Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 17.30

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση της ΔΕΘ

ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ

Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ

Συγκέντρωση Σάββατο 9/9, 17:30, Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Με μια ακόμη αιματηρή «αξιολόγηση» υποδέχεται το φθινόπωρο η λαομίσητη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι κανίβαλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ με τους πειθήνιους εντολοδόχους όλων των μνημονιακών δυνάμεων, κυβέρνησης και «αντιπολίτευσης», ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του προηγούμενου αιώνα!!! Ιδιαίτερα με τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» σε Εργασιακά/Συνδικαλιστικό Νόμο, έχουν στόχο να κάνουν αδύνατη την απεργία, να καταργήσουν επί της ουσίας τα Σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, να ποινικοποιούν και να απαγορεύουν την οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση ή κινητοποίηση, ώστε να μένουν οι εργαζόμενοι έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. O ελληνικός καπιταλισμός για να επιβιώσει, χρειάζεται ένα συντριπτικό χτύπημα στην εργατική τάξη, στο βιοτικό της επίπεδο και κυρίως να την αφοπλίσει από κάθε εργαλείο της. Άλλωστε, η προσπάθεια αυτή για ένα Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες για τους εργαζόμενους, έχει ήδη ξεκινήσει με τις δεκάδες κατάπτυστες αποφάσεις των δικαστηρίων (βλέπε π.χ. αποφάσεις ενάντια στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΜΕΘ, καταδίκη Ηριάννας, αποφάσεις Αρείου Πάγου).

Η ελληνική αστική τάξη προσπαθεί να πλασαριστεί ως «πόλος σταθερότητας» στην περιοχή και επιζητεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, συμμαχώντας με τα αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου. Όχι σταθερότητα αλλά μόνο κινδύνους φέρνει αυτή η πολεμοκάπηλη στάση για τους λαούς της περιοχής μας, καθώς ο παγκόσμιος καπιταλισμός/ιμπεριαλισμός, μέσα στην τεράστια κρίση του, σπρώχνει ξανά την ανθρωπότητα προς τον όλεθρο γενικευμένων πολέμων. Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Κοινή πάλη των λαών, εργατικός διεθνισμός!

Τα ωμά ψέματα της κυβέρνησης για την «έξοδο στις αγορές» και όλων των μνημονιακών για την «σταθεροποίηση» και «ανάπτυξη», συντρίβονται πάνω στην άθλια κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, στη μετατροπή της χώρας σε Αποικία Χρέους και των εργαζόμενων σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Απέναντι στην κοινωνική καταστροφή που ζούμε και στις νέες επιθέσεις που έρχονται, απαιτείται σκληρή μάχη, στην οποία πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι και να τη φτάσουμε μέχρι το τέλος. Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να έχουμε για τις ξεπουλημένες αστικοποιημένες ηγεσίες των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ, που έχουν ταχθεί με τους δανειστές και τους «Μένουμε Ευρώπη» και έχουν οδηγήσει σε οικτρή κατάσταση το συνδικαλιστικό κίνημα. Καμιά εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που σκορπούν την ηττοπάθεια, τη διαίρεση και τη συκοφαντία και παρά τους λεονταρισμούς, συντάσσονται με το αστικό μπλοκ εξουσίας σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς για να σταματήσουμε συντονισμένα και με ενότητα τη νέα επίθεση. Με πίστη στις δυνάμεις της τάξης μας, όπως δείχνουν η μαζική απόρριψη της «αξιολόγησης» από τους εργαζόμενους στο δημόσιο, η αντίσταση σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, οι προσπάθειες οργάνωσης και κινητοποίησης των πιο σκληρά εκμεταλλευόμενων κομματιών της εργατικής τάξης (συμβασιούχοι, ντελιβεράδες κ.λπ.). Βασισμένοι όχι σε θολά μέτωπα και συμμαχίες με στόχο τις εκλογές, αλλά στην αυτοοργάνωσή μας και σε ένα σχέδιο αγώνων, για να προετοιμάσουμε μια Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας που θα τσακίσει στην πράξη τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν, νέους και παλιούς μνημονιακούς.

