Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 στις 9.30 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική παρέμβαση

Έξω οι φασίστες από την Καλλιθέα!

Η συμμορία των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής για δεύτερη φορά μέσα στο 2017 επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τις εθνικές παρελάσεις για να νομιμοποιήσει τη θέση της στο πολιτικό σύστημα.

Έχει καταθέσει αίτημα στη δημοτική αρχή της Καλλιθέας και δηλώνει την επιθυμία της να καταθέσει στεφάνι στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Οι φασίστες πρέπει να εκδιωχθούν, όχι μόνο από την καθημερινότητα της πόλης, αλλά και από τα πιο στενά, θεσμικά επιτελεία και μηχανισμούς. Δεν είναι πως δεν αναγνωρίζουμε το βαθύ αντιδραστικό χαρακτήρα των εθνικιστικών παρελάσεων. Ανήκουν σε ένα αντιδραστικό σύμπλεγμα μηχανισμών που αναπαράγουν την αστική κυριαρχία. Η χρήση αυτών των μηχανισμών από τους ναζί θα τους φέρει στην εξουσία και θα φέρει σε εξέλιξη την αντιδραστική αντεπανάσταση που ορέγονται.

Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να εμποδίζει κάθε χρήση από τους φασίστες των αστικών ΜΜΕ, της θεσμικής χρηματοδότησης ακόμα και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Καλλιθέας και των γύρω δήμων σε αντιφασιστική δράση το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 9.30πμ στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα για να εκδιώξουμε τους εγκληματίες ναζί.

πηγή : ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


1 2 3 4

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Καλλιθέα.

Ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις του λαού της Καλλιθέας και τον καταιγισμό καταγγελιών και ψηφισμάτων που εκδόθηκαν από τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, ενάντια στη συμμετοχή της δολοφονικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε τελικά να συγκαλέσει

antifascism

δημοτικό συμβούλιο στο οποίο συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η απόφαση της Χρυσής Αυγής κρίνεται απαράδεκτη και απορρίπτεται.
Όμως η μοναδική εγγύηση ότι δεν θα παρουσιαστούν χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, είναι η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος.
Γι' αυτό και η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καλεί όλο τον καλλιθεώτικο λαό να μαζικοποιήσει την αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 9,30 πμ στην πλατεία Κύπρου για να εξασφαλίσουμε ότι οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής δεν θα κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη μας και δεν θα βρομίζουν τις τοπικές εκδηλώσεις με τη δράση τους.

Για μια πόλη καθαρή από το φασισμό, για μια πόλη της αλληλεγγύης και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com...


1 2 3 4

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ,ΠΛ.ΚΥΠΡΟΥ 9.30ΠΜ


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ,ΠΛ.ΚΥΠΡΟΥ 9.30ΠΜ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Η προσπάθεια της ναζιστικής συμμορίας της Χ.Α. να εμφανιστεί στην Καλλιθέα και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβριου είναι μία πρόκληση που δεν θα περάσει.

Η ΚΕΕΡΦΑ στηρίζει το κάλεσμα των σωματείων των εκπαιδευτικών και καλεί σε μαζική κινητοποίηση για να την αποτρέψουμε.

Στην γειτονιά που μάτωσαν οι αντιστασιακοί στη ναζιστική κατοχή στα μπλόκα των ναζί, που δόθηκαν μάχες για να ξηλωθούν οι ντόπιοι δοσίλογοι συνεργάτες τους, δεν θα επιτρέψουμε να έρθουν οι απόγονοι τους, οι χρυσαυγίτες για να σπιλώσουν την μνήμη του αντιφασιτικού αγώνα.


Οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, που επιτίθενται σε μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο δεν έχουν καμμία θεση στις γειτονιές μας. Πίσω απο το μανδύα του επίσημου πολιτικού κόμματος, κρύβεται μια εγκληματική ναζιστικήγ οργάνωση που προσπαθεί να κλιμακώσει τις επιθέσεις τις και να ξαναστήσει τα τάγματα εφόδου.

Οι νεοναζί αποθρασύνονται από τις ρατσιστικές πολιτικές με τις οποίες έχει συμβιβαστεί πλήρως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το κλείσιμο των συνόρων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις, το πνίξιμο των προσφύγων στην Μεσόγειο, τους αποκλεισμούς απο τα σχολεία.


