Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 στις 20.00

Προβολή ταινίας: Anthropoid

Συνδυάζοντας γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα θα μεταφερθούμε στις 27/10/1941 όπου οργανώθηκε η επιχείρηση "Ανθρωποειδές" σε αυτή μας την κινηματογραφική βραδιά. Ο χώρος θάναι ανοιχτός από τις 7.15 με καφενείο, μουσική, μπύρες, κρασί, ποπ κορν κλπ... Φυσικά ελεύθερη είσοδος!
Είδος: βιογραφία/ιστορία, Διάρκεια: 115'
Υπόθεση: Β` Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο στρατηγός των SS Ράινχαρντ Χάινριχ ήταν ο τρίτος στην ηγεσία του τρίτου ράιχ, πίσω μόνο από τον Χίτλερ και τον Χίμλερ. Ήταν ο αρχιτέκτονας της επονομαζόμενης «τελικής λύσης», κατά την οποία επήλθε το ολοκαύτωμα. Ηγέτης, επίσης, των ναζί στην Τσεχοσλοβακία, αλλά κι επίκεντρο της επιχείρησης «ανθρωποειδές» των συμμαχικών δυνάμεων.
Πρόκειται για τη διάσημη όσο και παράτολμη επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Ανθρωποειδές», την οποία οργάνωσαν η τσεχοσλοβάκικη αντίσταση και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στα τέλη του 1941, όταν οι στρατιώτες Γιαν Κούμπις (Τζέιμι Ντόρναν) και Γιόζεφ Γκάμπτσικ (Κίλιαν Μέρφι) επιστρέφουν κρυφά στη χώρα τους για να εκτελέσουν τη συγκεκριμένη αποστολή. Το διαθέσιμο προς βοήθεια ανθρώπινο δυναμικό, όμως, είναι ελάχιστο, καθώς οι αμείλικτες μέθοδοι του Χάιντριχ έχουν εξοντώσει κάθε αντιστασιακό πυρήνα. Έτσι, η επιχείρηση καθυστερεί και τελικά δρομολογείται για τις 27 Μαΐου του 1942, όταν οι Κούμπις, Γκάμπτσικ και άλλοι δυο άντρες στήνουν ενέδρα στο αυτοκίνητο του «σφαγέα της Πράγας» στο κέντρο της τσεχοσλοβάκικης πρωτεύουσας.

επικοινωνία : https://www.facebook.com/events/1827060689530...
πηγή : email που λάβαμε στις 23 Οκτώβριος 15h