Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συλλαλητήριο: Λαός και πρόσφυγες–μετανάστες: Κοινοί οι εχθροί μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Κυριακής 22/10 απευθύνει στο λαό της Σάμου η ΛΑ-ΑΑΣ.Το συλλαλητήριο θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Καρλοβάσου στις 12μ.

Το κάλεσμα και η συμμετοχή της ΛΑ-ΑΑΣ γίνονται:


➢Μπροστά στην ανάγκη να συγκροτηθεί και να αναπτυχθεί πάλη και κίνημα ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, ως βασικές αιτίες που γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων και σκορπίζουν τη δυστυχία στους λαούς της περιοχής

➢Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της υποτέλειας σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που επιβεβαίωσε με το χειρότερο για το λαό τρόπο και η επίσκεψη Τσίπρα στον Τράμπ, επίσκεψη που δένει ακόμα πιο σφιχτά τη χώρα μας στο άρμα των πολεμικών κινήσεων και επιδιώξεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

➢Ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ που τσαλαπατά ακόμα και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ξεριζωμένων κομματιών των λαών, όπως συμβαίνει και στο Κέντρο κράτησης της Σάμου όπου χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και άντρες βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης

➢Κόντρα και ενάντια στο ρατσισμό-εθνικισμό-φασισμό, και την ένταση των πιο μαύρων κραυγών περί «ταγμάτων εφόδου» κλπ, που δημόσια ακούγονται τον τελευταίο καιρό από την "ΣΑΜΟΣ SOS" στα χωριά και τις πλατείες του νησιού μας.

Η απάντηση αυτών των κινδύνων είναι υπόθεση της μαζική λαϊκής πάλης και κάθε άλλο παρά «καθησυχαστικές» μπορεί να είναι για το λαό οι υποτιθέμενες ως αντιφασιστικές δηλώσεις του κυβερνητικού και άλλων κομμάτων του συστήματος (όπως η κοινή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ) που με την πολιτική τους υπηρετούν και τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιδιώξεις και τις φασιστικές κραυγές και τις ακροδεξιές συνάξεις.

Η ΛΑ-ΑΑΣ με δισέλιδη προκήρυξη και αφίσα, με παρεμβάσεις σε Βαθύ, Καρλόβασι και σε χωριά του νησιού καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, κάθε νέο και νέα, κάθε προοδευτικό άνθρωπο του νησιού μας, να συμμετέχει σε αυτό τον αγώνα, να δώσει το παρόν στο συλλαλητήριο της 22/10 στο Καρλόβασι.

Καρλόβασι 18-10-2017

Λαός και πρόσφυγες-μετανάστες:

Κοινοί οι εχθροί μας και τα δικαιώματα μας,

κοινός ο αγώνας μας!


Ένα αντιδραστικό σκηνικό έχει στηθεί γύρω από το ζήτημα των μεταναστών/προσφύγων στο νησί μας αλλά και σε όλη τη χώρα. Ένα σκηνικό επικίνδυνο για το λαό του νησιού μας που αντιμετωπίζει -όπως όλος ο λαός μας- τεράστια προβλήματα ακόμα και επιβίωσης από την πολιτική του συστήματος, των κυβερνήσεων του, των ξένων προστατών τους και των ντόπιων αφεντικών τους. Ένα σκηνικό στο οποίο ο λαός καλείται να δει ως «συμμάχους» του τους πιο μεγάλους εχθρούς του. Να υποταχθεί στην πολιτική που αυτοί επιβάλλουν. Να αθωώσει με τη στάση του τα εγκλήματα τους, αυτά που έκαναν και τα μεγαλύτερα που ετοιμάζουν. Να επενδύσει τη δίκαιη οργή του για όσα ζει στις πιο αντιδραστικές εκδοχές του ίδιου συστήματος. Στις ακροδεξιές, ρατσιστικές, εθνικιστικές δυνάμεις, στις φασιστικές συμμορίες.

