Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία για τη δολοφονία του Φύσσα

Ακολουθεί η κοινή κι ενωτική ανακοίνωση-κάλεσμα σε ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ στον Βόλο στην επέτειο της δολοφονίας του Π.Φύσσα. Καλούν οι (ο κατάλογος των υπογραφών παραμένει ανοιχτός): Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΕΝ, Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας (ΑΡΔΙΝ), ΑΤΤΑCK στην ανεργία και την επισφάλεια, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Ενωτική Αριστερή Συνεργασία (ΕΑΣ), ΕΕΚ, Λέσχη Εργαζομένων & Ανέργων, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, αγωνιστές/στριες. Η ερώτηση είναι, αν στο Βόλο μπορούν, γιατί στην Αθήνα συνεχίζει η κατάρα των πολλών διαφορετικών πορειών;;;

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Τέσσερα χρόνια μετά το καθήκον μας καλεί ξανά στους δρόμους. Όχι μόνο δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των νεοναζιστών της ΧΑ και τη συνέργεια της ελληνικής αστυνομίας, αλλά οι εγκληματίες συνεχίζουν να χαίρουν της ασυλίας του κράτους για τα πογκρόμ που διεξάγουν σε διάφορες περιοχές της χώρας ενάντια σε μετανάστες, εργάτες και αλληλέγγυους (πχ. Ασπρόπυργος, Μενίδι, Λέσβος, κτλ).

Η δολοφονία του Παύλου δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά ακολούθησε την αιματηρή επίθεση τάγματος της Χ.Α. που έγινε στις 12 Σεπτέμβρη 2013 στο Πέραμα ενάντια σε μέλη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Λίγους μήνες νωρίτερα, το Γενάρη του 2013, χρυσαυγίτες δολοφονούν τον πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν.

Η επιβολή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που συνοδεύει τις επιταγές των μνημονίων και της ΕΕ έχουν σαν αναπόσπαστη πτυχή τη φασιστική, εθνικιστική και ρατσιστική παρακρατική δράση και την ιδεολογική προπαγάνδα για να θωρακίσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη δυνατότητα του κράτους να ληστεύει και να εκποιεί τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενορχηστρώνει την επίθεσή της προωθώντας την εθνικιστική ρητορική και την πολεμική προετοιμασία, προετοιμάζοντας ένα νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Η συμφωνία της ντροπής μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, οι φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών-προσφύγων δείχνουν το πρόσωπο των φιλελεύθερων κυβερνήσεων.

Φοβούνται τη μαχητική δράση των εργαζομένων και άλλων πληττόμενων στρωμάτων για ελευθερίες και ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος γι' αυτό και καλύπτουν τη δράση της ΧΑ και άλλων ομάδων (πχ αυτόνομοι μαίανδροι). Φοβούνται την υπεροχή των απελευθερωτικών ιδεών για μία άλλη κοινωνία, γι` αυτό και η ΕΕ επιδοτεί την ιστορική αναθεώρηση ώστε να αθωώσει το ναζισμό με την ανιστόρητη εξίσωσή του με τον κομμουνισμό. Σε διεθνές επίπεδο, η άνοδος της ακροδεξιάς στα κάστρα του «φιλελεύθερου» κόσμου αποκαλύπτει τη σήψη του συστήματος. Η κυβέρνηση Τράμπ στρατιωτικοποιεί την αστυνομία, ενώ παράλληλα στηρίζει και ενισχύει τις φασιστικές οργανώσεις που οδήγησαν στο πρόσφατο περιστατικό φονικής βίας νεοναζί και μελών της Κου Κλουξ Κλαν ενάντια στη συγκέντρωση αντιρατσιστών διαδηλωτών στο Σάρλοτσβιλ.

Οι φασίστες να μπουν στη Φυλακή! Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να βγει ξανά στο προσκήνιο και να συμβάλει στο κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζει. Χρειάζεται πιο αποφασιστικά να απαιτήσουμε την καταδίκη της νεοναζιστικής αυτής οργάνωσης, να συμβάλουμε στο κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων και να τους διώξουμε από τους δρόμους και τις γειτονιές μας. Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση ενάντια στον εθνικισμό και το μιλιταρισμό που προωθούν από κοινού ΕΕ-ΝΑΤΟ-κυβέρνηση για ένα κόσμο ειρήνης, ισότητας και χειραφέτησης.

Ο «Παύλος Φύσσας Ζει» ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο, τα Μνημόνια, την φασιστική απειλή. Το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα δείξει καμία ανοχή στα κροκοδείλια δάκρυα και τα επικοινωνιακά παιχνίδια των κυβερνητικών δυνάμεων για την δολοφονία του Παύλου. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως τα κυβερνητικά στελέχη και οι παρατρεχάμενοι τους είναι εχθρικές δυνάμεις για το αντιφασιστικό κίνημα, και ως εκ τούτου είναι ανεπιθύμητοι στις συγκεντρώσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε κάθε εκδήλωση του μαχόμενου κινήματος. Στις 18 του Σεπτέμβρη καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος, την νεολαία της πόλης, κάθε δημοκράτη πολίτη σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7:00 μμ.

Καλούν (ο κατάλογος των υπογραφών παραμένει ανοιχτός): Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΕΝ, Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας (ΑΡΔΙΝ), ΑΤΤΑCK στην ανεργία και την επισφάλεια, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Ενωτική Αριστερή Συνεργασία (ΕΑΣ), ΕΕΚ, Λέσχη Εργαζομένων & Ανέργων, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, αγωνιστές/στριες.

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2017/09/blog-post_...


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, 7 μ.μ. Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Διαδήλωση στη πλατεία Ελευθερίας, Βόλος

κάλεσμα : ΕΕΚ

http://eekmag.blogspot.gr/2017/09/4.html