Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική πορεία: Κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένα μήνα από τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στις ΗΠΑ.

Εργαζόµενοι και εργαζόµενες, όλοι και όλες δίνουµε τη µάχη για να µην φορτωθούµε τις άγριες περικοπές των µνηµονίων, δίνουµε µαζί τη µάχη για να τσακίσουµε τους φασίστες δολοφόνους που σήκωσαν κεφάλι µε την άνοδο του Τράµπ!

Κλείνουν τέσσερα χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγµα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Κλείνει ένας µήνας από τη µέρα που η ΚουΚλουξ Κλαν και οι νεοναζί δολοφόνησαν στην Αµερική του Τράµπ την αντιφασίστρια Χέδερ Χάγιερ.
Η φασιστική απειλή τροφοδοτείται ξανά και ξανά,από τις ρατσιστικές πολιτικές του Τράµπ: κάλυψη των νεοναζί, φράχτης στο Μεξικό, απαγορεύσεις εισόδου σε µουσουλµάνους στις ΗΠΑ, αποστολή 4.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν και τη Μ. Ανατολή. Την ίδια ώρα η ΕΕ-φρούριο ανοίγει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, υψώνει φράχτες παντού, κλείνει τα σύνορα πνίγοντας χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο.


Το εργατικό κίνηµα έχει τη δύναµη να τσακίσει τους φασίστες και να βάλει τη σφραγίδα του στη δίκη της Χρυσής Αυγής µε την απαίτηση να καταδικαστεί η εγκληµατική ναζιστική συµµορία και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί. Με την πάλη, πόλη την πόλη, γειτονιά τη γειτονιά, για να κλείσουν τα Γραφεία-ορµητήρια που χρησιµοποίησαν και χρησιµοποιούν για τις επιθέσεις. Στη δίκη οι µάρτυρες κατέγραψαν ότι κάθε επίθεση ξεκίναγε µε ορµητήριο τα "Γραφεία" τους όπου εκεί διατηρούσαν οπλοστάσια µε µαχαίρια, πτυσσόµενα γκλόµπ, σιδηρογροθιές, ρόπαλα, ασπίδες.


Η δολοφονική επίθεση από τα κεντρικά Γραφεία τους στη Μεσογείων κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη µε επικεφαλής τον Χ. Ζέρβα, µετακλητό υπάλληλο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, οι επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, τη Χίο, οι αποτυχηµένες απόπειρες να εµποδίσουν τα παιδιά των προσφύγων να εγγραφούν στα σχολεία όπως στο Πέραµα µε την εισβολή Λαγού σε δηµοτικό σχολείο, έδειξε ότι είναι αµετανόητοι. Άλλωστε στην ίδια τη δίκη, οι δικηγόροι τους υπερασπίζονται όλες τις ναζιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις βαφτίζοντας τις "δράση νόµιµου κόµµατος"! ∆εν ξεχνάµε ότι τελικός στόχος του φασισµού είναι το τσάκισµα της οργανωµένης δράσης, συνδικαλιστικής και πολιτικής της εργατικής τάξης.


Η απόπειρα της Ν∆ του Μητσοτάκη να εξισώσει τον ναζισµό µε τον κοµµουνισµό είναι µια χυδαία επίθεση κατά της αριστεράς και των συνδικάτων που ανοίγει το δρόµο στους φασίστες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ µε τις αντιφασιστικές κορώνες δεν µπορεί να κρύψει την δεξιά προσαρµογή της. Με τον εγκλωβισµό των προσφύγων στα νησιά και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κλείσιµο των συνόρων, µε την συµµετοχή στους βοµβαρδισµούς του Τράµπ στη Συρία, µε την παροχή διευκολύνσεων στο στόλο από τη βάση της Σούδας. Τι άραγε περιµένει η κυβέρνηση για να επιβάλει ότι θα µπουν φυλακή οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής, όταν διακηρύσσουν ανοιχτά τους δεσµούς τους µε τους δολοφόνους νεοναζί των ΗΠΑ;


Φέτος, η ΠΟΣΠΕΡΤ µε την απεργία της κατά της προβολής των νεοναζί έδειξε το δρόµο για να τους σταµατήσουµε.


Καλούµε τα συνδικάτα να µπουν µπροστά για να τσακίσουµε τους φασίστες, για να κλείσουµε τα Γραφεία-ορµητήρια τους. Στις ΗΠΑ, οι λιµενεργάτες έδειξαν το δρόµο µε την απεργία και το συλλαλητήριο που έδιωξε τους νεοναζί στο Σαν Φρανσίσκο.