Η μαζική ενωτική κινητοποίηση των συνδικάτων , κομμάτων της Αριστεράς, των μαθητών και της νεολαίας,των μεταναστών και προσφύγων, των αντιφασιστικών κινήσεων ειναι η μόνη εγγύηση ότι θα τους ξαναγυρίσουμε στους υπονόμους της ιστορίας από εκεί που τους έβγαλε η ρατσιστική πολιτική και η ισλαμοφοβική εκστρατεία των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των καπιταλιστών.

Η μάχη για να κλείσουν παντού τα ορμητήρια γραφεία τους στην Αθήνα και στον Πειραιά χρειάζεται τώρα να κλιμακωθεί. Η αποκάλυψη του εγκληματικού τους χαρακτήρα στην δίκη των νεοναζι επιβάλλει την μαζικότερη παρουσία μας έξω και μέσα απο την αίθουσα του δικαστηρίου, με πρώτο σταθμό τις 8 του Νοέμβρη στο εφετείο όπου δικάζεται το τάγμα εφόδου , που πέρσι το Μάη επιτέθηκε στον φοιτητή Αλεξη Λάζαρη έξω από τα κεντρικά τους γραφεία. Ετσι θα πετύχουμε την καταδίκη τους και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε μαζική κινητοποίηση όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους και στα δύο επόμενα μεγάλα ραντεβού, στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και στην παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό στις 17 Μάρτη 2018.

ΚΕΕΡΦΑ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


1 2 3 4

Να μην πατήσουν το πόδι τους οι Ναζί της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα

Η Χρυσή Αυγή έχει ένα σταθερό και οργανωμένο σχέδιο πολιτικής παρέμβασης στην περιοχή της Καλλιθέας . Η Καλλιθέα, λόγω της αντιστασιακής και προσφυγικής ιστορίας , αλλά και της χωρητικότητας της σαν Δήμος, φέρει μεγάλη σημειολογική αλλά και πολιτική σημασία για τις δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος. Για αυτό το λόγο και οι απόπειρες των φασιστών- παρακρατικών πάντοτε πέφτουν στο κενό από την άμεση κινητοποίηση του κόσμου του αγώνα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθειά τους να καταθέσουν στεφάνι στην επέτειο της 28ης Οκτώβρη.

Εμείς, σαν Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο, ως δομή εδαφικοποιημένου μαχητικού αντιφασισμού που υπερασπιζόμαστε πολιτικά και υλικά τις κατακτήσεις μας στον Άγιο Παντελεήμονα, θεωρούμε κομβικό να παρέμβουμε στην Καλλιθέα παρά την απαγόρευση που υπάρχει από το δημοτικό συμβούλιο για την παρουσία τους εκεί. Μοναδικός θεματοφύλακας της απαγόρευσης της παρουσίας των φασιστών- παρακρατικών ήταν, είναι και θα είναι η παρουσία του οργανωμένου μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος στον δρόμο.
Η προσπάθεια των απόγονων του Μουσολίνι και του Χίτλερ, των εγγονών των χιτών και ταγματασφαλιτών να παραχαράξουν την ίδια την ιστορία της αντίστασης θα πέσει στο κενό. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μολύνουν με την παρουσία τους την Καλλιθέα. Δεν λησμονούμε ούτε λεπτό την ιστορική μάχη του λαού της Καλλιθέας στις 24 Ιούλη του '44, τη μάχη του <<κάστρου>> της οδού Μπιζανίου, ούτε το μπλόκο της Καλλιθέας στις 28 Αυγούστου του '44.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες- ιες να υπερασπίσουμε με τα χέρια μας την αντιφασιστική-προλεταριακή ιστορία. Να στήσουμε ανάχωμα στον σχεδιασμό των φασιστών, να περιφρουρήσουμε πολιτικά την Καλλιθέα και να αποτρέψουμε στην πράξη την οποιαδήποτε απόπειρα εμφάνιση τους.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Σάββατο 28/10/17 στις 09:30 Πλατεία Κύπρου

Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο

πηγή : http://distomo.espivblogs.net/να-μην-πατήσουν…