Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.30

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία

post image

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ NURIYE KAI ΤΟΝ SEMIH ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ!!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Η εξουσία του AKP μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησε πόλεμο ενάντια στο λαό. Με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, απέλυσε και συνεχίζει να απολύει χιλιάδες εργαζόμενους που είναι κατά του Ερντογάν. Ο σκοπός του AKP είναι, επωφελούμενο από αυτή την κατάσταση, να διώξει από τον κρατικό μηχανισμό όλους όσοι είναι ενάντια στο σύστημά του. Να φοβίσει το λαό με πιέσεις και εξαναγκασμούς. Χιλιάδες αριστεροί, δημοκράτες, δημόσιοι υπάλληλοι, απολύθηκαν χωρίς να τους δοθούν εξηγήσεις.

Η ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο εκπαιδευτικός Semih Özakça, ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μάρτη 2017, ενάντια στις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις του Ερντογάν και του κόμματος του. Την 76η ημέρα της απεργίας πείνας και ενώ η αντίστασή τους μεγάλωνε και διαδίδονταν σε όλη την Τουρκία, τους προφυλάκισαν. Στις 14 Σεπτεμβρίου, 190η μέρα απεργίας, θα διεξαχθεί στην Άγκυρα το δικαστήριό τους. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να επιστρέψουν στις δουλειές τους και πάρουν πίσω τα δικαιώματά τους, αν και η κατάσταση υγείας τους συνεχώς επιδεινώνεται.

Έγιναν η φωνή εκατομμυρίων ανθρώπων, που εδώ κι 1 χρόνο, αντιστέκονται στο φασισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, που ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 100.000, οι οποίοι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τους αφαιρέθηκε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye και του Semih, εναντιωμένοι στις επιθέσεις του φασισμού. Να είμαστε στο πλευρό όλων των αγωνιστών. Να στηρίξουμε τους λαούς της Τουρκίας που αντιστέκονται. Για να ζήσουνε η Nuriye και ο Semih πρέπει να στηρίξουμε την αποφασιστική αντίστασή τους και να διαδώσουμε παντού τα δίκαια αιτήματα τους.

-ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ Η NURIYE KAI O SEMIH.

-ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

-ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 13 /9/2017, 6:30μμ

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : http://oagonas.blogspot.gr/2017/09/nuriye-kai…


1 2 3 4 5 6 7 8

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ

Η κυβέρνηση του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 έθεσε την χώρα σε καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης, δίνοντας έτσι στον Ερντογάν την ευκαιρία, μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, να απολύσει χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και πολλοί από αυτούς να φυλακιστούν με τη δικαιολογία ότι σχετίζονταν με την απόπειρα πραξικοπήματος. Ταυτόχρονα βρίσκει την ευκαιρία να στοχοποιήσει και να διώξει αγωνιστές και αγωνίστριες που μάχονται ενάντια στο φασιστικό κράτος. Στο επίκεντρο αυτών των διώξεων βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί.

Δύο από αυτούς, η ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο καθηγητής Semih Özakça βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 9 Μαρτίου, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους αγωνιζόμενοι ενάντια στην κυβέρνηση.

Κατά την 76η μέρα απεργίας πείνας και ενώ ο αγώνας τους είχε αποκτήσει κοινωνικά ερείσματα και διαφαίνονταν μια δυναμική συνελήφθησαν, και τώρα μετά από 6 μήνες απεργία πείνας συνεχίζουν τον αγώνα μέσα από το νοσοκομείο των φυλακών, παρά τις προσπάθειες που γίνονται εναντίον τους για αναγκαστική σίτιση.

Η δίκη των δύο αγωνιστών έχει οριστεί για τις 14 Σεπτέμβρη.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο αγωνιστές εκπαιδευτικούς, τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Αθήνα έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας στα Προπύλαια από τις 8 Αυγούστου. Αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιούνται σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών απεργών πείνας που με την στάση τους εναντιώνονται στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ερντογάν.

Η αλληλεγγύη μας στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που με συνέπεια μάχονται ενάντια στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας είναι αδιαπραγμάτευτη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/9 ΣΤΙΣ 18:30 ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1577449/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ NURIYE GULMEN ΚΑΙ SEMIH OZAKCA: ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 13/9 6:30ΜΜ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλη του 2016 μέχρι κι σήμερα, η Τουρκία βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν διεξάγει έναν ανηλεή πόλεμο, ο οποίος διαρκώς οξύνεται, ενάντια σε όποιον αντιστέκεται. Οι συνεχείς επιχειρήσεις ενάντια σε επαναστατικές οργανώσεις, οι φυλακίσεις, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες περιγράφουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές.