Να στηρίξουµε τις κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτέµβρη στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κατεβάζοντας πανό των σωµατείων και όλο τον κόσµο στις αντιφασιστικές πορείες µε αίτηµα το κλείσιµο των Γραφείων των νεοναζί.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία στις
16 Σεπτέμβρη Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου 11πμ. Η Πορεία θα κινηθεί προς τα γραφεία της Χρυσης Αυγής σην Θεσσαλονίκη ενώ θα περάσει μπροστά απο την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Καλούν:
Α∆Ε∆Υ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕ∆ΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΝΙΘ, ΟΤΟΕ, ΠΟΕΣΥ, Σωµατεία Εργαζοµένων Νοσοκοµείων Αττικού, Γενηµατάς, Παίδων Πεντέλης, Σύλλογος εργαζοµένων Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, Σωµατείο Συµβασιούχων ΥΠΠΟ, Συµβούλια Ένταξης Μεταναστών ∆ήµων Αθήνας, Κορυδαλλού, Αγίου ∆ηµητρίου, 1ο, 6ο, 7ο Κοινοτικά Συµβούλια ∆ήµου Αθήνας, ∆ηµοτικά Συµβούλια ∆ήµων Νίκαιας, Αγ. Αναργύρων και Βριλλησίων, ∆ηµοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ανοιχτή Πόλη, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Ανταρσία στην Κοκκινιά, Ανταρσία στο Λιµάνι, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Μπαγκλαντές, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Φιλιππινέζων Ελλάδας «Κasapi Hellas», Μουσουλµανική Ένωση Ελλάδας, Σφήνα-Αυτοδιαχειριζόµενος χώρος - Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας.

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης.

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Σεπτέμβριος 10h


1 2 3 4 5 6

ΣΣΠ: Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα 16 και 18/9

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα:

-

Σάββατο 16/9
Αθήνα: 18:00 Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη : 11:00 Άγαλμα Βενιζέλου

-

Δευτέρα 18/9
Αθήνα: 17:00 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Γιάννενα: 18:00 Νομαρχεία Ιωαννίνων

-
Η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινάει στις 5 Σεπτέμβρη στο εφετείο Αθηνών μετά από την διακοπή λόγω καλοκαιριού. Πρόκειται για μία δίκη η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, με 69 κατηγορούμενους, 18 από τους οποίους είναι βουλευτές της χρυσής αυγής, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καλεστεί εκατοντάδες μάρτυρες κατηγορίας. Οι περισσότερες καταθέσεις φανερώνουν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της κατά μεταναστών και αγωνιστών που σε κάποιες περιοχές αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας, με την συνεχή κάλυψη τους από τον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος που τα αστικά επιτελεία αναγκάστηκαν να οδηγήσουν την ΧΑ στα δικαστήρια ήταν η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, στις 17 Σεπτέμβρη του 2013, αλλά και το κίνημα που ακολούθησε και έδωσε μια δυναμική απάντηση, οδηγώντας του φασίστες πίσω στις τρύπες τους.

Είναι γεγονός πως το ναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με επιείκεια. Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο στην τελευταία δίκη, πριν την καλοκαιρινή διακοπή, όπου όσοι θέλησαν να την παρακολουθήσουν και δεν άνηκαν στην Χρυσή Αυγή, αντιμετώπισαν την καταστολή μέσα στο ίδιο το δικαστήριο! Οι χρυσαυγίτες δε, ανενόχλητοι έβριζαν και προκαλούσαν ακόμα και τη μητέρα του δολοφονημένου από την ίδια την ναζιστική συμμορία, Π. Φύσσα. Επιπλέον, γίνονται ακόμα προσπάθειες αποδέσμευσης της από την φασιστική - ναζιστική ιδεολογία της. Σε αυτό συνδράμουν τόσο η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τακτικά πως με μία σοβαρή ΧΑ θα συγκυβερνούσαν, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις κοινές επισκέψεις που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο χειμώνα στα ελληνικά νησιά.

Κατά την ΧΑ, όλα τα χτυπήματα των ταγμάτων εφόδου αποτελούν ατομικές ενέργειες, μεμονωμένα περιστατικά. Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και στην υπόθεση Φύσσα, όπου δεν «γνώριζαν» τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος εκτίει την ποινή του σε κατοίκων περιορισμό, την ίδια στιγμή που αγωνιστές του κινήματος και φιλικά τους πρόσωπα τιμωρούνται αβάσιμα και με απουσία στοιχείων από την μαζική βιομηχανία κατασκευής ενόχων (π.χ. Ηριάννα - Περικλής).

