Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 στις 17.00

Πορεία

28 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27

Οικογένεια Παύλου Φύσσα: 4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο - "Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους?"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φέτος συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Ἐτσι θελήσαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση ενημέρωσης και στήριξης, με κεντρικό άξονα τη δικαστική μάχη κατά της Χρυσής Αυγής, μια μάχη που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015.

Εκτός από το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης, θα προβληθούν με οπτικοακουστικά μέσα όσα έχουν προκύψει μέχρι σήμερα στο δικαστήριο, αλλά και στοιχεία για την συνολική δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Με αυτή την εκδήλωση, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος.

Στις 18/9/2017, ημέρα Δευτέρα, συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία μνήμης στο Κερατσίνι (ώρα 17:00 συγκέντρωση στο μνημείο Πορεία Μνήμης για τον Παύλο Φύσσα) που καταλήγει στο χώρο της εκδήλωσης με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τούς?» 4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο - "Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους?" (που αποτελεί και την μόνη εκδήλωση που διοργανώνεται από εμάς τον Σεπτέμβρη) περνώντας μέσα από τις γειτονιές του Παύλου.

Η εκδήλωση - συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας, (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο. Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης. Στη συναυλία συμμετέχουν φιλικά οι: Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Fundracar, Alex K &Stef (Last Drive), Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σελίδα facebook: Rap Monsters Festival by Killah P).

Οικογένεια Παύλου Φὐσσα

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΠΟΡΕΙΑ 18-9 Απο το Κερατσίνι στο Καστράκι(ΣΥΝΑΥΛΙΑ)

Το κοινωνικό αντιφασιστικό μέτωπο δημιουργήθηκε από την ανάγκη να παταχθεί σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας σφαίρας η νεοναζιστική δράση και η ρητορική του μίσους, με τη συμμετοχή αντιφασιστών/τριών, συλλογικοτήτων, ελεύθερων κοινωνικών χώρων και κέντρων φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών. Ο νεοναζισμός-νεοφασισμός στην Ελλάδα αποτελεί ιστορική συνέχεια των ναζιστικών και αντισημιτικών οργανώσεων της δεκαετίας του '20 και του '30 των Ταγμάτων Ασφαλείας των παρακρατικών του Γιοσμά (Δολοφονία Λαμπράκη) των χουντικών και συνολικότερα του ακροδεξιού παρακράτους, που πλέον όμως ενσωματώνει και την θανατοπολιτική εξόντωσης ανθρώπων με κριτήριο αρχικά τους δεδομένα-χαρακτηριστικά. Στόχος του μετώπου είναι η παρεμπόδιση της δράσης των νεοναζιστικών ομάδων στο δρόμο, η αντίκρουση της φασιστικής ρητορικής στο δημόσιο λόγο, αλλά και η παρακολούθηση στο βαθμό που απαιτείται της δίκης της ναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής. 4 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δίκη των δολοφόνων της χρυσής αυγής προσλαμβάνει καινούργια διάσταση. Και τούτο διότι η Δικαστική εξουσία, διαμέσου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και του λόμπι του βαθέως κράτους, οργανώνει και απαιτεί την αυτονόμησή της από κάθε έλεγχο της σύγχρονης πολιτικής κοινωνίας. Με άλλα λόγια απαιτεί πλήρη υποταγή στις όποιες αποφάσεις και επιλογές της, κάτι που έχει γίνει εμφανές στις υποθέσεις των μεταλλείων Χαλκιδικής και στην υπόθεση της Ηριάννας.

Τα τελευταία δύο χρόνια δίνεται μία δικαστική μάχη από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, όχι μόνο κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και του ίδιου του συστήματος που την ανέθρεψε. Η έως τώρα διαδικασία έχει αποκαλύψει πλήρως την παρακρατική δράση της Χρυσής Αυγής και των ταγμάτων εφόδου αλλά και την προκλητική στήριξη αυτής από την αστυνομία. Τόσο στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα όσο και σε πολλές από τις εξεταζόμενες υποθέσεις, έχει καταδειχθεί ο υποστηρικτικός ρόλος της αστυνομίας στα τάγματα εφόδου. Επίσης έχουν καταδειχθεί τα κοινά στοιχεία της δράσης αυτών: αιφνιδιασμός των άοπλων θυμάτων, αριθμητική υπεροχή των επιτιθέμενων, τα θύματα είναι αντιφασίστες, αναρχικοί, αριστεροί, μετανάστες, ενώ σε πολλές από τις υποθέσεις έχει φανεί η απόλυτη αδιαφορία έως και συγκάλυψη από των δραστών από τις αρχές. Πέραν του τρόπου δράσης και του φασιστικού κινήτρου έχει αποδειχθεί ο εκ των προτέρων σχεδιασμός ή σε κάθε περίπτωση η ετοιμότητα για επίθεση καθώς και οι εντολές από την ηγεσία της οργάνωσης, που τελεί σε πλήρη γνώση των επιθέσεων. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε, επιπλέον της δολοφονίας του Π. Φύσσα, την επίθεση κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, την επίθεση στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια και τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Συνεργείο, όπου σε όλες αποδείχθηκαν τα παραπάνω κοινά στοιχεία. Μέσα από τις έως τώρα μαρτυρίες των πάνω από 100 μαρτύρων κατηγορητηρίου, και ενώ απομένουν άλλοι 30 περίπου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των καταθέσεων, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται ήδη με την πλάτη στον τοίχο, ενώ η επικείμενη διαδικασία ανάγνωσης των εγγράφων, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται βίντεο, συνομιλίες αλλά και στοιχεία από τους σκληρούς δίσκους των κατηγορουμένων, θα οδηγήσει την Χρυσή Αυγή και τους κατηγορουμένους σε απόλυτη αδυναμία αντίκρουσης του κατηγορητηρίου. Στα δύο αυτά χρόνια της δίκης ένα συμπέρασμα έχει γίνει σαφές μέσα στην δικαστική αίθουσα: ότι κόμμα και εγκληματική οργάνωση ταυτίζονται απόλυτα.

Με δεδομένο ωστόσο ότι μία ενδεχόμενη και πιθανή καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί, δεν αρκεί για την εξάλειψη του φασιστικού φαινομένου, αφού με τη βοήθεια των ΜΜΕ έχει εδραιωθεί και κοινωνικά και θεσμικά, απαιτείται όχι μόνο επαγρύπνηση, αλλά και οργάνωση-συντονισμός δράσεων-εκδηλώσεων στην προοπτική αντιμετώπισης του προβλήματος στη ρίζα του. Το Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο επιδιώκει να κινηθεί εκτός παραδοσιακού πλαισίου οργανώσεων και παραγόντων, με πολιτικό αλλά όχι κομματικό στίγμα και να είναι κοινωνικά ανοιχτό. Ο αντιφασιστικός αγώνας σήμερα στερείται ενός ενιαίου ακηδεμόνευτου φορέα που να απευθύνεται μαζικά και κοινωνικά στο σύνολο των ανθρώπων που στέκονται απέναντι στη φασιστική απειλή, το ρατσιστικό, εθνικιστικό και μισαλλόδοξο λόγο. Χωρίς να υποτιμούμε τη δουλειά που έχει γίνει από οργανώσεις και συλλογικότητες, θεωρούμε ότι οι λογικές πρωτοπορίας και σεχταρισμού που διαπνέουν έστω και μη ηθελημένα τις προσπάθειες τους, έχουν οδηγήσει σε τέλμα τις μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Το Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο φιλοδοξεί να συσπειρώσει όλον αυτόν τον κόσμο στην προοπτική συντονισμού δράσεων, εκδηλώσεων αλλά και της κινηματικής έκφρασης στο δρόμο. Επίσης επιδιώκει να εντάξει σε αυτήν τη διαδικασία τα υποκείμενα που εχθρεύεται ο φασισμός, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Καλούμε λοιπόν όσους και όσες αντιλαμβάνονται αυτήν την ανάγκη, να συμμετέχουν στη διαδικασία συνδιαμόρφωσης των επόμενων κινήσεων και δράσεων ενόψει ενός αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στον Πειραιά και ευρύτερα.

πηγή : https://www.facebook.com/votanikoskiposEKX/


Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, 6 μ.μ. Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Διαδήλωση στο Σύνταγμα και Πορεία από τη Βουλή, στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, 5 μ.μ. Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και Πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου.

Διανύουμε μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" όπου το πάνδημο αίτημα καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

Μετά τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις συνεργασίας της ΧΑ με τους φασίστες και τους ρατσιστές που οργάνωσαν την επίθεση και τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στο Σαρλοτσβιλ στις ΗΠΑ αλλά και τα νέα κρούσματα επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ στα κεντρικά γραφεία της Λεωφόρου Μεσογείων, τον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Ίλιον, το Σχιστό και αλλού, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιδιώκουμε να συσπειρώσουν το ευρύτερο δυνατό αντιφασιστικό-δημοκρατικό κοινωνικό δυναμικό. Να καταδείξουν τις ευθύνες της αντιπροσφυγικής- αντιμεταναστευτικής πολιτικής πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση στοιχισμένη με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Μιας πολιτικής που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων-προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις της Δύσης που παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο ντυμένος με αντισυστημική προβιά.