Ο Ερντογάν με όχημα την πάταξη του "Γκιουλενισμού" ξεκίνησε μια σειρά εκκαθαρίσεων σε όλο το φάσμα του τούρκικου κράτους. Μια σειρά εκκαθαρίσεων η οποία βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο τους αγωνιστές αλλά ακόμα κι ανθρώπους προοδευτικούς, όπως δημοσιογράφους, δημόσιους υπαλλήλους, καθηγητές που απλά έχουν εκφράσει δημόσια την αντίθεση τους σε σχέση με το φασισμό κι το φόβο που επιβάλλεται. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως σ' αυτό το διάστημα έχουν απολυθεί πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν προφυλακιστεί κοντά στις 42.000 άνθρωποι, στους οποίους συγκαταλέγονται από αγωνιστές με επαναστατική δράση μέχρι άνθρωποι που ανέβασαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρνητικό σχόλιο για τον Ερντογάν κι το καθεστώς του.

Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον μια απολυμένη καθηγήτρια, η Nuriye Gülmen ξεκίνησε πρώτη ένα πολύμηνο αγώνα, στην Άγκυρα, ενάντια στις απολύσεις. Με σθένος κι αποφασιστικότητα, παρά τις καθημερινές συλλήψεις στις οποίες προέβαινε η αστυνομία για να της κάμψει το ηθικό, κατάφερε να ακουστεί σε όλη την Τουρκία το σύνθημα: «Θέλουμε τις δουλείες μας πίσω. Όχι στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης». Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο απολυμένος δάσκαλος Semih Özakça και μαζί με τη Nuriye ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μαρτίου 2017. Με το δίκαιο και παράλληλα σκληρό αγώνα τους κατάφεραν η φωνή τους να φτάσει σε πολλές πόλεις και γειτονιές, τόσο στην Τουρκία όσο κι σε άλλες χώρες, και να ενωθούν με μεγάλα κομμάτια των εργαζομένων, των απολυμένων και ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων της Τουρκίας. Στις 22 Μαϊου, 76η μέρα απεργίας πείνας, η αντιτρομοκρατική τους συνέλαβε και την επόμενη μέρα προφυλακίστηκαν, με την κατηγορία, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ότι «η αντίσταση αυτή μπορεί είτε να μετατραπεί σε απεργία πείνας θανάτου, είτε σε εξέγερση όπως της πλατείας Γκέζι και των καπνεργατών TEKEL του 2010, καθώς και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άσκηση προπαγάνδας υπέρ αυτής.». Πλέον μέσα στη φυλακή και με την κατάσταση της υγείας τους να είναι σε κρίσιμο στάδιο,συνεχίζουν την πολυήμερη απεργία πείνας, διεκδικώντας τα αιτήματά τους, αντιστεκόμενοι στο φασιστικό καθεστώς του ΑΚP.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, 190η μέρα απεργίας, θα διεξαχθεί, στην Άγκυρα, το δικαστήριο τους. Εμείς από την πλευρά μας, τους στέλνουμε σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης και στεκόμαστε στο πλευρό τους, στο σκληρό μα και συνάμα δίκαιο αγώνα που διεξάγουν, απέναντι σε ένα φασιστικό καθεστώς που δε διστάζει να δολοφονεί αγωνιστές αλλά ακόμα και μικρά παιδιά. Σε ένα καθεστώς καταπίεσης που έχει επιβάλλει ως καθημερινότητα, σε όποιον διαφωνεί μαζί του, τις συλλήψεις,τις διώξεις, τις προφυλακίσεις, τα βασανιστήρια.

Η Nuriye, ο Semih και όλοι οι αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στην πάλη ενάντια στο φασισμό κι το σύστημα ανισότητας και αδικίας αποτελούν φωτεινά σύμβολα αντίστασης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/9, 6:30μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar...


1 2 3 4 5 6 7 8

Τετ. 13/9, 6.30μμ, Προπύλαια] Διαδήλωση αλληλεγγύης στους απολυμένους-προφυλακισμένους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας Nuriye & Semih (στην Τουρκία) Τις ημέρες αυτές στα Προπύλαια αγωνιστές από την Τουρκία πραγματοποιούν απεργία πείνας ως ένδειξη συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας από την Τουρκία Nuriye Gülmen και Semih Özakça, που αντιδρούν στην απόλυσή τους από το καθεστώς Ερντογάν.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής τους εκφράζουμε την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό τους στον αγώνα αυτό.