Το τελευταίο χρόνο βλέπουμε την ΧΑ να παίρνει ξανά θάρρος από τα χάδια κυβέρνησης - αφεντικών και να αρχίζει πάλι δειλά να δοκιμάζει τις δυνάμεις τις (προκλήσεις στη δίκη, παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις κλπ), πάντα υπό την προστασία της αστυνομίας. Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ που προσπαθεί να «ξεπλύνει» και να «ενσωματώσει» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα και πατάει πάνω στην συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτού του είδους οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας έτσι την τάξη και την ασφάλεια για την εργοδοσία. Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος και των αγώνων, τότε οι φασίστες και τα αφεντικά τους θα πάρουν πραγματικά ότι τους αξίζει!

-

  • Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
  • Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…

ΣΣΠ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6340


1 2 3 4 5 6

16-18/9 Διαδηλώσεις μνήμης & αγώνα για τον Παύλο Φύσσα! Με Αγώνες να τσακίσουμε τον φασισμό

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ Χρυσαυγίτικο και ΜνημονιακόΌΌ;

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα

-

Θεσσαλονίκη: Σάββατο 16 Σεπτέμβρη - 11πμ - Άγαλμα Βενιζέλου
Αθήνα: Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 18:00 Προπύλαια & Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 18:00 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι
Ιωάννινα: Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 18:00 Νομαρχία

-

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε πάλι στις 5 Σεπτέμβρη στο εφετείο Αθηνών, μετά από πολλές διακοπές. Πρόκειται για μία δίκη η οποία συνεχίζεται για δύο χρόνια, με 69 κατηγορούμενους, 18 από τους οποίους είναι βουλευτές της Χ.Α., ενώ μέχρι στιγμής έχουν καλεστεί εκατοντάδες μάρτυρες κατηγορίας. Οι περισσότερες καταθέσεις αποκαλύπτουν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, κατά μεταναστών και αγωνιστών που σε κάποιες περιοχές αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας, με την συνεχή κάλυψή τους από τον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος που τα αστικά επιτελεία αναγκάστηκαν να οδηγήσουν την ΧΑ στα δικαστήρια, ήταν η δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη - μουσικού Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτέμβρη του 2013 που ξεσήκωσε ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως οι ταξικοί συσχετισμοί δεν θα επιτρέψουν στους Ναζί να αλωνίζουν και τα αφεντικά να τους χρησιμοποιούν. Ήταν η εποχή που ο ΣΚΑΙ καλούσε την Χρυσή Αυγή να σοβαρευτεί για να γίνει κυβερνητικός εταίρος και οι Μαρινάκηδες την οργάνωναν σαν αντεργατική/αντισυνδικαλιστική συμμορία στο Πέραμα και το λιμάνι.

Είναι γεγονός πως το ναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με επιείκεια. Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο στην τελευταία δίκη, πριν την καλοκαιρινή διακοπή, όπου όσοι θέλησαν να την παρακολουθήσουν και δεν ήταν με την Χρυσή Αυγή, αντιμετώπισαν την καταστολή μέσα στο ίδιο το δικαστήριο! Οι χρυσαυγίτες δε, ανενόχλητοι έβριζαν και προκαλούσαν ακόμα και τη μητέρα του δολοφονημένου από την ίδια την ναζιστική συμμορία, Π. Φύσσα. Επιπλέον, γίνονται ακόμα προσπάθειες αποδέσμευσής της από την φασιστική - ναζιστική ιδεολογία της. Σε αυτό συνδράμουν τόσο η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τακτικά πως με μία σοβαρή ΧΑ θα συζητούσαν, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις κοινές επισκέψεις που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο χειμώνα στα ελληνικά νησιά.

Κατά την ΧΑ, όλα τα χτυπήματα των ταγμάτων εφόδου αποτελούν ατομικές ενέργειες, μεμονωμένα περιστατικά. Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και στην υπόθεση Φύσσα, όπου δεν «γνώριζαν» τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος βρίσκετε σε κατ΄οίκο περιορισμό.

Την ίδια στιγμή αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος οδηγούνται διαρκώς σε δίκες και καταδίκες (βλ. Ηριάννα - Περικλής), με απουσία στοιχείων από την μαζική βιομηχανία κατασκευής ενόχων της ελληνικής αστυνομίας (που ψηφίζει μαζικά Χ.Α.) και της αστικής δικαιοσύνης.

Το τελευταίο χρόνο βλέπουμε την ΧΑ να παίρνει ξανά θάρρος από τα χάδια κυβέρνησης - αφεντικών και να αρχίζει πάλι να δοκιμάζει τις δυνάμεις της (προκλήσεις στη δίκη, παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις κλπ), πάντα υπό την προστασία της αστυνομίας. Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί με την προδοσία τους «λέρωσαν» την αριστερά και βοηθούν στο ξέπλυμα των φασιστών που εμφανίζονται αντιμνημονιακοί. Επιχειρούν να «ενσωματώσουν» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα, ενώ πάντα έχουν την συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με τα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτού του είδους οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας έτσι την τάξη και την ασφάλεια για την εργοδοσία. Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος, την οργάνωση των αγώνων, ενάντια σε κάθε φασίστα - είτε άθλιο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό, είτε ναζιστή χρυσαυγίτη. Αγώνας για ζωή με πλήρη δικαιώματα και ελευθερίες για όλους, ντόπιους και μετανάστες.

