Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19.00

Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση

Αντιφασιστική παρέμβαση στο Κερατσίνι - Κάλεσμα στην πολιτική εκδήλωση - συζήτηση στις 15/09, 7μμ, στην πλ. Κοραή στον Πειραιά

Το Σάββατο 2/9 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Κερατσίνι ενόψει της συμπλήρωσης 4 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18/9/2013 από φασίστα. Είναι γεγονός πως η παρούσα πολιτική περίοδος βρίσκει τους φασίστες αποδυναμωμένους, να ψάχνουν απεγνωσμένα δίοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην κοινωνία. Αναμφίβολα, έχουν περιέλθει σ'αυτή την κατάσταση μετά από τις συνεχόμενες νίκες του αντιφασιστικού κινήματος, που τους περιόρισαν στα θλιβερά γραφεία τους να μετράνε τις ήττες τους.

Ωστόσο διατρανώνουμε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με στόχο να κλείσουμε τα φασιστικά ορμητήρια ώστε να διαλύσουμε το κόμμα των ναζί δολοφόνων. Μέσα σ' αυτό το κλίμα και στο πλαίσιο των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων που οργανώνονται για την επέτειο δολοφονίας του Παυλου Φύσσα, έγινε αφισοκόλληση, και μοιράστηκε το περιοδικό του μαχητικού αντιφασισμού "Αντιφασιστική Φρουρά" καλώντας τον κόσμο στην πολιτική εκδήλωση - συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 15/09, 7μμ, στην πλ.Κοραή στον Πειραιά.

Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στον αγώνα μας να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες!

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/09/02/αν


Τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από την νεοναζιστική οργάνωση Χ.Α.
Τέσσερα χρόνια από την στιγμή που το ταξικό κίνημα άλλαξε τακτική και πέρασε στην αντιφασιστική αντεπίθεση.

Ο μαχητικός χαρακτήρας που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα έχει θέσει την Χ.Α. σε πολιτική και οργανωτική δυσμένεια, σε αδυναμία παραγωγής πολιτικού λόγου και δράσης. Το κίνημα υλοποίησε με αποφασιστικότητα δράσεις σε γειτονιές των αστικών κέντρων, σχολεία, εργασιακούς χώρους και συνδικάτα που έχουν αναχαιτίσει και ακυρώσει τα καλέσματα της Χ.Α. ενώ παράλληλα έχουν εμποδίσει κάθε άλλο φασιστικό μόρφωμα να αναδυθεί. Αποτέλεσμα στην παρούσα φάση αποτελεί το γεγονός ότι, σε αντίθεση με την δραστηριότητα φασιστών διεθνώς, οι εγχώριοι φασίστες αδυνατούν να συγκεντρωθούν δημοσίως, περιορίζονται σε πολύ αραιές εμφανίσεις με εγγυητή ασφάλειας το κράτος ή αποκλειστικά κάτω από το φως του φεγγαριού.

Την ίδια στιγμή, η αδιάλειπτη συμμετοχή και παρουσία αντιφασιστών στην κορυφαία πολιτική δίκη της εποχής μας επισημαίνει ένα ακόμα πεδίο αναμέτρησης στον καθημερινό αγώνα απέναντι στον φασισμό. Δεν φέρουμε αυταπάτες ότι η αστική δημοκρατία και η δικαιοσύνη της θα δώσει λύση στο πρόβλημα του φασισμού, αλλά δε θα αφήσουμε περιθώρια διαφυγής στους φασίστες θεωρώντας πως μία πιθανή καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης θα αποτελέσει ένα επιπλέον έναυσμα για την πλήρη ισοπέδωσής της.

Ο μαχητικός αντιφασιστικός αγώνας επείγει να αναβαθμιστεί για να πραγματώσει την τελική αντιφασιστική νίκη της εργατικής τάξης. Το στρατόπεδο μας οφείλει να αδρανοποιήσει πλήρως και να διαλύσει τους οργανωτικούς και μαχητικούς μηχανισμούς της Χ.Α.. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά κλιμακώνοντας τον αγώνα με στόχευση το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της οργάνωσης των νεοναζί δολοφόνων.

Σε μία περιοχή που αδίκως έχει χαρακτηριστεί ως "κάστρο" της Χρυσής Αυγής, στον Πειραια, διεκδικούμε να σπάσουμε αυτή την πλασματική κατοχύρωση των παρακρατικών και να εδραιώσουμε περισσότερο την παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος. Στο πλαίσιο επετειακών κινητοποιήσεων που θα συμβούν ενόψει της επετείου δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού διοργανώνει την Παρασκευή 15/09 στις 19:00 ανοικτή εκδήλωση στην πλ. Κοραή στον Πειραιά.

Τιμή και δόξα στον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα και όλα τα άλλα θύματα από τα μαχαίρια των νεοναζί δολοφόνων.
Διάλυση των γραφείων της νεοναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. και κρεμάλα στους φασίστες.