Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 στις 22.00

Κινηματογραφικές ολονυχτίες στην ταράτσα της GARE

Ξεκινώντας από την προηγούμενη Τετάρτη 19 Ιούλη, κάθε βδομάδα του καλοκαιριού θα κάνουμε μια θεματική βραδιά κινηματογράφου στην ταράτσα της κατάληψης, με μπύρα και ποπ κορν.

Τετάρτη 26 Ιούλη 10μμ - 5μμ : Μια ματιά στο γουέστερν

10 μμ «Τo όνομά μου είναι Ο Κανένας» (1973)

00.15 πμ «Mad Max: Fury Road» (2015)

2.30 πμ «Για μια χούφτα δολάρια» (1964)

Παρουσίαση της βραδιάς:

Το κέρδος ή ο θάνατος στις ερήμους των νέων ηπείρων (αμερική και αυστραλία).

«Τo όνομά μου είναι Ο Κανένας»

Ξεκινάμε με μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές κωμωδίες. Μια περιπαιχτική σύνοψη της ιστορίας του γουέστερν. Μετά την κυνική πτώση των ηρώων μπορούμε να γελάσουμε με όλα τα πρότυπα του καλού και του κακού. Τότε οι ρόλοι μπορούν και αποκτούν την αισθητική και νοηματική αρτιότητά τους.

Αμέτρητο πιστολίδι, στην πιο έντεχνη μορφή του. Σκηνοθέτης, ο Τονίνο Βαλέρι, μαθητής του Σέρτζιο Λεόνε, του πατέρα της απομυθοποίησης της άγριας δύσης. Μουσική του Ένιο Μορικόνε.

«Mad Max: Fury Road»

Συνεχίζουμε με μια σύγχρονη εμπορική ταινία δράσης, όπου το έπος της καπιταλιστικής μεθορίου μεταφέρεται σε μια μεταβιομηχανική δυστοπία. Δεν υπάρχει πια εξωτερική μεθόριος, ορίζοντας επεκτατικής ελευθερίας, ατομικός τυχοδιωκτισμός. Μόνο απόλυτη τυραννία και κανιβαλισμός. Μηχανές, όπλα και άνθρωποι γίνονται μια μάζα φωτιάς, μια αποκάλυψη της καπιταλιστικής καταστροφής. Μια τρομακτική εικόνα για το τέλος του αστικού πολιτισμού, από τη μητρόπολη της κινηματογραφικής υπερπαραγωγής, για να εφησυχαστούμε με τα ρετάλια της κατεστημένης ειρήνης.

Στην κινηματογραφική αφήγηση μιας φανταστικής εξέγερσης, διαφαίνεται η ενοχική ματιά της αυτοκρατορίας και της ανδροκρατίας στην εποχή της ανάδυσης της γυναικείας μαχητικής χειραφέτησης (YPJ - Βόρεια Συρία).

«Για μια χούφτα δολάρια»

Τελειώνουμε αυτή τη βραδιά με την πιο κλασική ταινία σπαγγέτι. Το σημείο μεταστροφής από το μύθο του καλού και πάντα κυρίαρχου, που ταυτίζεται με την εξουσία, στην απογύμνωση του εγγενούς αμοραλισμού ενός συστήματος που κυνηγάει και υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος. Λεόνε, Μορικόνε, Κλιντ Ίστγουντ και Τζιαν Μαρία Βολοντέ. Για τους αμετανόητους μακαρονάδες, μέχρι πρωΐας.