Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 9.00 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε διωκόμενο αντιφασίστα

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ !


Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Μια δολοφονία αποτέλεσμα της διαχρονικής συνεργασίας μπάτσων και φασιστών απέναντι σε όποιον τολμά να αντιταχθεί με οποιοδήποτε μέσο στον μονόλογο της κυριαρχίας. Πρόκειται για μια μαύρη επέτειο η οποία δεν πρέπει να ξεχνάτε, ως μια μέρα όπου τα σύγχρονα τάγματα εφόδου της Χ.Α. άγγιξαν το ζενίθ της παρακρατικής τους δραστηριότητας, με τις πλάτες των Μ.Μ.Ε., των μπάτσων, των αστικών κομμάτων, την σιωπηλή ανοχή απογοητευμένων και παραιτημένων νοικοκυραίων και την παρότρυνση των ψηφοφόρων τους.

Εκείνο το βράδυ στο Κερατσίνι, τάγμα εφόδου της Χ.Α. σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή, δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Μια δολοφονία που ήρθε να προστεθεί δίπλα στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυαν τα θρασύδειλα παρακρατικά σκουπίδια την περίοδο εκείνη (δολοφονία Σαχτζαντ Λουκμαν, επίθεση σε εργάτες του ΠΑΜΕ, πογκρόμ μεταναστών κα). Μία περίοδο όπου η οικονομική κρίση μόλις είχε μπει για τα καλά , ανακατανέμοντας στην ουσία βίαια και ταχύτατα τον κοινωνικό πλούτο προς τα πάνω . Το πολίτικο σύστημα που ήδη από το 2010 βρίσκονταν σε τέλμα δεν θα μπορούσε παρά να μην δημιουργήσει δικλίδες ασφάλειας και αποπροσανατολισμού των μαζών , ώστε να εντείνει τις κοινωνικές-ταξικές ανισότητες με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Πράγμα και το οποίο έγινε αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά τον διαχρονικό ρόλο των φασιστών στην προστασία του συστήματος εν αντιθέσει με τα όσα ευαγγελίζονται. Το σύνθημα: όπου δεν φτάνει το κλομπ του μπάτσου, φτάνει το μαχαίρι του φασίστα είναι ενδεικτικό της περιόδου εκείνης καθώς στην τελική οι μονοί που κυνηγηθήκαν από τους αυτούς ήταν μετανάστες, αναρχικές, κομουνιστές, αντίφαδες και γενικά όσοι αγωνίζονται με ριζοσπαστικά μέσα για την ανατροπή του σάπιου συστήματος. Ενός συστήματος που έμενε και θα μένει για πάντα στο απυρόβλητο από τους τραγελαφικούς απόγονους του Λεωνίδα, οι οποίοι το υπηρέτησαν και το υπηρετούν τυφλά και μέσα από την κοινοβουλευτική τους παρουσία.

Με μια πρόχειρη ματιά στο κοινοβουλευτικό τους έργο γίνεται εύκολα κατανοητή η ταύτιση των επιδιώξεών τους με τα συμφέροντα εφοπλιστών και εργολάβων, τραπεζιτών, φαρμακοβιομηχάνων, με βιομηχανίες παραγωγής πολεμικού εξοπλισμού, με τα συμφέροντα επιχειρηματιών, με ρωσικά μονοπώλια, αθλητικές ομοσπονδίες κ.ά. Πίσω από το προσωπείο του μπρατσαρά τιμωρού που θέλουν να προβάλουν, κρύβεται ο εθελόδουλος χαρακτήρας τους και η πολυπόθητη για το κεφάλαιο «εργασιακή ειρήνη». Εργαλείο τους? Η ρητορική περί «εθνικού συμφέροντος». Είναι αυτή που κρύβει τις κοινωνικές-ταξικές αντιθέσεις, είναι αυτή που προσπαθεί να πείσει τους καταπιεσμένους ότι έχουν κοινά συμφέροντα με τους καταπιεστές τους, αυτή που ταυτίζει τα συμφέροντα των εργατών με αυτά των αφεντικών τους-των καπιταλιστών για χάριν της εθνικής ομοψυχίας. Με λίγα λόγια η καλύτερη ρητορική υπεράσπισης και διαιώνισης του κεφαλαίου και του καπιταλισμού απέναντι στις επαναστατικές ιδέες. Για αυτό το λόγο άλλωστε χαίρουν και του αμέριστου προμοταρίσματος της 4ης εξουσίας δηλαδή των Μ.Μ.Ε.

