Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση στη γερμανική πρεσβεία // Demo to the german embassy

Κινητοποίηση στη γερμανική Πρεσβεία, Τετάρτη 8/11|| Απεργία πείνας προσφύγων για το δικαίωμα στην Οικογενειακή Επανένωση

Δεκατέσσερις πρόσφυγες πολέμου βρίσκονται σε απεργία πείνας από την 1η Νοέμβρη, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να επιταχυνθεί η διαδικασία επανένωσης με τις οικογένειές τους και να μπει τέλος στην πολύχρονη επικίνδυνη περιπλάνηση των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους. Ενώ οι αιτήσεις τους έχουν γίνει ήδη αποδεκτές και ο νόμος προβλέπει να επανενωθούν εντός 6μήνου, τους καθυστερούν για μήνες και τους καταδικάζουν στην αβεβαιότητα και τους κρατάνε μακριά από τους δικούς τους.

Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν τη γερμανική κυβέρνηση για συμφωνία κάτω από το τραπέζι με την ελληνική για περιορισμό των επανενώσεων και απαιτούν να απαλειφθούν όλα τα διοικητικά προσχήματα για τις καθυστερήσεις και να οργανωθεί άμεσα η αεροπορική μεταφορά τους.

Για αυτό μας καλούν όλους/ες στη γερμανική πρεσβεία, την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της απεργίας για να στηρίξουμε τον αγώνα τους.

Αντίστοιχη δράση κινητοποίησης θα οργανωθεί την ίδια μέρα και από τους συγγενείς τους στο Βερολίνο.

Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας

Να μπουν άμεσα πτήσεις για τις επανενώσεις

Οικογενειακή Επανάνωση Τώρα για τους Πρόσφυγες

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ: Ανακοίνωση για την απεργία πείνας που ξεκίνησαν πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος για το δικαίωμα στην επανένωση

κι εδώ: Κείμενο απεργών πείνας πλ. Συντάγματος

πηγή : http://ydragogeio.gr/apergia-peinas-kinitopoi...


1 2 3

Να ανοίξουν τα σύνορα, να ζήσουν οι άνθρωποι!

7 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΟΝΡΑ για την πορεία στην Γερμανική πρεσβεία, για το ζήτημα των οικογενειακών επανενώσεων των προσφύγων.

Από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 14 πρόσφυγες πολέμου, 7 γυναίκες και 7 άνδρες, βρίσκονται σε απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος. Οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες τον εμπαιγμό της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης, οι οποίες μπλοκάρουν το δικαίωμά τους στην επανένωση με τις οικογένειές τους στην Γερμανία. Πάνω από 4.000 πρόσφυγες έχουν γίνει έρμαια υπόγειων και παράνομων συμφωνιών μεταξύ των υπουργών μεταναστευτικής πολιτικής Ελλάδας και Γερμανίας, ορίζοντας ένα μηνιαίο πλαφόν στις οικογενειακές επανενώσεις, καταστρατηγώντας τις οδηγίες που ορίζουν ότι η διαδικασία της επανένωσης θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών, αντιμετωπίζοντας τους πρόσφυγες ως απογυμνωμένους απ' την ανθρώπινη ουσία τους, απ' τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Οι μεθοδεύσεις αυτές και οι διοικητικοί εμπαιγμοί έρχονται ως συνέχεια της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που ποινικοποιεί την προσφυγιά, τσαλαπατάει δικαιώματα και θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές προσφύγων.

Οι άνθρωποι αυτοί βάζουν μπροστά τα σώματά τους καταφεύγοντας στο σκληρό και ύστατο μέσο πάλης της απεργίας πείνας για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Διεκδικούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, διεκδικούν να τελειώσει ο εμπαιγμός και να οριστούν συγκεκριμένες άμεσες ημερομηνίες για τη μεταβίβασή τους στη Γερμανία. Διεκδικούν να μην γίνονται οι ζωές τους κομμάτι των παιχνιδιών των από πάνω. Πολύ περισσότερο σε μια εποχή όπου η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ τείνει να θεωρεί τις ζωές των προσφύγων και των μεταναστών ως ανάξιες να βιωθούν με αξιοπρέπεια και ελευθερία, η απεργία πείνας των 14 είναι μια υπενθύμιση ότι ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες δεν πρόκειται έτσι εύκολα να αποδεχτούμε τα σχέδια που αυτοί κάνουν για τις δικές μας ζωές.

