Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική συγκέντρωση-διαδήλωση

1η Νοέμβρη: Οι φασίστες δεν έχουν θύματα… Δημιουργούν θύματα!

Την 1η Νοέμβρη του 2013, ενάμιση μήνα μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκτελέστηκαν δύο μέλη της περιφρούρησης των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Το αντιφασιστικό κίνημα από την πρώτη κιόλας στιγμή έβαλε ισχυρούς φραγμούς στην προσπάθεια «εξίσωσης» των νεκρών. Τα πολιτικά μνημόσυνα που προσπαθεί να στήσει κάθε χρόνο η Χρυσή Αυγή, βρίσκονται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και σύντομα θα τελειώσουν οριστικά. Κρίσιμο ανάχωμα στη θυματοποίηση των ναζί παίζει η αντιφασιστική συγκέντρωση που οργανώνεται κάθε χρόνο. Από το 2014, ακόμα και την περίοδο της τρομοκρατίας της κυβέρνησης Δένδια - Βορίδη, η ΟΡ.Μ.Α. μαζί με άλλες αντιφασιστικές κινήσεις, έβαλαν αποτελεσματικό οργανωτικό και ιδεολογικό φραγμό σε αυτή τη μάχη.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα των υποστηρικτών της θεσμικής δημοκρατίας είναι η «καταδίκη της βίας απ` όπου κι αν προέρχεται». Η βία που χτυπάει τα λαϊκά συμφέροντα είναι άδικη, αλλά σε αυτή ανήκει και η συντεταγμένη κρατική βία μέσα από την αστυνομία και τα δικαστήρια. Η φασιστική βία, όμως, είναι άλλης φύσεως και δεν ανήκει στις κλασσικές κατηγορίες της παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς που αντιμετωπίζει η αστική δημοκρατία. Δεν έχει «ταπεινά» κίνητρα. Δεν είναι μια «ακραία» υπεράσπιση δικαιωμάτων, αλλά προσομοιάζει με αυτή της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Σε μια περίοδο, λοιπόν, που εκτυλίσσεται μαζική ρατσιστική βία από οργανωμένα Τάγματα Εφόδου, προκύπτουν πολλές αντιδράσεις. Άλλες είναι πολιτισμένεςκαιοργανωμένες και άλλες καταφεύγουν στη θυμική συμπεριφορά που φτάνει και σε ακραίες ενέργειες. Η προσπάθεια από μεριάς πολιτικών ομάδων να αναγνωστεί η εκτέλεση της 1ης Νοεμβρίου ως «ξεκαθάρισμα λογαριασμών ύποπτων παράκεντρων» δεν βοηθά καθόλου το αντιφασιστικό κίνημα. Όχι γιατί υπάρχουν ατράνταχτα επιχειρήματα ή πληροφορίες για το ποιόν των εκτελεστών, αλλά γιατί εθελοτυφλούν μπροστά στο γαϊτανάκι της βίας που ξεδιπλώνει η φασιστική και η αντιφασιστική δράση.

Οι εκτελεσμένοι στο Νέο Ηράκλειο, λοιπόν, δεν είναι αποτέλεσμα μιας τυφλής βίας. Δεν ήταν «κάποιοι» Χρυσαυγίτες, κάποιοι τυχαίοι ψηφοφόροι, πρόσκαιροι φίλοι ή περαστικοί από ένα εθνικιστικό συσσίτιο. Ήταν δύο πιστά μέλη των ναζί που ενάμιση μήνα μετά το χαμό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επέλεξαν να είναι περιφρούρηση και να προστατεύουν τις δολοφονικές σφηκοφωλιές από τη λαϊκή μήνι. Αυτές οι περιφρουρήσεις ήταν οι τοπικοί τρομοκράτες της κάθε γειτονιάς και μέχρι τότε οπλοφορούσαν με κάθε νόμιμο ή παράνομο μέσο.

Η διάλυση του ετήσιου πολιτικού μνημόσυνου δεν είναι προσβολή προς τις οικογένειες των νεκρών. Έχουν κάθε δικαίωμα να πενθήσουν τους συγγενείς που χάσανε από τη Χρυσή Αυγή. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις οικογένειες να ξεπεράσουν τη ντροπή να έχουν κάποιο μέλος τους χρυσαυγίτη, γι` αυτό και πρέπει να τελειώσουν οριστικά οι φασιστικές φιέστες που στήνονται γύρω τους.

