Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ.

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ούτε αθώοι ούτε ένοχοι, είναι δίκαιοι.

Ανακοίνωση - κάλεσμα για την πορεία στις 14/10 και την παράσταση έξω από το Εφετείο 16/10. Η απόρριψη αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ., ήταν μία ακόμη όψη μίας δικαστικής εξουσίας που επιχειρεί να μετρήσει ένα πολύ σοβαρό βήμα στην ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής κοινωνικής δράσης, ενώ στο στόχαστρό της μπαίνουν πλέον ακόμα και οι προσωπικές σχέσεις. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ τα κροκοδύλια δάκρυα για το άδικο της απόρριψης αναστολής, είναι απλά ένα κακόγουστο θέατρο κεντημένο με «αριστερούς» ουμανιστικούς μονολόγους περί της έννοιας του δικαιώματος. Θα πρέπει ωστόσο να γίνει κατανοητό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, φέρει την κεντρική πολιτική ευθύνη, καθώς άφησε απείραχτο όλο το κεκτημένο της «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας», αποδεικνύοντας ότι είτε το θες είτε όχι, στα πλαίσια της συνέχειας του κράτους, των μνημονίων και αυτής της πολιτικής, ο αυταρχισμός και η καταπάτηση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών γίνεται όρος υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών.

Ωστόσο, η κοινωνία απάντησε με δυναμικό τρόπο απέναντι στο άδικο και την καταπίεση. Μία σειρά από κινηματικά γεγονότα (πορείες,εκδηλώσεις,συζητήσεις) με αποκορύφωμα την μεγαλειώδη συναυλία αλληλεγγύης ανέδειξαν τη κοινωνική απεύθυνση και γείωσης της υπόθεσης. Κατέδειξαν η απάντηση στη δικαιοσύνης τους είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας.

Για εμάς το ζήτημα της ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και της πολιτικής στάσης του/της καθενός/καθεμίας, είναι η βασική όψη των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, που πάνε χέρι - χέρι με την ένταση της αυταρχικοποίησης. Σε αυτό, θα μας βρούνε απέναντί τους τόσο στο δρόμο προς την απελευθέρωσης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. όσο και γενικότερα στην υπόθεση των πολιτικών κρατουμένων και της περιστολής των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Συνεχίζοντας τον αγώνα για την άμεση απελευθέρωσή τους,

καλούμε όλες και όλους το

Σάββατο 14/10 στην πορεία αλληλεγγύης στις 12.00 στο Μοναστηράκι

και τη
Δευτέρα 16/10 στις 9.00 έξω από το Εφετείο Αθηνών για την νέα αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής.

Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ.!

Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δικτύωση για την Ριζοσπαστική Αριστερά

πηγή : http://www.diktio.org/node/1325


1 2 3

Μικροφωνική παρέμβαση πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 13/10 στο κέντρο της Κορίνθου με σκοπό την ενημέρωση και την αντιπληροφόρηση στην υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή. Παράλληλα μοιράσαμε και δεκάδες φυλλάδια με το κείμενο μας σε μαγαζιά και περαστικούς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολύ κόσμος σταματούσε δείχνοντας ενδιαφέρον για να ενημερωθεί, ενώ αποκομίσαμε και πολλά θετικά σχόλια για την γενικότερη παρουσία μας με τις δράσεις μας την τελευταία περίοδο στους δρομους της πολης. Ο αγώνας συνεχίζεται! Ούτε βήμα πίσω!

ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΣΥ ΘΑ ΧΩΡΙΖΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ, ΘΑ ΧΑΛΑΓΕΣ ΜΙΑ ΦΙΛΙΑ, ΑΝ ΣΤΟ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΙ;