Από την άλλη, η ανάπτυξη ενός πολύμορφου και μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος, τα επόμενα χρόνια, με εκατοντάδες δράσεις, είναι αυτή που τους οδήγησε να κρυφτούν και πάλι μέσα στις τρύπες τους και παραμένει και ως σήμερα ένα στοίχημα. Η κινητοποίηση χιλιάδων νεολαίων, η αντιπληροφόρηση και η δημόσια αποδόμηση του λόγου τους είναι αυτές που σε συνδυασμό με πιο μαχητικές και πολύμορφες δράσεις έχουν αναγκάσει τους απογόνους των ταγματασφαλιτών να μην μπορούν να βγουν στο δρόμο και να συνεχίσουν το «εθνοσωτήριο» παρακρατικό τους έργο. Ο αντιφασιστικός αγώνας όμως δεν σταματά εδώ, είναι αγώνας για το τσάκισμα της εμπροσθοφυλακής των αφεντικών αλλά και των ιδίων των εντολέων τους, των καπιταλιστών που βρίσκονται από πίσω τους. Ο αντιφασισμός ή θα είναι αντικρατικός και επαναστατικός ή αλλιώς θα αποτελεί μια ακόμα βαλβίδα αποσυμπίεσης των εκάστοτε -αριστερών ή μη- διαχειριστών της εξουσίας. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που υπερπροβάλεται η θεωρία των δυο άκρων, μια θεωρία που αποτελεί το καλύτερο πλυντήριο της αστικής δημοκρατίας αλλά και του ιδίου του φασισμού, ο μαχητικός αντιφασισμός είναι ακόμα ένα πεδίο αγώνα που μπορεί να συνδέσει τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις του ριζοσπαστικού κινήματος προς μια επαναστατική προοπτική απέναντι σε κάθε είδους καταπίεση και εκμετάλλευση.

Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι η αστική δημοκρατία από μόνη της θα μαζέψει τα μαντρόσκυλα της (βλέπε εξελίξεις στο δικαστήριο Χ.Α.), ίσα ίσα που απ` ότι φαίνεται δείχνει να τα ετοιμάζει για έναν δεύτερο γύρο . Το επίδικο για όλους είναι το άμεσο τσάκισμα τους όποτε και όπου εμφανίζονται σε δρόμους, πλατειές, γήπεδα, σωματεία και παντού. Οι υποστηριχτές του Χίτλερ, του Μεταξά, και των χουντικών δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι. Ο φασιστικές συμμορίες ανέκαθεν ήταν το κρυφό χαρτί του συστήματος, ιδιαίτερα σε περιόδους πολιτικής αστάθειας και οικονομικό-πολιτικής κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε και για αυτό το λόγο απαιτείται επαγρύπνηση. Τίποτα δεν τελείωσε όλα συνεχίζονται…

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ - ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 19:00 Πλ. Αγίου Νικολάου , Βόλος

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε διωκόμενο αντιφασίστα
Τετάρτη 11 Οκτώβρη 9:00 στα δικαστήρια.

