Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στις 17.00

Μικροφωνική παρέμβαση για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !

H Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ., μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας, ξανακλείστηκαν στη φυλακή. Με ποινή που τους καταδικάζει σε 13 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, με μοναδικό στοιχείο την ανεπαρκή ταυτοποίησή τους μέσω της περίφημης κατασκευής ενόχων με τη μέθοδο του DNA. Παρουσία κουκουλοφόρων- όχι διαδηλωτών αλλά καλά οπλισμένων ταγμάτων της αντιτρομοκρατικής, η αστική δικαιοσύνη αποφάσισε νέες ανθρωποθυσίες χωρίς να τηρήσει κανένα πρόσχημα. Με την ωμότητα της επιβολής και της ισχύος, η εισήγηση του Εισαγγελέα, Ιωάννη Προβατάρη, αποκαλύπτει το σκεπτικό της απόφασης: δεν υπάρχει "ανεπανόρθωτη βλάβη", και κρίνεται "πιθανή η τέλεση νέων εγκλημάτων". Ο ίδιος εισαγγελέας, όπως είναι γνωστό, είχε προτείνει την αναστολή των ποινών στις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων, του «noor1», του Μιχαλολιάκου και του Παππά της Χρυσής Αυγής.

Πέραν όμως από τις προσωπικές επιλογές του κάθε εισαγγελέα και τους διάφορους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς, το σχέδιο τρομοκράτησης που έχει τεθεί σε εφαρμογή, είναι το ίδιο σχέδιο που τελικά δεν τόλμησαν, υπό το βάρος του κινήματος και των αντιδράσεων, να ολοκληρώσουν ενάντια στον Τάσο Θεοφίλου, αφού πρώτα τον έκλεισαν άδικα 5 χρόνια στη φυλακή μέχρι τελικά να αθωωθεί από όλες τις κατηγορίες. Ο "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" συνεχίζεται, και η προσπάθεια κατασκευής των ενόχων έχει περάσει στο επίπεδο της δυνατότητας και της παραμικρής απειλής απέναντι σε οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα κυρίαρχα δόγματα άμυνας/ασφάλειας. Κάθε κατακτημένο και στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα καθώς και κάθε λαϊκή-εργατική ελευθερία, μας λένε, μπορεί να παραμεριστεί. Το τεκμήριο αθωότητας αντικαθίσταται από το τεκμήριο ενοχής με προληπτικό στόχο την απόλυτη απομόνωση των αγωνιστών και των αγώνων, αφού πλέον τιμωρείται ξεκάθαρα και η απλή κοινωνική σχέση μαζί τους. Κι όλα αυτά προκειμένου πάσει θυσία να μείνει μακριά η πληττόμενη πλειοψηφία από κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει βαριές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Όχι μόνο συνεχίζει την εμπέδωση της «αντι-τρομοκρατικής» επίθεσης αφήνοντας άθικτο το κεκτημένο όλων των τρομονόμων και του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι η κοινωνική βαρβαρότητα και εξαθλίωση πάνε χέρι χέρι με την κατατρομοκράτηση, τον αυταρχισμό και τις καταδίκες μέχρι και των κοινωνικών συναναστροφών που «δεν εγκρίνει» το σύγχρονο καθεστώς.

Η Ηριάννα και ο Περικλής θα αθωωθούν ενάντια στις επιδιώξεις κάθε κρατικής και δικαστικής αρχής με τον αγώνα όλων μας!

-Άμεση απελευθέρωση και αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή

-Κατάργηση τώρα όλων των τρομονόμων και του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας! Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Οκτώβριος 23h