Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 17.00

Συγκέντρωση ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία


Την Κυριακή 22/10, καλείται στο Σύνταγμα φασιστική συγκέντρωση από οργανωμένα μορφώματαφασιστικής βίας, αλλά και από "απλούς καθημερινούς πολίτες", με αφορμή το νομοσχέδιο για τηνομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. Κύρια προτάγματα αναφέρονται ο εθνικισμός και φυσικά η προάσπιση της "παραδοσιακής, ενάρετης, πατριαρχικής ελληνικής οικογένειας". Το τρίπτυχο«πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» χρησιμοποιείται από τον φασιστικό λόγο, γενικά, για να συντηρήσειμια πραγματικότητα βαθιά ιεραρχική, άρα εξουσιαστική και την ψευδαίσθηση της ασφάλειας μέσασε αυτήν. Και υπερτονίζεται όποτε επιθυμούν να βαλθούν κατά των φεμινιστικών, ΛΟΑΤΚΙ+ καιαντιρατσιστικών μας διεκδικήσεων, νοσταλγώντας τις εποχές με τα χιτλερικά ροζ τρίγωνα.

Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά ΛΟΑΤΚΙ ατόμου στο Ρέθυμνο, η αφαίρεση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα με δικαστική απόφαση στην Κόρινθο, ο οχετός του τρανσφοβικού λόγου που κατακλύζει τη δημόσια σφαίρα τις τελευταίες μέρες αλλά και οι καθημερινές πρακτικές βίας που ασκούνται εναντίον μας, διαμορφώνουν μια πραγματικότητα μίσους και συνεχούς απειλής προς κάθε μία και ένα από εμάς. Η ανδρική επιβολή και η ματσίλα κανονικοποιείται, συντηρείται και ενθαρρύνεται καλυπτόμενη ως πολιτισμικό στοιχείο της Κρήτης. Μετονομάζεται σε «κρητική λεβεντιά» και αποτελεί κομμάτι του κλοιού βίας που αστυνομεύει τα σώματά μας και επιβάλλει ένα κλίμα συνεχούς κινδύνου και ανασφάλειας. Ως εκ τούτου, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία να υπάρξουμε δημόσια και να διεκδικήσουμε χώρο και ορατότητα.

Τέλος, θεωρούμε πολύ σοβαρό το γεγονός ότι μορφώματα οργανωμένης βίας προσπαθούν να πάρουνχώρο για να απειλήσουν την ύπαρξή μας δημόσια. Καλούμε στην αλληλέγγυα και άμεσηκινητοποίηση για να απαντήσουμε ότι οι φασιστικοί εκφοβισμοί δεν περνάνε.

Είμαστε τρανς, ιντερσεξ, λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλες/οι, κουήρ. Είμαστε γυναίκες, είμαστεεργάτριες/ες, είμαστε μετανάστριες/ες και είμαστε εδώ. Είμαστε και θα είμαστε για πάντα απειλήαπέναντι στο σάπιο κατασκεύασμα της ''ελληνικής οικογένειας''όσο και της ''κοινωνίας'', πουζέχνουν από πατριαρχία, σεξισμό, μισογυνισμό, cis ανδρικό προνόμιο, ομοφοβία, τρανσφοβία καιρατσισμό. Δεν θα υποκύψουμε σε καμία τρανσφοβική, ομοφοβική, φασιστική απειλή ή επίθεση.

Απέναντι στην οργανωμένη ή μη καθημερινή βία, η οποία συχνά συγκαλύπτεται και ενισχύεται απότο κράτος και την εκκλησία, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την ελευθερία μας, τα δικαιώματα,και την ύπαρξη μας στο δημόσιο χώρο. Τα δικαιώματά μας και η αναπνοή μας δεν είναι ζητήματαπρος διαπραγμάτευση και δεν εμπίπτουν στην δικαιοδοσία κανενός δήθεν αγανακτισμένου πολίτη.Ας βαράνε πένθιμα λοιπόν οι καμπάνες τους. Όσο εσείς γεννάτε, εμείς θα υπάρχουμε και θαδιαταράσσουμε την κανονικότητά σας.

Στεκόμαστε μαζί με την Πρωτοβουλία για ένα Αυτοοργανωμένο Pride Αθήνας και το κάλεσμά τηςγια συντονισμό όλων των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στον αντιφασιστικό χώρο, καικαλούμε με την σειρά μας σε συγκέντρωση αλληλέγγυα άτομα και συλλογικότητες στο Ηράκλειοτην Κυριακή 22/10, ώστε να μην αφήσουμε αναπάντητη τη φασιστική συσπείρωση.

Στεκόμαστε μαζί με το κάλεσμα της Α.Δ.ΡΕ για βραδινή πορεία στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 21/10, μεαφορμή την δολοφονική επίθεση κατά ΛΟΑΤΚΙ ατόμου στο Ρέθυμνο.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ - ΣΕΞΙΣΜΟ - ΦΑΣΙΣΜΟ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10, ΣΤΙΣ 21:00 ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΤΟ ΕΛΙΔΑΚΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10, ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Conqueer - Ομάδα φύλου και σεξουαλικότητας Ηρακλείου

πηγή : http://conqueerher.blogspot.gr/2017/10/2210.h…