Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συναυλία για τα 4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο

Οικογένεια Παύλου Φύσσα: 4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο - "Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους?"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φέτος συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Ἐτσι θελήσαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση ενημέρωσης και στήριξης, με κεντρικό άξονα τη δικαστική μάχη κατά της Χρυσής Αυγής, μια μάχη που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015.

Εκτός από το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης, θα προβληθούν με οπτικοακουστικά μέσα όσα έχουν προκύψει μέχρι σήμερα στο δικαστήριο, αλλά και στοιχεία για την συνολική δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Με αυτή την εκδήλωση, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος.

Στις 18/9/2017, ημέρα Δευτέρα, συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία μνήμης στο Κερατσίνι (ώρα 17:00 συγκέντρωση στο μνημείο Πορεία Μνήμης για τον Παύλο Φύσσα) που καταλήγει στο χώρο της εκδήλωσης με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τούς?» 4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο - "Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους?" (που αποτελεί και την μόνη εκδήλωση που διοργανώνεται από εμάς τον Σεπτέμβρη) περνώντας μέσα από τις γειτονιές του Παύλου.

Η εκδήλωση - συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας, (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο. Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης. Στη συναυλία συμμετέχουν φιλικά οι: Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Fundracar, Alex K &Stef (Last Drive), Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σελίδα facebook: Rap Monsters Festival by Killah P).

Οικογένεια Παύλου Φὐσσα

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


1 2 3 4 5 6 7

Για τις διαδηλώσεις στην επέτειο του Π.Φύσσα και τον κίνδυνο εκφυλισμού των αντιφασιστικών εκδηλώσεων

Τα μεσάνυχτα 17 προς 18 του Σεπτέμβρη πέφτει νεκρός ο Παύλος Φύσσας από τη δολοφονική μαχαιριά του Γ. Ρουπακιά, μέλος του Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής Νίκαιας. Λίγες ώρες μετά, το Κερατσίνι πλημμυρίζει από χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ μία εβδομάδα αργότερα η μεγαλύτερη αντιφασιστική διαδήλωση σχηματίζει μια λαοθάλασσα αγωνιστών, που κατακλύζει το κέντρο της Αθήνας και πορεύεται προς τα γραφεία του κόμματος των δολοφόνων, στη Λ.Μεσογείων. Και οι δύο διαδηλώσεις αντιμετωπίζουν την αποφασιστική καταστολή της κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας που προσφέρει κάλυψη στους ναζί και προχωρά σε συλλήψεις εκατοντάδων αγωνιστών.

Τέσσερα χρόνια μετά, παρ' όλο που το κίνημα εξανάγκασε το σύστημα να ξεκινήσει μια θεσμική δίωξη στο κόμμα των ναζί, τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί. Η δίκη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με μεγάλες καθυστερήσεις, η Χρυσή Αυγή παραμένει ένα κόμμα σε λειτουργία, αλλά και ο φασιστικός κίνδυνος παραμονεύει σε όλο τον πλανήτη.

Ως ΟΡ.Μ.Α., συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην παρατεταμένη υποβάθμιση και πολυδιάσπαση αυτής της συμβολικής ημερομηνίας. Η επέτειος της δολοφονίας του Π. Φύσσα και του αντιφασιστικού ξεσπάσματος κινδυνεύουν να εκπέσουν σε κλειστές γιορτές πολιτικών επιτελείων. Για να ανατραπεί αυτή η διαδικασία έχουμε καταθέσει στο κίνημα και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την υλοποίηση μιας πρότασης με δύο παραμέτρους: την καθιέρωση κεντρικής πολιτικής διαδήλωσης στις 18 Σεπτέμβρη προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Α) Η σταθερή ημερομηνία επιτρέπει στις κοινωνικές οργανώσεις της εργατικής τάξης και νεολαίας, καθώς και σε όλο το φάσμα των συλλογικοτήτων της Αναρχίας και της Αριστεράς, να χτίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη μαζική συμμετοχή τους. Στις 17 Νοέμβρη, την Πρωτομαγιά, στις 6 Δεκέμβρη, υπάρχουν συγκροτημένες παραδόσεις που μπορούν οι οργανώσεις να υπερασπιστούν ή όχι. Η μετατροπή της κινητοποίησης σε «κινητή εορτή» τη μεταλλάσσει σε κλειστή κομματική φιέστα. Η ανάθεση της οργανωτικής υλοποίησής της σε μία οργάνωση (ή σε μια συμμαχία) δίνει πολιτικά άλλοθι αποχής ή διάσπασης.