Το αντιφασιστικό κίνημα με ενωτικό και μαχητικό βηματσμό, θα βρεθεί γι' άλλη μια φορά στους δρόμους της Αθήνας και του Κερατσινιού, για να δηλώσουμε την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας για:

· Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.

· Το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.

· Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

· Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

· Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών

Καλούμε:

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, στις 6 μ.μ. σε Αντιφασιστική Συγκέντρωση και διαδήλωση στο Σύνταγμα και σε πορεία από τη Βουλή, στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη λεωφόρο Μεσογείων

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, στις 5 μ.μ. σε συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και σε πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου.

Στηρίζουμε τις δράσεις μνήμης και αγώνα που θα οργανωθούν από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, καθώς και από τοπικούς φορείς στο Κερατσίνι και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου.

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και κάθε μαζικό φορέα να συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωση, να καλέσει και να πλαισιώσει τις κινητοποιήσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συνυπογράφουν (Το κάλεσμα της διοργάνωσης παραμένει ανοιχτό):

-Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά,

-Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,

=Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας,

-ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ,

-Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό",

-Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Αλληλεγγύης Κάτω Πατησίων/Αχαρνών (ΚΙΦΑ Κ. -Πατησίων/Αχαρνών)

-Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ιλίου

-Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδας - Η Ενότητα

-ΠΟΣΠΕΡΤ

-Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής

-ΣΥΠΡΟΜΕ - Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων

Την κινητοποίηση στηρίζουν:

-ΑΝΤΑΡΣΥΑ,

-Αριστερή Ανασύνθεση,

-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση,

-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση,

-ΕΕΚ,

-Λαική Ενότητα,

-ΟΚΔΕ,

-ΟΚΔΕ Σπάρτακος,

-ΟΝΡΑ-Ανασύνθεση

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.com...


Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα! Δίνουμε το παρών: * πορεία μνήμης Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι, Μνημείο Π.Φύσσα (Π.Φύσσα 60), 5μμ. * συναυλία μετά την πορεία στο Καστράκι Δραπετσώνας (Λιμάνι Πειραιά, πύλη Ε2) 8μμ. Το ΑΝΤΙΝΑΖΙΖΟΝΕ θάναι εκεί που καλούν: οικογένεια και φίλοι Παύλου Φύσσα, Πολιτικές και Κοινωνικές Συλλογικότητες.

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2017/09/blog-post_...


Κάλεσμα για τητην πορεία και τη συναυλία στο Καστράκι τη Δευτέρα στα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Δευτέρα 18/9 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 4 χρόνια μετά οι δολοφόνοι του και οι υποστηρικτές τους είναι αμετανόητοι και διεκδικούν ακόμα χώρο στην κοινωνία, προβάλλοντας ότι είναι ένα δήθεν νόμιμο πολίτικο κόμμα κυνηγημένο από το σύστημα, το ίδιο που τους εξέθρεψε για δεκαετίες και συνεχίζει να τους δίνει χώρο έκφρασης. Στις 18/9 (ώρα 17:00) όλοι και όλες συγκεντρωνόμαστε στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, με πορεία προς το Καστράκι όπου θα διεξαχθεί η συναυλία της οικογένειας Φύσσα. Καθιστούμε όλοι μαζί σαφές προς τη Δικαιοσύνη ότι δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από τη συνολική καταδίκη τους και οργανωνόμαστε σαν κοινωνία ώστε να μην αφήσουμε σπιθαμή δημόσιου χώρου και λόγου στους φασίστες. (Στο τέλος της συναυλίας οι δημοτικές συγκοινωνίες Κερατσινίου θα μεταφέρουν όποιον το επιθυμεί πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης)

Οικογένεια Παύλου Φύσσα

Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο

Ε.Κ.Χ. Φαβέλα

ΕΡΤopen

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Περάματος

Ανοικτή Συνέλευση Περάματος

Ροσινάντε

Ξεκίνημα

Antinazi zone

Κατάληψη στέγης προφύγων μεταναστών Νοταρά

Ε.Κ.Χ. Νοσότρος

Ε.Κ.Χ. Βοτανικός κήπος Πετρούπολης

ΣΥΠΡΟΜΕ-Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων

(το κάλεσμα παραμένει ανοικτό)

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2017/09/4_13.html


Λευτεριά στο λαό / Θάνατος στο φασισμό // 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου

Τέσσερα χρόνια δεν είναι αρκετά για να ξεθωριάσει η μνήμη. Τα ξημερώματα της 18ηςΣεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται στη γειτονιά του από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, από το χέρι του Γ.Ρουπακιά. Οι τελευταίες μάσκες πέφτουν και το πρόσωπο του τέρατος που έθρεψαν κράτος, κυβερνήσεις και ΜΜΕ αποκαλύπτεται σε όλο του το «μεγαλείο». Μερικοί «ανυποψίαστοι» πέφτουν από τα σύννεφα, άλλοι σπεύδουν να αποδόσουν τη δολοφονία σε «οπαδικές διαφωνίες» αλλά η αλήθεια είναι μία. Οι φασίστες, τα πιστά σκυλιά του κράτους, τα βάζουν με όσους υψώνουν ανάστημα αλλά και με τους αδύναμους, τους διαφορετικούς, φιμώνουν αντιφρονούντες, σπάνε απεργίες, εκπορνεύουν και εκμεταλλεύονται· και δεν διστάζουν να σκοτώσουν με το ένα χέρι, την ώρα που με το άλλο ψηφίζουν νόμους που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Υποχρέωση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν και παραμένει η αντίσταση στο μίσος, το χτίσιμο τείχους απέναντι στο φασισμό και η διάλυση του συστήματος που τον γεννά, μαζί με τη φτώχεια και την καταπίεση. Απέναντι σε ένα κράτος που δολοφονεί, που εξαθλιώνει, που φυλακίζει αθώους και αμάχους και αφήνει ελεύθερους τους νεοναζί, σε μια κυβέρνηση που υπογράφει συμφωνίες με καθεστώτα δολοφόνων, ξεπουλάει δημόσιο πλούτο και βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία με το πάτημα ενός κουμπιού, που υπογράφει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, να μην νικήσει ο φόβος και το σκοτάδι. Για όσους δεν άντεξαν και λύγισαν, για τα παιδιά που θα έρθουν και τους στίχους που θα γραφτούν, για τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους μας, το οξυγόνο, την αλληλεγγύη και την ελευθερία, για έναν κόσμο πιο όμορφο και πιο δίκαιο· η κληρονομιά του Παύλου χρέος μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Καλούμε αντιφασίστες/στριες, συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις να διαδηλώσουμε ενωμένοι σε ένα μαζικό, δυναμικό συλλαλητήριο, βροντοφωνάζοντας ακόμα μια φορά ότι οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές του Πειραιά.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ :

 • 16/09, 18:00 Σύνταγμα: Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α.
 • 17/09, 20:00 Πάρκο Σελεπίτσαρι,cine Αλ.Χρυσοστομίδης: Θεατρική παράσταση "Μάμμα Τόνι", από την ομάδα πείρα(γ)μα
 • 18/09, 17:00 μνημείο Παύλου Φύσσα: Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, με κατάληξη τη συναυλία που διοργανώνουν στο Καστράκι οι φίλοι του Παύλου

πηγή : http://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2017/09/...


Αντιφασιστική πορεία 16/9 - Κάλεσμα Αυτοοργανωμένου Pride Αθήνας

Πριν τέσσερα χρόνια δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τους Χρυσαυγήτες. Η δολοφονία αυτή δεν ήταν τυχαία. Συνέβη στο πλαίσιο μιας σειράς βίαιων και δολοφονικών επιθέσεων σε μεταναστά όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν, λοατκια+, συνδικαλιστά, αναρχικά άτομα και κινηματικούς χώρους και εντάσσεται στην ευρύτερη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας διεθνώς, με τρανταχτό και το τελευταίο παράδειγμα της δολοφονικής επίθεσης προς τα αντιφασίστα διαδηλωτά στο Charlottesville από νεοναζί που οδήγησε στο τραυματισμό πολλών και στον θάνατο της Heather Heyer. Η συντηρητικοποίηση αυτή είναι γέννημα του καπιταλισμού, της πατριαρχίας, του ρατσισμού, όλων των συστημάτων καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξουσίας, των οποίων η κυριαρχία και η βία παραμένει ακλόνητη και εντείνεται στα πλαίσια και του ξεσπάσματος της διεθνούς κρίσης της τελευταίας δεκαετίας. Εξ' άλλου έχει αποδειχτεί και ιστορικά ότι ο φασισμός, παράλληλα με τα δομικά σκληρά πατριαρχικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά του, εξυπηρετεί και το κεφαλαιοκρατικό σύστημα, παρά το λαϊκιστικό ''αντισυστημικό'' χαρακτήρα που οι εκπρόσωποι και οι απολογητές του προσπαθούν να του αποδώσουν. Τα ίδια συστήματα και τις ίδιες εξουσίες εξυπηρετεί και προωθεί και η Χρυσή Αυγή, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα του οποίου η ύπαρξη και άνοδος με τη συνεχή παραγωγή ρητορικής και πρακτικών μίσους προς καταπιεσμένες ομάδες, τη μιλιταριστική δομή (τάγματα εφόδου), τις στενές σχέσεις με την αστυνομία, τον στρατό, την εκκλησία, τα δικαστικά σώματα και τα Μ.Μ.Ε, απειλεί τις ζωές όλων των υποκειμένων που πλήττονται από τις εξουσιες που δομούν τη σύγχρονη πραγματικότητα. Τη δομική σχέση του φασισμού με αυτές τις εξουσίες αποδεικνύει και η πασιφανέστατη καθυστέρηση της δίκης των Χρυσαυγητών.


