Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Nuriye και τον Semih


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ / ΟΛΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΒΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017, ΑΠΟ 10.30 π.μ. ΕΩΣ 12.30 μ.μ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ημερομηνία δικαστηρίου)ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.
Η δίκη της Nuriye και του Semih ορίστηκε μετά από 2η αναβολή για τις 20-10-2017, στις φυλακές της SINCAN της Άγκυρας.
Το καθ' όλα δίκαιο αίτημα των, κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, επί 226 ημέρες απεργών πείνας, είναι να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
Δύο μέρες πριν από την 1η δικάσιμο συνέλαβαν τους δικηγόρους των απεργών και κατά την ημέρα του δικαστηρίου δεν μετέφεραν τους απεργούς πείνας στο δικαστήριο, επικαλούμενοι «έλλειψη μέτρων ασφαλείας». Στην δίκη αυτή 1300 δικηγόροι δήλωσαν ότι είναι συνήγοροι υπερασπίσεως των απεργών. Στην αίθουσα παραβρέθηκαν πάνω από 300 δικηγόροι. Μετά την δίκη προφυλάκισαν 14 δικηγόρους απο το Νομικό Γραφείο του λαού. Η έδρα λόγω της απουσίας των κατηγορουμένων, ανέβαλε το δικαστήριο για δύο εβδομάδες.
Δύο ημέρες πριν από την ορισθείσα εξ αναβολής δικάσιμο της 28.09.2017 για να εμποδίσουν την παρουσία της στην δίκη, παρά τη θέλησή της και την επιθυμία της να εμφανισθεί στο δικαστήριο μετέφεραν την Nuriye στα έκτακτα περιστατικά. Κατά την ημέρα του δικαστηρίου η αστυνομία σταμάτησε τα λεωφορεία που μετέφεραν κόσμο για να παρευρεθεί σ' αυτό και επετέθηκαν σ' αυτούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω απ' την αίθουσα, στην οποία είχαν μεταφέρει μόνο τον Semih. Ο Semih δήλωσε κατά την απολογία του, ότι αυτή η δίκη είναι ένα θέατρο και αναφέρθηκε στην πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας και στο ρόλο της απεργίας πείνας κατά το διάστημα αυτό.
Τώρα κάθε μέρα είναι κρίσιμη για την υγεία τους και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υποχρεωτικής σίτισης. Οι απεργοί πείνας δήλωσαν ότι δεν θα δεχθούν την υποχρεωτική σίτιση και ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.
Είναι γνωστό ότι η φωνή αυτής της απεργίας πείνας απλώθηκε σ' όλο τον κόσμο και ότι έγινε σύμβολο αντίστασης κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ
ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΗΝ NURİYE ΚΑΙ ΤΟΝ SEMİH
ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ! ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !
Η NURIYE KAI O SEMIH ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1578790/


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Η κυβέρνηση του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 έθεσε την χώρα σε καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης, δίνοντας έτσι στον Ερντογάν την ευκαιρία, μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, να απολύσει χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και πολλοί από αυτούς να φυλακιστούν με τη δικαιολογία ότι σχετίζονταν με την απόπειρα του πραξικοπήματος. Ταυτόχρονα βρίσκει την ευκαιρία να στοχοποιήσει και να διώξει αγωνιστές και αγωνίστριες που μάχονται ενάντια στο φασιστικό κράτος. Στο επίκεντρο αυτών των διώξεων βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί.

Δύο από αυτούς, η ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο καθηγητής Semih Özakça βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 9 Μαρτίου, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, αγωνιζόμενοι ενάντια στην κυβέρνηση.

Κατά την 76η μέρα απεργίας πείνας και ενώ ο αγώνας τους είχε αποκτήσει κοινωνικά ερείσματα και διαφαίνονταν μια δυναμική συνελήφθησαν, και μετά από 6 μήνες απεργία πείνας συνεχίζουν τον αγώνα μέσα από το νοσοκομείο των φυλακών, παρά τις προσπάθειες που γίνονται εναντίον τους για αναγκαστική σίτιση.

Δύο μέρες πριν από την πρώτη δικάσιμο στις 14 Σεπτεμβρίου, συνέλαβαν τους δικηγόρους των απεργών και κατά την ημέρα του δικαστηρίου δεν επέτρεψαν στους απεργούς πείνας να παραστούν στο δικαστήριο, επικαλούμενοι «έλλειψη μέτρων ασφαλείας». Στη δίκη αυτή 1300 δικηγόροι δήλωσαν ότι είναι συνήγοροι υπερασπίσεως των απεργών, ενώ στην αίθουσα παραβρέθηκαν πάνω από 300 δικηγόροι. Μετά τη δική προφυλακίστηκαν 14 δικηγόροι από το Νομικό Γραφείο του Λαού με τις κατηγορίες για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις. Η έδρα λόγω της απουσίας των κατηγορουμένων, ανέβαλε το δικαστήριο για δύο εβδομάδες.

Δύο μέρες πριν από τη συνέχεια της δίκης που είχε αναβληθεί για τις 28 Σεπτεμβρίου, μετέφεραν βίαια τη Nuriye Gülmen στα έκτακτα περιστατικά, παρά τη θέλησή της και ενώ είχε πλήρη συνείδηση. Βρίσκεται σε καθεστώς απομόνωσης, με πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω βασανισμού και καταναγκαστικής σίτισής της. Την ημέρα του δικαστηρίου η αστυνομία σταμάτησε λεωφορεία αλληλέγγυων που πορεύονταν για να παραβρεθούν στη δίκη και επιτέθηκαν σε όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα. Στη δίκη είχαν μεταφέρει μόνο τον Semih, παρά τις προσπάθειες της Nuriye να παραβρεθεί για να ακουστεί η φωνή της στους αντιστεκόμενους συναδέλφους της, και στις οποίες το φασιστικό τουρκικό κράτος βάζει επίμονα φρένο. Ο Semih δήλωσε πως πρόκειται για δίκη θέατρο και αναφέρθηκε στη κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας, καθώς και στο ρόλο της απεργίας πείνας κατά το διάστημα αυτό.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο αγωνιστές εκπαιδευτικούς, τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Αθήνα είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας στα Προπύλαια από τις 8 Αυγούστου που συνεχίστηκε μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, την ημέρα έναρξης της δίκης των δύο αγωνιστών. Στις 13/9 πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης από τα Προπύλαια προς τη Τουρκική πρεσβεία. Αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών απεργών πείνας που με τη στάση τους εναντιώνονται στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ερντογάν.

Η αλληλεγγύη μας στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που με συνέπεια μάχονται ενάντια στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας είναι αδιαπραγμάτευτη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1578946/