Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στις 11.00

Αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης

Καμία ανοχή στο φασισμό.

Την Τετάρτη 1 η Νοέμβρη δικάζονται 4 αντιφασίστες και αντιφασίστριες που

δέχτηκαν μήνυση πριν 4,5 χρόνια από Χρυσαυγίτες.

Μια μέρα του Απρίλη του 2013, ομάδα της χρυσής αυγής στα

Χανιά, 6-7 άτομα, χτύπησε έναν μετανάστη στη πλατεία Αγοράς και τραμπούκισαν δύο

ακόμα. Έπιτέθηκαν σε ανήλικα τσιγγανάκια που έπαιζαν μουσική στο δρόμο όπως και σε εργαζόμενο σερβιτόρο μέλος του ΚΚΕ. Ήταν η εποχή που οι νεοναζί λειτουργούσαν με την πλήρη κάλυψη και υποστήριξη της διοίκησης της ασφάλειας Χανίων.

Αντιφασίστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και ο υπαρχηγός των νεοναζί Στέλλιος Βλαμάκης βρέθηκε να κολυμπάει στη θάλασσα του λιμανιού.

Η συνέχεια γνωστή: οι θρασύδειλοι νεοναζί κάνουν άσχετες μηνύσεις σε γνωστά άτομα του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος, τα οποία ούτε καν συμμετείχαν στο σκηνικό.

Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες και καλούμε

κάθε αντιφασίστα/στρια στα δικαστήρια Χανίων την Τετάρτη 1/11 στις 11π.μ.

Κατάληψη Rosa Nera

πηγή : https://rosanera.squat.gr/2017/10/31/%ce%ba%c...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση από την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Φασιστική Απειλή» ΚΕΕΡΦΑ Χανίων :

Στις 2 Απριλίου 2013 Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής στελέχη και πολιτευτές της ναζιστικής συμμορίας προσπάθησε ύστερα από συντονισμένη δράση να επιβάλλει καθεστώς τρόμου στην πόλη των Χανίων και να τρομοκρατήσει όσους και όσες, μετανάστες και ντόπιους εργάτες, δεν ταιριάζουν στα φασιστικά τους πρότυπα. Η συγκεκριμένη επίθεση απαντήθηκε με μαζική κινητοποίηση από όλο το φάσμα του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος και της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, οι νεοναζί τραμπούκοι με την καθοδήγηση των τοπικών φυρερίσκων τους, νωρίς το απόγευμα της συγκεκριμένης μέρας επιχείρησαν να προπηλακίσουν νεολαίο και στη συνέχεια στην πλατεία της Αγοράς, μετά από προκλητικούς ναζιστικούς χαιρετισμούς και σφιχταγκαλιάσματα με νατοϊκούς στρατιώτες, γρονθοκόπησαν τρεις μετανάστες, 2 Μαροκινούς και 1 Αλβανό. Η δολοφονική ομάδα όταν κατέληξε στο λιμάνι, απωθήθηκε από συγκεντρωμένους αντιφασίστες και απλό κόσμο, με τον αρχηγό τους Στυλιανό Βλαμάκη να καταλήγει στη θάλασσα ,ενώ πρώτα είχαν διαλύσει καφετέρια και χτύπησει σερβιτόρο με καρέκλα στο κεφάλι. Παρ' όλα αυτά, οι νεοναζί είχαν το θράσος να μηνύσουν τη συνδικαλίστρια δασκάλα Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκλεγμένη στο ΔΣ του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, τον σερβιτόρο της καφετέριας που είχαν χτυπήσει νωρίτερα, τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου και επίσης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε μηνύσεις κατά της Θέκλας Σιώκου και σε 2 ακόμα αγωνιστές, οι οποίοι είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βρίσκονταν καν στο περιστατικό.

Η δίκη που ακολουθεί είναι άλλη μία στον κρίκο της βιομηχανίας πολιτικών διώξεων που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια στα Χανιά από την Ασφάλεια σε αγαστή συνεργασία με την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Την ώρα που πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, την ώρα που αποκαλύπτεται σε κάθε σημείο ο κεντρικά καθοδηγημένος, εγκληματικός τρόπος λειτουργίας της, την ώρα που προσπαθούν να ξαναστήσουν Tάγματα Eφόδου στον Ασπρόπυργο, στον Πειραιά και αλλού, απολαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ασυλία από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, είναι πρόκληση να γίνονται δίκες που η συμμορία είχε στήσει εναντίον αγωνιστών της Αριστεράς, του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα να στηρίξουν τις/τους διωκόμενες/ους. Καλούμε τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες και τη νεολαία, κάθε αντιφασίστα και δημοκράτη αγωνιστή να δώσουμε μαζικό παρόν στα δικαστήρια την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στις 11πμ.

https://keerfaxaniwn.wordpress.com

http://candiaalternativa.info/2017/10/30/κεερ…