Αναρχικές/Αντιεξουσιαστές, Βόλος 2017

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1577589/


1 2 3 4 5 6

ΜΠΑΤΣΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στις 11 Οκτώβρη στα δικαστήρια του Βόλου δικάζεται σύντροφος αντιφασίστας για τα γεγονότα της 23ης Δεκεμβρίου του 2012 μπροστά από τον Θόλο του Π.Θ. . Τότε ομάδα οπλισμένων (με κράνη, πτυσσόμενα γκλόπς και μαχαίρια) νεοναζιστικών καθαρμάτων της Χ.Α. επιχείρησε να κάνει την εμφάνιση της στο κέντρο της πόλης διαχέοντας το φασιστικό τους μίσος και τραμπουκίζοντας νεολαίους. Η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από αντιφασίστες που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίοι λειτουργώντας αντανακλαστικά, τους έκαναν εμπράκτως κατανοητό ότι χωρίς την άμεση βοήθεια της αστυνομίας κανένας δρόμος της πόλης δεν θα είναι ασφαλής για αυτούς. Την επόμενη μέρα το πρωί, οι πάντα πρόθυμοι συνεργάτες τους, τα σαΐνια της ασφάλειας, προχώρησαν σε αυτεπάγγελτες διώξεις δύο συντρόφων, που δεν συμμετείχαν στην συμπλοκή. Οι διώξεις βασίστηκαν στην εκ των υστέρων και κατά παραγγελία αναγνώριση των συντρόφων μέσω υποτιθέμενων αρχειακών φωτογραφιών από τους υποτιθέμενους αντισυστημικούς χρυσαυγίτες. Ενημερωτικά, ο ένας εκ των συντρόφων έχει ήδη αθωωθεί από τις κατηγορίες.

Οι διώξεις αυτές λαμβάνουν χώρα σε μια περίοδο όπου οι φασίστες προσπαθούν να κερδίσουν χώρο και βήμα στην πόλη του Βόλου, κάτι που γίνεται ιδιαιτέρως εμφανές μετά την επίδειξη όπλου προς αντιφασίστα σύντροφο, από τον βουλευτή της Χ.Α. Παν. Ηλιόπουλο και την προσαγωγή του συντρόφου από τους μπάτσους αντί του οπλισμένου φασίστα. Το ανταγωνιστικό κίνημα, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του και οξύνοντας την αντιφασιστική του λύσσα, απαντάει άμεσα, πολύμορφα και επιθετικά προς κάθε τέτοια απόπειρα. Το κρεσέντο ταύτισης και σύμπραξης των μπάτσων με τους παρακρατικούς της Χ.Α. καλά κρατεί, αφού λίγο καιρό αργότερα 80 αντιφασίστες/ριες περικυκλώθηκαν, χτυπήθηκαν και προσήχθησαν μετά την προσπάθεια ακύρωσης του οργανωμένου συσσιτίου των χρυσαυγιτών. Ταυτόχρονα, οι τοπικές αρχές φρόντισαν να αποκλείσουν τους δρόμους του κέντρου με κλούβες και περιπολικά προκειμένου να προστατέψουν τον ελάχιστο αριθμό εθνικιστών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Το επόμενο βράδυ των γεγονότων αυτών οδηγούμαστε στην συμπλοκή της 23ης Δεκέμβρη όπου γίνεται πλέον ξεκάθαρο στους νοσταλγούς του Χίτλερ ότι ο δρόμος δεν τους χωρά, οποιαδήποτε τακτική κι αν ακολουθήσουν.

Η δικονομικά τραγελαφική δίωξη της 23η Δεκέμβρη, δεν είναι η πρώτη που γίνεται στην πόλη του Βόλου αλλά αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης βιομηχανίας παράγωγης στημένων διώξεων απέναντι σε συντρόφους.ισσες και αγωνιστές.τριες, προϊόν της τοπικής εξουσίας και του αστυνομικοδικαστικού συμπλέγματος. Από τις αβάσιμες διώξεις διαδηλωτών από τους μπάτσους και τις εκ των υστέρων "αναγνωρίσεις" και μηνύσεις αγωνιστών του κινήματος για το νερό από ρουφιάνους, ως τις κατασκευασμένες διώξεις αντιφασιστών, γίνεται φανερή η εκδικητική στρατηγική. Μια στρατηγική που έχουν επιλέξει οι τοπικές και όχι μόνο αρχές, η όποια στοχεύει όσους δεν συμβιβάζονται με τις επιταγές τους. Σκοπό έχει να τιμωρήσει όσους με διάφορα μέσα προσπαθούν να στήσουν ανάχωμα στην επέλαση της κυριαρχίας και να παραδειγματίσει όσους σκέπτονται στο μέλλον να επιτεθούν πολύμορφα στη εικόνα σιγής νεκροταφείου που έχει επιβληθεί στην κοινωνία.

