Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 στις 19.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Πορεία αλληλεγγύης σε Ηριάννα και Περικλή

Στους δρόμους να σπάσουμε την καταστολή - Λευτεριά σε Ηριάννα και Περικλή

Οι δικαστές αποφάσισαν την παράταση της φυλάκισης Ηριάννας και Περικλή, σε πλήρη αντίθεση με το αποδεικτικό υλικό και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Οι ίδιοι δικαστές που έκριναν ότι οι δύο τόνοι ηρωίνης του Noor1 ήρθαν στην Ελλάδα από μόνοι τους.

Οι ίδιοι δικαστές που έκριναν ότι δεν αποτελεί δυσμενή μεταβολή της εργασιακής σχέση το να μη σε πληρώνει ο εργοδότης.

Οι ίδιοι δικαστές που αρνούνται τις άδειες σε Κουφοντίνα και Γουρνά παρά τις προβλέψεις του νόμου.

Οι ίδιοι δικαστές που κράτησαν αναίτια τον Τάσο Θεοφίλου για 5 χρόνια στη φυλακή.

Το «κράτος των δικαστών» αποτελεί πυλώνα του «καθεστώτος εξαίρεσης» του Μμημονίου και της «αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας». Είναι ο μηχανισμός εκείνος που εγγυάται την ατιμωρησία «των από πάνω» και την εμπέδωση ενός ασφυκτικού περιοριστικού πλαισίου για τις ελευθερίες «των από κάτω». Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά τη σημερινή κόντρα της με την ηγεσία των δικαστών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει στρατευτεί πλήρως στην «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» των υπερατλαντικών προστατών της.

Οι δικαστές έβγαλαν την ετυμηγορία τους, τώρα πρέπει να βγάλουν οι δρόμου τη δικιά τους.

Πορεία Τρίτη 18 Ιουλίου, 7:00, Προπύλαια

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : http://www.diktio.org/node/1317


1 2 3 4 5 6 7

Στους δρόμους να κριθεί το δίκιο! - Λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ. - Όλοι/ες στις 7μμ στα Προπύλαια

Σε παλιότερες εποχές, η ανισότητα επιτυγχανόταν αποκλειστικά χάρη στη χρήση βίας. Στη σύγχρονη εποχή, επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση του νόμου.

Χάουαρντ Ζιν

Με ψήφους 3-2, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, που κατέθεσαν η Ηριάννα Β.Λ και ο Περικλής Μ.. Η απόφαση δεν μας προξενεί την παραμικρή έκπληξη. Η δικαιοσύνη δεν είναι απλά αφηρημένα ο ένας πυλώνας του βαθέως κράτους. Είναι επίσης συγκεκριμένα ο μηχανισμός που τα τελευταία επτά χρόνια έχει βγάλει παράνομες σχεδόν όλες τις απεργίες των εργαζομένων και ταυτόχρονα νόμιμο το καθεστώς έκτακτης εργοδοτικής ανάγκης που έχει θεσπίσει το Κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που θεωρεί ότι δε συνιστά βλαπτική μεταβολή στην εργασιακή σχέση η μη καταβολή του μισθού, αλλά σπεύδει να διασφαλίσει τα αναδρομικά των δικαστών. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που αφήνει τον Μαρινάκη να κυκλοφορεί ελεύθερος μαζί με δύο τόνους πρέζα στο καράβι του, αλλά ρίχνει βαρύ τον πέλεκυ της σε πρόσφυγες, μετανάστες, και φτωχοδιάβολους. Αυτή που καθημερινά σχεδόν καταδικάζει με συνοπτικές διαδικασίες αγωνιστές που έπεσαν θύματα της κρατικής καταστολής της περιόδου κοινωνικής αναγέννησης 2008-2013 και αθωώνει λαθρέμπορους πετρελαίου, εφοπλιστές και δολοφόνους εργοδότες που δεν τηρούν στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας για τους εργάτες.

Ο μηχανισμός της αστικής δικαιοσύνης έχει επιλέξει για τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια να είναι κάτι παραπάνω από το μακρύ χέρι του Κεφαλαίου. Εχει επιλέξει να είναι ο πιο αντιδραστικός, ο πιο ανάλγητος και ο πιο θρασύς πυλώνας του συστήματος. Η απόφαση για την παραμονή στη φυλακή της Ηριάννας και του Περικλή, σε αντίθεση όχι απλά με το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και με την στοιχειώδη λογική των νόμων τους, επιχειρεί να είναι μια επίδειξη δύναμης απέναντι στην κοινωνία.

Αυτή την επίδειξη δύναμης πρέπει να την επιστρέψουμε στα μούτρα τους. Εμείς, η κοινωνία, το κίνημα, πρέπει να γίνουμε άμεσα η συνθήκη απελευθέρωσης της Ηριάννας και του Περικλή, που συνεχίζουν να κρατούνται στη φυλακή για κάτι που δεν έκαναν. Εμείς οι ίδιοι καλούμαστε να σπάσουμε στην πράξη την ιδέα του κράτους των δικαστών και των καταπιεστών ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας για να διαιωνίζουν την αυθαιρεσία της εξουσίας τους.

