Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 στις 20.00

Προβολή Ταινίας: Pa Negre (Μαύρο Ψωμί)

Η τελευταία προβολή πριν κλείσουμε το στέκι μας για καλοκαίρι θάναι άλλη μια ταινία σχετική με τα χρόνια μετά τον ισπανικό εμφύλιο. Ο χώρος θάναι ανοικτός από τις 8 με καφενείο & μουσικούλα!
Είδος: Δράμα, Διάρκεια: 102'
Υπόθεση: Στη βορειοκεντρική Καταλονία, την περίοδο μετά τον Ισπανικό Εμφύλιο, ο Αντρές μεγαλώνει με την οικογένεια του πατέρα του στο αγρόκτημα ενός μικρού χωριού. Σε μια περίοδο όπου η χώρα έχει χωριστεί σε νικητές και ηττημένους, με το δικό του πατέρα φυλακισμένο και τη μητέρα του εργάτρια σε ένα από τα υφαντουργεία της περιοχής, το αγόρι προσπαθεί ν ανακαλύψει τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του μέσα από τις εικόνες, τα μισόλογα και τις συνήθως αυθαίρετες ερμηνείες των όσων συμβαίνουν. Ένα έγκλημα για το οποίο θα κατηγορηθεί ο πατέρας του και το οποίο θα λυθεί μόνο στο τέλος της ταινίας ανατρέποντας όλα τα δεδομένα με συγκλονιστικό τρόπο!
Η ταινία «Pa Negre» (Pan negro, μαύρο ψωμί), κυριάρχησε στα 25α βραβεία Γκόγια, που θεωρούνται η ισπανική έκδοση των Όσκαρ, με τη λήψη εννέα βραβείων. Η ταινία εξιστορεί ένα οικογενειακό δράμα σε μια Ισπανία μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Το Μαύρο Ψωμί (Pa Negre) του Agusti Villaronga ήταν ο απόλυτος νικητής στα φετινά Goya, αποσπώντας συνολικά 9 βραβεία (καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, φωτογραφία, διασκευασμένο σενάριο, καλλιτεχνική διεύθυνση, Ά και Β γυναικείος ρόλος, καλύτερος νέος και νέα ηθοποιός). Με ένα τόσο συγκλονιστικό όσο και αναπάντεχο φινάλε που ανατρέπει όλα τα δεδομένα θεωρείται αναμφισβήτητα και δικαίως μια από τις καλύτερες δημιουργίες του ισπανικού κινηματογράφου των τελευταίων ετών!
Είσοδος πάντα ελεύθερη... (σε αντιφασίστες/ριες)!

πηγή : https://www.facebook.com/events/4970141673090...
πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιούλιος 18h