Όλοι αυτοί, από την ΕΕ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως τους ακροδεξιούς και τους φασίστες, έχουν ένα βασικό και σταθερό σημείο συμφωνίας: Να μη δει ο λαός τους πρόσφυγες/μετανάστες ως κομμάτια άλλων λαών που υποφέρουν από τους ίδιους εχθρούς Να μην εκφράσει ο λαός την αλληλεγγύη του στους ξεριζωμένους, να μην βρεθεί κοντά τους και δίπλα τους. Επιδιώκουν να απαγορεύσουν δηλαδή στο λαό να δει τους πρόσφυγες/μετανάστες ως συμμάχους του στην πάλη απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς.

➢Τη γραμμή αυτής της απαγόρευσης επιβάλλει η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ φυλακίζοντας τους ξεριζωμένους και στο Κέντρο κράτησης της Σάμου. Σε ένα κέντρο που η επίσημη χωρητικότητα του είναι τα 850 άτομα, έχει στοιβάξει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στις πιο άθλιες συνθήκες που προκαλούν απόγνωση. Και ενώ έχει απαγορεύσει σε κάθε προοδευτική συλλογικότητα-όπως έκανε πέρσι με τη σύλληψη των 14 αλληλέγγυων που τους επισκέφθηκαν- την επαφή μαζί τους, έχει ανακηρύξει τις λεγόμενες ΜΚΟ στις μόνες αρμόδιες να διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση εξαθλίωσης. Γιατί ακριβώς οι ΜΚΟ είναι οργανισμοί που αναφέρονται στο σύστημα και λειτουργούν στη βάση των πολιτικών προδιαγραφών που τα κέντρα του-μέσα και έξω από τη χώρα- απαιτούν και διαμορφώνουν. Παράλληλα η καθημερινή τρομοκρατία των ΜΑΤ αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας για τον έλεγχο και την καταστολή κάθε αντίδρασης των φυλακισμένων. Με αυτή την πολιτική συντάσσονται βέβαια και οι λεγόμενες τοπικές Αρχές ( από το Δήμο και την Αντιπεριφέρεια ως την Εκκλησία) και οι όποιες αποκλίσεις τους από αυτήν έχουν ως βάση τους τα στενά δικά τους συμφέροντα.

➢Τη γραμμή της ίδιας απαγόρευσης υπηρετεί η δαιμονοποίηση των προσφύγων/μεταναστών, οι μισαλλόδοξες κραυγές και το ρατσιστικό και εθνικιστικό δηλητήριο που αυτές σκορπίζουν. Μετά τους τραμπουκισμούς ενάντια σε αλληλέγγυους στο Παλιόκαστρο στις 25/9, η «Σάμος SOS» (που συγκρότησαν τέτοιων πολιτικών χαρακτηριστικών τοπικοί παράγοντες,) έφτασε στο σημείο να απειλεί δημόσια με «τάγματα εφόδου» και «απάντηση με όπλα» απέναντι στον …κίνδυνο που «αντιπροσωπεύουν» τα παιδιά, οι γυναίκες και οι άντρες που ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους βρίσκονται φυλακισμένοι στο Κέντρο κράτησης της Σάμου!

Εργαζόμενοι, και νέοι της Σάμου,

Το λαό της Σάμου δεν τον συνδέει με τους ξεριζωμένους μόνο το δικό του προσφυγικό παρελθόν. Τον συνδέει και τον ενώνει με τους πρόσφυγες/μετανάστες κυρίως το παρόν! Το παρόν της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που ζώνουν την περιοχή. Αυτή η πολιτική του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού είναι που γεννά τα καραβάνια των ξεριζωμένων. Αυτούς που το σύστημα χρησιμοποιεί στη συνέχεια σαν σκλάβους του. Αυτούς που το σύστημα θέλει να αξιοποιήσει για να επιβάλλει και άλλους διχασμούς μέσα στους εκμεταλλευόμενους και ανάμεσα στους λαούς. Για να έχει πατήματα η πολιτική της εξαθλίωσης, για να έχει ακόμα πιο άγρια συνέχεια το κομμάτιασμα λαών και χωρών.