-

  • Στην φυλακή οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι. Οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
  • Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6334


1 2 3 4 5 6

Θεσσαλονίκη: 16/9 Αντιφασιστική Διαδήλωση, 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (κοινό κάλεσμα φορέων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων)

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ
4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

-

Καλούμε το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο και διαδήλωση.

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και κάθε μαζικό φορέα να καλέσει, να πλαισιώσει και να συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωση της κινητοποίησης για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

-

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φϋσσα, οι νεοναζί φονιάδες της Χρυσής Αυγής δικάζονται, αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν.

Διανύουμε την τελευταία και αποφασιστική χρονιά διεξαγωγής της δίκης της ΧΑ και το πάνδημο αίτημα για καταδίκη της ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και για κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

Μετά τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις συνεργασίας της ΧΑ με τους φασίστες και τους ρατσιστές που οργάνωσαν την επίθεση και τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στο Σαρλότσβιλ στις ΗΠΑ αλλά και τα νέα κρούσματα επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ στα κεντρικά γραφεία της Λεωφόρου Μεσογείων, σε γειτονιές της Αττικής και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που ΕΕ και κυβέρνηση τα έχουν μετατρέψει σε φυλακές προς απέλαση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιδιώκουμε να συσπειρώσουν το ευρύτερο δυνατό αντιφασιστικό-δημοκρατικό κοινωνικό δυναμικό.

Η Ελληνική Κυβέρνηση στοιχισμένη με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, φέρει ακέραια την ευθύνη για την αντιπροσφυγική - αντιμεταναστευτική πολιτική πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει. Μιας πολιτικής που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων-προσφύγων και μεταναστών και ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις της Δύσης, που παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό, που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο ντυμένος με αντισυστημική προβιά.

Το αντιφασιστικό κίνημα με ενωτικό και μαχητικό βηματσμό, θα βρεθεί γι' άλλη μια φορά στους δρόμους της Αθήνας και του Κερατσινιού, της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας, για να διαδηλώσουμε την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας για:


· Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ.
· Το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.
· Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

· Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων - Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας
· Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών

-

σύλλογος εργαζομένων ΚΘΒΕ, ΕΝΙΘ, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, ΚΕΕΡΦΑ, ΚΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ΑΡΚ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΟΚΔΕ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6327


1 2 3 4 5 6

«Ξ» Θεσ/νίκης: Όλοι στην πορεία για τον Π. Φύσσα, Σάββατο 16/9

Το «Ξεκίνημα» Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη και τους γνωστούς του να συμμετέχουν στις πορείες που θα γίνουν στην μνήμη του δολοφονημένου από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής Π. Φύσσα.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει πορεία το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στις 11:00 π.μ. στο Αγ. Βενιζέλου.

Ποτέ ξανά φασισμός!

Πηγη: http://net.xekinima.org/x-thesnikis-oloi-stin…

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2017/09/169.html


1 2 3 4 5 6

Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του Π. Φύσσα

Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ -Θεσσαλονίκης

Σάββατο 16/9, 11.00 π.μ., Άγ. Βενιζέλου Αντιφασιστική Συγκέντρωση και διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε πριν 4 χρόνια από τους νεοναζί

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και ο ελληνικός λαός παρακολουθούν εδώ και χρόνια τη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" (Χ.Α.), που βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της, ενώ είναι πάνδημο το αίτημα καταδίκης της Χ.Α. ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική που εκτείνεται από το Σάρλοτσβιλ, μέχρι και την Ευρώπη.
Είναι ανάγκη να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά η αντίδραση και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, με την κινητοποίηση των εργαζομένων, ενάντια σε μια πολιτική που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.
Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο, ντυμένος με αντισυστημική προβιά.
Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα πρέπει να αποτελέσουν σταθμό και να συσπειρώσουν το ευρύτερο δυνατό αντιφασιστικό-δημοκρατικό κοινωνικό δυναμικό, που διεκδικεί:
Την καταδίκη σε ισόβια της εγκληματικής ναζιστικής Χ.Α. στη δίκη που διεξάγεται.
-Το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της Χ.Α. στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.
-Την ακύρωση των ρατσιστικών πολιτικών.
-Ανοιχτή κοινωνία, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
-Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
-Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους να δώσουν το «παρών»: Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, στις 11 π.μ. στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση και διαδήλωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Τα Δ.Σ. των Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ

πηγή : http://paremvaseisde.gr/?p=7599