Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 15.00

Vegan συλλογική κουζίνα

ΑΝΑΛΥΣΗ KAI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ VEGAN ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ-ROSA DE FOC

post image

1.Βλεπουμε την ωρα του φαγητου ως μια απο τις πιο ιερες στιγμες της ζωης μας και χρονος συνδεσης σε ενα φιλικο και πιο χαλαρο περιβαλλον.Τρωγοντας ολοι μαζι σπαμε την ιδιωτικοτητα και την απομονωση που το κρατος ηδη μας εχει επιβαλλει χρονια τωρα. Αντιλαμβανομαστε και μας αρεσουν αυτες οι στιγμες να μην ειναι μονο για να τρωμε και να γελαμε ολοι μαζι,αλλα και να ανταλλαζουμε ιδεες και οραματα,ενδυναμωνοντας τις σχεσεις μας και ενθαρρυνοντας την πολιτικη ζυμωση….Θα θελαμε να επανακτησουμε την σημαντικοτητα του κοινου μας χρονου,επειδη ετσι αντιλαμβανομαστε την εννοια της κοινοτητας…

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ?

2. Επειδη θεωρουμε τις καταληψεις ως τα πιο απελευθερωμενα, αυτοοργανωμενα, αυτοδιαχειριζομενα και συλλογικα πεδια μαχης οπου η διαχυση μπορει να λαβει μερος.Οι καταληψεις θα επρεπε να προωθουν την συλλογικοτητα και να δινουν χωρο για κοινες δραστηριοτητες.Μιλωντας για πολλα πραγματα και αναλυωντας για παραδειγμα την κατασταση του φαγητου και την αμεση σχεση αυτου με τον καπιταλισμο.Αναδεικνυοντας τις πολιτικες επιπτωσεις αυτης της σχεσης και προσπαθωντας να λυθουν τετοιου ειδους προβληματα προτεινωντας πρακτικες ενναλακτικες.Θεωρουμε και οραματιζομαστε τις καταληψεις οχι μονο ως νησιδες ελευθεριας για υπνο και ξεκουραση,αλλα και κεντρα αυτομορφωσης θεωριας και πρακτικης.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΧΤΑ?

3.Βασιζομενοι στα παραπανω θα προσπαθησουμε να μην επαναληφθουμε αλλα την ιδια στιγμη να απαντησουμε στα ερωτηματικα που δημιουργηθηκαν.Νιωθουμε την αναγκη να δωσουμε χωρο σε κοσμο εκτος της καταληψης [ατομικοτητες,γειτονες,συντροφοι] για να ερθουν νεες ιδεες σε εμας,να προωθησουμε τα οφελη της ζωης της καταληψης και γενικοτερα να συνδεθει η καταληψη με ατομα εκτος αυτης. Ενας απο τους σημαντικοτερους στοχους μιας καταληψης θεωρουμε οτι ειναι η αμφιδρομη διαχυση ιδεων και το μοιρασμα της γνωσης.Για εναρξη να μιλησουμε για το εγχειρημα το ιδιο.Για το πως να αποκτησουμε φαγητο χωρις να συνδραμουμε στον καπιταλισμο και ακομη καλυτερα πως να τον σαμποταρουμε μεσω αυτου. Για την vegan επανασταση στο φαγητο που κανεις απο τους περισσοτερους νοιαζεται πραγματικα.Να μιλησουμε για τροπους παραγωγης φαγητου απο εμας τους ιδιους.Και για να σταματησουμε να ειμαστε συνενοχοι με τον βασανισμο των ζωων.Επιβαλλεται να σταματησουμε να μιλαμε για αυτο και να αρχισουμε να κανουμε ταυτοχρονα.Πιστευουμε οτι λιγο πολυ ολοι ξερουν τι γινεται. Δεν προκεται να εχουμε προιοντα βασανισμενων ζωων στην συλλογικη μας κουζινα. Και ειναι μια ευθυνη που παιρνουμε χωρις απλα να βασιζομαστε στο πως αποκτηθηκαν,αλλα λαμβανοντας υποψην τα συναισθηματα ανθρωπων που ειναι ευαισθητοποιημενοι σε αυτο το θεμα.

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΒΑΣΗ?

4.Επειδη πιστευουμε οτι τα παντα συμβαινουν και επιβιωνουν κατα την διαρκεια ενος συνεχιζομενου αγωνα.Γιατι θελουμε να συζητησουμε για πολλα με ατομα εκτος απο εμας και να προσπαθησουμε να καταλαβουμε τις θεσεις τους και ενδεχομενως σε καποιες περιπτωσεις,να καταλαβουμε τι νομιζουν οτι τους πιεζει να το κανουν.Για παραδειγμα η παραπληροφορηση,η λαθος καθοδηγηση απο τα μεσα μαζικου εμετου και το καθεστως των πουλημενων επιστημονων.Περι ανεπαρκους υγειας σε μια ζωη χωρις κρεας.Στην τελικη να χτισουμε μια σχεση που διαρκει και οχι μια περιορισμενη εκδοση μας.Να δειξουμε οτι ειμαστε εδω και θα παραμεινουμε εδω και οτι θελουμε να δημιουργησουμε κατι σταθερο…

ΓΙΑΤΙ VEGAN?

5. Επειδή είναι η έμπρακτη εφαρμογή της δικαιοσύνης και της συμπόνιας προς όλα τα ζώα, που σκοπό έχει να εξαλείψει κάθε μορφής εκμετάλευση και βίας προς αυτά, την οποία υφίστανται για λόγους τροφής, ένδυσης, υπόδησης, διασκέδασης, πειραμάτων κ.ά. Η φυτοφαγική διατροφή αποτελεί ιδανικό μοντέλο διατροφής που υποστηρίζεται από επιστημονικούς φορείς και πανεπιστημιακές σχολές. Ταυτόχρονα είναι ο πιο βιώσιμος τρόπος διατροφής μιας και για έναν άνθρωπο που καταναλώνει ζώα και ζωικά προϊόντα απαιτούνται 18 φορές περισσότερα εδάφη από αυτά που χρειάζονται για να τραφεί ένας βίγκαν. Σήμερα το 70% της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής προορίζεται για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας, την ίδια στιγμή που το 82% των υποσιτισμένων παιδιών κατοικούν σε χώρες των οποίων οι καλλιέργειες χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο ως ζωοτροφές για τα ζώα που θα καταναλωθούν από τις χώρες του δυτικού κόσμου. Τέλος, η κτηνοτροφία έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον καθώς είναι η κύρια αιτία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τη μόλυνση των υδάτων, την ερημοποίηση του 1/3 του πλανήτη, την αποψίλωση δασών όπως ο Αμαζόνιος και τον αφανισμό αμέτρητων ειδών ζώων.

ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑ?

6.Εν κατακλειδι,στοχος μας ειναι να καταφερουμε να δημιουργησουμε ενα δικτυο μεταξυ των εξω και εμας,αλλα οχι σε ενα αυστηρο,σφιχτο πολιτικο περιβαλλον και μονο.Δεν θελουμε να απωθουμε κανεναν,αλλα να ελξουμε.Να ελξουμε ατομα που θα εμπνευστουν να χτιστει κοινοτητα μεταξυ μας,ενθαρρυνωντας ατομα να ανοιξουν νεες καταληψεις και οριζοντια εγχειρηματα συνεισφεροντας στην ομοσπονδια των απελευθερομενων χωρων…!

KAƟE KYPIAKH 15:00 Ashmakh Fwthla 18 Exarhia
email: rosaexdefoc@krexutt.org
blog:rosadefoc.noblogs.org

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1577780/