Απέναντι στον φόβο, το μίσος και την υποδούλωση ανθρώπου από άνθρωπο ο μαχητικός αντιφασισμός αποτελεί ένα ακόμη ανάχωμα στην υποταγή και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Δεν είναι μονομαχία, παιχνίδι ή κάποιο φετίχ. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου αδιαμεσολάβητου αγώνα απέναντι στους γδάρτες των ζωών μας. Είναι μία από τις εκφράσεις του καθημερινού αγώνα προς την ελευθερία. Είναι η απάντηση σε κάθε πρόσωπο του φασισμού - από τον δρομίσιο των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ μέχρι και τον κυριλάτο κυβερνητικό, που εξοντώνει όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, από τους μετανάστες/τριες ως τα φτωχότερα τμήματα της εργατικής τάξης. Γι` αυτόν τον λόγο ο αντιφασισμός δεν μπορεί να μην είναι αντικρατικός και αντικαπιταλιστικός. Γιατί αναγνωρίζει και αντιμάχεται τα 1000 πρόσωπα του φασισμού.

Ο φασισμός ανέκαθεν αποτελούσε το κρυφό χαρτί του κράτους, ιδιαίτερα σε περιόδους που οι οικονομικό-πολιτικές συνθήκες δυσχέραιναν την αναπαραγωγή και τη διαιώνιση του εκάστοτε εκμεταλλευτικού συστήματος. Η επιστράτευση των φασιστικών εφεδρειών αποσκοπεί και απαιτεί την σύγχυση, τον φόβο, την ανάθεση και την υποταγή. Άμεσος στόχος τους, όσοι σηκώνουν κεφάλι, όσοι αγωνίζονται με ριζοσπαστικά μέσα και όσοι περισσεύουν. Παράλληλα το επίσημο κράτος, το κεφάλαιο και οι διάφοροι εξουσιαστικοί μηχανισμοί βρίσκουν τον κατάλληλο χώρο και χρόνο για την ανασύνταξη και την περαιτέρω όξυνση της επίθεσης τους προς τους εκμεταλλευόμενους. Ο φασισμός ενώ φαινομενικά εκπορεύεται από την κοινωνία, δημιουργείται από τα πάνω και διαχέεται εντέχνως και καθέτως σε αυτήν, αλλοτριώνοντας συνειδήσεις και πιθανές διαθέσεις ανατροπής των υφιστάμενων συνθηκών εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Τέλος, είναι αυτός που επί της ουσίας αποτελεί το μακρύ και βρόμικο χέρι των εξουσιαστών απέναντι σε οποιαδήποτε επαναστατική προοπτική και προσπαθεί να διαλύσει τα όποια αντανακλαστικά και σχέσεις αλληλεγγύης υπάρχουν μέσα στην κοινωνία.

Στα σχολεία, τα γήπεδα, τις πλατείες, τους εργασιακούς χώρους και παντού, η απομόνωση και το τσάκισμα των φασιστών είναι μονόδρομος. Ως αναρχικοί/ές θεωρούμε πως το ξύλο στους φασίστες σημαίνει κυνήγι στους εχθρούς κάθε ελευθερίας. Δεν μας ενδιαφέρει το αστικό δίπολο του «αθώος ή ένοχος». Είμαστε συνένοχοι με κάθε αντιφασίστα/τρια που αντιλαμβάνεται την βία που έχουν ασκήσει τα καθάρματα της ΧΑ και κάθε φασιστική γκρούπα διαχρονικά και επιλέγουν να τους την επιστρέφουν με κάθε μέσο. Για εμάς το ξύλο σε φασίστες εκτός από το ότι είναι αναγκαίο, είναι και δίκαιο ενώ αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την διάλυση των διάχυτων σχέσεων εξουσίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον διωκόμενο σύντροφο αλλά και με οποιονδήποτε διώκεται για αντιφασιστική δράση, είτε με στημένες κατηγορίες είτε όχι.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, 9:00, Δικαστήρια Βόλου

