Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 στις 18.30

Συγκέντρωση στην πλατεία της Μεσοχώρας & μηχανοκίνητη πορεία

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα για το κατειλημμένο Υ/Η εργοστάσιο της Μεσοχώρας

Η Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα αποτελείται από συλλογικότητες και άτομα από Αθήνα, Πάτρα και Άρτα, με σκοπό την προάσπιση του ποταμού Αχελώου από την επικείμενη ολοκληρωτική του καταστροφή από την λειτουργία του Υ/Η φράγματος στο χωριό της Μεσοχώρας, καθώς και του ίδιου του χωριού.

Όπως τα τελευταία δέκα χρόνια έτσι και φέτος κάναμε μια σειρά πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πλατεία του χωριού με αποκορύφωμα την πραγματοποίηση πορείας προς το Υ/Η φράγμα, την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίηση των φετινών μας εκδηλώσεων και κινήσεων από την Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα, την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, η ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) του υδροηλεκτρικού έργου του φράγματος της Μεσοχώρας όπου δίνει το πράσινο φως στην ολοκληρωτική καταστροφή του ποταμού Αχελώου και τον αφανισμό του χωριού.

Έτσι, σήμερα, Δευτέρα 14/8 στις 3 μ.μ., σύντροφοι και συντρόφισσες της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα από Αθήνα, Πάτρα, Άρτα, Καρδίτσα πραγματοποίησαν κατάληψη στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Μεσοχώρας στη Γλύστρα, θέλοντας να επικοινωνήσουν ευρύτερα το μήνυμα της αντίστασης, το μήνυμα ότι παρά τα φαραωνικά σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των φυσικών πόρων και τη συνολική λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας, από τη Μεσοχώρα μέχρι τη Χαλκιδική, ορθώνεται η αντίσταση, όλων όσοι αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και επιμονή μέχρι την οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερία.

Από τη μεριά μας, επιζητώντας τη ριζοσπαστικοποίηση, την όξυνση, τη γενίκευση και το συντονισμό του κοινωνικού αγώνα από τα κάτω, στεκόμαστε αλληλέγγυοι πλάι σε όλους όσοι αγωνίζονται συλλογικά ενάντια στη λεηλασία της φύσης. Στεκόμαστε στο πλάι των κάτοικων της Μεσοχώρας, που από το 1990 διάλεξαν τον αξιοπρεπή δρόμο της αντίστασης. Έναν δρόμο που είναι πάντοτε ανοιχτός, πόσο μάλλον σήμερα που επαπειλείται η ανεπίστρεπτη καταστροφή του ποταμού και της Μεσοχώρας. Κόντρα στην τοπική εξουσία (Δημαρχία και Περιφέρεια) και τα συμφέροντα που παίζονται στις πλάτες τους για χάρη της ΔΕΗ, του κράτους και των κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά και πέρα από θεσμικές και κομματικές λογικές διαφόρων παραγόντων που καλλιεργούν αυταπάτες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Υ/Η ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΧΩΡΑ

Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΖΗΣΕΙ

Συγκέντρωση στην πλατεία της Μεσοχώρας, 6.30 μ.μ. και μηχανοκίνητη πορεία στο κατειλημμένο Υ/Η εργοστάσιο της Μεσοχώρας

Η ανακοίνωση των συντρόφων και των συντροφισσών της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα που κατέλαβαν το Υ/Η εργοστάσιο της Μεσοχώρας στη Γλύστρα εδώ: https://athens.indymedia.org/post/1576892/

πηγή : https://www.facebook.com/disiniosippos/