Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στις 13.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 31/10

1/11/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ενημέρωση από την Ανοιχτή Σύσκεψη στις 31/10

Ανοιχτή σύσκεψη συμβασιούχων και μονίμων εργαζόμενων, με πρωτοβουλία του συντονιστικού νοσοκομείων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/10 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Αγ. Σάββας.

Παρευρέθηκαν πάνω από 70 εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος ΟΑΕΔ στην Υγεία, επικουρικοί και μόνιμοι εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και μέλη ΔΣ από τα Νοσοκομεία Γεννηματάς, Ερυθρός, Μεταξά, Αγ. Σάββας, ΓΟΝΚ, Αττικό, Σωτηρία, Αγ.Όλγα, την 1η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας, το Κουρκούλειο, το ΕΚΕΑ, καθώς επίσης και αντιπροσωπείες από το Σωματείο Εκτάκτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Συμβασιούχοι του Υπουργείου Μετανάστευσης και την ΕΥΔΑΠ.

Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι ο χώρος της Υγείας πάσχει από τεράστια έλλειψη προσωπικού και ότι όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία είναι αυτή τη στιγμή απολύτως απαραίτητοι. Θεωρούμε πρόκληση το γεγονός ότι από τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κενά προσωπικού, πάνω από 3.000 εργαζόμενοι μέσω Προγράμματος ΟΑΕΔ απολύονται στις αρχές του 2018, ενώ χιλιάδες άλλοι επικουρικοί και συμβασιούχοι παραμένουν και αυτοί στον αέρα. Δεν ανεχόμαστε να θεωρούν τους συμβασιούχους αναλώσιμο υλικό με μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια και με ελάχιστα δικαιώματα μόνο και μόνο για να τους κρατάνε όμηρους και να ανακυκλώνουν την ανεργία.

Ήδη σε πολλά νοσοκομεία, κάτω από την πίεση συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και μονίμων συναδέλφων τους, οι διοικητές έχουν αναγκαστεί να παραδεχτούν εγγράφως ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Την ίδια περίοδο το ίδιο ζήτημα ανοίγει με χιλιάδες συμβασιούχους στους Δήμους, αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Η αντίσταση είναι ξεκινημένη εδώ και χρόνια και η τωρινή γενιά συμβασιούχων χρειάζεται να πατήσει πάνω στη νικηφόρα εμπειρία των παλιότερων. Οι αγώνες στα νοσοκομεία που κέρδισαν τις παρατάσεις για τους επικουρικούς εργαζόμενους, ο απεργιακός ξεσηκωμός με το κύμα των καταλήψεων στους δήμους το καλοκαίρι, οι συνεχείς κινητοποιήσεις συμβασιούχων σε διάφορους χώρους του δημοσίου, όπως στο ΥΠΠΟ και το Υπουργείο Μετανάστευσης, δείχνουν ότι έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Χρειάζεται κλιμάκωση και συντονισμός με στόχο ένα κίνημα που θα βάλει την πίεση στα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ για απεργιακή απάντηση, με αίτημα την μονιμοποίηση όλων όσων ήδη εργάζονται με οποιαδήποτε σύμβαση και τις μαζικές προσλήψεις που είναι αναγκαίες για να καλυφθούν όλες οι κοινωνικές ανάγκες.

Έτσι θα ανοίξει στην πράξη και η σύγκρουση, με τα μνημονιακά μέτρα που είναι στο τραπέζι της τρίτης αξιολόγησης. Ενάντια στα τεράστια πλεονάσματα, που για να κρατηθούν, απαιτούν από όλους μας ακόμα μεγαλύτερες θυσίες, αλλά και τον προϋπολογισμό του 2018 που υλοποιεί και εξασφαλίζει την συνέχεια της υποχρηματοδότησης και το πάγωμα των προσλήψεων.

Ο αγώνας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, είναι αγώνας για δημοκρατία στο χώρο δουλειάς, για εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για δυνατά συνδικάτα, ενάντια στα αντισυνδικαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα και των δανειστών, που βάζουν στο στόχο τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις βάσεις δηλαδή του συνδικαλισμού για όλους μας και το δικαίωμά μας για απεργία.