Χρέος μας να δώσουμε ζωή στο κίνημα αλληλεγγύης που οικοδομείται γύρω από τους απεργούς πείνας. Παλεύουμε για την νίκη των απεργών, παλεύουμε δημιουργώντας δεσμούς αλληλεγγύης για τους κοινούς αγώνες που έχουμε να δώσουμε στο μέλλον για ανοιχτά σύνορα και ελευθερία μετακίνησης, για δικαιώματα, στέγη και εργασία, για αξιοπρέπεια και ισότητα. Η νίκη των 14 είναι και δική μας υπόθεση.

Όλ@ στην πορεία προς τη Γερμανική Πρεσβεία την Τετάρτη 8/11, με προσυγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τα υπόλοιπα μέλη των προσφυγικών οικογενειών στην Γερμανία που καλούν σε διαμαρτυρία την ίδια μέρα και ώρα.

Ανασύνθεση ΟΝΡΑ

πηγή : http://radical-youth.gr/na-anixoun-ta-synora-...


1 2 3

Άμεση επανένωση των προσφυγικών οικογενειών. Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας! Όλοι/ες στη πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία, από το Σύνταγμα στις 8/11 στις 12 π.μ.

Από την 1η Νοέμβρη, 14 πρόσφυγες που στεγάζονται σε camps της Αττικής και καταλήψεις προσφύγων, κατασκήνωσαν στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα την επανένωση με τις οικογένειές τους στη Γερμανία. Αν και η επανένωση με τις οικογένειες τους έχει εγκριθεί εδώ και μήνες, αν και ο νόμος προβλέπει ότι εντός εξαμήνου πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί η επανένωση, αυτοί/ες παραμένουν εγκλωβισμένοι/ες στην Ελλάδα υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Εκατοντάδες επανενώσεις προσφυγικών οικογενειών έχουν μπλοκαριστεί ύστερα από μια ανεπίσημη συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική και τη γερμανική κυβέρνηση που αφορά στη μείωση των οικογενειακών επανενώσεων και άρα την είσοδο προσφύγων στη Γερμανία μέσω της επιβολής πλαφόν. Φυσικά, η συμφωνία αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση ξεκομμένη από την πολιτική που ήδη εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση.

Από την εφαρμογή της συμφωνίας της ντροπής ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία μέχρι την δημιουργία των στρατοπέδων προσφύγων και από τις απελάσεις και τις κρατήσεις προσφύγων μέχρι τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε δομές αλληλεγγύης και καταλήψεις στέγασης, το ελληνικό κράτος έχει δείξει ότι δεν χρειάζεται κάποιον «ξένο παράγοντα» για να είναι ρατσιστικό και αντιπροσφυγικό: προθυμότατα κωλυσιεργεί τη διαδικασία μειώνοντας άμεσα την μετακίνηση των προσφύγων στη Γερμανία μέσω των οικογενειακών επανενώσεων. Ταυτόχρονα εκατοντάδες πρόσφυγες κινητοποιούνται συνεχώς στο στρατόπεδο της Μόριας στη Λέσβο, ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους ενώ 4 εξ΄ αυτών πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 27/10.

Οι 14 πρόσφυγες που βρίσκονται στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και κάνουν απεργία πείνας, ζητούν την αλληλεγγύη μας τόσο σε υλικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο ώστε ο αγώνας τους να κρατήσει και να νικήσει. Την Τετάρτη (8/11), στις 12:00, έχουν οργανώσει συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία απαιτώντας να επανενωθούν με τις οικογένειες τους άμεσα. Παράλληλα θα υπάρχει κινητοποίηση στο Βερολίνο από τους συγγενείς που τους περιμένουν.

Το αντιρατσιστικό κίνημα οφείλει να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες τόσο δυναμώνοντας τον αγώνα τους και περιφρουρώντας τη παρουσία τους στο Σύνταγμα, όσο και αναδεικνύοντας τα αιτήματα τους για οικογενειακή επανένωση, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, για ελεύθερη μετακίνηση.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε βρίσκεται από τη πρώτη μέρα στο πλευρό των προσφύγων απεργών πείνας και θα συνεχίσει να βρίσκεται για όσο χρειαστεί. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το κάλεσμα τους για συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την γερμανική πρεσβεία στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (8/11).

-Άμεση επανένωση όλων των προσφυγικών οικογενειών.

-Να καταργηθεί η αντιπροσφυγική συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας.

-Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους/ες. Να κλείσουν τα προσφυγικά στρατόπεδα!

-Ελευθερία στη μετακίνηση για όλους και όλες!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/amesi-epanenosi-ton-prosf...