Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στις 18.00

Μαθήματα κουρδικής γλώσσας (βασικό επίπεδο)

Κεντρο Αυτομορφωσης Rosa de Foc-Κουρδικη Γλωσσα

post image

Η Rosa de Foc είναι υπερήφανη που παρουσιάζει την αρχή της εποχής αυτοεκπαίδευσης. Κατά το φθινόπωρο , το χειμώνα και την άνοιξη του 2017 και 2018 θα διευκολυνουμε διαφορετικές τάξεις και εργαστήρια για να μάθουμε θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία αυτοδιαχείρισης και αυτονομίας. Μαζί θα μαθαίνουμε γλώσσες, χρήση τεχνολογιών απελευθέρωσης, ψηφιακή και φυσική αυτοάμυνα και ό,τι θέλετε να προτείνετε.

Το μάθημα είναι δυναμικό και ανοικτό στη συμμετοχή. Στη RdF δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί ή φοιτητές, δεν υπάρχουν εξετάσεις και δεν υπάρχουν τέλη εγγραφής, οι άνθρωποι διδάσκουν ελεύθερα αυτό που γνωρίζουν και μαθαίνουν αυτό που δεν γνωρίζουν.

Ωστόσο, στη RdF υπάρχουν χρονοδιαγράμματα. Και μας αρέσει να τα σεβομαστε. Ο σεβασμός των χρονοδιαγραμμάτων σημαίνει σεβασμό στους συντρόφους μας.

Τα Kurmanji είναι η κύρια διάλεκτος της κουρδικής, η γλώσσα που μιλιέται στο Κουρδιστάν. Το Κουρδιστάν είναι η μεγαλύτερη ανιθαγενής εθνότητα στον κόσμο (περίπου 40 εκατομμύρια). Το ΡΚΚ και άλλες επαναστατικές οργανώσεις παλεύουν εδώ και δεκαετίες για τα δικαιώματα του κουρδικού λαού.

Αυτό που ήταν ένα τακτικό κομμουνιστικό εθνικιστικό κίνημα μεταμορφώθηκε με τον νέο αιώνα σε μια σχεδόν αναρχική ιδεολογία που ονομάζεται Δημοκρατικός Συνομοσπονδισμός.

Τώρα εργάζονται για τη διάδοση μιας ανιθαγενούς, ελευθεριακής κοινωνίας σε όλη τη Μέση Ανατολή. Στη Ροζάβα, το συριακό τμήμα του Κουρδιστάν, αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς κράτος για 5 χρόνια.

Είναι η πιο επιτυχημένη ελευθεριακή επανάσταση στη σύγχρονη ιστορία. Κάθε ελευθεριακός ή σοσιαλιστής πρέπει να επισκεφθεί τουλάχιστον για καποιον χρόνο το επαναστατικό Κουρδιστάν και να μάθει πώς διαμορφωθηκε.

Κουρδικά μαθήματα (βασικό επίπεδο) ξεκινούν σήμερα και θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη στις 18:00. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

Εάν φέρετε χρήματα, θα έχουμε φωτοτυπίες και τσάι και ωραία πράγματα. Εάν δεν έχετε τίποτα να δώσετε, είναι εντάξει.

Εάν δεν μπορείτε να έρθετε, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα online.

Επίσης, πηγαίνετε και διαβάστε το βιβλίο Kurdish Basic, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε άλλες δραστηριότητες στο ημερολόγιό μας. Ή επικοινωνήστε μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή.

Εκπαίδευση, εκπαίδευση, εκπαίδευση.

πηγή : https://rosadefoc.noblogs.org/