Η ΟΚΔΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να διαδηλώσουν μαζικά στη ΔΕΘ, δίνοντας ηχηρό μήνυμα για μια «θερμή» αγωνιστική χρονιά. Με την ενεργή συμμετοχή μας, με σύνθημα «Ενότητα στους Αγώνες, Αγώνας για την Ενότητα», να προωθήσουμε μια πραγματικά ενωτική πολιτική, για το ξεπέρασμα του αδιέξοδου κατακερματισμού των κινητοποιήσεων, για τον συντονισμό στην δράση όλων των δυνάμεων και αγωνιστών του κινήματος που πραγματικά θέλουν να παλέψουν. Η οργάνωσή μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σ' αυτή την κατεύθυνση, με αφορμή και αυτή την κινητοποίηση στη ΔΕΘ.

Να μην περάσουν τα νέα μέτρα

Κάτω τα Μνημόνια παλιά και νέα. Να διώξουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων

Έξω τώρα από το Ευρώ και την ΕΕ. Άμεση εισαγωγή εθνικού νομίσματος. Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και νέους σε όλη την Ευρώπη

Παύση πληρωμών και Μονομερής Διαγραφή του Χρέους

Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στις Τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τομείς-κλειδιά της οικονομίας

Πάλη ενάντια στον πόλεμο. Έξω οι βάσεις, έξω από το ΝΑΤΟ, καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις και πολέμους των ιμπεριαλιστών

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Αύγουστος 09h


1 2 3 4 5 6

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 30/8 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 8-9/9,

Δελτίο τύπου του "Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια" και του "Συντονιστικού Νοσοκομείων", από την χθεσινή σύσκεψη για την διοργάνωση του αγωνιστικού διημέρου στις 8-9 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου στην ΕΘΟΘ η σύσκεψη του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια για την οργάνωση του αγωνιστικού διήμερου στην Θεσσαλονίκη στις 8 και 9 Σεπτέμβρη.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία ΨΝΘ, αντιπροσωπεία από το νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος, από το Θεαγένειο, το Ιπποκράτειο, και από την ΕΝΙΘ. Συμμετείχαν από τους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ που βρίσκονται σε τριήμερη απεργία ενάντια στις απολύσεις, από το ΚΘΒΕ, εκπαιδευτικοί, από τον Δήμο Μενεμένης Αμπελοκήπων, από τον ΣΑΣΘ και δεκάδες ακόμη εργαζόμενοι.

Στην συζήτηση που έγινε, ήταν κοινός τόπος η σημασία της οργάνωσης του αγωνιστικού διήμερου στις 8 και 9 Σεπτέμβρη με πρώτο σταθμό την απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομείων στις 8 Σεπτέμβρη. Αποφασίστηκε η οργάνωση εξορμήσεων σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης και η προσπάθεια για να μπουν στην απεργιακή κινητοποίηση και άλλοι χώροι του δημοσίου και όχι μόνο. Ήδη το σωματείο των εργαζόμενων στο ΚΘΒΕ έχει αποφασίσει να συμμετέχει με στάση εργασίας εκείνη την ημέρα.

Ταυτόχρονα σε συνεργασία με την πρωτοβουλία των συμβασιούχων του ΨΝΘ ξεκινάει καμπάνια για την οργάνωση των εκατοντάδων συμβασιούχων που δουλεύουν στα νοσοκομεία για την διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πρώτο βήμα την μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 8 /9.

Αποφασίστηκε επίσης η στήριξη του αγώνα των 90 συμβασιούχων της ΕΥΑΘ που απεργούν για να μην περάσουν οι απολύσεις τους. Ο συντονισμός θα προχωρήσει σε έκδοση προκήρυξης, ψηφίσματος συμπαράστασης για τα σωματεία και καμπάνια αλληλεγγύης.

Στην διαδήλωση στην ΔΕΘ η προσυγκέντρωση του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια και του Συντονιστικού των νοσοκομείων θα είναι στις 5.30μμ Αγίας Σοφίας και Εγνατία και συμμετοχή στην συγκέντρωση των συνδικάτων.

Τέλος, μόνιμη συγκρότηση του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια για το άπλωμα των πρωτοβουλιών και την στήριξη των μαχών που υπάρχουν μπροστά μας ήταν κοινός τόπος για όλους.

πηγή : http://pgnysteri.blogspot.com/2017/08/308-8-9...


1 2 3 4 5 6

ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ

Όλοι/ες στη Διαδήλωση της Δ.Ε.Θ.