Η Ηριάννα κι ο Περικλής δεν το έκαναν! Έπραξαν το αυτονόητο. Κι όμως γι αυτή τους την επιλογή καταδικάστηκαν εκδικητικά από το κράτος σε 13 χρόνια φυλακή. Η υπόθεση λοιπόν της Ηριάννας και του Περικλή σε αφορά! Μας αφορά όλους. Αύριο στη θέση αυτών των ανθρώπων ίσως βρεθεί το παιδί σου, ο αδερφός σου, ο φίλος σου, ο σύντροφός σου.Είναι εντελώς απάνθρωπο,ποταπό κι ανήθικο και δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να ποινικοποιήσουν τους ανθρώπινους συναισθηματικούς δεσμούς!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.Το 2011 η Ηριάννα κι ο Περικλής προσάγονται ύστερα απο έφοδο της ΕΚΑΜ στο σπίτι του συντρόφου της Ηριάννας και φίλου του Περικλή, και μετά από λίγο αφήνονται ελεύθεροι. Εδώ να πούμε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο (ο συντροφος της Ηριάννας και φίλος του Περικλή) είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, που όμως στη συνέχεια αθωώθηκε πρωτόδικα απ την ίδια αστική δικαιοσύνη που ύστερα καταδίκασε τα δυο αυτά παιδιά.
Το 2013 η Ηριάννα κι ο Περικλής συλλαμβάνονται και τους φορτώνονται απ την "αντι"τρομοκρατική οι κατηγορίες της οπλοκατοχής και της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο μικροποσότητα δείγματος DNA σε κάποιον γεμιστήρα. Σ'αυτο το σημείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το DNA σε καμία χώρα στον κόσμο, ακόμα και στην Αμερική δεν χρησιμοποιήται ως απόδειξη ενοχής και σε καμία περίπτωση δεν μπορει να καταδικαστεί κάποιος μόνο από ενα αμφισβητήσιμο δείγμα DNA. Αντίθετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο μη ενοχής! Ενώ λοιπόν όλη η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί πως ένα γενετικό αποτύπωμα και μόνο δεν είναι επαρκές αποδεικτικό στοιχείο για την καταδίκη κάποιου και ενώ τα εργαστήρια που χρησιμοποιεί η αστυνομία δεν είναι πιστοποιημένα για την διεξαγωγή των εξετάσεων των δειγμάτων, χωρίς παράλληλα και να ελέγχονται ποτέ (κι αν ελέγχονται ελέγχονται από τους ίδιους τους μπάτσους) στις 1 Ιουλίου του 2017 σε μια δίκη φαρσοκωμωδία η υποψήφια διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών Ηριάννα Β.Λ. κι ο απόφοιτος της γεωπονικής σχολής Περικλής Μ. καταδικάζονται σε 13 χρόνια φυλακή με μοναδικό στοιχείο το "αδιαμφισβήτητο" για τους "πάνσοφους" και με "επιστημονικές γνώσεις" δικαστές ένα αμφιβόλου ποιότητας δείγμα DNA, αγνοώντας επιδεικτικά τις καταθέσεις των ειδικών επιστημών.
Ο καφκικός εφιάλτης για τους δυο αυτούς ανθρώπους θα συνεχιστεί και στις 17 Ιουλίου του 2017 όταν ο εισαγγελέας Ιωάννης Προβατάρης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής είχε προτείνει την αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών βουλευτών, απορρίπτει την αίτηση αποφυλάκιση τους μέχρι την εκδίκαση της έφεσης τους.
Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα το σύστημα μέσω του κράτους έχει οξύνει την καταστολή του ενάντια σε όσους τολμούν να αντισταθούν, να σηκώσουν το κεφάλι, να βγουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια, το δίκαιο, την ελευθερία.Βλέπουμε να τιμωρεί προσωπικές σχέσεις, να προσπαθεί να φτιάξει νόμους για να ποινικοποιήσει σκέψεις, ιδέες κι αντιλήψεις. Όποιος δηλαδή θα σκέφτεται διαφορετικά, όποιος δεν θα αποδέχεται και θα αμφισβητεί το σύστημά και τους νόμους του θα είναι γι αυτούς "τρομοκράτης"!
Τα παραδείγματα πάμπολλα: φυλακίζει αθώους, την ίδια στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι ρουπακιάδες, ναρκέμποροι, πολιτικοί απατεώνες, απορρίπτει άδειες σε πολιτικούς κρατούμενους ζητώντας τους να υπογράψουν δηλώσεις μετανοίας, σπάει καταλήψεις (τη διετία αυτή ο συριζα έχει σπάσει περισσότερες καταλήψεις απ ότι είχαν σπάσει μαζί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), φυλακίζει ανθρώπους σαν τον 77χρονο μπαρμπα-Θόδωρο που αντιστάθηκε στις σκουριές και ξυλοκοπήθηκε άγρια απ τα σκυλιά του κράτους, καταδικάζει μαθητές για καταλήψεις(Ρέθυμνο) και πολλές ακόμα περιπτώσεις...
Η τακτική τους είναι πλέον γνωστή, βαράνε έναν να φοβίσουν εκατό...
Τη Δευτέρα 16/10 εκδικάζεται η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή!Να είμαστε όλοι εκεί!!!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΗ Μ.
Να κοιτάξουμε το φόβο κατάματα κι εκείνος θα φοβηθεί και θα φύγει!!!
Πόλεμο στον πόλεμο του κράτους!!! Ούτε βήμα πίσω!!!

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

πηγή : https://www.facebook.com/122366488318238/vide…


1 2 3

Σημερα, 16/10: νέα εκδίκαση έφεσης της Ηριάννας Β.Λ. - συγκέντρωση στο Εφετείο

Σήμερα, 16/10, εκδικάζεται η νέα έφεση της Ηριάννας Β.Λ. για αποφυλάκιση. Θυμίζουμε ότι η Ηριάννα έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκιση, με μοναδικό στοιχείο τις κοινωνικές της σχέσεις και ένα δείγμα dna, το οποίο σύμφωνα με μια σειρά επιστήμονες είναι εντελώς ανεπαρκές για να αποδείξει τη συμμετοχή της στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» για την οποία κατηγορείται. Τόσο η αρχική καταδίκη της, όσο και η πρώτη απόρριψη του αιτήματός της για αποφυλάκιση, είναι άδικη και εκδικητική.

Σήμερα,κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της δεύτερης αίτησης αποφυλάκισης, διοργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα της Ηριάννας και του Περικλή για τη δικαίωσή τους. Έχει σημασία να υπάρξει μαζική παρουσία στο Εφετείο. Η υπόθεση της Ηριάννας αφορά ολόκληρη την κοινωνία!

Σήμερα στο Εφετείο Αθηνών, Κυρίλλου Λουκάρεως 14, στις 9.00 π.μ.

Ξεκίνημα

Πηγη:http://net.xekinima.org/avrio-1610-nea-ekdika…