Το αντιφασιστικό κίνημα έχει απαντήσει δυναμικά στην τεράστια απειλή των φασιστών - εθνικιστών - νεοναζί με πορείες, παρεμβάσεις και γενικά συλλογικές και μαχητικές δράσεις. Ωστόσο και το ίδιο, προκειμένου να εκφράσει το εύλογο μίσος και τη συνακόλουθη μαχητική αντίθεση στο φασισμό, κάνει χρήση και αναπαράγει πολλές φορές μισογύνικο και πατριαρχικό λόγο και συμπεριφορές που όχι μόνο συγκαλύπτονται αλλά πολλές φορές ηρωοποιούνται. Η τακτική αυτή όχι μόνο δεν είναι λειτουργική στην αντιφασιστική πάλη, αλλά οδηγώντας στη διαιώνιση καταπιέσεων καταλήγει να αναπαράγει πλευρές του συστήματος το οποίο πολεμά. Παράλληλα, παρατηρούμε ότι πολλά περιστατικά επιθέσεων σε μαύρα, brown και μεταναστά υποκείμενα στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο παίρνουν πολύ μικρότερη έκταση από ό,τι αυτά σε ελληνικά και λευκά αντιφασίστα, πράγμα που υποδηλώνει την αναπαραγωγή της λευκής και ελληνικής υπεροχής στο κίνημα. Ως συνέλευση που μέχρι στιγμής απαρτίζεται από λευκά υποκείμενα με κάποια ή όλα τα ελληνικά προνόμια, αναγνωρίζουμε το προνομιακό πλαίσιο από το οποίο μιλάμε και στεκόμαστε αλληλέγγυες/α στους αγώνες των μαύρων, brown και μεταναστών/πρόσφυγων υποκειμένων.
Για εμάς η μάχη ενάντια στον φασισμό γίνεται μέσω των διαθεματικών φεμινισμών, του αντιρατσισμού και του ταξικού αγώνα. Ως λοατκια+ υποκείμενα ξέρουμε καλά τι πάει να πεί φασιστική απειλή, τη βιώσαμε στο Χυτήριο το 2012, στο φετινό Athens Pride και καθημερινά στο δρόμο. Στους δρόμους αυτής της κοινωνίας που καταπιεζόμαστε συστημικά και συστηματικά, σε αυτούς θα διεκδικήσουμε την απελευθέρωση μας. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τσακίσουμε και το τελευταίο φασιστοειδές.

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα με πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 16/9 στις 18.00.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι τη Δευτέρα 18/9 στις 17.00.

Πρωτοβουλία για ενα Αυτοοργανωμένο Pride Αθήνας

πηγή : https://www.facebook.com/events/4730098797348…


Κάλεσμα για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ως Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στις 16-18 Σεπτέμβρη

πηγή : http://ydragogeio.gr/16-18-sept-fyssas-2017/


Πόρτα έφαγε η Χρυσή Αυγή από την ΕΡΤ μετα την στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αφρούς έβγαλε η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής για τα απανωτά φιάσκο στην προσπάθεια να βάλει την προβιά του πολιτικού κόμματος. Ο φύρερ ζήτησε προβολή από την ΕΡΤ και έφαγε πόρτα από την στάση εργασίας των εργαζόμενων της ΕΡΤ.Ο ρατσιστικός και φασιστικός λόγος παρέμεινε στον υπόνομο, εκεί που είναι η πραγματική του θέση. Μπράβο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ!

ΚΕΕΡΦΑ


ΠΟΣΠΕΡΤ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ Χ.Α.
Αγία Παρασκευή, 13/09/2017

Σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει στάση εργασίας την ώρα που έχει ζητήσει τη ζωντανή μετάδοση της ομιλίας της η Χρυσή Αυγή από τη ΔΕΘ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έχουν αγωνιστεί και αγωνίζονται για την ΕΡΤ της κοινωνίας, δεν μπορούμε να δεχθούμε να προβάλλεται και να αναμεταδίδεται ο ρατσιστικός, διχαστικός λόγος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης και η ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας.

Καλούμε τον κάθε Έλληνα και αντιφασίστα, τη νεολαία, να αντισταθεί στη ναζιστική αυτή οργάνωση και σε όλα όσα πρεσβεύει και να δώσει το «παρών» στις συγκεντρώσεις και τις αντιφασιστικές πορείες που θα γίνουν : το Σάββατο 16/09/2017, ώρα 18:00 συγκέντρωση στο Σύνταγμα με πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να κλείσουν και τη Δευτέρα 18/09/2017 συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι με πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των άλλων εγκλημάτων και η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου συνεχίζει να υπάρχει χάρη στην ανοχή του κράτους και της δικαστικής εξουσίας. Όλοι μαζί οι δημοκράτες πρέπει να απαιτήσουμε δυναμικά να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα γραφεία ορμητήρια στη Μεσογείων και σε κάθε γειτονιά, να καταδικαστούν οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα.

ΠΟΣΠΕΡΤ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


Στις γειτονιές που έδρασαν τα τάγματα εφόδου είναι απαράδεκτες οι συνεργασίες του προέδρου του 5ου κοινοτικού συμβουλίου Αθήνας με τους νεοναζί της ΧΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις γειτονιές που έδρασαν τα τάγματα εφόδου είναι απαράδεκτες οι συνεργασίες του προέδρου του 5ου κοινοτικού συμβουλίου Αθήνας με τους νεοναζί της ΧΑ

Μπορεί η αντιρατσιστική ταινία «Αμέρικα Σκουέρ» να είναι η ελληνική ταινία που έχει πάρει το δρόμο για τα Όσκαρ αλλά η πλειοψηφία(;) του Κοινοτικού Συμβουλίου Αθήνας του 5ου Διαμερίσματος Αθήνας, μοιάζει να ζει σε ένα δικό της ζοφερό κόσμο. Έναν κόσμο βγαλμένο κατευθείαν από τα ναζιστικά μεσάνυχτα της Ιστορίας, πάνω ακριβώς στην τέταρτη επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην Πατησίων 237, μόλις λίγα τετράγωνα από την Πλατεία Αμερικής, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στην τρίτη εξ αναβολής, λόγω έλλειψης απαρτίας, συνεδρίαση του Κοινοτικού συμβουλίου του 5ου Διαμερίσματος Αθήνας, ο πρόεδρός του μαζί με τρεις συμβούλους (και οι τέσσερις από την παράταξη του δήμαρχου Καμίνη) ψήφισαν μαζί με τον χρυσαυγίτη σύμβουλο ώστε να μην τεθεί καν σε συζήτηση (!) το ψήφισμα της Πρωτοβουλίας για να κλείσουν τα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Το ψήφισμα που είχε κατατεθεί από την Πρωτοβουλία (και υπερψηφιστεί ήδη στο 1ο, 6ο, και 7ο διαμέρισμα) έφερε στο συμβούλιο ο Μπάμπης Κόκλας από την Ανοιχτή Πόλη. Η πρόταση να συζητηθεί, μειοψήφισε με τρεις ψήφους, καθώς στηρίχτηκε από μόνο ένα σύμβουλο της παράταξης Καμίνη και μια σύμβουλο της παράταξης Κακλαμάνη ενώ όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι ήταν απόντες.
Όσοι και όσες βρέθηκαν στην Πατησίων, στο χώρο συνεδρίασης του συμβουλίου, λίγα τετράγωνα από την πλατεία Αμερικής, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, είδαν τον πρόεδρο του συμβουλίου να μάχεται με ζήλο, που θα άξιζε τον σιδηρούν σταυρό, ώστε να εμποδίσει την όποιαδήπτε συζήτηση.
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, φωνασκώντας και διακόπτοντας, εμπόδισε την Μαρία Κασκαρίκα (μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου που εφόρμησε από τα γραφεία της Χ.Α στη Μεσογείων) να αρθρώσει έστω και μια ολοκληρωμένη πρόταση. «Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται στους Αμπελοκήπους» φώναζε ξεδιάντροπα ο «πρόεδρος». Στην υπενθύμιση των επιθέσεων που έχουν γίνει στο 5ο Διαμέρισμα, όπως αυτή ενάντια στην Τανζανική Κοινότητα ή τους εμπρησμούς μαγαζιών για τους οποίους έχουν καταδικαστεί χρυσαυγίτες, έλεγε ότι η Χ.Α είναι ένα «νόμιμο κόμμα» και δεν τον νοιάζει. «Ας τους καταδικάσουν τα δικαστήρια» έλεγε.
Ακολούθως την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας και λίγο πριν ξεκινήσει το συμβούλιο, (παρουσία ξανά μόλις 8 συμβούλων), στη μικρή αίθουσα της Πατησιών 237, εισέβαλλαν αλαφιασμένοι πάνοπλοι αστυνομικοί, οι οποίοι είπαν ότι κλήθηκαν γιατί είχε υπάρξει «επεισόδιο». Στην επίμονη ερώτηση ποιος τους φώναξε στο χώρο, δεν απάντησε κανείς ενώ ο «πρόεδρος» λούφαξε στην θέση του. Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε, όταν σήκωσε το κινητό του απειλώντας να πάρει τηλέφωνο ξανά την αστυνομία για να συλλάβει τους αντιφασίστες επειδή ζητούσαν το λόγο!
Αντίθετα, ο «πρόεδρος» έδωσε το λόγο στον χρυσαυγίτη σύμβουλο ο οποίος πρότεινε φυσικά να μην γίνει καμιά συζήτηση «γιατί εδώ μέσα δεν συζητάμε κομματικά»! Στη διάρκεια αυτής της παρωδίας ο «πρόεδρος» του έδωσε ακόμη τρεις φορές το λόγο ενώ συστηματικά δεν άφηνε να μιλήσουν είτε συμβούλους που διαφωνούσαν είτε εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας. Εδώ «δεν συζητάμε κομματικά» κατέληξε συμφωνώντας. Ένας κόσμος όμορφος αγγελικά πλασμένος.
Το ψήφισμα βέβαια θα ξανάρθει και ένα είναι σίγουρο, οι φασίστες και οι προστάτες τους δεν πρόκειται να περάσουν ούτε στο 5ο Διαμέρισμα ούτε πουθενά.

