Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία

Αντιφασιστική Συγκέντρωση-Πορεία

18/9 Ωρα 19:00

Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Μαχητικός αντιφασισμός παντού!

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους και όχι στη βουλή με φυλακές και νόμους!

Πρωτοβουλία Αναρχικών Τρικάλων

http://anarxikoi-trikalwn.espivblogs.net/

anarexxikoi_trexikalwn@eexspiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/70907/


Παύλος Φύσσας: για πάντα στην καρδιά μας, για πάντα στη μνήμη μας, για πάντα στους αγώνες μας

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Τέσσερα χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των νεοναζιστών της ΧΑ και συνέργεια της ελληνικής αστυνομίας, αλλά οι εγκληματίες συνεχίζουν να απολαμβάνουν την ασυλία του κράτους για τα πογκρόμ που διεξάγουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, πάντα ενάντια σε μετανάστες, εργάτες και αλληλέγγυους (Ασπρόπυργος, Μενίδι, Λέσβος, κ.α.).

Η δολοφονία του Παύλου ακολούθησε μετά την αιματηρή επίθεση τάγματος της Χ.Α. στο Πέραμα ενάντια σε μέλη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στα ναυπηγεία. Λίγους μήνες νωρίτερα ομοϊδεάτες τους δολοφονούν τον πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ παράλληλα παγιώνεται η κοινοβουλευτική παρουσία της Χ. Α. σε εκδηλώσεις δίπλα σε υπουργούς. Η επιβολή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που συνοδεύει τις επιταγές των μνημονίων και της ΕΕ έχουν ανάγκη τη φασιστική, εθνικιστική και ρατσιστική παρακρατική δράση και την ιδεολογική προπαγάνδα για να θωρακίσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη δυνατότητα του κράτους και του κεφαλαίου να ληστεύει και να ξεπουλά τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο. Η συμφωνία της ντροπής μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, οι φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών-προσφύγων δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής.

Φοβούνται τη μαχητική δράση των εργαζομένων και άλλων πληττόμενων στρωμάτων για ελευθερίες και ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος γι' αυτό και καλύπτουν τη δράση της ΧΑ και άλλων ομάδων (πχ αυτόνομοι μαίανδροι). Σε διεθνές επίπεδο η άνοδος της ακροδεξιάς στα κάστρα του «καπιταλιστικού» κόσμου αποκαλύπτει τη σήψη του συστήματος. Η κυβέρνηση Τραμπ στρατιωτικοποιεί την αστυνομία ενώ παράλληλα στηρίζει και ενισχύει τις φασιστικές οργανώσεις που οδήγησαν στο πρόσφατο περιστατικό φονικής βίας νεοναζί και μελών της Κου Κλουξ Κλαν ενάντια στη συγκέντρωση αντιρατσιστών διαδηλωτών στο Σάρλοτσβιλ.

Οι φασίστες να μπουν στη Φυλακή! Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να βγει ξανά στο προσκήνιο και να συμβάλει στο κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των αντεργατικών πολιτικών της. Χρειάζεται πιο αποφασιστικά να απαιτήσουμε την καταδίκη της νεοναζιστικής αυτής οργάνωσης, να συμβάλλουμε στο κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων και να τους διώξουμε από τους δρόμους και τις γειτονιές μας. Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση ενάντια στον εθνικισμό και το μιλιταρισμό που προωθούν από κοινού ΕΕ-ΝΑΤΟ-κυβέρνηση για ένα κόσμο ειρήνης, ισότητας και χειραφέτησης.

«Ο Παύλος Φύσσας Ζει» ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο, τα Μνημόνια, τη φασιστική απειλή. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως τα κυβερνητικά στελέχη και οι παρατρεχάμενοί τους είναι εχθρικές δυνάμεις για το αντιφασιστικό κίνημα και ως εκ τούτου είναι ανεπιθύμητοι στις συγκεντρώσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε κάθε εκδήλωση του μαχόμενου κινήματος.

Στις 18 του Σεπτέμβρη καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος, την νεολαία της πόλης, κάθε δημοκράτη πολίτη σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 8:00 μμ.

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2...