Οι δικαστές μίλησαν. Τώρα να μιλήσει ο δρόμος.
Την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 7 μμ., όλοι/ες στα Προπύλαια, για να απαντήσουμε στη φασιστική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης

-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β.Λ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ Μ.
-ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/stous-dromous-na-krithi-t...


1 2 3 4 5 6 7

Η Ηριάννα θα αθωωθεί. Οι φασίστες που την κρατάνε φυλακή θα καταδικαστούν από την κοινωνία

Η ΗΡΙΑΝΝΑ ΘΑ ΑΘΩΩΘΕΙ.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

H απόφαση του δικαστηρίου με 3-2 για την συνέχιση της φυλάκισης της Ηριάννας αποτελεί μνημείο του έρποντος φασισμού, της αίσθησης απόλυτης ασυλίας για αυθαιρεσία που υπάρχει μέσα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στην δικαστική εξουσία. Ο ίδιος εισαγγελέας που είχε προτείνει την αποφυλάκιση των ηγετών της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος διέταξε την συνέχιση της προφυλάκισης της Ηριάννας, σαν συνέχεια μιας καταδίκης χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνη της. Αποτελεί συνέχεια της απόφασης του Αρείου Πάγου που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους τους, των αποφάσεων που έχουν βγάλει "συνταγματικά" τα μνημόνια και πολλών άλλων πρόσφατων ποινικών δικαστικών αποφάσεων για καταδίκες διαδηλωτών, νεολαίων, απεργών. Αποτελεί την απόδειξη ότι κοινωνική εξαθλίωση και καταστολή βαδίζουν μαζί και υπηρετούνται από όλους τους φορείς των εξουσιών διαλύοντας κάθε αντίθετη αυταπάτη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει πρωταρχικές ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Πρώτον γιατί έχει αφήσει άθικτο όλο το τρομακτικό οπλοστάσιο της "αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας". Και δεύτερο γιατί έχει αφήσει άθικτο όλο το θεσμικό πλαίσιο ανάδειξης και άσκησης εξουσίας των δικαστών και των κατασταλτικών μηχανισμών. Τρίτο γιατί στα δύο χρόνια που κυβερνά δεν προσπάθησε ποτέ να απαιτήσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, αλλά ισχυροποίησε όλο το βαθύ κράτος και αντιτάχθηκε στη δικαστική εξουσία μόνο όταν φρέναρε τις κομματικές της επιδιώξεις..

Η υπόθεση της Ηριάννας αποκτά τεράστια πολιτική και ηθική σημασία. Ο αγώνας συνεχίζεται εδώ και τώρα! Η Ηριάννα θα αθωωθεί και θα είναι μέρα μεσημέρι! Οι συνεχιστές των χουντικών στρατοδικείων που την καταδίκασαν παραδίνονται στην πολιτική και ηθική καταδίκη όλης της κοινωνίας, μαζί με τους πολιτικούς τους επίτροπους !!

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 7.30 μμ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΜΑΡΑ 7.00μμ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ- ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ

-ΟΧΙΣ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΥΒΕΡΗΣΗΣ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΘΙΚΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ "ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΠΟ" ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΑΙΚΌ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4439


1 2 3 4 5 6 7

Κοινή ανακοίνωση νεολαιίστικων οργανώσεων για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. & του Περικλή Μ. - Συγκέντρωση Προπύλαια σήμερα 19:30 μμ

Η απόρριψη αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Mετά από σειρά άθλιων, σαθρών δικαστικών αποφάσεων-σκευωριών σε βάρος αθώων ανθρώπων, η δικαστική εξουσία επιχειρεί να μετρήσει ένα πολύ σοβαρό βήμα στην ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής κοινωνικής δράσης, ενώ στο στόχαστρό της μπαίνουν πλέον ακόμα και οι προσωπικές σχέσεις. Σε πλήρη αντιδιαστολή βρίσκεται η περίσσεια ευκολία με την οποία η ίδια εξουσία αποφυλάκισε τους υπόδικους φασίστες της Χ.Α. ή τους ρίχνει στα «μαλακά». Το μήνυμα είναι σαφές: Οι φτωχοί και οι αγωνιζόμενοι «μέσα» - οι πλούσιοι, οι καταπιεστές και τα μαντρόσκυλα τους «έξω».

Ας μη κρύβεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία της αστικής δικαιοσύνης. Η κεντρική πολιτική της ευθύνη εδράζεται στο ότι άφησε απείραχτο όλο το κεκτημένο της «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας», αποδεικνύοντας ότι είτε το θες είτε όχι, στα πλαίσια της συνέχειας του κράτους, των μνημονίων και αυτής της πολιτικής, ο αυταρχισμός και η καταπάτηση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαικών ελευθεριών γίνεται όρος υλοποίησης των αντιλαικών πολιτικών.

Λίγες μέρες πριν πήραμε πίσω τον Τάσο, μετά από 5 χρόνια άδικου εγκλεισμού. Δε θα αφήσουμε το ίδιο να συμβεί σε άλλους δύο νέους ανθρώπους! Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής. Ο αγώνας ενός μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης στα θύματα της κρατικής και δικαστικής σκευωρίας μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς αυταρχισμού, ασφυξίας και .ανελευθερίας! Η νεολαία θα ζήσει ελεύθερη!

