Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 στις 19.00

Εκδήλωση: 20 χρόνια μετά τον θάνατο του Καστοριάδη

«Θέλουμε την αυτονομία για την ίδια την αυτονομία, θέλουμε την ελευθερία διότι θέλουμε την ελευθερία, αλλά την θέλουμε επίσης για να είμαστε ελεύθεροι να ποιούμε και να πράττουμε, και να ποιούμε και να πράττουμε συγκεκριμένα πράγματα».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποτιμηθεί ένας στοχαστής: ο φιλολογικός, ο ακαδημαϊκός, ο πολιτικός-κοινωνικός. Ο φιλοσοφικός λόγος του Κορνήλιου Καστοριαδη, υπήρξε πάντα λόγος πολιτικός, λόγος πρακτικός, με τη φιλοδοξία να εμπνεύσει εκ νέου το επαναστατικό πρόταγμα της ατομικής και κοινωνικής αυτονομίας.

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό του, το πολιτικό περιοδικό ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ συνεχίζει τον διάλογο με την σκέψη του σημαντικού στοχαστή, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τα σύγχρονα παραδείγματα θεωρίας και πράξης στα οποία ενσαρκώνονται απελευθερωτικές πλευρές της σκέψης του.

Στο πλαίσιο του διημέρου εκδηλώσεων για το άνοιγμα του Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Αλιμούρα συναντιόμαστε στην εκδήλωση-συζήτηση την Παρασκευή 13/10/2017 στις 19:00 στα Γιάννενα, με κεντρικό εισηγητή τονΓιώργος Οικονόμου (δρ. Φιλοσοφίας, συγγραφέας)