Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 στις 18.00

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στην κοινωνία της Κω τα τελευταία χρόνια συνέβησαν γεγονότα για τα οποία δεν μπορεί κανένα μέλος της να μην πάρει θέση. Το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα το καλοκαίρι του 2015 ήταν μια τομή για το νησί και ανέδειξε, πέραν της αλληλέγγυας στάσης μερίδας της κοινωνίας, αντιδράσεις που άφησαν να διαχυθεί ο ρατσιστικός λόγος συνοδευόμενος από φασιστικές επιθέσεις. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν η τοπική εξουσία (δημοτική αρχή) και μέρος των μμε που με τη στάση τους στήριξαν την ρητορική του μίσους καθώς επίσης και η κεντρική εξουσία (κράτος - κυβέρνηση) που ακολουθεί πλήρως τις επιταγές της Ε.Ε. ως προς την αντιμετώπιση του ζητήματος χτίζοντας hotspots εγκλωβίζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες.

Ένα κομμάτι της κοινωνίας στάθηκε και στέκεται απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις. Σε αυτό το πλαίσιο η δημιουργία της αντιφασιστικής κίνησης Κω προσπαθεί να καλύψει την ανάγκη να μιλήσουμε συλλογικά για θέματα που μας αφορούν, να πάρουμε θέση, να πράξουμε. Η προσπάθειά μας γίνεται με πείσμα και δύναμη να αναδειχθούν ιδέες και πρακτικές που θεωρούμε πρώτη ύλη για την συνύπαρξη, το σεβασμό της διαφορετικότητας, για την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου, για μια δημιουργική κοινωνία.

Αγωνιζόμαστε για τις θέσεις μας στήνοντας τα θεμέλια γι' αυτά που θέλουμε και ονειρευόμαστε γνωρίζοντας ότι κάθε πράξη είναι πολιτική.

Αποφασίσαμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στην αντιφασιστική κίνηση Κω μαζί με την Αλληλεγγύη - Κω να πραγματοποιήσουμε το πρώτο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Κω. Το φεστιβάλ γίνεται με τις δικές μας δυνάμεις, πολιτικές, υλικές και οικονομικές, καθώς δεν αναζητούμε χορηγούς. Κάθε ένας και μια που συμμετέχει σε αυτό αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρό του.

Θέλουμε το αντιρατσιστικό φεστιβάλ να γίνει ένα κομμάτι αυτής της κοινωνίας, να ενώνει φωνές και απόψεις στο δρόμο της ελευθερίας, να αναδεικνύει ιδέες και έννοιες όπως ισότητα και αλληλεγγύη, να είναι μια γιορτή έκφρασης και δημιουργίας.

Αντιφασιστική Κίνηση Κω

πηγή : https://el-gr.facebook.com/Antifa.ko/