Σάββατο 9/9, 17:30, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

…Να μην ζήσουμε σαν δούλοι!

Ο φετινός Σεπτέμβρης, βρίσκει όλους εμάς, τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αντιμέτωπους με μια κολοσσιαία επίθεση. Μια ακόμη αιματηρή «αξιολόγηση» είναι προ των πυλών ενώ διάφορα νομοσχέδια και υπουργικές αποφάσεις «ψηφίζονται» παρά και ενάντιά μας. Οι κανίβαλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ με όλη την ντόπια μνημονιακή συμμορία, τους «Μένουμε Ευρώπη» (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ, «κεντροαριστερά», κανάλια και μαυραγορίτες επιχειρηματίες) ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και το ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που καταφέραμε με την πάλη μας τον προηγούμενου αιώνα!!!

Θέλουν να επιφέρουν ένα συντριπτικό χτύπημα στο σύνολο της εργατικής τάξης, στο βιοτικό μας επίπεδο και κυρίως να μας αφοπλίσουν από κάθε εργαλείο αντίστασης και διεκδίκησης. Έτσι διαμορφώνουν ένα Νέο Μοντέλο Εκμετάλλευσης, χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες στην κυριολεξία, για όλους μας!

Οι «μεταρρυθμίσεις» τους είναι μια απάτη…

 1. Ιδιαίτερα με τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» σε Εργασιακά/Συνδικαλιστικό Νόμο, έχουν στόχο να κάνουν αδύνατη την απεργία, να καταργήσουν επί της ουσίας τα Σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, να ποινικοποιούν και να απαγορεύουν την οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση ή κινητοποίηση, ώστε να μένουμε οι εργαζόμενοι έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες
 2. Η ως τώρα «τυφλή» δικαιοσύνη, ξαφνικά, άρχισε να «βλέπει» (με τα μάτια του Μητσοτάκη) εκδίδοντας εκατοντάδες κατάπτυστες αποφάσεις (βλέπε π.χ. αποφάσεις ενάντια στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΜΕΘ, καταδίκη Ηριάννας, αντεργατικές αποφάσεις Αρείου Πάγου) συμπληρώνοντας το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των μνημονιακών.
 3. Θέλουν να επιβάλουν το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη/μαυραγορίτη, το «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το Κεφάλαιο», την ασυδοσία και τρομοκρατία των αφεντικών, την 7ημερη εργασία (βλέπε κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας), να κάνουν καθεστώς τις εργασιακές γαλέρες, τα σύγχρονα κάτεργα της ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας στο σύνολο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Καμία προστασία δεν έχουμε να περιμένουμε από τα βάρβαρα μέτρα τους.
 4. Έχουν εξαπολύσει μια κολοσσιαία ιδεολογική επίθεση ενάντια στο Όραμα της Εργατικής Τάξης, τον Σοσιαλισμό, εξισώνοντάς το με τις αισχρές σταλινικές δικτατορίες που επικράτησαν στα ανατολικά κράτη και ακόμη χειρότερα με τον φασισμό! Καταδικάζουν όποιον εναντιώνεται, συνδικαλιστές και αγωνιστές, ενώ αυτοί είναι οι χειρότεροι φασίστες στην ιστορία της ανθρωπότητας!

…Απάτη και η «ανάπτυξη» και η «σταθερότητά» τους!

Λένε ψέματα, κυβέρνηση και όλοι οι μνημονιακοί για την «έξοδο στις αγορές», για την «σταθεροποίηση» και «ανάπτυξη» της οικονομίας, της χώρας συνολικά, Δεν υπάρχει περίπτωση «να βγούμε από αυτή την κρίση», οικονομική, πολιτική και κοινωνική, να έρθουν καλύτερες μέρες όσο εφαρμόζεται αυτή η βάρβαρη και μισάνθρωπη πολιτική, με όσα Μνημόνια και αν περάσουν. Το σύστημα τους είναι σάπιο. Η «ανάπτυξή»/επιβίωσή τους βασίζεται στην δικιά μας υπανάπτυξη, στα αιματοβαμμένα «πλεονάσματα» μέχρι το 2060. Έχουν μετατρέψει την χώρα σε Αποικία Χρέους και εμάς σε σύγχρονους δουλοπάροικους.