Σας καλούμε να συμμετέχετε, όλοι και όλες, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάβαβτο 16 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα στις 6μμ και στην ποοεία στα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής και την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 5μμ από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από ναζιστές της Χ.Α. - ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, τοπ.συντ. Αθήνας της ΑΠΟ

4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...

Η δίκη της Χ.Α. βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με βασικό στόχο την επιβολή της "δημοκρατικής ομαλότητας" και την εδραίωση της θεωρίας των δυο άκρων. Παράλληλα, πριμοδοτείται η επανεμφάνιση των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου, ο δολοφόνος Ρουπακιάς βρίσκεται στο σπίτι του, ενώ επιχειρείται η απονομιμοποίηση και η καταστολή του κοινωνικού και ταξικού αντιφασιστικού αγώνα στους δρόμους μέσα από το χτύπημα αντιφασισιστικών κινητοποιήσεων και τις συνεχείς διώξεις σε βάρος αναρχικών και αντιφασιστών.

...Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Shehzad Luqman στα Πετράλωνα. Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη δολοφονία της Heather Heyer στο Charlottesville των Η.Π.Α. Ούτε το βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούνται με την κάλυψη ή/και τη συνοδεία της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια γειτονιάς, σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

...ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Οι αντιφασίστες και οι αναρχικοί παλεύουν ενάντια στον φασισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης: από τις συγκεντρώσεις στο Ωραιόκαστρο και τις συγκρούσεις στο εφετείο Αθηνών με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, μέχρι τους δρόμους της Σόφιας, της Βοστώνης και του Charlottesville, χιλιάδες άνθρωποι αντιπαρατίθενται με τους φασίστες μπλοκάροντας τις συγκεντρώσεις τους, ορθώνοντας ανάστημα ενάντια στην κρατική καταστολή, το κράτος και τον καπιταλισμό.

Να συντρίψουμε τον φασισμό χτίζοντας ένα πλατύ, οριζόντιο και αντιθεσμικό κοινωνικό και ταξικό κίνημα που να στοχεύει συνολικά στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Καλέσματα των αναρχικών συλλογικοτήτων
Όμικρον 72 και Κύκλος της Φωτιάς - μέλη της ΑΠΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017, στις 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με το μπλοκ της Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017, στις 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60), με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1577721/


Καλέσματα της ΣΑΚΤΧ στις αντιφασιστικές πορείες μνήμης & αντίστασης

post image

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ- ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ


Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνουν τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. και τον φασίστα Γ. Ρουπακιά. Η ημέρα αυτή, ημέρα μνήμης και αντίστασης, έρχεται μέσα σε μία περίοδο όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ οξύνει τον πόλεμο που έχει κηρύξει στους από τα κάτω, συνεχίζοντας την εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Σε ένα περιβάλλον επίθεσης σε κάθε ταξική κατάκτηση, προσπάθειας αφανισμού των συλλογικών αντιστάσεων, εξάντλησης των φυσικών πόρων και καταστροφής της φύσης. Ο πόλεμος στην καπιταλιστική περιφέρεια και οι καταστροφικές συνέπειές του εξαπλώνονται συνεχώς, οι δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό τους, την απομόνωσή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις απελάσεις, συνθέτουν την πολιτική του ελληνικού κράτους.
Σε ένα περιβάλλον όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλει τις κυρίαρχες πολιτικές αφαίμαξης των καταπιεσμένων, καταστολής των αγώνων και νομιμοποίησης των φασιστών επιχειρώντας το τσάκισμα των αντιστάσεων, την προώθηση της κοινωνικής ειρήνευσης και της ταξικής συνεργασίας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Οι φασίστες πριμοδοτούνται από το κράτος και το κεφάλαιο προκειμένου, από κοινού με τις δυνάμεις καταστολής και την μιντιακή προπαγάνδα, να παίξουν τον διαχρονικά αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο, ώστε να αναχαιτίσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Έτσι, οι παρακρατικές φασιστικές επιθέσεις σε κατειλλημένους χώρους αγώνα και στέγης προσφύγων και μεταναστών ακολουθούν την κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους που εκφράζεται με την προπαγάνδα συκοφάντησης των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα, των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και της αλληλεγγύης μεταξύ ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων και εκδηλώνεται με συνεχείς κατασταλτικές επιχειρήσεις.


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό» και τις κρατικές αυταπάτες. Η δίκη παρωδία είναι άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι ο αντιφασισμός δεν διεξάγεται στις δικαστικές αίθουσες από τους θεσμούς και τους μηχανισμούς της αστικής δημοκρατίας, οι οποίοι αναγνωρίζουν ως κομμάτι του πολιτικού συστήματος τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, τα καλύπτουν και τα προστατεύουν από τη δίκαιη κοινωνική οργή ενώ την ίδια στιγμή χτυπούν το αντιφασιστικό κίνημα -γεγονός που αναδείχθηκε με τον πιο έκδηλο τρόπο για άλλη μια φορά στην αντιφασιστική και αντικρατική κινητοποίηση στο Εφετείο τον Φλεβάρη του 2017 κατά τη διάρκεια εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης ναζιστών στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια.
Ο αντιφασισμός διεξάγεται ανειρήνευτα από το αυτοοργανωμένο, οριζόντιο, μαχητικό κίνημα παντού. Στις δικαστικές αίθουσες, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΟΤΗΤΑΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017, στις 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017, στις 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1577720/


ΣΣΠ: Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα 16 και 18/9

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα:

-

Σάββατο 16/9
Αθήνα: 18:00 Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη : 11:00 Άγαλμα Βενιζέλου

-

Δευτέρα 18/9
Αθήνα: 17:00 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Γιάννενα: 18:00 Νομαρχεία Ιωαννίνων

-
Η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινάει στις 5 Σεπτέμβρη στο εφετείο Αθηνών μετά από την διακοπή λόγω καλοκαιριού. Πρόκειται για μία δίκη η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, με 69 κατηγορούμενους, 18 από τους οποίους είναι βουλευτές της χρυσής αυγής, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καλεστεί εκατοντάδες μάρτυρες κατηγορίας. Οι περισσότερες καταθέσεις φανερώνουν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της κατά μεταναστών και αγωνιστών που σε κάποιες περιοχές αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας, με την συνεχή κάλυψη τους από τον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος που τα αστικά επιτελεία αναγκάστηκαν να οδηγήσουν την ΧΑ στα δικαστήρια ήταν η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, στις 17 Σεπτέμβρη του 2013, αλλά και το κίνημα που ακολούθησε και έδωσε μια δυναμική απάντηση, οδηγώντας του φασίστες πίσω στις τρύπες τους.

