Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στις 21.00

CineNosotros: Welcome

2009 | Έγχρ. | Διάρκεια: 115'
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φιλίπ Λιορέ
με τους: Βενσάν Λιντόν, Φιράτ Αϊβερδί, Οντρέ ΝτανάΟ

Βρισκόμαστε στη γαλλική πόλη Calais, το βορειότερο σημείο της χώρας, που 22 μόνο μίλια νερού τη χωρίζουν από την Αγγλία. Η πόλη αυτή αποτελεί ένα πολύ ευαίσθητο σημείο καθότι ένας μεγάλος όγκος μεταναστών 'περιμένει τη σειρά του' να περάσει στη Μεγάλη Βρετανία ελπίζοντας πάντα για ένα καλύτερο μέλλον στην απέναντι όχθη της Μάγχης.
Ιρακινός, δεκαεπτάχρονος Bilal, επιθυμεί να περάσει από την Γαλλία στην Αγγλία, οπού κατοικεί η σύντροφός του, προκειμένου να ζήσουν μαζί. Το γαλλικό κράτος απαγορεύει στον Bilal την μετακίνηση αυτή, καθώς δεν διαθέτει τα απαραίτητα χαρτιά. Ο Bilal απελπισμένος πια, αποφασίζει να περάσει στη γείτονα χώρα, μέσω του θαλάσσιου καναλιού. Στον δρόμο του τότε βρίσκεται ο Simon, ο δάσκαλος κολύμβησης που έρχεται κοντά με τον νεαρό και τον ενθαρρύνει κρυφά σ' αυτή του την προσπάθεια.
Γαλλική ταινία, εμπνευσμένη από αλήθινα περιστατικά. Καταδεικνύει την σκληρότητα των κρατών και των κυβερνήσεων, ενώ παράλληλα προβάλλει όλο τον ρατσισμό και την αποξένωση που δέχονται άνθρωποι σαν τον Bilal καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού τους για μια καλύτερη τύχη...

πηγή : https://www.facebook.com/events/2437354128185...