Για ποιες εξαγωγές μιλάνε, την στιγμή που οι εξαγωγές πέφτουν σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα συμβαίνει και στις «καλύτερες οικονομίες»! Για πια Ε.Ε. μιλάνε την στιγμή που η Ε.Ε. διαλύεται! Μας εμπλέκουν όλο και περισσότερο σε σκοτεινά μονοπάτια, αυτά του πολέμου και της συμμετοχής της χώρας σε ένα σφαγείο, με τις συμμαχίες που κάνουν στην περιοχή (αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου) ευελπιστώντας σε ένα ξεροκόμματο που θα τους πετάξουν(;) οι γενίτσαροι του πλανήτη, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Κοινή πάλη των λαών, εργατικός διεθνισμός!

Επισιτισμός/Τουρισμός - Τα σύγχρονα κάτεργα

Ο κλάδος του Επισιτισμού-Τουρισμού είναι από τους πρώτους που εφαρμόστηκαν στην πράξη όλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα των διεστραμμένων μνημονιακών. Ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους που αριθμεί συνολικά περίπου 800.000 εργαζόμενους. Με δύο λόγια ο κλάδος πάντα ήταν «1-2 μνημόνια μπροστά» σε σχέση με άλλους κλάδους εργαζομένων. Με την κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας μας από τα μέσα του 2012 (στην πράξη πολύ πριν την κρίση), με την απένταξη όλων των ειδικοτήτων (μάγειρες, σερβιτόροι, λαντζιέρηδες, καμαριέρες κτλ) από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με την πλήρη ασυδοσία και τρομοκρατία των εργοδοτών, την ληστεία στα αποθεματικά του Ταμείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, την εφαρμογή των Ειδικών Επιχειρησιακών Συμβάσεων (βλ. μεγάλες αλυσίδες εστίασης και καφέ, ξενοδοχεία,) με την εφαρμογή των επιδοτούμενων προγραμμάτων μαθητείας,voucher από το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο του ΟΑΕΔ.

Έτσι οι εργοδότες του κλάδου, πρωτοστατούν στην εφαρμογή του Νέου Μοντέλου Εκμετάλλευσης, πληρώνουν άμα θέλουν, όσο θέλουν και όποτε θέλουν, ασφαλίζουν όσο θέλουν και άμα θέλουν, μας ξεζουμίζουν όσες ώρες θέλουν με βάση τις ανάγκες και τα κέρδη τους(βλέπε και την φετινή τουριστική περίοδο). Μας απολύουν όποτε θέλουν και ιδίως όταν αντιδρούμε στον μεσαίωνα που μας επιβάλουν. Μας συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο καταπατώντας την αξιοπρέπεια μας.

Μαχητικοί αγώνες - Αυτοοργάνωση - Γενική Απεργία Διαρκείας!

Απέναντι στην κοινωνική καταστροφή που ζούμε και στις νέες επιθέσεις που έρχονται, απαιτείται σκληρή μάχη, στην οποία πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι και να τη φτάσουμε μέχρι το τέλος. Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να έχουμε για τις ξεπουλημένες αστικοποιημένες ηγεσίες των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ, που έχουν ταχθεί με τους δανειστές και τους «Μένουμε Ευρώπη» και έχουν οδηγήσει σε οικτρή κατάσταση το συνδικαλιστικό κίνημα. Καμιά εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που σκορπούν την ηττοπάθεια, τη διαίρεση και τη συκοφαντία και παρά τους λεονταρισμούς, συντάσσονται με το αστικό μπλοκ εξουσίας σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Να οργανωθούμε άμεσα όλοι και να ανασυγκροτήσουμε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θες/νίκης, να δημιουργήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα, οι οποίες θα αποτρέπουν στην πράξη απολύσεις, μειώσεις μισθών και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Σωτήρες δεν υπάρχουν! Να αγωνιστούμε με παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις και αυτοδιαχείριση (σε όσα καταστήματα κλείνουν και μας πετάνε στο δρόμο). Να προετοιμάσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο να ρίξουμε άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση να τελειώνουμε με παλιούς και νέους μνημονιακούς.