Είναι γεγονός πως το ναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με επιείκεια. Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο στην τελευταία δίκη, πριν την καλοκαιρινή διακοπή, όπου όσοι θέλησαν να την παρακολουθήσουν και δεν άνηκαν στην Χρυσή Αυγή, αντιμετώπισαν την καταστολή μέσα στο ίδιο το δικαστήριο! Οι χρυσαυγίτες δε, ανενόχλητοι έβριζαν και προκαλούσαν ακόμα και τη μητέρα του δολοφονημένου από την ίδια την ναζιστική συμμορία, Π. Φύσσα. Επιπλέον, γίνονται ακόμα προσπάθειες αποδέσμευσης της από την φασιστική - ναζιστική ιδεολογία της. Σε αυτό συνδράμουν τόσο η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τακτικά πως με μία σοβαρή ΧΑ θα συγκυβερνούσαν, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις κοινές επισκέψεις που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο χειμώνα στα ελληνικά νησιά.

Κατά την ΧΑ, όλα τα χτυπήματα των ταγμάτων εφόδου αποτελούν ατομικές ενέργειες, μεμονωμένα περιστατικά. Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και στην υπόθεση Φύσσα, όπου δεν «γνώριζαν» τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος εκτίει την ποινή του σε κατοίκων περιορισμό, την ίδια στιγμή που αγωνιστές του κινήματος και φιλικά τους πρόσωπα τιμωρούνται αβάσιμα και με απουσία στοιχείων από την μαζική βιομηχανία κατασκευής ενόχων (π.χ. Ηριάννα - Περικλής).

Το τελευταίο χρόνο βλέπουμε την ΧΑ να παίρνει ξανά θάρρος από τα χάδια κυβέρνησης - αφεντικών και να αρχίζει πάλι δειλά να δοκιμάζει τις δυνάμεις τις (προκλήσεις στη δίκη, παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις κλπ), πάντα υπό την προστασία της αστυνομίας. Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ που προσπαθεί να «ξεπλύνει» και να «ενσωματώσει» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα και πατάει πάνω στην συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτού του είδους οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας έτσι την τάξη και την ασφάλεια για την εργοδοσία. Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος και των αγώνων, τότε οι φασίστες και τα αφεντικά τους θα πάρουν πραγματικά ότι τους αξίζει!

-

 • Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
 • Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…

ΣΣΠ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6340


16-18/9 Διαδηλώσεις μνήμης & αγώνα για τον Παύλο Φύσσα! Με Αγώνες να τσακίσουμε τον φασισμό

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ Χρυσαυγίτικο και ΜνημονιακόΌΌ;

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα

-

Θεσσαλονίκη: Σάββατο 16 Σεπτέμβρη - 11πμ - Άγαλμα Βενιζέλου
Αθήνα: Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 18:00 Προπύλαια & Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 18:00 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι
Ιωάννινα: Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 18:00 Νομαρχία

-

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε πάλι στις 5 Σεπτέμβρη στο εφετείο Αθηνών, μετά από πολλές διακοπές. Πρόκειται για μία δίκη η οποία συνεχίζεται για δύο χρόνια, με 69 κατηγορούμενους, 18 από τους οποίους είναι βουλευτές της Χ.Α., ενώ μέχρι στιγμής έχουν καλεστεί εκατοντάδες μάρτυρες κατηγορίας. Οι περισσότερες καταθέσεις αποκαλύπτουν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, κατά μεταναστών και αγωνιστών που σε κάποιες περιοχές αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας, με την συνεχή κάλυψή τους από τον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος που τα αστικά επιτελεία αναγκάστηκαν να οδηγήσουν την ΧΑ στα δικαστήρια, ήταν η δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη - μουσικού Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτέμβρη του 2013 που ξεσήκωσε ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως οι ταξικοί συσχετισμοί δεν θα επιτρέψουν στους Ναζί να αλωνίζουν και τα αφεντικά να τους χρησιμοποιούν. Ήταν η εποχή που ο ΣΚΑΙ καλούσε την Χρυσή Αυγή να σοβαρευτεί για να γίνει κυβερνητικός εταίρος και οι Μαρινάκηδες την οργάνωναν σαν αντεργατική/αντισυνδικαλιστική συμμορία στο Πέραμα και το λιμάνι.

Είναι γεγονός πως το ναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με επιείκεια. Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο στην τελευταία δίκη, πριν την καλοκαιρινή διακοπή, όπου όσοι θέλησαν να την παρακολουθήσουν και δεν ήταν με την Χρυσή Αυγή, αντιμετώπισαν την καταστολή μέσα στο ίδιο το δικαστήριο! Οι χρυσαυγίτες δε, ανενόχλητοι έβριζαν και προκαλούσαν ακόμα και τη μητέρα του δολοφονημένου από την ίδια την ναζιστική συμμορία, Π. Φύσσα. Επιπλέον, γίνονται ακόμα προσπάθειες αποδέσμευσής της από την φασιστική - ναζιστική ιδεολογία της. Σε αυτό συνδράμουν τόσο η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τακτικά πως με μία σοβαρή ΧΑ θα συζητούσαν, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις κοινές επισκέψεις που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο χειμώνα στα ελληνικά νησιά.

Κατά την ΧΑ, όλα τα χτυπήματα των ταγμάτων εφόδου αποτελούν ατομικές ενέργειες, μεμονωμένα περιστατικά. Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και στην υπόθεση Φύσσα, όπου δεν «γνώριζαν» τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος βρίσκετε σε κατ΄οίκο περιορισμό.

Την ίδια στιγμή αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος οδηγούνται διαρκώς σε δίκες και καταδίκες (βλ. Ηριάννα - Περικλής), με απουσία στοιχείων από την μαζική βιομηχανία κατασκευής ενόχων της ελληνικής αστυνομίας (που ψηφίζει μαζικά Χ.Α.) και της αστικής δικαιοσύνης.

Το τελευταίο χρόνο βλέπουμε την ΧΑ να παίρνει ξανά θάρρος από τα χάδια κυβέρνησης - αφεντικών και να αρχίζει πάλι να δοκιμάζει τις δυνάμεις της (προκλήσεις στη δίκη, παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις κλπ), πάντα υπό την προστασία της αστυνομίας. Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί με την προδοσία τους «λέρωσαν» την αριστερά και βοηθούν στο ξέπλυμα των φασιστών που εμφανίζονται αντιμνημονιακοί. Επιχειρούν να «ενσωματώσουν» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα, ενώ πάντα έχουν την συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με τα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτού του είδους οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας έτσι την τάξη και την ασφάλεια για την εργοδοσία. Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος, την οργάνωση των αγώνων, ενάντια σε κάθε φασίστα - είτε άθλιο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό, είτε ναζιστή χρυσαυγίτη. Αγώνας για ζωή με πλήρη δικαιώματα και ελευθερίες για όλους, ντόπιους και μετανάστες.

-

 • Στην φυλακή οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι. Οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
 • Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6334


4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Όλοι στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις: 16.09 στο Σύνταγμα και 18.09 στο Κερατσίνι!

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ.

Κατεβάστε την προκήρυξη (αρχείο .pdf, 188ΚB)

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μετά από την οργανωμένη και καθοδηγημένη, από την ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, επίθεση των Ταγμάτων Εφόδου της.

Οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται από αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα και συλλογικότητες, στις 16 και 18 Σεπτέμβρη, αποτελούν φόρο τιμής στη θυσία του Παύλου και ταυτόχρονα την απάντηση του κινήματος ενάντια στη φασισιστική απειλή, το ρατσισμό και τον πόλεμο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Τέσσερα χρόνια μετά, και ενώ η δίκη ακόμα συνεχίζεται, όλοι οι εμπλεκόμενοι στις δολοφονίες σουλατσάρουν ελεύθεροι και προκαλούν με την απαράδεκτη ανοχή του δικαστικού συστήματος και της κυβέρνησης. Ο ίδιος δικαστής που άφησε ελεύθερο τον φύρερ Μιχαλολιάκο κλείνει στη φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο την Ηριάννα και τον Παντελή. Τα ίδια Τάγματα Εφόδου που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα και τον Λουκμάν κόντεψαν να σκοτώσουν και τον Αλέξη Λάζαρη δίπλα από τα Κεντρικά Γραφεία - ορμητήρια στη Μεσογείων. Οι ίδιοι νεοναζί βουλευτές που θα έπρεπε να βρίσκονται στα κελιά των φυλακών φιγουράρουν με υπουργούς της κυβέρνησης σε κοινές πολεμοκάπηλες περιοδείες στα ακριτικά νησιά και υποδέχτηκαν στα γραφεία τους στη Βουλή τον Μάθιου Χάινμπαχ επικεφαλής της δολοφονικής επίθεσης στη Χέδερ Χάγιερ στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις σε Ευρώπη και Αμερική δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Οι νεοναζί στις ΗΠΑ, αποτελούν ενεργό κομμάτι του μηχανισμού του Τραμπ. Δολοφόνησαν την Χέδερ Χάγιερ στις 12 Αυγούστου σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σαρλοτσβίλ. Στην Ευρώπη ηγεσία της ΕΕ οργανώνει συνέδρια -όπως αυτό στην Εσθονία- που βγάζουν λάδι τον ναζισμό στο όνομα της αντιδραστικής και ανιστόρητης εξίσωσης «κομμουνισμού-ναζισμού», δηλαδή του ναζιστικού τέρατος με τον μεγαλειώδη αντιφασιστικό αγώνα των λαών, ενώ η ακροδεξιά και οι φασίστες, παρά τις εκλογικές αποτυχίες τους, κλιμακώνουν τις επιθέσεις χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι ρατσιστικές πολιτικές του Τραμπ και της ΕΕ-φρούριο, η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ο επίσημος αντικομουνισμός, η λιτότητα, τα μνημόνια, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και στον Ειρηνικό, οι καταστάσεις "έκτακτης ανάγκης" που καταπατούν και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα στρώνουν τον δρόμο στην ακροδεξιά και την φασιστική απειλή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι συνένοχη. Υλοποιεί πιστά τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας με φυλακίσεις προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και απελάσεις - επαναπροωθήσεις στην "ασφαλή χώρα" Τουρκία. Συνεχίζει την ιμπεριαλιστική πολεμοκάπηλη πολιτική του τριγώνου με Αίγυπτο και Ισραήλ, παραχωρεί τη βάση στη Σούδα για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία και το δίδυμο Καμένος - Κοτζιάς αποτελεί τη "σύνδεση φιλίας" με τον ίδιο τον Τράμπ.

Ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο αντικομμουνισμός είναι τα τέρατα που γεννά ο ίδιος ο καπιταλισμός μέσα στην κρίση του! Είναι τα αποκρουστικά εργαλεία που χρησιμοποιεί για να χτυπήσει την πάλη των λαών, να διασπάσει και να διαλύσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να κηλιδώσει την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας χωρίς κρίσεις, εκμετάλλευση, πολέμους! Είναι η φόβος για το μέλλον ενός νέου γύρου εξεγέρσεων, που θάρθει σαν απάντηση στην αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης του.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα μεγαλώνει και δυναμώνει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική. Η δολοφονία της Χέδερ ξεσήκωσε εκατοντάδες χιλιάδες αμερικάνους σε όλη την Αμερική ενάντια στο Τραμπ και την ιμπεριαλιστική, ρατιστική και σεξιστική πολιτική του. Η ακροδεξιά στην Ευρώπη ήρθε αντιμέτωπη με το κίνημα σε Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία κ.α. Στην ίδια την Ελλάδα, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα ανάγκασε τη ΝΔ να ξεκινήσει τη δίκη των νεοναζί δολοφόνων και το ίδιο βρέθηκε από την πρώτη μέρα στο πλευρό των προσφύγων ενάντια στα σχέδια ΕΕ και κυβέρνησης Τσίπρα.

Συνεχίζουμε ενωτικά και μαχητικά ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και στις πολιτικές του κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης που τα γεννάει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει, συμμετέχει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 16 και 18 Σεπτέμβρη.

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις 6 μμ, διαδηλώνουμε από το Σύνταγμα προς τα Γραφεία της ΕΕ, την Αμερικάνικη Πρεσβεία και περικυκλώνουμε τα Γραφεία-ορμητήριο της Χρυσής Αυγής Μεσογείων.

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 5 μμ, διαδηλώνουμε από το μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

- Στη φυλακή, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη και για πάντα, όλοι οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Να κλείσουν τα Κεντρικά Γραφεία τους στη Μεσογείων και σε κάθε πόλη και γειτονιά.

- Να διαλυθούν οι σκοτεινοί μηχανισμοί σε αστυνομία, στρατό, δικαιοσύνη που στηρίζουν και καλύπτουν τους φασίστες.

- Όχι στη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υλοποιεί η Ελλάδα. Να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να ανοίξουν οι πόλεις για τους πρόσφυγες: άσυλο, στέγη, σίτιση, υγεία, παιδεία, δουλειές για όλους τους πρόσφυγες.

- Όχι στο πόλεμο. Να σταματήσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μ. Ανατολή και Ειρηνικό. Καμία ελληνική συμμετοχή. Να κλείσουν οι Βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ. Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών.

- Να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και ΔΝΤ, της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων που οδηγεί στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4489


Αποφάσεις για συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Εκτός από όσους συμμετέχουν στους φορείς που έχουν υπογράψει το αρχικό ανοικτό κάλεσμα για τις διαδηλώσεις το Σάββατο στο Σύνταγμα και τη Δευτέρα στο Κερατσίνι και τη συναυλία στο Καστράκι τη Δευτέρα και όσα καλέσματα έχουμε ήδη αναρτήσει, έχουμε ενημερωθεί ότι ακόμα έχουν βγάλει κάλεσμα για τις διαδηλώσεις οι παρακάτω:

- Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα "Λαμπηδόνα"
- Β' ΕΛΜΕ Αθήνας

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2017/09/4_15.html


ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑ-ΑΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στη διαδήλωση για την επέτειο των 4 χρόνων απ' τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μ.μ. Σαλαμίνος και Παύλου Φύσσα (πρώην Π. Τσαλδάρη) στο Κερατσίνι

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

- Το δολοφονικό χέρι της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής έκοψε το νήμα της ζωής τέσσερα χρόνια πριν, ενός αντιφασίστα δημοκρατικού ανθρώπου.

- Όπως έχει στερήσει τη ζωή και από άλλους μετανάστες, πρόσφυγες, όπως έχει επιδοθεί σε βάρβαρες επιθέσεις μόνο σε αδύναμους, σε αριστερούς, σε δημοκρατικούς πολίτες.

- Τέσσερα χρόνια μετά, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είναι ελεύθερος, η πολύκροτη δίκη της ναζιστικής συμμορίας ακροβατεί ανάμεσα σε δικολαβικά τερτίπια, την απόπειρα δημοσιογραφικής αφάνειας, τις προκλήσεις των οπαδών της συμμορίας.

Ταυτόχρονα θεσμοποιείται η παρουσία της κοινοβουλευτικής παρουσίας του ναζιστικού μορφώματος, σε εκδηλώσεις δίπλα σε υπουργούς, παραμένει και αξιοποιείται η παρουσία του στον πολιτικό ανταγωνισμό, λειτουργεί σαν ενεργή εφεδρεία, είτε με τον μανδύα της «σοβαρής Χ.Α», είτε σαν «αυθεντικό μεταπολιτευτικό κίνημα», είτε και κυρίως σαν το μακρύ και οπλισμένο χέρι του συστήματος ενάντια στις λαϊκές κατακτήσεις, το εργατικό κίνημα, δίπλα και παράλληλα με την αστυνομική βία και την κρατική καταστολή. Το γεγονός μάλιστα ότι το νέο-ναζιστικό αυτό μόρφωμα ή όποια «μετάλλαξή» του θα χρησιμοποιηθεί στη διαμόρφωση του κυρίαρχου πολιτικού σκηνικού, αποτελεί και μια απ΄τις αιτίες «καθυστέρησης» της δίκης.

Η πολιτική των μνημονίων της κοινωνικής εξαθλίωσης, η αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση, η πολιτική της υποταγής στους ιμπεριαλιστές «προστάτες» των ΗΠΑ και της ΕΕ, πάνω στο έδαφος της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η φασιστικοποίηση της πολιτικής του συστήματος, όλη η παραγωγή ιδεολογικών και πολιτικών κατασκευών πάνω σε αυτή τη βάση, προσβλέπουν και στη διείσδυση στην κοινωνική συνείδηση, αντιδραστικών συντηρητικών ρατσιστικών και φασιστικών κηρυγμάτων.

Σύμφωνα με αυτά τα κηρύγματα αντί να στοχοποιείται το σύστημα, η εργοδοσία, οι κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων και των περικοπών, η άγρια εκμετάλλευση και το γκρέμισμα των στοιχειωδών κατακτήσεων, οι αντιδράσεις ωθούνται σε βάρος του διπλανού, σ΄ αυτόν που έχει δουλειά, στον υπάλληλο του δημοσίου, στον γιατρό και τον νοσηλευτή για τα χάλια στην περίθαλψη και την υγεία, στον δάσκαλο και τον καθηγητή για τα προβλήματα στην εκπαίδευση κοκ., στον άνεργο, στον πρόσφυγα και στο μετανάστη.

Αντί να υποδεικνύεται και να καταγγέλλεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί και οι επεμβάσεις του, τα δάχτυλα του πολιτικοκοινωνικού εκφασισμού δείχνουν τον πρόσφυγα, τον μετανάστη, τον ξεριζωμένο από τον όλεθρο του πολέμου.

Σ' αυτό το έδαφος ποτίζονται τα αγκάθια της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, το αντικομμουνιστικό παραλήρημα, η ταξική υποταγή και συνθηκολόγηση, οι φασιστικές απόψεις, με κηπουρούς τους πολιτικούς εκπροσώπους του συστήματος, απολογητές της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και φυσικά τα μαντρόσκυλα του συστήματος σαν την Χρυσή Αυγή.