Αυτή την πολιτική προωθεί η κυβέρνηση. Αυτούς τους σχεδιασμούς των μεγάλων φονιάδων υπηρετούν η εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η μετατροπή της Κρήτης σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, οι νέες βάσεις , τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, η εγκατάσταση ακόμα και πυρηνικών στον Άραξο, που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου. Για να προσφέρει αυτές και άλλες υπηρεσίες στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές έσπευσε ο Τσίπρας στον Τραμπ. Αυτό το σφιχταγκάλιασμα της χώρας με τους μεγάλους φονιάδες και η βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια τους , είναι οι «εθνικές επιτυχίες» που χαιρετίζει και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Για αυτή τη μετατροπή της χώρας σε πλατφόρμα πολέμου των Αμερικανονατοϊκών, όπως και για τις πολιτικές καταλήστευσης των εργατών και του λαού που με τις ιμπεριαλιστικές πλάτες επιβάλλει η άρχουσα τάξη της χώρας, δεν έχουν βέβαια κουβέντα να πουν οι φασιστικές και φασίζουσες κραυγές, που ως «εχθρό του έθνους» καταγγέλλουν τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες!

Εργαζόμενοι και νέοι της Σάμου,

✓Δεν πρέπει να αποδεχτούμε το διχασμό που μας επιβάλλουν ανάμεσα σε μας και στους ξεριζωμένους. Δεν είναι εχθροί μας, είναι σύμμαχοι μας στην κοινή πάλη που χρειαζόμαστε! Είναι συγκάλυψη της πραγματικότητας και στοίχιση στη γραμμή του συστήματος η … ευχή «να πάνε στον πραγματικό προορισμό τους»! Αλήθεια ποιος είναι αυτός; Τα σκλαβοπάζαρα των «πολιτισμένων» χωρών της ΕΕ που υψώνει φράχτες και αντιμεταναστευτικούς νόμους; Το εργατικό -λαϊκό κίνημα έχει κάθε συμφέρον να «σπάσει τις απαγορεύσεις» για να ενωθεί και να παλέψει με τους ξεριζωμένους για τα κοινά μας δικαιώματα! Δεν είναι εύκολη αλλά είναι η μόνη ρεαλιστική για τα συμφέροντα του λαού κατεύθυνση!

✔Πρέπει να απομονώσουμε κάθε ρατσιστική -εθνικιστική-φασιστική κραυγή και δύναμη που προετοιμάζουν το έδαφος για τις πιο αιματηρές και ολέθριες για το λαό επιλογές του συστήματος. Γι αυτό δεν είναι αντιφασιστική πάλη αυτή που «ξεχνά» το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, την πολιτική της φασιστικοποίησης και των διώξεων ενάντια σε σωματεία, αγωνιστές και εργαζόμενους που εφαρμόζει η κυβέρνηση για λογαριασμό του συστήματος. Δεν είναι αντιφασιστική πάλη αυτή που στοιχίζεται πίσω από την κυβερνητική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, και υπερασπίζεται την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ και το ρόλο των ΜΚΟ.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Κυριακή 22/10 στην πλατεία Καρλοβάσου στις 12μ για να διαδηλώσουμε και να διεκδικήσουμε:

  • ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
  • KATΩ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
  • ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ! ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!
  • ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ!
  • ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΕΝ, ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 1 & 2 ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ.
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

επικοινωνία : https://la-aas.blogspot.gr/2017/10/blog-post_...
πηγή : email που λάβαμε στις 18 Οκτώβριος 22h



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, πόλεις ισοπεδώνονται, χωριά ερημώνονται και ο άμαχος πληθυσμός δολοφονείται. Την ίδια ώρα στην Αφρική, πλήθη απελπισμένων ανθρώπων προσπαθούν να γλυτώσουν από τους πολέμους, την πείνα και την οικολογική καταστροφή. Έτσι στη θάλασσα του Αιγαίου και της Μεσογείου καταφθάνουν διαρκώς κύματα απελπισμένων μεταναστών. Πολλοί από αυτούς βρίσκουν φριχτό θάνατο στη θάλασσα ενώ οι υπόλοιποι «τυχεροί» εγκλωβίζονται σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης - «υποδοχής». Οι κυβερνήσεις της ΕΕ, αναμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιβάλλουν απαγορεύσεις στη μετακίνηση των εγκλωβισμένων μεταναστών, μαζικές απελάσεις και υψώνουν διαδοχικά συνοριακά τείχη. Ο εγκλωβισμός μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες, ενός μεγάλου αριθμού μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αποτελεί μέρος αυτού του εγκληματικού σχεδίου για την «ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών».