Οι αγώνες των συναδέλφων στην Θες/νίκη (Banquet, Applebee's, Pizza-hut, Χατζής, Ble, Kαφεναί κ.ά.), μας έδειξαν τον δρόμο και τον τρόπο, με πια πολική μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους εργοδότες, την κάθε μνημονιακή κυβέρνηση. Η προσπάθεια οργάνωσης και κινητοποίησης των διανομέων συναδέλφων μας με την ίδρυση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσ/νίκης μας δείχνει τον δρόμο. Σ' αυτόν τον δρόμο κινείται η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας τέτοιους παραδειγματικούς και μαχητικούς αγώνες.

Κατάργηση των μνημονίων - Διαγραφή του χρέους - Έξω από Ε.Ε./Ευρώ - Καθιέρωση εθνικού νομίσματος.

Να παλέψουμε για:

 • 751 ευρώ βασικό μισθό. Επιβολή πληρωμής των μισθών και των Δώρων.
 • Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων-Κλαδικές Συμβάσεις, υποχρεωτικές για όλους.
 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση! Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους
 • Επανένταξη όλων των ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά και των διανομέων φαγητο
 • Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας για τους εποχιακούς εργαζόμενους
 • Εθνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων (εργοστάσια που κλείνουν), κάτω από Εργατικό Έλεγχο.
 • Υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών/δημοκρατικών δικαιωμάτων/ελευθεριών.
 • Για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα επιβάλει όλα τα παραπάνω στην πράξη.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό

πηγή : http://antepithesistonepisitismo.blogspot.gr/…


1 2 3 4 5 6

ΣΣΠ: Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 9/9

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!

-

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ:

Συγκέντρωση Σάββατο 9/9, 17:30, Εγνατία με Αγίας Σοφίας

-

Το καλοκαίρι τελείωσε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται για έναν νέο γύρο επιθέσεων ενάντια στους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το success story του Τσίπρα, περί ανάπτυξης και εξόδου στις αγορές, δεν είναι παρά μόνο μια εικονική φούσκα που κινδυνεύει να σκάσει ανά πάσα στιγμή. Η πραγματική κατάσταση της οικονομίας κάθε άλλο παρά δείγμα «επιτυχίας» είναι. Βιομηχανίες και επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, η ελαστική και ανασφάλιστη εργασία έχει γίνει πλέον το κυρίαρχο μοντέλο απασχόλησης, η κοινωνική κρίση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η οποιαδήποτε «ανάπτυξη» αποτελεί ένα ψέμα, και βασίζεται στην αφαίμαξη των εργαζομένων και των φτωχών, μέσω των υπέρογκων φόρων, της αύξησης του ΦΠΑ, της περικοπής μισθών και συντάξεων, της μείωσης των κρατικών δαπανών για υγεία και παιδεία κ.ο.κ.

Το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τον Μάιο ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Μέσα στο κατακαλόκαιρο ψηφίστηκε νέος νόμος για τα πανεπιστήμια, με βασική στόχευση την διάλυση των πτυχίων, το κλείσιμο δεκάδων σχολών και τμημάτων (ιδιαίτερα της επαρχίας), την εξάπλωση των διδάκτρων σχεδόν σε όλα τα μεταπτυχιακά κ.α. (βλ. σχετική προκήρυξη της ΣΣΠ) και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στο στόχαστρο θα μπει και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όμως το χειρότερο είναι ότι δεν έχει περάσει ούτε μισός χρόνος και η επόμενη αιματηρή αξιολόγηση είναι στα σκαριά.

Οι κανίβαλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ με τους πειθήνιους εντολοδόχους όλων των μνημονιακών δυνάμεων, κυβέρνησης και «αντιπολίτευσης», ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του προηγούμενου αιώνα!!! Ήδη με το προηγούμενο πολυνομοσχέδιο κατήργησαν την κυριακάτικη αργία, ωστόσο δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα συνολικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο. Οι μέχρι τώρα εξαγγελίες τους δείχνουν να έχουν ως στόχο να κάνουν αδύνατη την απεργία, να καταργήσουν τα σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, να ποινικοποιήσουν και να απαγορεύσουν την οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση ή κινητοποίηση, ώστε να μένουν οι εργαζόμενοι έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. O ελληνικός καπιταλισμός για να επιβιώσει, χρειάζεται ένα συντριπτικό χτύπημα στην εργατική τάξη, στο βιοτικό της επίπεδο και κυρίως να την αφοπλίσει από κάθε εργαλείο της. Άλλωστε, η προσπάθεια αυτή για ένα Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες για τους εργαζόμενους, έχει ήδη ξεκινήσει με τις δεκάδες κατάπτυστες αποφάσεις των δικαστηρίων (βλέπε π.χ. αποφάσεις ενάντια στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΜΕΘ, καταδίκη Ηριάννας, αποφάσεις Αρείου Πάγου).