Ο δρόμος της μαζικής λαϊκής αντίστασης, το δυνάμωμα των κινημάτων διεκδίκησης, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στην κατεδάφιση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας, μπορούν μόνο να βάλουν φρένο, να κλαδέψουν και να ξεριζώσουν το δηλητήριο του φασισμού.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!

επικοινωνία : https://la-aas.blogspot.gr/2017/09/4-18-500.h...


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για ΦΥΣΣΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

· Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, 6 μ.μ. στο Σύνταγμα. Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Διαδήλωση και Πορεία στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων

· Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, 5 μ.μ.

στο Κερατσίνι.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και Πορεία στο Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Παλεύουμε να πετύχουμε

 • Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.
 • Το κλείσιμο των γραφείων της ΧΑ σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά.
 • Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
 • Ανοιχτά σχολεία με όλη τη γνώση για όλους τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους Έλληνες.
 • Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
 • Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, που οδηγεί σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής


Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

πηγή : http://diktio.org/node/1321


(for other languages scroll down)

1 χρόνος από την εμπρηστική επίθεση στη Νοταρά 26
4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, 5μμ
Συγκέντρωση στο μνημείο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι & πορεία προς το Καστράκι Δραπετσώνας
--------------------------------------------------------------------
1 an après l'attaque incendiaire du Notara 26
4 ans après l'assassinat de Pavlos Fyssas
DEHORS LES FASCISTES DE TOUS LES QUARTIERS DU MONDE !
Lundi 18 septembre 2017 à 17h
Rassemblement au mémorial de Pavlos Fyssas à Keratsini & manifestation vers Kastraki Drapetsonas
-------------------------------------------------------------------
1 year after the incendiary attack of Notara 26
4 years after the assassination of Pavlos Fyssas
OUTSIDE THE FASCISTS OF ALL THE NEIGHBORHOODS OF THE WORLD!
Monday, September 18, 2017 at 5 pm
Gathering at the Memorial of Pavlos Fyssas in Keratsini & demonstration towards Kastraki Drapetsonas

Κατάληψη στέγης προφύγων μεταναστών Νοταρά

πηγή : https://el-gr.facebook.com/Κατάληψη-Στέγης-Πρ


Ούτε σπιθαμή χώρου στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Το μεσημέρι της Παρασκευής 8/9 φασίστες επιτέθηκαν σε σύντροφό μας, μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης και της Λαϊκής Ενότητας, που μαζί με μία συντρόφισσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσβηναν φασιστικά συνθήματα στην περιοχή Παγανή της Μυτιλήνης. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι φασίστες εξαπέλυσαν καταιγισμό ύβρεων αντικομμουνιστικού και ρατσιστικού περιεχομένου. Η παρέμβαση οδηγών διερχόμενων αυτοκινήτων που σταμάτησαν και παρενέβησαν υπέρ του συντρόφου μας απέτρεψε τα χειρότερα.

Η Χρυσή Αυγή έχει επιχειρήσει να στηθεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αξιοποιώντας ρατσιστικά αντανακλαστικά μέρους των τοπικών κοινωνιών με αφορμή την έλευση των προσφύγων εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου στη Μέση Ανατολή και ειδικά στη Συρία. Προσπαθεί να εμφανιστεί μέσω «αυθόρμητων» αντιδράσεων κατοίκων και τοπικών «επιτροπών» και κινείται σε συνεργασία και με τοπικές αρχές και μονάδες καταστολής. Αξιοποιεί όλη την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας (εγκλεισμός και απομόνωση προσφύγων, όξυνση των αντιδράσεών τους ενάντια στην άτυπη φυλάκισή τους κ.λπ.), την οποία υλοποιεί και στηρίζει σταθερά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όμως, η μαζική λαϊκή αλληλεγγύη προς το τεράστιο προσφυγικό κύμα και η παρέμβαση του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος και του κινήματος αλληλεγγύης έχουν αποτρέψει τα σχέδιά τους και έχουν περιορίσει την απήχησή τους. Πετυχαίνοντας και κρίσιμες νίκες όπως η πολιτική απομόνωση και το κλείσιμό των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μυτιλήνη.

Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε ακριβώς επειδή δεν ξεχνάμε τι είναι ο φασισμός. Σε λίγες μέρες άλλωστε κλείνουν 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η δολοφονία του, όπως και αυτή του Σαχζάτ Λουκμάν, μας θυμίζουν μέχρι που είναι διατεθειμένη να φτάσει η Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά της να διασπείρει το ναζιστικό της δηλητήριο. Και για αυτό θα συνεχίσουμε να σπάμε τον τρόμο του φασισμού στο δρόμο με μαζικό, λαϊκό και νεολαιίστικο αγώνα!

Με την καθημερινή αλληλεγγύη και τους αγώνες μας τσακίζουμε τους νεοναζί.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ:

Το Σάββατο 16/9 στις 18:00 στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Σύνταγμα. Πορεία προς της Βουλή και τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Τη Δευτέρα 18/9 στις 17:00 στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία στο Κερατσίνι με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Π. Φύσσα.

Αριστερή Ανασύνθεση

πηγή : http://ektosgrammis.gr/website/oyte-spithami-…


Ανακοίνωση-κάλεσμα της ΑΡΚ για τον αγώνα ενάντια στον εκφασισμό και τις πολιτικές που τον ενισχύουν

"Η σκληρή ταξική πολιτική (μνημόνια) στο όνομα της αριστεράς ενισχύει τον εκφασισμό

Η ΑΡΚ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ενάντια στην παρατεταμένη ατιμωρησία των φασιστών. Αντιστεκόμαστε στην πολιτική νομιμοποίησης της Χ.Α. που επιχειρείται με την συμμετοχή της σε εκδηλώσεις από κοινού με κυβερνητικά στελέχη. Δεν ξεχνάμε ότι η επιρροή φασιστικών οργανώσεων και ιδεολογιών ήταν ένα περιθωριακό φαινόμενο πριν την πρωτοφανή ταξική επίθεση του κεφαλαίου στην εργασία με την μορφή μιας σειράς μνημονίων.

Δεν ξεχνάμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία της δοκιμαζόμενης από την επίθεση αυτή κοινωνία εμπιστεύθηκε την αριστερά για να δώσει τέλος στα μνημόνια και για να αποδώσει δικαιοσύνη, όχι για να εμβαθύνει στην ίδια πολιτική, συνεχίζοντας την ατιμωρησία και τη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή βολεύεται με την ατιμωρησία και τη νομιμοποίησή της από την συμμετοχή σε εκδηλώσεις μαζί με κυβερνητικά και άλλα στελέχη του μνημονιακού πολιτικού συστήματος. Η κυβέρνηση και το σύνολο του μνημονιακού πολιτικού συστήματος βολεύεται από τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής σε αυτό. Η απενοχοποίηση των μνημονίων και η ατιμωρησία και νομιμοποίηση του φασισμού δεν είναι παρά δύο όψεις της ίδιας πολιτικής. Ο ολοκληρωτισμός είναι απαραίτητος για να προχωρήσει η καθολική παράδοση των δημόσιων αγαθών σε μια ολιγαρχία συμφερόντων και τους διεθνείς εταίρους τους, για να περάσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών του κόσμου, για να εμπεδωθεί ο σφαγιασμός των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων και να προχωρήσει ο σφαγιασμός των συντάξεων.

Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα θα στείλει ένα μήνυμα αντίστασης σε όλα αυτά."

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

πηγή : http://www.yabasta.gr/article/878/Anakoinwsh-…


Η ΛΑΕ συμμετέχει στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Σεπ 14, 2017 | Slider Αρχικής, Γραφείο Τύπου, Δελτίο Τύπου

Η ΛΑΕ συμμετέχει στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Η ΛΑΕ συμμετέχει στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις μνήμης 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σάββατο 16 και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμμετέχει στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα:

- Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, στις 6 μ.μ., στην αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση, στο Σύνταγμα και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί από τη Βουλή προς τα κεντρικά γραφεία της ναζιστικής ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων

- Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, στις 5 μ.μ., στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι και στην πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, με κατεύθυνση το Καστράκι, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου.

Η ΛΑΕ χαιρετίζει το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ενωτικό χαρακτήρα, σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για το αντιφασιστικό κίνημα, καθώς οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού αυξάνουν την επιρροή τους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα που ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σπαράσσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής μας και του πλανήτη, ενώ πολιτικές ακραίας φτωχοποίησης και καταστρατήγησης των εργατικών, πολιτικών και κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων προωθούνται σχεδόν παντού, απειλώντας ντόπιους και πρόσφυγες.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις πολιτικές των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες που εφαρμόζει η Ε.Ε., την ντροπιαστική συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ στην οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρωτοστατεί και την αποδοχή της επαναφοράς σε ισχύ των Κανονισμών του Δουβλίνου ΙΙ και ΙΙΙ, τις απελάσεις, τον εγκλεισμό των προσφύγων σε κέντρα κράτησης, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού των θυμάτων των πολέμων και της φτώχειας, τις επιχειρήσεις αποτροπής του ΝΑΤΟ και της FRONTEX, που μεταβάλλουν την Μεσόγειο και το Αιγαίο σε πλωτό νεκροταφείο.