Καλούμε σε συγκέντρωση στα Προπύλαια 18/7 στις 19:30 μμ

ΑΡΑΝ, ΑΡΙΣ, ΕΚΚΕ, ΕΠΠΔ, νΚΑ, ΟΕΝ, ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΟΝΡΑ, Παρέμβαση, ΣΕΚ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2017/07/1930.html


1 2 3 4 5 6 7

Η ΛΑΕ καλεί στη σημερινή κινητοποίηση (7 μ.μ.) για την Ηριάννα και τον Περικλή

Δελτίο Τύπου

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει και καλεί στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, φορείς και συλλογικότητες, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, ενάντια στην απόφαση - αίσχος του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για την παραμονή της Ηριάννας και του Περικλή στη φυλακή, προκειμένου να συνεχίσουν να εκτίουν την -ολοφάνερα άδικη- ποινή που τους επιβλήθηκε πρωτοδίκως.

Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών έχει κοινό παρονομαστή με την έκδοση δικαστικών αποφάσεων που καταστρατηγούν εργατικά δικαιώματα και μεταβάλλουν το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο, με την αθώωση αυτών που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα,με την άδικη παραμονή του Τάσου Θεοφίλου στη φυλακή επί πέντε χρόνια, με την αυθαίρετη άρνηση της χορήγησης άδειας εξόδου από τις φυλακές σε κρατούμενους που έχουν θεμελιώσει το σχετικό δικαίωμα, λόγω της πολιτικής υφής των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκαν. Την ίδια, μάλιστα, ώρα που οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Έχει κοινό παρονομαστή με την επαύξηση της έντασης των «τρομονόμων» και την κατασκευή ενός «εσωτερικού εχθρού», στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας και της «αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας» των ΗΠΑ και της ΕΕ για την ένταση των πολιτικών καταστολής και την συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία συμμετέχει σε αυτήν την «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» και διατηρεί σε ισχύ τους εκτρωματικούς «τρομονόμους» που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να καταργήσει, φέρει τεράστια ευθύνη.

Ο αγώνας για να ξαναπάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή είναι, στην ουσία, αγώνας ενάντια στην κρατική και δικαστική αυθαιρεσία, αγώνας για την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας!

Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

18/7/2017

πηγή : http://laiki-enotita.gr/κινητοποίηση-ηριάννα-…


1 2 3 4 5 6 7

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Για ακόμα μια φορά μετά από τόσες, γινόμαστε θεατές μιας προκλητικής σκευωρίας σε βάρος νέων ανθρώπων, ολοφάνερα κατασκευασμένης. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως η Δικαιοσύνη στα χρόνια της κρίσης είναι σταθερά στο πλάι των λίγων, σταθερά απέναντι στους εργαζόμενους, τους αγωνιζόμενους, τους κυνηγημένους.

Λίγες μέρες πριν, με απόφαση του Αρείου Πάγου δίνεται το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους. Χθες, η απόφαση του Εφετείου με πλειοψηφία 3-2 για τη συνέχιση της φυλάκισης της Ηριάννας, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο της ασυδοσίας, της απόλυτης ασυλίας και προστασίας του κράτους, των μηχανισμών του και των έμπιστών του, παρά τις αμέτρητες και εξόφθαλμες αυθαιρεσίες. Την ίδια στιγμή, επιφυλάσσεται εκδίκηση, τρομοκράτηση, εκδίωξη για όσους σηκώνουν κεφάλι, καταδίκη για ολόκληρους αγώνες και κινήματα (βλ. αγώνα ΟΤΑ, μαθητικές καταλήψεις,συνταξιούχοι, Δίκτυο Σπάρτακος κ.ο.κ.). Το δόγμα «νόμος και τάξη»

ακόμα καλά κρατεί.

Η καταδιωκτική μανία δικαστικών κύκλων, αστυνομίας και εισαγγελικών αρχών ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, όμως, είναι συνέχεια και αποτέλεσμα της στάσης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Κυβέρνησης της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, του συνεχούς χαϊδέματος δικαστικών και αστυνομικών, της «συνέχειας του κράτους» και μαζί με αυτό των πιο σκοτεινών τακτικών που μεταχειρίζεται. Είναι άλλωστε μια Κυβέρνηση που από την εκλογή της έβαλε τα κέρδη των λίγων και τις μνημονιακές δεσμεύσεις πάνω από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολλών, που θεωρούνταν δεδομένα.

Όλα αυτά όμως δε θα μείνουν αναπάντητα.

Η Ηριάννα και ο Περικλής θα αθωωθούν!

Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων!

Κάτω τα χέρια απ' τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας!

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ 19.30, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : http://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2017/07/...


1 2 3 4 5 6 7

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

Ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης, το φόβο και τη σιωπή που επιβάλλουν,

Απαντάμε με Αντίσταση και Αλληλεγγύη

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1576219/