Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στις 19.45

Προβολή ταινίας: Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν

Την ερχόμενη Κυριακή, 8/10, συνεχίζουμε τις προβολές μας με το αριστουργηματικό φιλμ "Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν" (1966, Ασπρόμαυρο, 92΄) του Γίρι Μένζελ.

Σχετικά με την ταινία:
"Ο νεαρός Μίλος (Vaclav Neckar) εργάζεται ως μαθητευόμενος στον σιδηροδρομικό σταθμό ενός χωριού, στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Τσεχοσλοβακία. Ο πόλεμος και οι συνέπειές του δεν τον πολυαπασχολούν, γιατί έχει να λύσει ένα πολύ προσωπικό «φλέγον» ζήτημα: να ξεπεράσει το τρακ του πρωτάρη και να καταφέρει επιτέλους να έχει μια ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Στην επιδίωξή του αυτή, θα γίνει ήρωας κωμικοτραγικών καταστάσεων και επεισοδίων, μέχρι που κάποια στιγμή θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια επιχείρηση ανατίναξης ενός γερμανικού τραίνου μεταφοράς πολεμοφοδίων και θα γίνει, άθελά του, ήρωας της αντίστασης.
[...]
Η ομορφιά της φύσης, του έρωτα, της ζωής και του ενστίκτου, θριαμβεύουν απέναντι στον πολεμικό ηρωισμό. Αυτό μας λέει ο Menzel που διανθίζει την ταινία του με ωραιότατες εικόνες της Τσεχοσλοβακικής υπαίθρου. Η ταινία διαθέτει επίσης την σπάνιας ομορφιάς ασπρόμαυρη φωτογραφία του Jaromir Sofr, αλλά και τη μουσική του Jiri Sust, που αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια του σκηνοθέτη, για την αποτύπωση των χαρακτήρων και την κλιμάκωση της πλοκής".
(Πηγή: Κωνσταντίνος Δημητρίου - Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)

Κυριακή, 8/10, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Προσοχή: οι ώρες των προβολών μας έχουν αλλάξει και πλέον οι ταινίες θα ξεκινούν στις 19:45.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά μπορείτε αν θέλετε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/2281644577142…
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografriki…


--

Η Μεσοποταμία και οι δράσεις της στηρίζονται οικονομικά ΜΟΝΟ από τους φίλους της.
Βοηθήστε είτε οικονομικά είτε με τρόφιμα μακράς διάρκειας κλπ για το Καλάθι Αλληλεγγύης της Μεσοποταμίας.

www.mesopotamia.gr