τι; : συζήτηση θεματική : εργασία

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009 στις 20.00

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στη Wind

θέματα:

  • εθελούσια έξοδο
  • κινητοποίησεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη συνάντηση με τον κ. Ζαρκαλή

Σήμερα το πρωί, μετά από αίτημα του Σωματείου, έγινε έκτακτη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ζαρκαλή.

Στόχος μας ήταν:

  • Να θέσουμε ξανά τα ζητήματα σχετικά με την «εθελούσια έξοδο», τη μαζική απώλεια θέσεων εργασίας, σε συνέχεια και των προηγούμενων απολύσεων και εκβιαστικών ψευτο-«οικειοθελών» αποχωρήσεων.
  • Να ζητήσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το «τι γίνεται από ’δω και πέρα», δηλ. για το ξεχαρβάλωμα σε ολόκληρα τμήματα από την απώλεια πολλών έμπειρων συναδέλφων και κυρίως για το μέλλον των θέσεων εργασίας στην επιχείρηση.

Από την αρχή όμως της συζήτησης ο κ. Ζαρκαλής εμφανίστηκε προκλητικός, λέγοντας ότι:

  • Προστατεύει το καλό της επιχείρησης και οι συνάδελφοι είδαν την «εθελουσία» με ενθουσιασμό.
  • Είναι πολύ ευχαριστημένος που κάποιοι συνάδελφοι «έφυγαν μ’ αυτό τον τρόπο και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στηρίζει τις αποφάσεις της διοίκησης.

Όταν μάλιστα έφτασε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του τύπου ότι «μερίδα» (δεν είπε βέβαια πόσο μεγάλη…) εργαζομένων νομίζει ότι μπορεί να δουλεύει όποτε θέλει(!) και να έχει καθεστώς «μονιμότητας»(!), το Σωματείο υποχρεώθηκε να αποχωρήσει αντί να δίνει με την παρουσία του άλλοθι σ’ αυτή την προσβολή και απαξίωση όλων μας.

Ποια είναι η «επιτυχία» της «εθελουσίας»; Οι απανωτές πιέσεις και εκβιασμοί προϊσταμένων προς συναδέλφους, τα τηλέφωνα τύπου «αν δεν δεχτείς να συμμετάσχεις θα προχωρήσουμε στην απόλυσή» σου, δείχνουν ότι η εικόνα είναι μάλλον διαφορετική απ’ ό,τι θέλει να παρουσιάσει η διοίκηση. Ντροπή και αίσχος σ’ αυτούς που οργανώνουν αυτή τη μεθόδευση!

Συνάδελφοι,

  • Όλοι μπορούμε να κρίνουμε αν η διοίκηση πρέπει να είναι «περήφανη» και «ευχαριστημένη» για το απαράδεκτο κλίμα που έχουν δημιουργήσει εδώ και 2 μήνες οι κινήσεις της’ αυτό.
  • Όλοι ξέρουμε τον εκβιασμό που ασκείται για την αποδοχή της εθελουσίας: «φύγε τώρα ή σε διώχνω», «θα κάνω έτσι κι αλλιώς το τμήμα outsourcing» κλπ.

Καταγγέλλουμε το ρόλο διαφόρων «καλοθελητών», προϊσταμένων, διευθυντών κλπ., που απειλούν και εκβιάζουν συναδέλφους, φτάνοντας μέχρι να απειλούν ότι θα απολυθεί όποιος απέργησε χθες. Να ξέρουν ότι αυτός ο ρόλος του «σερίφη» που διάλεξαν για να προωθήσουν τη θέση και την καριέρα τους δεν θα μείνει αναπάντητος.

Δεν είναι οι δικές μας κινητοποιήσεις που δημιουργούν το οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά η πολιτική της διοίκησης να προχωρήσει σε μαζική μείωση των θέσεων εργασίας, που έχει δημιουργήσει το σημερινό κλίμα ανασφάλειας και φόβου

Δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για «τεμπέληδες» εργαζόμενους αυτοί που κάνουν καριέρα ως εκκαθαριστές θέσεων εργασίας.

Δεν έχουν δικαίωμα να παρουσιάζονται ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον της εταιρίας, αυτοί που με τη μείωση του προσωπικού έχουν ξεχαρβαλώσει τμήματα και διευθύνσεις, που οδήγησαν την εταιρία στον δανεισμό και τώρα ζητάνε τα ρέστα από εμάς.

  •   Να μην δεχτούμε την εθελουσία και τους εκβιασμούς της διοίκησης.
  • Να συνεχίσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία των θέσεων εργασίας. Σε μια αγορά εργασίας που καθημερινά στενεύει και γεμίζει ανέργους, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε δουλειά, για να έχουμε μέλλον.

                                                                                         Το ΔΣ του Σωματείου

πηγή : http://indy.gr/calendar/syztisi-enimerosi-gia...