Αυτές ακριβώς οι κυρίαρχες συστημικές πολιτικές είναι που ενισχύουν την ατζέντα της ακροδεξιάς και του φασισμού, οδηγώντας σε νέα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος προσφύγων και αντιφασιστών από τους νεοναζί, οι οποίοι επιχειρούν να διευρύνουν το πολιτικό τους ακροατήριο και να διασπείρουν το μίσος και τον ρατσισμό, καμουφλαρισμένοι με «αντισυστημική» φορεσιά. Ωστόσο ο λαός μας δεν ξεχνάει ποτέ τον ναζισμό, τον φασισμό και τα τερατώδη εγκλήματά του.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα εντάσσονται σε μία ενιαία «αλυσίδα» αγώνων που πρέπει να δώσουν από κοινού ντόπιοι και μετανάστες τόσο απέναντι στον ρατσισμό και τους πολέμους που ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους από τα σπίτια τους, όσο και απέναντι στην μνημονιακή εξαθλίωση μας.

Μαζικά, ενωτικά, μαχητικά, όλοι μαζί διεκδικούμε:

 • Την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται και πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί.
 • Να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.
 • Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα.
 • Ανοιχτά σύνορα για τα θύματα των πολέμων, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
 • Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
 • Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

14/9/2017

πηγή : http://laiki-enotita.gr/2017/09/14/η-λαε-συμμ


4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ - Αντιφασιστική διαδήλωση: Δευτέρα 18/9, 5 μ.μ.

post image

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

εργαζόμενων, άνεργων, νεολαίων

ενάντια στον πόλεμο, τον ξεριζωμό,

την εξαθλίωση και το σύστημα που τα παράγει

ΑΠΕΝΑΝΤΙ

- Στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, στην καλλιέργεια κλίματος ρατσισμού

και μισαλλοδοξίας, στην προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας

- Στην επίσημη κρατική προπαγάνδα που στοχοποιεί πρόσφυγες,

μετανάστες, αλληλέγγυους και κατειλημμένους χώρους αγώνα

- Στις κρατικές μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην κοινωνική απομόνωση
προσφύγων και μεταναστών με τη βίαιη απομάκρυνσή τους από το δημόσιο χώρο,
τον εγκλεισμό τους σε άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης,
τις απελάσεις, την αστυνομική βία όταν διεκδικούν την ελευθερία τους

- Στις βίαιες εκκενώσεις κατειλημμένων δομών στέγασης/αλληλεγγύης
προσφύγων και μεταναστών, τη στοχοποίηση καταλήψεων, αγωνιστών και
αυτοοργανωμένων δομών της ταξικής-κοινωνικής αλληλεγγύης που λειτουργούν
ακηδεμόνευτα και αντιθεσμικά, τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής
σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις και δίκες αντιφασιστών

- Στις παρακρατικές φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες που έρχονται να
συμπληρώσουν το έργο της κρατικής καταστολής

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ

γειτονιές αντίστασης, αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης

και τον αγώνα για τη δημιουργία
μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων,
Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, ΑΝ.Α.Σ.Α

πηγή : http://sakakp.blogspot.gr/2017/09/3-189-5.htm…


Ακύρωση καφενείου

Τη Δευτέρα 18/9 δε θα γίνει το Καφενείο του χώρου

λόγω της συμμετοχής μας στις αντιφασιστικές

κινητοποιήσεις & εκδηλώσεις.

Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2017/09/189.h...


-Παύλος Φύσσας; -Παρών! - Όλοι/ες στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται τη Δευτέρα (18/9) από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Μια εγκληματική δράση που ήρθε μόλις λίγους μήνες μετά την δολοφονία από χρυσαυγίτικα χέρια του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν και ελάχιστες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του συνδικάτου Μετάλλου στο Πέραμα: τον Σεπτέμβρη του 2013 οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να αναβαθμίσουν την πολιτική τους παρουσία μέσα στην κοινωνία.

Θα ήταν μεγάλη αφέλεια αν αντιλαμβανόμασταν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ως ένα τυχαίο γεγονός, όπως τα κανάλια που επιχείρησαν να μας πείσουν πως ο Φύσσας και ο Ρουπακιάς «μάλωσαν για το ποδόσφαιρο». Η δολοφονία του Φύσσα δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από το γεγονός ότι τον Σεπτέμβρη του 2013 η ελληνική κοινωνία ζούσε στα πρόθυρα ενός απεργιακού πυρετού με την απεργία των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να βρίσκεται σε εξέλιξη και τις διεργασίες για περεταίρω απεργιακές κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα να είναι πιο έντονες από ποτέ.

Η Χρυσή Αυγή, ενθαρρυμένη από το γεγονός ότι η δολοφονία του Λουκμάν λίγους μήνες πριν δεν της προκάλεσε κανένα ιδιαίτερο πολιτικό κόστος, επέλεξε εν μέσω ενός έντονου απεργιακού κλίματος να παίξει τον αντικειμενικό της ρόλο. Να γίνει δηλαδή το άγριο σκυλί των αφεντικών, να επιτεθεί με λύσσα στο εργατικό κίνημα. Τόσο η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του Περάματος όσο και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα εντάσσονται στην πολιτική στρατηγική της Χρυσής Αυγής εκείνη την περίοδο. Και το γεγονός ότι αυτή η στρατηγική απέτυχε είναι αποτέλεσμα της δυναμικής του αντιφασιστικού κινήματος.

Τις ημέρες που ακολούθησαν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένα τεράστιο αντιφασιστικό ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους όλης της Ελλάδας. Το κοινωνικό κλίμα που εδραίωσαν οι αντιφασιστικές δυνάμεις της κοινωνίας, οι μαζικές, κινηματικές απαντήσεις στην δολοφονική ύπαρξη της Χρυσής Αυγής ανέκοψαν για τα καλά την κίνησή της. Ακόμα και οι συλλήψεις των ηγετικών της στελεχών υπήρξαν το αποτέλεσμα της αντιφασιστικής δυναμικής που αναπτύχθηκε μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και της πολιτικής πίεσης που αυτή άσκησε και όχι φυσικά ένας είδος αντιφασιστικής στροφής της τότε κυβέρνησης, η οποία άλλωστε με την ακροδεξιά της πολιτική είχε προλάβει να στρώσει το χαλί στην δολοφονική δραστηριότητα των ναζί.

Τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ το προσφυγικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε κεντρικό θέμα της πολιτικής και κοινωνικής ατζέντας, η Χρυσή Αυγή έχει περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου, τη στιγμή που η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι μια υπαρκτή κοινωνική τάση. Και αυτό είναι το πιο χειροπιαστό αποτέλεσμα της συλλογικής γροθιάς που δέχθηκαν οι ναζί μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Όμως η ίδια η ύπαρξη των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ο θεσμικός ρατσισμός που προκύπτει από αυτά δίνουν χώρο ανάπτυξης στις φασιστικές αντιλήψεις: το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να συντηρεί τη μνήμη του και να βρίσκεται σε επαγρύπνηση αναφορικά με το φασιστικό δηλητήριο που παραμονεύει να διαχυθεί ανάμεσά μας.

Η εξελισσόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει περιορίσει την δολοφονική της δραστηριότητα όμως ο κίνδυνος της ανασυγκρότησης της δεν έχει αποφευχθεί εντελώς. Είναι άλλωστε η οργάνωση του κινήματος, η συλλογική αντιφασιστική μνήμη και η ενίσχυση της κουλτούρας της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης που θα νικήσουν για πάντα τον φασισμό και όχι η αστική δικαιοσύνη ή κάποιος άλλος κρατικός θεσμός. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θυμόμαστε και με κάθε ευκαιρία να καλλιεργούμε την κοινωνική κουλτούρα που θα ξεμπερδέψει οριστικά με τη γάγγραινα του φασισμού.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στην διαδήλωση που θα γίνει στη γειτονιά του Κερατσινίου, την Δευτέρα 18/9, στις 17:00, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα. Για την οριστική καταστροφή του φασισμού και του συστήματος που τον γεννάει, για την αλληλεγγύη και την ισότητα, για την υπεράσπιση των γειτονιών μας από το φασιστικό δηλητήριο.

-Παύλος Φύσσσας;

-Παρών!

πηγή : http://rocinante.gr/pavlos-fissas-paron-olies...


Η Αριστέρη Κίνηση Περιστερίου στη σημερινή αντιφασιστή πορεία.
Επόμενο ραντεβού Δευτέρα στις 5 στο μνημείο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

πηγή : https://el-gr.facebook.com/leftmove/