Το απόγευμα τις Τρίτης 5/9 ως Σύλλογος παρευρεθήκαμε στο σημείο της διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και συζητήσαμε μαζί τους για την εξέλιξη του αγώνα και για τη γενικότερη κατάσταση στην Τουρκία.

Την προσεχή Τετάρτη 13/9, μια μέρα πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης τους σε δικαστήριο της Άγκυρας, θα συμμετέχουμε ως Συλλογος στη διαδήλωση αλληλεγγύης στη Nuriye και τον Semih, που θα γίνει από τα Προπύλαια (στις 6.30μμ) προς την Τουρκική Πρεσβεία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και τις συναδέλφισσες μας, όλα τα εργατικά σωματεία - συλλογικότητες και όλο τον κόσμο του αγώνα να εκφράσουν την ταξική-διεθνιστική αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ:ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους απεργούς πείνας.Πρόκειται για την Nuriye Gülmen και τον Semih Özakça που στην 76η μέρα απεργίας πείνας με αίτημα την επαναπρόσληψη τους συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιούν και μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στα Προπύλαια από τις 8 Αυγούστου

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/9 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18:30

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ρουβίκωνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1577611/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ! ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

Η Nuriye Gülmen και ο Semih Özakça εκπαιδευτικοί από την Τουρκία βρίσκονται προφυλακισμένοι και υπόδικοι από, θύματα κι αυτοί των φασιστικών μέτρων της κυβέρνησης Ερντογάν. Ο λόγος είναι η άρνησή τους ν' αποδεχτούν τις απολύσεις τους που εντάσσονται στο κύμα απομάκρυνσης και διώξεων περισσότερων από 100.000 εργαζομένων με εργοδότη το κράτος. Κύμα που συνεχίζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περυσινού Ιουλίου. Η απεργία πείνας την οποία πραγματοποιούν και συμπληρώνει αύριο, μέρα έναρξης της δίκης τους στην Άγκυρα, 190 μέρες έχει μετατρέψει - όπως οι ίδιοι λένε - "την πείνα που ήθελαν να τους καταδικάσουν σε αντίσταση".

Από τις 9/3/17 που ξεκίνησαν αυτή τη μορφή αντίδρασης η υγεία τους έχει κλονιστεί. Ταυτόχρονα έδωσε το έναυσμα για μαζικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στη Τουρκία και το Κουρδιστάν με αιτήματα την αποφυλάκιση και την επιστροφή τους στη δουλειά, το σταμάτημα των διώξεων-απολύσεων και την επαναπρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και απολύθηκαν και τον τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε από το καθεστώς με πρόσχημα την απόπειρα πραξικοπήματος. Στη χώρα μας Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες έχουν προχωρήσει σε ανάλογης μορφής διαμαρτυρία εδώ και μέρες στα Προπύλαια.

Δεν είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά για την γειτονική μας χώρα. Το κυνηγητό των δημοκρατικών και προοδευτικών μαζών και βέβαια των αριστερών και κομμουνιστικών οργανώσεων μετρά ήδη κοντά πέντε δεκαετίες από την αμερικανοστήριχτη χούντα του Εβρέν το 1970. Πολύ περισσότερο σήμερα που μαίνεται η ενδοαστική διαμάχη και που χρησιμοποιείται ως πρώτης τάξης ευκαιρία για εκκαθάριση των πολιτικών αντιπάλων, κυρίως βέβαια των αριστερών και κομμουνιστών που αποτελούν τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την ντόπια αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές της.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας! Στο πρόσωπό τους εκφράζουμε τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στον αγώνα των λαών της Τουρκίας για δημοκρατία, ανεξαρτησία και σοσιαλισμό. Ενάντια στη φασιστική πολιτική των απαγορεύσεων, των διώξεων και των απολύσεων. Ενάντια στην αντιδραστική πολιτική μιας άρχουσας τάξης, του κράτους της και των πολιτικών της εκφραστών που διεκδικεί ρόλο περιφερειακής δύναμης σε μια περιοχή που ήδη φλέγεται κάτω από τις πολεμικές επεμβάσεις και ανταγωνισμούς των συγκρουόμενων ιμπεριαλιστών, κυρίως ΗΠΑ και Ρωσίας.

