Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12.00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον εκφασισμό του Ισπανικού Κράτους

Να αντισταθούμε στον εκφασισμό του Ισπανικού Κράτους - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 25/9 στις 12 στην Ισπανική Πρεσβεία (Διον. Αεροπαγίτου 21)

Σε μια κρίση νοσταλγίας για το φασιστικό του παρελθόν, το Ισπανικό Κράτος «εισέβαλε» στην περιφέρεια της Καταλονίας και προκειμένου να εμποδίσει το «δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία» που διοργάνωνε η τοπική περιφερειακή κυβέρνηση καταστρατήγησε κάθε πολιτικό δικαίωμα από αυτά που αναγνώρισε το 1978 η ακρωτηριασμένη ισπανική μεταπολίτευση.

Πολιτικοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού Ραχόι και στελέχη αντιπολιτευόμενων κομμάτων συνελήφθησαν, ο στρατός και η αστυνομία του Ισπανικού Κράτους ανέλαβε τη «φρούρηση» των πόλεων της Καταλονίας και σε όλη την περιφέρεια εγκαθιδρύθηκε ένα καθεστώς εξαίρεσης δικαιωμάτων. Το σκηνικό αυτό αποτέλεσε την κορυφή μιας πολιτικής έντονου αυταρχισμού που έθεσε στο στόχαστρο κάθε συλλογική διαδικασία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οι ελευθεριακοί και οι αναρχοσυνδικαλιστές δεν έχουμε κανέναν λόγο να πάρουμε θέση στον ανταγωνισμό των διάφορων μερίδων του Κεφαλαίου, «εθνικού», διεθνικού ή τοπικού. Το αίτημα για ανεξαρτησία της Καταλονίας είναι κυρίως αίτημα μιας μερίδας του Κεφαλαίου που επιθυμεί να απαλλαγεί από υποχρεώσεις τις οποίες δεν επέλεξε και σχετίζονται με την ισπανική οικονομία. Στο παρελθόν, ο καταλανικός εθνικισμός έχει επιτεθεί με βία στους εργαζόμενους και τις οργανώσεις του, ειδικά τις ισχυρές αναρχοσυνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής, και θα το ξανακάνει αναμφίβολα με την πρώτη ευκαιρία.

Η παρέμβαση του Ισπανικού Κράτους ωστόσο, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του αυταρχικού εκφασισμού των ευρωπαϊκών κοινωνιών που αργά ή γρήγορα θα ξεσπούσαν με τη μορφή της βίαιης περιστολής των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Οι Καταλανοί καλούνται να ζήσουν στο καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο ζουν οι πρόσφυγες στο εσωτερικό της ΕΕ τα τελευταία χρόνια. Όπως και με τους πρόσφυγες, πρέπει να σταματήσουμε αυτό το καθεστώς εξαίρεσης, το οποίο αν επικρατήσει για μερικούς θα επικρατήσει για όλους.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον καταλανικό λαό, στον αγώνα του για ελευθερία, η οποία για να είναι ουσιαστική πρέπει να είναι ελευθερία από τις πολιτικές του Κεφαλαίου.

Καταγγέλλουμε τις φασιστικές πρακτικές του Ισπανικού Κράτους και ζητάμε την άμεση αποχώρηση του Ισπανικού στρατού και της αστυνομίας από την Καταλονία.

Στεκόμαστε στο πλάι των αναρχοσυνδικαλιστικών οργανώσεων CGT και CNT που αγωνίζονται στον δρόμο ενάντια στην ανελευθερία και τον εκφασισμό.

Καλούμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ισπανική Πρεσβεία (Διονυσίου Αεροπαγίτου 21) τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι

TΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


πηγή : http://rocinante.gr/na-antistathoume-ston-ekf...