Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00

Κινητοποίηση

Για την επίσκεψη όλου του Κυβερνητικού επιτελείου στο Ηράκλειο και την πρόσκληση σε … «διάλογο»

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/9 ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΠΕΝΤΕΝΙ ΣΤΙΣ 17:30 ΚΑΙ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒEΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

Στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Κρήτη που διεξάγεται στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη καλούνται σε «διάλογο» φορείς και σωματεία για τη μετάβαση στην εποχή της «Δίκαιης Ανάπτυξης», όπως αναφέρεται στην πρόσκληση.

Είναι προκλητική, αλλά και γνώριμη η τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προσκαλεί σωματεία και μαζικούς φορείς να συμμετέχουν σε διαλόγους για να εξασφαλίσει τη συναίνεση και ανοχή των εργαζόμενων. Η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται και την κλίνουν σε όλες τις πτώσεις μόνο δίκαιη δεν είναι για τους εργαζόμενους αφού από τις θυσίες τους «αναπτύσσονται» τα κέρδη την μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοξενοδόχων και τραπεζιτών. Χρησιμοποιούν ένα θετικά φορτισμένο όρο, τον όρο ανάπτυξη, αλλά σκοπίμως παραλείπουν να αναφέρουν την ουσία που είναι ανάπτυξη για ποιον;;;.

Τα τελευταία επτά χρόνια οι εργαζόμενοι του κλάδου μας αλλά και όλων των υπόλοιπων κλάδων βιώνουν την κατάργηση κατακτήσεων ενός αιώνα με εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΔΝΤ συνθλίβουν κάθε εργατικό δικαίωμα, καταστρέφουν κάθε κοινωνικό αγαθό με ένα και μοναδικό σκοπό: να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση. Η επίθεση ενάντια στην κοινωνία καθοδηγείται από την Ε.Ε. και βρίσκεται σε απόλυτη σύμπλευση με την ελληνική κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο άφησε ανέγγιχτο τον εργασιακό μεσαίωνα αλλά τον διεύρυνε με δύο μνημόνια, ενώ έχει στα σκαριά και νέους αντεργατικούς νόμους που θα χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Με τη λογική των ισοδυνάμων μέτρων, αποπειράται να σπείρει τον εμφύλιο μεταξύ φτωχών, ανέργων κι εργαζόμενων.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους εκτός από τον αγώνα!

Αγώνα με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που να εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα της βάσης των εργαζομένων, θα ενοποιεί και θα συντονίζει την πάλη τους, θα στηρίζεται στις μαζικές διαδικασίες και τη δημοκρατία τους, θα αποφασίζεται και θα είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.

Τους επιστρέφουμε την πρόσκληση! Δεν θα συμμετέχουμε σε καμία φιέστα της κυβέρνησης όπως το Περιφερειακό Συνέδριο. Καλούμε τους συναδέλφους και κάθε εργαζόμενο/άνεργο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τόσο την μέρα ομιλίας των υπουργών Παιδείας και Έρευνας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο όσο και την μέρα της ομιλίας του Τσίπρα στην Αστόρια για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κουστωδία του που θα είναι στο νησί μας και θα μας εξηγεί τη «δίκαιη ανάπτυξη».

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4 μνημονίων
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
  • Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους του κλάδους με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια αυτά.
  • Σταθερή, μόνιμη εργασία και ασφάλιση για όλους.
  • Υγεία και Παιδεία αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2017/09/20/γ…