Απαντάμε με τη σφυρηλάτηση της φιλίας των λαών Ελλάδας, Τουρκίας, Κουρδιστάν ενάντια στους κοινούς εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις και την εκμετάλλευσή τους. Και διατρανώνουμε τη θέλησή μας να προχωρήσουμε τη συγκρότηση του κοινού μετώπου των λαών ως απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική θηριωδία.

• ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ - ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!

• ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!

• ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ συμμετέχει στη διαδήλωση της Τετάρτης 13 Σεπτέμβρη ώρα 6.30μμ από τα Προπύλαια προς την τουρκική πρεσβεία.

Αθήνα, 12/9/2017

επικοινωνία : https://la-aas.blogspot.gr/2017/09/blog-post_...
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Σεπτέμβριος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8

Πoρεία Αλληλεγγύης στους Εκπαιδευτικούς Απεργούς Πείνας στην Τουρκία: ΤΕΤΑΡΤΗ 13/9, 18:30, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - Τουρκική Πρεσβεία

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Εκφράστε τη συμπαράστασή σας στους Απεργούς Πείνας της Επιτροπής στην Ελλάδα

Στην Τουρκία, από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλη του 2016 μέχρι και σήμερα, εφαρμόζεται ένα σχέδιο πολιτικών εκκαθαρίσεων από το ΑΚΡ και τον Ερντογάν στον κρατικό μηχανισμό. Στο στόχαστρο βρίσκονται δικαστές, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι κ.ά., οι οποίοι με πρόσχημα τη συνωμοσία ενάντια στο καθεστώς απολύονται μαζικά. Οι εκκαθαρίσεις αυτές εμπεριέχουν όλο το φάσμα των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος, από κομμουνιστές αγωνιστές μέχρι απλά ανθρώπους που έκαναν ένα αρνητικό σχόλιο για τον Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται το τούρκικο κράτος είναι τρομακτικά οξυμένη, ενδεικτικό είναι το γεγονός πως έχουν απολυθεί τουλάχιστον 90.000 δημόσιοι υπάλληλοι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ έχουν προφυλακιστεί περίπου 50.000.

Η Νουριγιέ Γκιουλμέν και ο Σεμίχ Οζακτσά, εκπαιδευτικοί και οι δύο, ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για την απόλυσή τους σε πλατείες κρατώντας χαρτόνια που έγραφαν: «Θέλουμε να γυρίσουμε στις δουλειές μας», «Όχι στα μέτρα έκτακτης ανάγκης», «Να καταργηθούν τα κυβερνητικά διατάγματα». Μέρα με τη μέρα αυτός ο αγώνας αγκαλιαζόταν από περισσότερο κόσμο και συγκέντρωνε όλο και μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή από το λαό της Τουρκίας. Αυτό δεν έφτανε όμως για τη Νουριγιέ και τον Σεμίχ, που εξέλιξαν τον αγώνα τους ξεκινώντας απεργία πείνας από τις 9 Μάρτη, δηλώνοντας πως: «Αυτό δεν είναι ένα προσωπικό εργασιακό πρόβλημα, είναι ένας αγώνας κατά των κυβερνητικών διαταγμάτων και κατά της έξαρσης της αδικίας». Ο αγώνας τους συνεχώς δυνάμωνε, γι' αυτό την 76η ημέρα της απεργίας πείνας (22 Mάη) τους προφυλάκισαν. Μέχρι σήμερα συνεχίζουν την απεργία πείνας στο νοσοκομείο των φυλακών Sincan, σε κελί χωρίς αερισμό και σε συνθήκες απομόνωσης αντιστέκονται μέχρι τέλους, αντιμετωπίζοντας σοβαρές βλάβες στην υγεία τους.

Στην Ελλάδα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν πραγματοποιεί απεργία πείνας στα Προπύλαια της Αθήνας από τις 8 Αυγούστου, για να εκφράσει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους Νουριγιέ και Σεμίχ. Η απεργία πείνας στα Προπύλαια θα συνεχιστεί μέχρι τις 14 Σεπτέμβρη, μέρα που θα πραγματοποιηθεί το δικαστήριο των δύο απεργών πείνας στην Τουρκία, οι οποίοι τότε θα έχουν φτάσει στην 190η μέρα της δικής τους απεργίες πείνας. Η Επιτροπή ζητά πλατιά συμπαράσταση, ενώ συγκεντρώνει υπογραφές και μηνύματα αλληλεγγύης προς τους δύο εκπαιδευτικούς.

