεολαία θεσσαλονίκης, δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τον τόπο της σύναξης τους. Συνετή κίνηση από μέρους τους, μιας και κάθε φορά που έβγαζαν καλέσματα με ορισμένη τοποθεσία έβρισκαν μπροστά τους αντιφασίστες και αντιφασίστριες να τους περιμένουν. Όσο λοιπόν αυτοί θα προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες τους, θα μας βρίσκουν έτοιμες να τους ξαναχώνουμε ακόμα πιο βαθιά.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΠΡΟ

συγκέντρωση 17:00 πάρκο έξω απ' το ΕΚΘ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/70461/