Τα ονόματα των εκτελεσμένων ναζιστών θα ξεχαστούν. Θα μείνουν σαν ανώνυμοι φονιάδες μαζί με τον υπόλοιπο υπόκοσμο. Μόνο οι ήρωες, οι αγωνιστές του λαού, οι επαναστάτες έχουν πρόσωπα και ονόματα και αυτούς τιμά η εργατική τάξη και η νεολαία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1/11 18:00
ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/10/26/1η…


1 2 3 4 5 6

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤIΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/11 ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 6.00 μμ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή N.Ηρακλείου-Ν.Ιωνίας

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤIΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/11 ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 6.00 μμ

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣΟι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε φιέστα μίσους με ομιλητή τον υπόδικο "φύρερ" Μιχαλολιάκο, την Τετάρτη 01/11 μπροστά από τα πρώην Γραφεία τους στη Λ. Ηρακλείου.

Αυτή η νέα πρόκληση έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου σε μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο και στη Ν. Ιωνία, σε από κοινού επίθεση με τα ΜΑΤ ενάντια σε αντιφασίστες στις 20/09 στο Πέραμα, σε μέλη του σωματείου της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά την Τετάρτη 10/10 κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης. Είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις και τα γραφεία της Χ.Α. λειτουργούν ως ορμητήρια βίας και εκκολαπτήρια δολοφόνων, άλλωστε με ορμητήριο τα γραφεία τους επιτέθηκαν στα μέλη της ΠΕΝΕΝ, έκαναν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη με τον ιδιο τρόπο που το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη ξεκινώντας από τα γραφεία της Νίκαιας δολοφόνησαν στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα.


Αυτός ο νέος κύκλος βίας δεν είναι τυχαίος, είναι ο βρυχηθμός του κτήνους πριν ξεψυχήσει, η προσπάθεια επανασυσπείρωσης του ναζιστικού της πυρήνα στέλνοντας το μήνυμα ότι τα τάγματα εφόδου είναι ακόμα εδώ. Η Χρυση Αυγή διαλύεται κάτω από την πίεση του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος που της φράζει το δρόμο όπου προσπάθει να εμφανιστεί, σε μια περίοδο που στη δίκη καθημερινά αποδεικνύεται ο ναζιστικός της χαρακτήρας και ο ρόλος της ηγεσίας στα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Ενα - ένα τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο της νεοναζιστικής συμμορίας με παραιτήσεις βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων, κλεισίματα γραφείων και πισώπλατα αλληλομαχαιρώματα. Πόσο ακόμα να αντέξει το "αντισυστημικό" προφίλ όταν παραμένεις πιστό σκυλί του κάθε "Μητσοτακέικου και Μαρινάκηδων".

Οι γειτονιές του Ηρακλείου, της Ν. Ιωνίας και της ευρύτερης περιοχής που μαστίζονται από τις μνημονιακές πολιτικές Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, πρέπει να απομονώσουν τις ναζιστικές ιαχές της Χ.Α. Να παλέψουν ενάντια στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει και εντείνει τα αντιλαϊκά μέτρα και τις περικοπές που θρέφουν το φασισμό ενώ σπαταλάει δις για πολεμικούς εξοπλισμούς και στρατόπεδα συγκέντρωσης, που διαλύει εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα ενώ χαρίζει γη και ύδωρ σε Η.Π.Α και Ε.Ε., που φυλακίζει χωρίς κανένα στοιχείο την Ηριάννα και τον Περικλή ενώ αφήνει ελεύθερους τους φασίστες δολοφόνους, που καταστέλλει άγρια κάθε αντίσταση και αγώνα ενώ παρέχει πλήρη ανοχή και ασυλία στους φασίστες της Χ.Α.

Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο και ανοχή στους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στους απόγονους των SS και των ταγματασφαλιτών. Ο μόνος χώρος που αναλογεί στον φασισμό είναι πίσω στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και για τους φασίστες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής κάτι που μόνο η μαζική αντιφασιστική δράση του λαού και του εργατικού κινήματος μπορεί να εξασφαλίσει.

• ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ.
• ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ. ΑΣΥΛΟ ΣΤΕΓΗ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ ΔΝΤ
• ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 1/11, 6μμ, ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο" συμμετέχει στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Διαδήλωση, που θα γίνει στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, την Τετάρτη 1/11, στις 6μμ.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο"

πηγή : http://ydragogeio.gr/antifa-1-11-17/


1 2 3 4 5 6

Ούτε σπιθαμή γης στους νεοναζί

Tην Τετάρτη 1 Νοέμβρη η ΧΑ θα στήσει για 4η φορά ένα υποκριτικό σόου «μνήμης» στο Ν. Ηράκλειο για τα δύο μέλη της που χάθηκαν την ώρα που περιφρουρούσαν τα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης. Ενάμιση μήνα πριν τάγμα της ΧΑ δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα σε καρτέρι που του έστησε στο Κερατσίνι, ενώ τις ίδιες μέρες επίσης πολυπληθής συμμορία της επιτέθηκε σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα που μόνο από τύχη δεν ήταν θανατηφόρα. Οι επιθέσεις των ναζιστών το 2013 ήταν καθημερινές. Εκατοντάδες μετανάστες βρέθηκαν με σπασμένα χέρια, πλευρά και κεφάλια. Στα Πετράλωνα ο Λουκμάν δολοφονήθηκε την ώρα που ξεκίναγε με το ποδήλατο του για το μεροκάματο, ενώ οι αιματηρές επιθέσεις λάμβαναν χώρα ακόμα και στα σπίτια των θυμάτων τους, όπως στο Πέραμα εναντίον των Αιγυπτίων ψαράδων. Το θράσος των ναζιστών ήταν ανάλογο της ασυλίας που τους παρείχε η αστυνομία και το κράτος έκτακτης ανάγκης των Σαμαροβενιζέλων που έβρισκε ένα στήριγμα για να κάνει τη βρομοδουλειά που το ίδιο δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Το φασιστικό παρακράτος ήταν παντού ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Τα μέλη της συμμορίας ήξεραν πολύ καλά σε τι συμμετείχαν και ως εκ τούτου θα 'πρεπε να γνωρίζουν ότι η οργανωμένη και συντεταγμένη βία που ασκούν δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη. Και η απάντηση αυτή ήρθε από το ανερχόμενο αντιφασιστικό κίνημα, με συνεχόμενες διαδηλώσεις, μοτοπορείες και δράσεις αυτοάμυνας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιμάκωση της φασιστικής αντεπαναστατικής βίας.

Σήμερα η ΧΑ επιχειρεί να επανέλθει κλαίουσα που το «σύστημα» την εμποδίζει να σώσει το έθνος. Παραμύθια. Το κράτος συνεχίζει να της παρέχει έστω και συγκεκαλυμμένη ασυλία. Σε όλες της τις εμφανίσεις δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ επιστρατεύονται αναλαμβάνοντας το ρόλο της περιφρούρησης. Το είδαμε περσι τέτοια εποχή στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Παγκράτι. Οι ίδιες συμμορίτες επιδίδονται ξανά σε βίαιες δράσεις. Στη Χίο συνεχίζουν ακόμα και τώρα να πρωταγωνιστούν σε ρατσιστικές κινητοποιήσεις κατά των προσφύγων. Στον Ασπρόπυργο οι φασιστικές συμμορίες επιδίδονται συστηματικά σε δολοφονικές επιθέσεις κατα εργατών γης, ενώ επιτέθηκαν από κοινού με τα ΜΑΤ σε αντιφασίστες διαδηλωτές τόσο στον Ασπροπυργο όσο και πρόσφατα (20/09) στο Πέραμα, αλλά και σε μέλη του σωματείου της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά την Τετάρτη 10/10 κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης.

Ας μην εφησυχάζουμε. Σε όλη την Ευρώπη η εθνικιστική και ρατσιστική δεξιά σηκώνει κεφάλι. Σε πολλές χώρες είναι στην κυβέρνηση (Αυστρία) και σε άλλες επιβάλει την πολιτική της. Η ΧΑ έρχεται καβάλα στο γενικό συσχετισμό, ως η ελληνική εκδοχή της κανιβαλικής αστικής αντεπανάστασης. Η μάχη με το φασισμό είναι μάχη ζωής και θανάτου για την αριστερά, για τις οργανώσεις του συνειδητού προλεταριάτου για όλες τις συλλογικές κινήσεις που μάχονται ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και σε οποιοδήποτε καθεστώς διαχωρισμού και εξαίρεσης.

Η συγκέντρωση της Τετάρτης δεν είναι ένα απλό μνημόσυνο, αλλά μια φασιστική πολιτική εκδήλωση μίσους. Οι σταυροφόροι ενός κανιβαλικού καπιταλισμού που ο μισός πληθυσμός θα είναι χωρίς καν πολιτικά δικαιώματα και σε καθεστώς δουλείας δεν δικαιούνται να παριστάνουν τα θύματα.