Σήμερα στο κέντρο «υποδοχής» των μεταναστών της Σάμου, μέσα σε έναν χώρο που αρχικά προορίζονταν για ολιγοήμερη εγκατάσταση το πολύ 750 ανθρώπων, έχουν στοιβαχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα περισσότεροι από 2.200 μετανάστες, οικογένειες, μικρά παιδιά, άνθρωποι που έρχονται από διαφορετικές χώρες, διαφορετικά πολεμικά μέτωπα και διαφορετικές «φυσικές» καταστροφές. Αρκετοί μετανάστες μένουν σε σκηνές περιμετρικά του κέντρου χωρίς τις βασικές παροχές σε στέγαση, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κατάσταση στο κέντρο Σάμου συνεχώς επιδεινώνεται καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Χωρίς προοπτική μετεγκατάστασης, χωρίς ελπίδα ένταξης στον κοινωνικό ιστό, χωρίς πόρους για επιβίωση, οι μετανάστες μοιραία οδηγούνται στην ακραία εξαθλίωση και στην απόγνωση.

Ο Σαμιώτικος, όπως και ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός, υφίσταται διαρκώς τις συνέπειες της άγριας επίθεσης, ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματά του στη δουλειά και στη ζωή από τη πολιτική της σημερινής «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων. Η προπαγάνδα της ακροδεξιάς, προσπαθεί συστηματικά να αποπροσανατολίσει και να στρέψει την οργή του λαού ενάντια στους μετανάστες, σαν να είναι αυτοί η αιτία των δεινών του και όχι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Μια μερίδα τοπικών πολιτικάντηδων και «παραγόντων» έχει συσπειρωθεί γύρω από την οργάνωση Σάμος SOS που με τη βοήθεια ορισμένων τοπικών ΜΜΕ, προσπαθεί να χύσει το ξενοφοβικό και ρατσιστικό δηλητήριο στη κοινωνία του νησιού μας. Καλλιεργούν ένα κλίμα, μέσα στο οποίο σηκώνουν ξανά κεφάλι οι φασιστικές συμμορίες. Ο «αριστερός» βουλευτής της Σάμου, αντί να συμπαραταχθεί με το κίνημα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, χαϊδεύει τις εθνικιστικές και ξενοφοβικές διαθέσεις και θεσμοποιεί τον απροκάλυπτα ρατσιστικό λόγο της εκκλησίας. Το περιστατικό της τραμπούκικης επίθεσης κατά των αλληλέγγυων στο Παλαιόκαστρο στις 25/9, αλλά και η ανοχή των τοπικών αρχών απέναντι στους τραμπούκους, είναι ενδεικτικά του επικίνδυνου κλίματος που δημιουργείται. Τα ΜΜΕ, οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι εκκλησιαστικές αρχές, οι οικονομικοί φορείςκαι δυστυχώς ένα κομμάτι της κοινωνίας ενισχύουν ανοιχτά τις ξενοφοβικές και τις ρατσιστικές εκδηλώσεις.

Καλούμε το Σαμιώτικο λαό, να εκδηλώσει τα πραγματικά του αισθήματα, του πολιτισμού, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και να στείλει ένα σαφές μήνυμα καταδίκης κάθε ρατσιστικής ρητορικής μίσους και φασιστικής τακτικής, στηναντιφασιστική συγκέντρωση, στη κεντρική πλατεία στο Καρλόβασι, την Κυριακή, 22 Οκτώβρη, στις 12.00 η ώρα. Να απαιτήσει και να διεκδικήσει :

·Να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η ληστρική εκμετάλλευση των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής που οδηγούν στο ξεριζωμό των λαών τους.

·Ελεύθερη μετακίνηση των μεταναστών που θέλουν να μετεγκατασταθούν στις χώρες της ΕΕ.

·Πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα για τους μετανάστες που θέλουν να παραμείνουν,

·Δημιουργία δομών φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικής ένταξης (άσυλο, έγγραφα, περίθαλψη) σε όλη την Ευρώπη και συνεπώς και στο νησί μας.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΣΑΜΟΥ - ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/71346/