Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 στις 20.00

Θερινή προβολή της ταινίας "La Voz Dormida", συζήτηση & cocktail bar

Πριν 8 δεκαετίες στην Ισπανία διεξήχθη ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα του 20ου αιώνα: η χωρίς εξαναγκασμό δημιουργία αγροτικών και βιομηχανικών κολλεκτίβων κατά τη διάρκεια της Ισπανικής Επανάστασης, αμέσως μετά την καταστολή του φράνκικου πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στις 19 Ιουλίου 1936. Η μετέπειτα εκδικητικότητα επί 4 δεκαετίες του δικτατορικού φρανκικού καθεστώτος ήταν άνευ προηγουμένου για εκατομμύρια αναρχοσυνδικαλιστές και κομμουνιστές επαναστάτες καθώς και για συγγενείς και φίλους τους.(κάτι επίκαιρο μας θυμίζει αυτό...) Θα προηγηθεί εισαγωγή από μέλος του στεκιού και συζήτηση μετά το τέλος της ταινίας.

Είδος: Drama/War, Διάρκεια: 122'

Υπόθεση: Η ιστορία δυο αδελφών στην Ισπανία του Φράνκο, αμέσως μετά το τέλος του Εμφυλίου. Η μια έγκυος, πίσω απο τα κάγκελα, η άλλη μόλις έφθασε στην Μαδρίτη για να προσφέρει όση βοήθεια μπορεί στην κρατούμενη. Η Hortensia ακλόνητη στα πιστέυω της, η Pepita ουδέτερη και αμέτοχη, προσπαθεί να περνά απαρατήρητη. Όταν όμως ο πόλεμος έχει σταματήσει, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται, όλοι αναγκαστικά συμμετεχουν σε αυτόν! Ειδικα όταν η Hortensia, μη έχοντας άλλον να εμπιστευτεί της ζητά να έρθει σε επαφή με τον αντάρτη-άντρα της στα βουνά και παρόλο τον φόβο της, για την αδελφική της αγάπη θα πάει να τον βρεί.

Ο χώρος θάναι ανοικτός από τις 8 ενώ θα λειτουργήσει cocktail bar πέρα από τα κλασσικά συνοδευτικά ποτά και σνακς των προβολών μας. Είσοδος ελεύθερη!

Φωτογραφία του χρήστη Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού.

πηγή : https://www.facebook.com/events/1884406045158...