Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20.00

Προβολή της ταινίας: Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ

Την Κυριακή 24-9 στις 8:00 μ.μ. η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλλει την ταινία «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ» σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν με τους: Τζον Κιούσακ, Τσαζ Παλμιντέρι, Νταϊάν Γουίστ, Τζένιφερ Τίλι.

O Woody Allen, στα μέσα σχεδόν της δεκαετίας των `90, αποφασίζει να δώσει στο κοινό του κάτι αρκετά διαφορετικό απ`ότι είχε παρουσιάσει μέχρι τότε. Δίχως να τα εξαφανίζει, θέτει στο περιθώριο τα love stories, τους νευρωτικούς χαρακτήρες και την απαισιοδοξία και φέρνει στο προσκήνιο το μαύρο, αλλά όχι μακάβριο, χιούμορ και την σάτιρα.

Πρόκειται για μια ταινία η οποία εκτυλίσσεται σε δύο επίπεδα ολότελα διαφορετικά μεταξύ τους. Από τη μία η γκλαμουριά του Μπρόντγουεϊ και απ`την άλλη η μαφία κι ο υπόκοσμος. Ακούγεται πράγματι δύσκολο να βρουν αυτοί οι δύο κόσμοι σημεία επαφής. Ο σκηνοθέτης καταφέρνει όχι απλά να βγάλει το φίδι από την τρύπα, αλλά να κάνει κτήμα δικό του, και ταυτόχρονα δικό μας, τον τρόπο ζωής και τη φιλοσοφία των κόσμων αυτών. Μέσω τεσσάρων μοναδικών χαρακτήρων, μας εισάγει σε χώρους που οι περισσότεροι από μας ποτέ δεν θα μπούμε. Δεν είναι, όμως, μόνο η λογική αυτή της κλειδαρότρυπας που κάνει την ταινία αυτή να ξεχωρίζει, είναι οι ερμηνείες των τεσσάρων πρωταγωνιστών που σίγουρα την απογειώνουν. Ίσως το φινάλε να έρχεται λίγο απότομα, χωρίς στέρεα σεναριακά ερείσματα, να είστε όμως σίγουροι ότι αυτό δεν θα καταστρέψει με τίποτα την ατμόσφαιρα μιας διασκεδαστικής και πανέξυπνης ταινίας.

Συμπερασματικά, πρόκειται για μία από τις καλύτερες ταινίες του Woody Allen των `90s, μια ταινία που θα σας γοητεύσει με τη μοναδική old time ατμόσφαιρα της και θα σας γεμίσει νοσταλγία για ένα κόσμο που δεν έχετε ποτέ βιώσει.

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com...