Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στις 19.00

Συγκέντρωση τροφίμων κ ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες του Λαυρίου

[Αθήνα] Διεθνιστική Αλληλεγγύη σε Αγωνιζόμενους πρόσφυγες

Μετά την αποχώρηση του Ερυθρού Σταυρού και τη μη εύρεση λύσης από την πλευρά της κυβέρνησης, 400 περίπου πρόσφυγες (μαζί και μικρά παιδιά) έχουν μείνει χωρίς τροφή. Οι συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο ήταν ούτως ή άλλως δύσκολες (κατάσταση των κτιρίων κλπ). Τώρα πλέον πάνω από 350 Κούρδοι και 25 Αφγανοί πρόσφυγες εξαρτώνται από τη βοήθεια οργανώσεων και των απλών πολιτών που προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Απευθύνουμε λοιπόν κάλεσμα Αλληλεγγύης σε άλλες συλλογικότητες κ πρωτοβουλίες συντρόφων τόσο στην Αθήνα, όσο κ στην υπόλοιπη χώρα να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι επίσης ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες για να πιεστεί η κυβέρνηση και ο αρμόδιοι του κράτους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καλύψουν τις ανάγκες του στρατοπέδου στο Λαύριο.

Οι σκέψεις που μπορεί να υπάρχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού κάποιων για εκδίωξη των προσφύγων από το στρατόπεδο και οικονομική αξιοποίηση του χώρου, θα πέσουν στο κενό. Το στρατόπεδο φιλοξενίας προσφύγων στο Λαύριο υπάρχει από το 1950. Οι εκατοντάδες πρόσφυγες που τώρα διαμένουν και οι εκατοντάδες που μπορούν να περνάνε και να φιλοξενούνται έστω και για μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του έτους, χρειάζονται το στρατόπεδο ως χώρο φιλοξενίας.

Ελάτε λοιπόν σε επαφή με την "Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο" για να στηρίξετε τη συγκέντρωση βοήθειας για το Λαύριο μέσω e-mail: soliexdaritymeexd@espiv.exnet και κάθε Τρίτη για όλο τον Οκτώβρη 7 - 9μ.μ. στην Κατάληψη Δερβενίων 56 στα Εξάρχεια.

Τα είδη που χρειάζεται να συγκεντρώνονται, είναι:

Όσπρια, ρύζι, σάλτσες, πλιγούρι, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τσάι, αλεύρι, αραβικές πίτες, γάλα βρεφικό, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, ελιές, αυγά, πάνες (Νο. 3 4 5), μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτί υγείας, σαπούνια, φρουτόκρεμες και παιδικές κρέμες, μπισκότα, οινόπνευμα, μπεταντίν, παιδικές αντιβιώσεις και για ενήλικες, παυσίπονα, χλωρίνη, σακούλες απορριμμάτων.

Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο

επικοινωνία : https://solidaritymed.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 30 Σεπτέμβριος 16h