Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στις 19.30

Συγκέντρωση - Μικροφωνική για Ηριάννα Β.Λ και Περικλή Μ.

Συγκέντρωση - Μικροφωνική το Σάββατο (15/7 ) 19.30 στην πλατεία Πατριάρχου.

DNA: μία "απόδειξη"-πασπαρτού στα χέρια της αντιτρομοκρατικής

Η Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, χωρίς μάρτυρες.
Θα μπορούσε ο καθένας/καθεμία να είναι στη θέση της...

Το χρονικό:

Στις 14 Μαρτίου 2011:
Η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στο σπίτι του φοιτητή ΕΜΠ και φίλου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου.
Στο σπίτι, εκείνο το βράδυ, κοιμόταν και η Ηριάννα, φοιτήτρια της φιλοσοφικής σχολής.
Προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση. Δέχεται να δώσει οικειοθελώς DNA και αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη.

18 Νοέμβρη 2011:
Σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξανά-εμφανίζεται ποτέ στο εξής -ούτε καν στο δικαστήριο- ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.

11 Ιανουαρίου 2013:
Συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα ενός όπλου, ο οποίος είχε βρεθεί στο ΕΜΠ.
Η υποτιθέμενη ταυτοποίηση γίνεται ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια μετά τη λήψη του DNA της από τους μπάτσους.
Γίνεται έρευνα στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, παντού, και δεν βρίσκεται το παραμικρό στοιχείο.
Παρόλα αυτά, τα "στοιχεία" φαίνεται ότι ήταν αρκετά για την αστική δικαιοσύνη, καθώς οδηγούν στη σύλληψη και την ποινική της δίωξη για «ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη
διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος και τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων και οργανώσεων».

Σήμερα η Ηριάννα Β.Λ. βρίσκεται αιχμάλωτη στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών περιμένοντας το Εφετείο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου.

Ακριβώς ίδια είναι και η υπόθεση του Περικλής Μ., ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τα ίδια αδικήματα και τον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επίσης 13 ετών, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που άσκησε. Και πάλι, το "στοιχείο" βάση του οποίου επιβλήθηκε αυτή η εξοντωτική ποινή ήταν ένα εντελώς αναξιόπιστο δείγμα DNA.

Μέσα από την τραγική ιστορία της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. φαίνεται για ακόμα μία φορά την εκδικητική μανία του κράτους απέναντι σε όποιον/α έχει κοινωνικές σχέσεις με αγωνιστές που αρνούνται να παύσουν να πολεμάν ενάντια στο κράτος και τα τσιράκια του. Στο όνομα της κοινωνικής ειρήνης, η "δικαιοσύνη" κλείνει τα μάτια και καταδικάζει όποιον/α της υποδείξουν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους. Πιο τραγικό ίσως το παράδειγμα του αναρχικού-κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου ο οποίος κρίθηκε πριν λίγες μέρες αθώος για τη ληστεία στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2010 και τη συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων ων Φωτιάς, για τα οποία κατηγορούνταν, μετά από 5 χρόνια που παρέμεινε στη φυλακή χωρίς κανένα απολύτως στοιχεία.

Είναι προφανές πλέον πως η αριστερή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια ακριβώς γραμμή στην αντιμετώπιση της εγχώριας "τρομοκρατίας" με την προηγούμενη δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Με όπλα τα στημένα στοιχεία, αναλύσεις DNA μηδενικού επιστημονικού κύρους, "ανώνυμα" τηλεφωνήματα, μάρτυρες που ξαφνικά εξαφανίζονται από προσώπου γης και φυσικά τον αντιτρομοκρατικό νόμο, σέρνουν στη φυλακή τόσο κοινωνικούς αγωνιστές, όσο και άτομα που σχετίζονται μαζί τους φιλικά ή συγγενικά, δίνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι ασφαλής όσο έχει σχέσεις με τους "ταραξίες". Όλοι οφείλουν να τρομάξουν: οι σύντροφοι που κάνουν την επιλογή του ένοπλου αγώνα, που ξέρουν ότι πέρα από τους ίδιους κινδυνεύουν και τα συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, οι σύντροφοι/ ισσες και συναγωνιστές/ τρεις, που ξέρουν ότι κάθε μέρα μπορεί να έρθει η δική τους σειρά να εμπλακούν σε μία νέα σκευωρία της αντιτρομοκρατικής και όλοι οι υπόλοιποι, που βλέπουν ότι η επαφή με τους ανθρώπους του κινήματος είναι επικίνδυνη - ή αυτό οφείλουν να δουν σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική.

Ως Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα Β.Λ και τον Περικλή Μ., που έπεσαν στα χέρια της αντιτρομοκρατικής και σύρθηκαν από αυτήν σε μία ακόμα σκευωρία: όπως ακριβώς συνέβη με τον Τάσο Θεοφίλου, τον Άρη Σειρηνίδη, το Θοδωρή Σίψα, τους κατοίκους της Χαλκιδικής και τόσους ακόμα αγωνιστές.

Κανένας/καμία μόνος/μόνη του/της απέναντι στα στημένα κατηγορητήρια του κράτους.

Ενάντια στα στημένα κατηγορητήρια της αντιτρομοκρατικής, μέσω της χρήσης DNA

Αλληλεγγύη στην Ηριάννα Β.Λ και τον Περικλή Μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/7 στις 9.00 συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών.

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας
Μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1576077/