Η συνέλευση αποφάσισε τα εξής βήματα:

  • Έκδοση αφίσας και ανακοίνωσης που θα μοιραστεί σε όλους τους χώρους.
  • Απεύθυνση στα πρωτοβάθμια σωματεία, σε συνάδελφους, μόνιμους και συμβασιούχους, με συσκέψεις-συνελεύσεις-συζητήσεις-περιοδείες, ανάδειξη του ζητήματος των μαζικών απολύσεων που έρχονται και του αιτήματος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Διεκδίκηση αποφάσεων στήριξης και συμμετοχής απο τα σωματεία μας, στην κινητοποίηση στις 29/11.
  • Παρασκευή 17 Νοέμβρη, συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, πλ. Κλαυθμώνος 3μμ.
  • Τετάρτη 29 Νοέμβρη, συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 1:30μμ. Ζητάμε από τα πρωτοβάθμια σωματεία, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν 2ωρη στάση εργασίας 1μμ με τέλος ωραρίου
  • Ανοιχτή σύσκεψη αμέσως μετά τη συγκέντρωση, την Τετάρτη 29 Νοέμβρη στις 4μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου)

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

πηγή : http://pgnysteri.blogspot.gr/2017/11/3110.htm…


Όλοι/ες συμμετέχουμε στη 2ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, στις 29/11, στις 13:30

Η κλαδική ένωση υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει την στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 29/11/2017, με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των εργολάβων από όλες τις υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΣΥ και την πρόσληψη όλων των εργολαβικών, των συμβασιούχων και των επικουρικών εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας με σχέση μόνιμης εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ο κλάδος της δημόσιας Υγείας είναι από τους πρώτους πληττόμενους κλάδους της κρατικής οικονομίας, τόσο σε επίπεδο περικοπών στους χρήστες των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγω άνθρωποι της εργατικής τάξης, όσο και σε επίπεδο συνθηκών και όρων εργασίας που έχει επιβάλλει το Κράτος στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κλάδου. Για το Κεφάλαιο, εμείς που αποτελούμε την εργατική τάξη, είμαστε αναλώσιμο υλικό, μια παράμετρος της παραγωγής του, γι' αυτό και σε περιόδους κρίσης του ένα ολόκληρο κομμάτι από μας θεωρούμαστε πλεονάζον ανθρώπινο υλικό, που οι βασικές ανάγκες για κάμποσους/ες από μας, ακόμα και αναπαραγωγής της ύπαρξής μας, δεν χρειάζεται να πληρούνται. Ιδού και η σημερινή κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η δημόσια υγεία μέσω των στοχευμένων κρατικών πολιτικών. Ιδού και ο καθαρός εμπαιγμός των επικουρικών εργαζομένων των νοσοκομείων, όπου από τη μια καλύπτουν πάγιες και ζωτικές ανάγκες κι από την άλλη αμφισβητείται ως μη σύννομη η σύμβαση που έχει το ίδιο το Κράτος συνάψει μαζί τους, προκειμένου να καθυστερήσει ή να στερήσει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Ούτε οι πάγιες ανάγκες που μπορεί να καλύπτουμε, ούτε το κύρος με το οποίο υποτίθεται «έντυναν» κοινωνικά τους ανθρώπους του κλάδου της Υγείας, ούτε οι σπουδές που μπορεί να κάναμε κάμποσοι/ες από μας, αποδεικνύονται ότι ήταν ποτέ όροι μιας καλύτερης ζωής, παρά μόνο όροι κατακερματισμού της τάξης στο εσωτερικό της.

Το εργατικό κίνημα μπορεί να ανατρέψει τη συνθήκη που ζούμε μέσω της κλιμάκωσης κινητοποιήσεων όπως αυτή της 29/11, που ενώνει όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ανεξαρτήτως της εργασιακής σύμβασης, συνθήκης και όρων, στη βάση ακριβώς των κοινών υλικών συμφερόντων έναντι των κρατικών επιλογών προς επίρρωση των συμφερόντων του Κεφαλαίου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, για να μην μείνει ανικανοποίητο το αίτημα της κινητοποίησης, για μόνιμη πρόσληψη όλων των μη μόνιμων εργαζομένων των νοσοκομείων, παραμένει η ανάγκη δημιουργίας κοινών διεπαγγελματικών σωματείων όλων των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας, ανεξαρτήτως του πώς θέλει το Κεφάλαιο να μας διαχωρίζει στη βάση των διαφορετικών όρων εργασίας, που επιβάλλει στο εσωτερικό του εργαζόμενου σώματος.

  • Κοινά σωματεία μονίμων και εργολαβικών-συμβασιούχων-επικουρικών εργαζομένων. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και όλες.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών υγείας, οι εργολάβοι να φύγουν.
  • Προάσπιση της πλήρους δημόσιας και δωρεάν υγείας.

πηγή : http://rocinante.gr/olies-simmetechoume-sti-2...