Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 στις 20.30

1ος κύκλος μελέτης για τη Θεωρία & τη Δράση (5η Συνάντηση)

Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει τον Κύκλο Μελέτης για τη Θεωρία & τη Δράση. Έχοντας διακηρύξει ανοιχτά το στόχο μας, τη συμμετοχή μας στην απόπειρα για την επαναστατική αλλαγή του κόσμου, επιθυμούμε να πατήσουμε καλύτερα στα πόδια μας βαδίζοντας στο δρόμο που επιλέξαμε, με το μπόλιασμα αυτών που πρέπει σχεδόν εξ΄ ανάγκης να συνδυαστούν: τη μελέτη της επαναστατικής θεωρίας και το προχώρημα στη δράση με τους όρους που ταιριάζουν στις συνθήκες, το χώρο και την εποχή που ζούμε.

Στο πρώτο μας εγχείρημα αποφασίσαμε να μελετήσουμε ως δίδυμο δύο μορφές διαφορετικής φαινομενικά "σκέψης" κι αντίληψης. Απ' τη μια, αυτή που σχηματικά αποκαλείται "εξεγερσιακός αναρχισμός" κι απ' την άλλη, ο λεγόμενος "κοινωνικός αναρχισμός". Αυταπάτες δεν έχουμε - ούτε θα εξαντλήσουμε το ζήτημα, ούτε μπορούμε να κατακτήσουμε ολότελα την ουσία του εξετάζοντας το σύνολο των έργων που ανήκουν, ή θεωρείται ότι το κάνουν, στις προαναφερθείσες "σχολές". Για την οικονομία και το ξεκίνημα του πράγματος, διαλέξαμε δύο μικρά σε έκταση έργα - τη "Θεωρία και Πρακτική της Εξέγερσης" του Ιταλού αναρχικού Αλφρέντο Μπονάννο (εκδόσεις Επαναστατική Αυτοοργάνωση) και το "Κοινωνικός ή Life Style αναρχισμός - ένα Αγεφύρωτο Χάσμα" του Αμερικανού Μάρραιη Μπούκτσιν (εκδόσεις Ισνάφι).

Η επόμενη συνάντησή μας ορίστηκε για την Τρίτη 24 Οχτώβρη, στις 8.30 μ.μ., στο χώρο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης (Α. Παπανδρέου 18, στα Ρουμανικά της Νεάπολης).

επικοινωνία : http://laikhvivliot.blogspot.gr
πηγή : email που λάβαμε στις 23 Οκτώβριος 11h