Το τούρκικο αστικό κράτος επιχειρεί να σταθεροποιηθεί καταλύοντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία. Με μαζικές διώξεις αντιφρονούντων, απαγορεύει την δράση των αριστερών οργανώσεων αλλά και κάθε είδους διαμαρτυρία. Από την δικιά μας πλευρά καλούμε κάθε εργαζόμενο/η να υποστηρίξει τον αγώνα της Νουριγιέ και του Σεμίχ. Εκφράζουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας, που κάτω από αυτές τις συνθήκες δίνουν με υψηλό φρόνημα τον δίκαιο αγώνα τους, που μας αφορά όλους. Είναι αναπόσπαστο τμήμα του κοινού αγώνα που πρέπει να δώσουν οι λαοί και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, της περιοχής ενάντια στις αντιδραστικές αστικές τάξεις και τους ιμπεριαλιστές, την κατάπνιξη των δημοκρατικών ελευθεριών, την απειλή του πολέμου.

ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ Η ΝΟΥΡΙΓΙΕ ΚΑΙ Ο ΣΕΜΙΧ. Να αποφυλακιστούν και να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματά τους. Όχι στα πογκρόμ του καθεστώτος στην Τουρκία.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, εχθρός μας το κεφάλαιο, η στρατοκρατία, οι ιμπεριαλιστές. Κοινός αγώνες ενάντια στην κατάπνιξη των δημοκρατικών ελευθεριών, στις επεμβάσεις και τον πόλεμο. Κάτω οι συμμαχίες των ελληνικών κυβερνήσεων με τα αντιδραστικά καθεστώτα Αιγύπτου - Ισραήλ. Έξω ΝΑΤΟ και βάσεις.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6305


1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία Προπύλαια προς την Τουρκική Πρεσβεία, Τετάρτη 13/9 (6:30μμ)

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ /

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 /9/2017, 6:30μμ

Ο πόλεμος ενάντια στον λαό και την αριστερά της υπεραντιδραστικής κυβέρνησης του AKP στην Τουρκία συνεχίζεται! Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, απέλυσε και συνεχίζει να απολύει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που είναι κατά του Ερντογάν. Χιλιάδες αριστεροί, δημοκράτες, δημόσιοι υπάλληλοι, απολύθηκαν χωρίς καν να τους δοθούν εξηγήσεις.

Η ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο εκπαιδευτικός Semih Özakça, ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μάρτη 2017, ενάντια στις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις του Ερντογάν και του κόμματος του. Την 76η ημέρα της απεργίας πείνας και ενώ η αντίστασή τους μεγάλωνε και διαδίδονταν σε όλη την Τουρκία, τους προφυλάκισαν. Στις 14 Σεπτεμβρίου, 190η μέρα απεργίας, θα διεξαχθεί στην Άγκυρα το δικαστήριό τους. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να επιστρέψουν στις δουλειές τους και πάρουν πίσω τα δικαιώματά τους, αν και η κατάσταση υγείας τους συνεχώς επιδεινώνεται.

Την ίδια στιγμή που η πιο φριχτή βία ενάντια στον λαό κλιμακώνεται στην γειτονική χώρα του Συμβουλίου Εφετών Β. Αιγαίου στη Μυτιλήνη αποδέχεται αίτημα έκδοσης στην Τουρκία του 30χρονου Κούρδου, πεμπτοετή φοιτητή Ιατρικής Feyyaz Bayram, γνωστού αγωνιστή και στελέχους του κεντρικού συμβουλίου της νεολαίας του HDP, με την κατηγορία της "υποκίνησης σε διαδήλωση", ενώ στην ίδια την χώρα μας δικάζεται με την κατηγορία του "διακινητή".

Για την πρωτοφανή αυτή απόφαση έκδοσης ενός αγωνιστή που πεντακάθαρα απειλείται η ζωή του από το καθεστώς Ερντογάν αποτελεί μια ακόμα ντροπή, όχι μόνο και το δικαστήριο που την έκδοσε, αλλά και για την κυβέρνηση που με την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και όλης της "αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας" οδηγεί στην έκδοση, τα βασανιστήρια ακόμα και τον θάνατο Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές.

Είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye, του Semih, Feyyaz. Στο πλευρό όλων των αγωνιστών. Να στηρίξουμε τους λαούς της Τουρκίας που αντιστέκονται.

-ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ Η NURIYE KAI O SEMIH.

-ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ Feyyaz Bayram,

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

-ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ.

- ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΛΑΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 /9/2017, 6:30μμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4492