Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 στις 19.00

Συγκέντρωση για τη δολοφονημένη από τους νεοναζί αντιφασίστρια Χέδερ Χάγιερ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία, Πέμπτη 17 Αυγούστου 7μμ.

Τιμή στη δολοφονημένη από τους νεοναζί αντιφασίστρια Χέδερ Χάγιερ.

Αλληλεγγύη στους αντιφασίστες και αντιφασίστριες του Σάρλτοβιλ στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ ανοίγει το δρόμο στους φασίστες και το ρατσισμό.

Από τις ΗΠΑ μέχρι να την Ελλάδα να τσακίσουμε τους νεοναζί και το ρατσισμό!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Στις 12 Αυγούστου, ένας φασίστας δολοφόνησε την Χέδερ Χάγιερ, 32ετών, όταν έριξε το αυτοκίνητο του πάνω σε αντιφασίστες διαδηλωτές στην πόλη Σαρλοτβίλ της Βιρτζίνιας των ΗΠΑ. Τραυματίστηκαν ακόμη είκοσι διαδηλωτές.

Οι φασίστες της Κουκ Κλουξ Κλαν και της «εναλλακτικής δεξιάς» είχαν καλέσει σε σύναξη μίσους κατά των μαύρων και υπέρ της «λευκής ανωτερότητας» με αφορμή την αποκαθήλωση από τον κυβερνήτη της πολιτείας προτομής του στρατηγού Ρόμπερ Λη, επικεφαλής του ρατσιστικού στρατού του Νότου στη διάρκεια του αμερικάνικου εμφυλίου.

Η θυσία της Χέδερ Χάγιερ, η οποία στάθηκε μπροστά στον φασίστα δολοφόνο, συμμετέχοντας στην αντιφασιστική διαδήλωση, δείχνει ότι είναι ισχυρή «η άλλη Αμερική», αυτή της αντίστασης στον Τραμπ και το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνει, ανοίγοντας την πόρτα στην ανοικτή δράση των νεοναζί.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της δολοφονημένης Χέδερ Χάγιερ και την πλήρη αλληλεγγύης μας στο αντιφασιστικό κίνημα και το κίνημα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων και του σεξισμού στις ΗΠΑ.

Μετά την άνοδο του Τραμπ, οι μουσουλμάνοι, η κοινότητα LGTBQI, οι εβραίοι, οι έγχρωμοι οι γυναίκες και οι μετανάστες βρίσκονται στο στόχαστρο του νέου πλανητάρχη. Είναι η άλλη όψη της επίθεσης στους φτωχούς μέσα στις ΗΠΑ αλλά και των κλιμακούμενων απειλών και πολεμικών επεμβάσεων και των απειλών σε όλο τον Πλανήτη.

Προφανώς και ήταν αναμενόμενες οι ζητωκραυγές των ομογάλακτων τους στην Ελλάδα, των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που χαιρέτησαν τη δολοφονική δράση των αδελφών τους «αμερικανών πατριωτών και εθνικιστών» στο Σάρλοτβιλ. Είναι τόσο ανοιχτή η στήριξη στον πλανητάρχη Τράμπ και στα τσιράκια του τους ρατσιστές της ΚΚΚ.

Από την αρχή άλλωστε οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι πανηγύρισαν και τη νίκη του νέου πλανητάρχη Τραμπ. Προσπάθησαν μάλιστα να εκμεταλλευτούν τη νίκη του για να ξαναβγούν από την απομόνωση, που τους έστειλε το κίνημα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά απέτυχαν.

Στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του, το αντιφασιστικό κίνημα ετοιμάζεται να κλιμακώσει με αντιφασιστική πορεία στα κεντρικά γραφεία των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη.

Η δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ είναι μια δραματική προειδοποίηση για την κλιμάκωση της φασιστικής απειλής, καθώς η κατοχύρωση τους στην καρδιά του πιο ισχυρού καπιταλισμού απειλεί να γίνει κέντρο στήριξης κάθε φασιστικής και ρατσιστικής δύναμης στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο.

Γι αυτό, χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη στο αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα στις ΗΠΑ. Τώρα οι φασίστες ξεσηκώνονται και δολοφονούν για να κρατήσουν στη θέση τους ότι θύμιζε τη δουλεία των μαύρων στις ΗΠΑ. Είναι η σειρά μας διεθνώς να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, αλλά να τους τσακίσουμε παντού.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...