Συνέλευση Αναρχικών για την Αλληλεγγύη
Εντός και Εκτός των Τειχών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/71209/


1 2 3 4 5 6

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:ΕΜΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

post image

Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ! Ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα! Μικροφωνική Αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας το πρωί της 6/10/17, για τους 6 διωκόμενους αντιφασίστες της Θεσ/νίκης που δικαζόταν χθές και για τον σύντροφο απ΄το Βόλο που δικάζεται στις 11/10/2017 στα δικαστήρια του Βόλου για συμπλοκές με φασίστες το 2012. Εγινε Ανάρτηση πανό και αναγνωση των κειμένων των συντρόφων από θεσσαλονίκη και Βόλο. ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! - ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!
*( συγκέντρωση 11/10 στις 9.00πμ στα δικαστήρια Βόλου).

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ Α.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1578627/


1 2 3 4 5 6

ΑΛΛΗΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ

22 Δεκέμβρη : Οι φασίστες βγήκαν στο δρόμο μοιράζοντας τρόφιμα ρατσιστικού μίσους χρησιμοποιώντας το λαικίστικο τους πρόσωπο. Οι μπάτσοι φροντίζουν να 'καθαρίσουν΄την παραλία του Βόλου , προχωρόντας σε 70 προσαγωγές αντιφασιστών που συγκεντρώθηκαν για να ματαιώσουν το συσσίτιο των φασιστών.

23 Δεκέμβρη : Οι γραφικοί φασίστες της πόλης προσπαθώντας να 'σπάσουν' των τσαμπουκά μιας ομάδας αντιφασιστών επιχείρησαν συμπλοκή. Ο μαχητικός αντιφασισμός όμως δεν τους άφησε να κερδίσουν τον δρόμο και η επίθεση των φασιστών απέτυχε.Αποτέλεσμα αυτού ήταν η επιστράτευση της αστυνομίας με την αυταπάγγελτη μήνυση σε δύο αντιφασίστες.

Οι δύο αυτές μέρες , επαλήθευσαν για άλλη μια φορά την αγαστή συνεργασία μπάτσων- φασιστών.Η ανεμπόδιστη εγκληματική δράση των φασιστών καλύπτεται άλλωτε από νομικίστικες τακτικές φορώντας το δημόσιό τους πρόσωπο, και άλλωτε από τις πλάτες της Ε.Α που ανέκαθεν τους προωθούσαν ακονίζοντάς τους τα μαχαίρια.Ο κρατικός μαχανισμός της Ε.Α αποτελεί σαφή συμπαράσταση στις τραμπούκικες μεθόδους τους μιας και παίζουν το ρόλο προστασίας της ναζιστικής συμμορίας.

Από την άλλη, κάθε μορφή δυναμικής αντίδρασης στην βαρβαρότητα εξορίζεται από τη σφαίρα εθνικής προδοσίας. Μακρές προφυλακίσεις,περιοριστικά μέτρα, ποινικοποίηση φιλικών-συγγενικών σχέσεων, μέχρι και ελαφρύτερα κακουργήματα πλημμελήματα προσπαθούν να δέσουν τα χέρια ενεργών πολιτικών υποκειμένων.Στοχοποιούν άτομα για την πολιτική τους δράση στήνοντας πολιτικές δίκες με κατηγορίες 'μαγειρέματα' της αστυνομίας με ψευδομάρτυρες και πρόθυμους δικαστές.

