Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19.00

Ανοιχτη συσκεψη για διοργάνωση διαδήλωσης για τη μόλυνση στον Αργοσαρωνικό

Προς: Σωματεία, Συλλόγους, συλλογικότητες, κινήσεις γειτονιάς

Η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στον Αργοσαρωνικό από το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη 2» δεν είναι ένα ατύχημα. Είναι προϊόν της ασυδοσίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου που αποθρασύνεται από την πολιτική του συστήματος. Συνένοχη στο έγκλημα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, στη ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων και ως σημερινός πολίτικος διαχειριστής, με τη κλιμάκωση της αντιλαϊκής-αντεργατικής επίθεσης ποτίζει ασταμάτητα την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδος.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν, συντρίβονται από την ίδια τη πραγματικότητα αφού έχουν μαυρίσει από το μαζούτ όλες οι νοτιοανατολικές παραλίες της Αττικής. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αρκετά χρονιά ώστε να επανέλθει το θαλάσσιο οικοσύστημα στη πρότερη κατάσταση, ενώ διατυπώνονται φόβοι να περάσει η μόλυνση στη διατροφική αλυσίδα.

Η λεγόμενη ολιγωρία της κυβέρνησης δεν είναι τίποτε άλλο από την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος. Άλλη μια ευγενική χορηγία στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, την «ναυαρχίδα» της ελληνικής οικονομίας. Έκφραση της πολιτικής της «δίκαιης ανάπτυξης».

Από τις Σκουριές μέχρι το Πειραιά και από το ξεπούλημα μέχρι τα εργατικά εγκλήματα, άνθρωπος και περιβάλλον γίνονται θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Ο λαός και οι εργαζόμενοί θα πληρώσουν βαρύ το τίμημα της λεγόμενης «ανάπτυξης» και των «επενδύσεων». Με εκτεταμένη καταστροφή και λεηλασία, εργασιακό μεσαίωνα και θάνατο.

Σε αυτή τη βάση και προκειμένου να προετοιμαστεί μια μαζική απάντηση από το λαό και τους εργαζόμενους σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη τη Τετάρτη 20/9, 7μμ, στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας (Αγωνιστών Πολυτεχνείου και Καραϊσκάκη), 3ος όροφος, για την άμεση διοργάνωση διαδήλωσης στις γειτονίες του Πειραιά. Να διεκδικήσουμε την πλήρη απορρύπανση των ακτών και της θάλασσας, την απομάκρυνση κάθε βιομηχανικής δραστηριότητας από κατοικημένες περιοχές και, στο πλευρό των ναυτεργατών, δουλειά με δικαιώματα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλουν κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ - ΔΝΤ.

Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά

19/9/2017

πηγή : https://antigeitonies.blogspot.gr/2017/09/blo...
πηγή : email που λάβαμε στις 19 Σεπτέμβριος 13h