Παράλληλα, το χτίσιμο «Σαββατιάτικων» κινητοποιήσεων υποκρύπτει και ένα διπλό πολιτικό ολίσθημα. Η δημιουργία κινητοποιήσεων το Σάββατο ή στα ρεπό της εργατικής τάξης «για να συμμετέχει πιο εύκολα ο κόσμος» υποβαθμίζει την ταξική πάλη σε λογική lifestyle, έξω από την οργανική ζωή του πολίτη και της πόλης. Η αστική τάξη έδωσε σκληρές μάχες με το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα εδώ και δύο δεκαετίες για να το απομονώσει από την κοινωνία και πολλές συλλογικότητες του κινήματος έχουν αποδεχθεί την ήττα. Στη Γένοβα του Τζουλιάνι το 2001, εφαρμόστηκε πρώτη φορά σε μαζική κλίμακα η πολιτική των «κλειστών πόλεων» απέναντι σε διαδηλωτές. Τα κλειστά και αμπαρωμένα μαγαζιά μετατρέπουν τους διαδηλωτές σε ξένο σώμα από την καθημερινότητα. Δεν πρέπει να εσωτερικεύσουμε αυτό το σχέδιο μεταφέροντας τις κινητοποιήσεις μας σε έρημες πόλεις.

Β) Για τη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής θα αρκούσε και μόνο το επιχείρημα πως δίνει ένα συνεκτικό οργανωτικό σχέδιο της διαδρομής της διαδήλωσης. Πέρυσι πέντε (5!!!) διαφορετικές διαδρομές από κοινή αφετηρία έφτασαν στο όριο της γελοιοποίησης το αντιφασιστικό κίνημα. Στο ελληνικό εργατικό κίνημα «κεντρική» κινητοποίηση διαδραματίζεται μόνο στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο αντισυγκεντρώσεις (πχ. σε Νατοϊκές βάσεις, σε φασιστικές δράσεις, ΔΕΘ, συσκέψεις Ευρωπαϊκής Ένωσης κλπ.) μπορούν να σταθούν με «κεντρικό» πολιτικό βάρος. Όσες προσπάθειες και να έχουν γίνει προσκρούουν στη «σκληρή» πραγματικότητα. Από το «Μπλόκο τη Κοκκινιάς» και την Καισαριανή ως τον Σαχζάτ Λουκμάν, όσες εκδηλώσεις γίνονται σε γειτονιές εκπίπτουν σε τοπική δράση. Από τότε που έπαψαν οι Αθηναϊκές κινητοποιήσεις της 9ης Γενάρη, η δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα έχει περιοριστεί σε μια τελετή στο σχολικό του συγκρότημα. Η τεράστια πολιτική σημασία όλων αυτών των γεγονότων γίνεται οργανωτικός όρος μόνο για τη γειτονιά.

Φυσικά παράλληλα με την κεντρική πολιτική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να στηθούν και τοπικές εκδηλώσεις συσπείρωσης των κοινωνικών οργανώσεων της γειτονιάς. Προφανώς και η οικογένεια Φύσσα που έχει μείνει ανυποχώρητη στην αντιφασιστική μάχη έχει και ΠΡΕΠΕΙ να έχει κάθε δυνατότητα υλοποίησης . Θα υποστηριχτούν η συγκέντρωση τα μεσάνυχτα 17 προς 18, η συναυλία και ό,τι άλλο θα επιθυμούσε. Μακάρι να μπορούν να συγκροτηθούν στο μέλλον κινητοποιήσεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την κεντρική διαδήλωση στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο Πέραμα, στο Μαρούσι, στο Μενίδι, στον Ασπρόπυργο, στη Θεσσαλονίκη, στη Καλαμάτα. Όπως την Πρωτομαγιά, να οργανωθούν συγκεντρώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που προσπαθούν να στήσουν τρομοκρατικές γιάφκες οι νεοναζί.

Αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να υπηρετεί η ΟΡ.Μ.Α., για την αντιφασιστική αντικαπιταλιστική ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος και τη νεολαίας. Η πολιτική συγκέντρωση της 15ης του Σεπτέμβρη στο κέντρο του Πειραιά φιλοδοξεί να βοηθήσει σε αυτή την πορεία και καλούμε σε μαζική συμμέτοχη, παράλληλα με τις πολλαπλές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις που θα συμβούν φέτος στο κέντρο της Αθήνας και στο Κερατσίνι.

ΟΡ.Μ.Α.

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/09/07/%c...


1 2 3 4 5 6 7

Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα! Δίνουμε το παρών: * πορεία μνήμης Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι, Μνημείο Π.Φύσσα (Π.Φύσσα 60), 5μμ. * συναυλία μετά την πορεία στο Καστράκι Δραπετσώνας (Λιμάνι Πειραιά, πύλη Ε2) 8μμ. Το ΑΝΤΙΝΑΖΙΖΟΝΕ θάναι εκεί που καλούν: οικογένεια και φίλοι Παύλου Φύσσα, Πολιτικές και Κοινωνικές Συλλογικότητες.

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2017/09/blog-post_...


1 2 3 4 5 6 7

Λευτεριά στο λαό / Θάνατος στο φασισμό // 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου

Τέσσερα χρόνια δεν είναι αρκετά για να ξεθωριάσει η μνήμη. Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται στη γειτονιά του από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, από το χέρι του Γ.Ρουπακιά. Οι τελευταίες μάσκες πέφτουν και το πρόσωπο του τέρατος που έθρεψαν κράτος, κυβερνήσεις και ΜΜΕ αποκαλύπτεται σε όλο του το «μεγαλείο». Μερικοί «ανυποψίαστοι» πέφτουν από τα σύννεφα, άλλοι σπεύδουν να αποδόσουν τη δολοφονία σε «οπαδικές διαφωνίες» αλλά η αλήθεια είναι μία. Οι φασίστες, τα πιστά σκυλιά του κράτους, τα βάζουν με όσους υψώνουν ανάστημα αλλά και με τους αδύναμους, τους διαφορετικούς, φιμώνουν αντιφρονούντες, σπάνε απεργίες, εκπορνεύουν και εκμεταλλεύονται· και δεν διστάζουν να σκοτώσουν με το ένα χέρι, την ώρα που με το άλλο ψηφίζουν νόμους που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Υποχρέωση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν και παραμένει η αντίσταση στο μίσος, το χτίσιμο τείχους απέναντι στο φασισμό και η διάλυση του συστήματος που τον γεννά, μαζί με τη φτώχεια και την καταπίεση. Απέναντι σε ένα κράτος που δολοφονεί, που εξαθλιώνει, που φυλακίζει αθώους και αμάχους και αφήνει ελεύθερους τους νεοναζί, σε μια κυβέρνηση που υπογράφει συμφωνίες με καθεστώτα δολοφόνων, ξεπουλάει δημόσιο πλούτο και βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία με το πάτημα ενός κουμπιού, που υπογράφει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, να μην νικήσει ο φόβος και το σκοτάδι. Για όσους δεν άντεξαν και λύγισαν, για τα παιδιά που θα έρθουν και τους στίχους που θα γραφτούν, για τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους μας, το οξυγόνο, την αλληλεγγύη και την ελευθερία, για έναν κόσμο πιο όμορφο και πιο δίκαιο· η κληρονομιά του Παύλου χρέος μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Καλούμε αντιφασίστες/στριες, συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις να διαδηλώσουμε ενωμένοι σε ένα μαζικό, δυναμικό συλλαλητήριο, βροντοφωνάζοντας ακόμα μια φορά ότι οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές του Πειραιά.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ :

  • 16/09, 18:00 Σύνταγμα: Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α.
  • 17/09, 20:00 Πάρκο Σελεπίτσαρι,cine Αλ.Χρυσοστομίδης: Θεατρική παράσταση "Μάμμα Τόνι", από την ομάδα πείρα(γ)μα
  • 18/09, 17:00 μνημείο Παύλου Φύσσα: Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, με κατάληξη τη συναυλία που διοργανώνουν στο Καστράκι οι φίλοι του Παύλου

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.gr/2017/09/…


1 2 3 4 5 6 7

Πόρτα έφαγε η Χρυσή Αυγή από την ΕΡΤ μετα την στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αφρούς έβγαλε η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής για τα απανωτά φιάσκο στην προσπάθεια να βάλει την προβιά του πολιτικού κόμματος. Ο φύρερ ζήτησε προβολή από την ΕΡΤ και έφαγε πόρτα από την στάση εργασίας των εργαζόμενων της ΕΡΤ.Ο ρατσιστικός και φασιστικός λόγος παρέμεινε στον υπόνομο, εκεί που είναι η πραγματική του θέση. Μπράβο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ!

ΚΕΕΡΦΑ


ΠΟΣΠΕΡΤ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ Χ.Α.
Αγία Παρασκευή, 13/09/2017

Σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει στάση εργασίας την ώρα που έχει ζητήσει τη ζωντανή μετάδοση της ομιλίας της η Χρυσή Αυγή από τη ΔΕΘ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έχουν αγωνιστεί και αγωνίζονται για την ΕΡΤ της κοινωνίας, δεν μπορούμε να δεχθούμε να προβάλλεται και να αναμεταδίδεται ο ρατσιστικός, διχαστικός λόγος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης και η ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας.

Καλούμε τον κάθε Έλληνα και αντιφασίστα, τη νεολαία, να αντισταθεί στη ναζιστική αυτή οργάνωση και σε όλα όσα πρεσβεύει και να δώσει το «παρών» στις συγκεντρώσεις και τις αντιφασιστικές πορείες που θα γίνουν : το Σάββατο 16/09/2017, ώρα 18:00 συγκέντρωση στο Σύνταγμα με πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να κλείσουν και τη Δευτέρα 18/09/2017 συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι με πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των άλλων εγκλημάτων και η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου συνεχίζει να υπάρχει χάρη στην ανοχή του κράτους και της δικαστικής εξουσίας. Όλοι μαζί οι δημοκράτες πρέπει να απαιτήσουμε δυναμικά να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα γραφεία ορμητήρια στη Μεσογείων και σε κάθε γειτονιά, να καταδικαστούν οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα.

ΠΟΣΠΕΡΤ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


1 2 3 4 5 6 7

Αποφάσεις για συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Εκτός από όσους συμμετέχουν στους φορείς που έχουν υπογράψει το αρχικό ανοικτό κάλεσμα για τις διαδηλώσεις το Σάββατο στο Σύνταγμα και τη Δευτέρα στο Κερατσίνι και τη συναυλία στο Καστράκι τη Δευτέρα και όσα καλέσματα έχουμε ήδη αναρτήσει, έχουμε ενημερωθεί ότι ακόμα έχουν βγάλει κάλεσμα για τις διαδηλώσεις οι παρακάτω:

- Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα "Λαμπηδόνα"
- Β' ΕΛΜΕ Αθήνας

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2017/09/4_15.html


1 2 3 4 5 6 7

Ακύρωση καφενείου

Τη Δευτέρα 18/9 δε θα γίνει το Καφενείο του χώρου

λόγω της συμμετοχής μας στις αντιφασιστικές

κινητοποιήσεις & εκδηλώσεις.

Pasamontaña

ηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2017/09/189.h...