Στις 11/10 δικάζουν τον μαχητικό αντιφασισμό.Ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 09:00 στα δικαστήρια του Βόλου.

ΛΙΜΠΕΡΤΑ


πηγή : email που λάβαμε στις 7 Οκτώβριος 15h


1 2 3 4 5 6

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
Τετάρτη, 11/10/17, Δικαστήρια Βόλου, 9πμ.
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στέκεται στο πλευρό των διωκώμενων αντιφασιστών που δικάζονται κατόπιν αυτεπάγγελτης δίωξης της αστυνομίας. Η δίωξη οφείλεται στη σύγκρουση στις 23/12/2012 οργανωμένης ομάδας χρυσαυγιτών έξω από το Πανεπιστήμιο Παπαστράτου (Θόλος) με αντιφασίστες. To Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής παρακολουθούσε από το πρωί τις δραστηριότητες συναγωνιστών που έκαναν εκδηλώσεις για την υποστήριξη της κατάληψης VILA AMALIA. Η αυτεπάγγελτη δίωξη της αστυνομίας οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες έδωσαν όσα ονόματα θεωρούσαν αναγκαία για να στήσουν στο εδώλιο όσους θεωρούσαν χρήσιμο.
Τα γεγονότα του 2012 συμπληρώθηκαν με τις προσαγωγές από την αστυνομία τουλάχιστον 80 αντιφασιστών κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Βόλο κατά της διανομής τροφίμων "μόνο σε έλληνες" από τους ναζιστές. Οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται με έναν παραλίγο νεκρό στον Ασπρόπυργο το Σάββατο 7/10 όταν ναζιστές επιτέθηκαν με σιδερογροθιές και μαχαίρια σε πακιστανούς εργάτες γης. Χωρίς αμφιβολία, χωρίς την ενεργητική στήριξη της αστυνομίας δεν θα πραγματοποιείτο ούτε η φασιστοσύναξη στον Αλμυρό από τους υπεύθυνους της δολοφονίας των Λουκμάν-Φύσσα και των δεκάδων επιθέσεων σε αριστερούς, αναρχικούς, στέκια. Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει μετατραπεί σε σίριαλ χωρίς τέλος με αποτέλεσμα οι επίδοξοι δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013 έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ της σύλληψης δεκάδων μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής αν και τα εγκλήματά της δεν έχουν ακόμα βρει τιμωρία. Όμως παρά τη γνωστοποίηση του ρόλου των Ταγμάτων Εφόδου και της ίδια της ναζιστικής οργάνωσης, μέλη του αντιφασιστικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να παραπέμπονται σε δίκες που θα έπρεπε να τεθούν αυτοδίκαια στο αρχείο.
Οι διαλυτικές τάσεις στην ΕΕ του κεφαλαίου εξαιτίας του οικονομικού και πολιτικού αδιεξόδου ενισχύει τις τάσεις του εθνικισμού, της ακροδεξιάς και του ναζισμού. Είναι ευθύνη των πιο πρωτοπόρων δυνάμεων που διατηρούν το όραμα μιας πλήρως χειραφετημένης κοινωνίας χωρίς καταπίεση κι εκμετάλλευση, που σήκωσαν το βάρος του Δεκέμβρη 2008, των αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά των μνημονίων και των φασιστών, να ενώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας ενάντια στο κοινό εχθρό.
Ο λαός δε ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά.
8 Οκτώβρη 2017

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο αντιφασίστα (minnibanner)

post image

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο αντιφασίστα την Τετάρτη 11/10 ωρα 09:00 στα δικαστήρια του Βόλου.
Οι στημένες διώξεις, δείχνουν για ακόμα μια φορά τις σχέσεις στοργής που αναπτύσοντε ανάμεσα στις επίσημες και τις ανεπίσημες κατασταλτικές εφεδρείες.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ραδιο παράσιτα

πηγή : http://radioparasita.org/node/1153