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση Τετάρτη 1/11, Στ.ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου 6μμ

Κομμουνιστική Επαναστατική ΔράσηAvantgarde

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/10/…


1 2 3 4 5 6

Ανακοίνωση των ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν.Ιωνίας / Ν.Φιλ/φειας - Ν. Χαλκηδόνας / Μεταμόρφωσης και Ηρακλείου για την αντιφασιστική διαδήλωση, της Τετάρτης 1/11 στο Ν.Ηράκλειο

Οι Τ.Ε. Ν.Ιωνίας / Ν.Φιλ/φειας - Ν. Χαλκηδόνας / Μεταμόρφωσης και Ηρακλείου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζουν τη ναζιστική φιέστα που οργανώνει η Χρυσή Αυγή στη Λ. Ηρακλείου και καλούν στην αντιφασιστική διαδήλωση, την Τετάρτη 1/11, στις 6μμ, στην πλατεία ΗΣΑΠ του Ν.Ηρακλείου.

Η μάζωξη των ναζιστών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν είναι μια πρόκληση που δεν πρέπει να περάσει. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ προσπαθούν να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στη γειτονιά της Ηλέκτρας Αποστόλου, στο Ηράκλειο Αττικής, εκεί απ'όπου εκδιώχθησαν μετά τη μαζική κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος κι αναγκάστηκαν να κλείσουν τα γραφεία τους πριν λίγα χρόνια.

Η πρόκληση αυτή συνοδεύεται με μια έξαρση των επιθέσεων σε μετανάστες κι αγωνιστές, όπως αυτές που είδαμε τον τελευταίο μήνα σε μετανάστες σε Νέα Ιωνία, Λαμπρινή, Ασπρόπυργο και στους ναυτεργάτες της ΠΕΝΕΝ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για πολιτική εκδήλωση του σωματείου τους στον Πειραιά. Αυτοί είναι οι «ασυμβίβαστοι και πολέμιοι» του συστήματος Χρυσαυγίτες, που χτυπούν μετανάστες και αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν πλάτες στα αφεντικά.

Είναι σαφές ότι οι νεοναζί προσπαθούν να δηλώσουν παρόντες και να ξαναστήσουν τα τάγματα εφόδου σε μια περίοδο που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, που οι αποκαλύψεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική της δράση σοκάρουν, που χιλιάδες διαδηλωτές απαιτούν το κλείσιμο των γραφείων - ορμητηρίων τους στην Αθήνα, στον Πειραιά και παντού.

Η προσπάθεια τους αυτή, ως γνήσια τσιράκια των αφεντικών, δεν είναι ανεξάρτητη από τα νέα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία . Οι γειτονιές μας είναι γειτονιές εργατικές, που ντόπιοι και μετανάστες, μαστίζονται από κοινού από την κρίση και τις πολιτικές των κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου. Η απόπειρα των φασιστών να πατήσουν πόδι σε αυτές τις γειτονιές έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να διασπάσει τη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές.

Και βρίσκει πρόσφορο έδαφος από μια κυβέρνηση που τους νομιμοποιεί έχοντας προ πολλού επιλέξει συνειδητά να βρίσκονται στο ίδιο "κάδρο" με τους Χρυσαυγίτες δολοφόνους και απέναντι από τον λαό και τις ανάγκες του. Έχουν ευθύνη αυτοί που στηρίζουν και υλοποιούν τις πολιτικές που στρώνουν το χαλί στον φασισμό και τον ρατσισμό, όσοι δίνουν πλήρη ανοχή και ατιμωρησία στην δολοφονική του δράση, όσοι παραχωρούν μέρος του Κράτους και των μηχανισμών του, στα χέρια των νεοναζί.

Δεν θα τους περάσει!

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα σταθεί εμπόδιο με πείσμα και μαχητικότητα ενάντια στη φασιστική βία και τρομοκρατία, θα αγωνιστούμε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα μαζί με τους αποκλεισμένους, τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική διαδήλωση την Τετάρτη 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4560


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική Πορεία

Το ΕΕΚ συμμετέχει και καλεί στην Αντιφασιστικη Συγκέντρωση στο Ν. Ηράκλειο: Τετάρτη 1/11 στις 6μμ στον σταθμό ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου.

EEK

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…