Την ίδια περίοδο οι εστίες πολέμου στην γειτονιά μας πληθαίνουν και αναζωπυρώνονται. Η κατάσταση στην μέση Ανατολή (εξελίξεις σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Κατάρ κλπ) έχει ενταθεί ιδιαίτερα, αναδεικνύοντας τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και την βαθιά κρίση που διέρχεται το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Η ελληνική αστική τάξη προσπαθεί να πείσει του ιμπεριαλιστές ότι αποτελεί έναν «πόλο σταθερότητας» στην περιοχή και επιζητεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, συμμαχώντας με τα αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου. Όχι σταθερότητα αλλά μόνο κινδύνους φέρνει αυτή η πολεμοκάπηλη στάση για τους λαούς της περιοχής μας, καθώς η συνολική κατάσταση δείχνει να σπρώχνει ξανά την ανθρωπότητα προς τον όλεθρο γενικευμένων πολέμων. Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Κοινή πάλη των λαών, εργατικός διεθνισμός!

Απέναντι στον πόλεμο, στην κοινωνική καταστροφή που ζούμε και στις νέες επιθέσεις που έρχονται, απαιτείται σκληρή μάχη, στην οποία πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι και να τη φτάσουμε μέχρι το τέλος. Η λογική της ανάθεσης ή της αναβολής του αγώνα, δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους μνημονιακούς που εναλλάσσονται στην εξουσία, ούτε από τις ξεπουλημένες γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικάτων. Μακριά από δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές εκλογικών μετώπων, να κάνουμε την ενότητα πράξη μέσα από τους κοινούς αγώνες των φοιτητών, της νεολαίας και των εργαζομένων.

Η γενιά μας δεν θα γίνει η γενιά της φτώχειας, της ανεργίας και της μετανάστευσης! Το μέλλον μας θα το καθορίσουμε εμείς και ο μόνος τρόπος είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Βασισμένοι στην αυτοοργανωσή μας και με πίστη στις δικές μας δυνάμεις να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολή, χώρο δουλειάς και γειτονιά, με ένα σχέδιο αγώνων διαρκείας που θα περιλαμβάνει καταλήψεις, δυναμικές κινητοποιήσεις και δράσεις. Μαζί με τους εργαζόμενους να οργανώσουμε μια Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας που θα τσακίσει στην πράξη τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν, νέους και παλιούς μνημονιακούς, και που θα βάλει τα θεμέλια για μια διαφορετική κοινωνία, που δεν θα βασίζεται στην εκμετάλλευση και στο κέρδος, αλλά στην κάλυψη των αναγκών όλης της κοινωνίας.

-

 • Να μην περάσουν τα νέα μέτρα
 • Κάτω τα Μνημόνια παλιά και νέα.- Κάτω όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις
 • Έξω τώρα από το Ευρώ και την ΕΕ - Διαγραφή του Χρέους
 • Πάλη ενάντια στον πόλεμο. Έξω οι βάσεις, έξω από το ΝΑΤΟ, καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις και πολέμους των ιμπεριαλιστών

-

ΣΣΠ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6257


1 2 3 4 5 6

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.

πηγή : http://dianomeisthess.blogspot.gr/2017/09/blo…


1 2 3 4 5 6

Όλοι στη Διαδήλωση της ΔΕΘ - Σάββατο 9/9, 17:30, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ

Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ

Συγκέντρωση Σάββατο 9/9, 17:30, Εγνατία με Αγίας Σοφίας


Με τη δική μας οργάνωση και αγώνα παντού, να επιβάλλουμε:


• Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.
• Κανένα σπίτι χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, θέρμανση. Άμεση επανασύνδεση κομμένων ρευμάτων
• Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
• Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ. Άμεση επιστροφή σε εθνικό νόμισμα!
• Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
• Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας
-Ενημερώστε μας άμεσα, σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων, απολύσεις κτλ.
Τηλέφωνο:2310265730, email: epitexropidrasexis@gmailex.com
blog: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