Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική κινητοποίηση

Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην Δάφνη 07/11 & 10/11

Η κεντρικό-πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής εδώ και 3,5 χρόνια από το αντιφασιστικό κίνημα που την έχει αντιμετωπίσει με υπομονή, επιμονή αλλά και μαχητικότητα την έχει αναγκάσει να δρα στο σκοτάδι ή με την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, προσπαθώντας να ανασυγκροτήσει το δυναμικό που της έχει απομείνει. Γραφεία σε όλη την Ελλάδα κλείνουν, στελέχη της αποχωρούν κάτω από τον φόβο του αντιφασιστικού ρεύματος και την έκμβαση της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενώ, οι εσωτερικές ακροδεξιές φωνές αμφισβήτησης που υπάρχουν, είναι απόρροια ενός γενικευμένου κλίματος που δίνει το τέμπο στο δικό μας στρατόπεδο και αποδυναμώνει συνεχώς τους φασίστες.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη Δάφνη. Η άρνηση να δοθεί η σημαία στον Αφγανό Αμίρ δημιούργησε μία ιδέα ακροδεξιάς ατμόσφαιρας που έδωσε την εντύπωση πως στην περιοχή της Δάφνης τα τσιράκια των αφεντικών μπορούν να πατήσουν πόδι.

Θα το μετανιώσουν άμεσα. Ο μαχητικός αντιφασισμός θα τσακίσει την παραμικρή κανιβαλιστική διάθεση εν τη γενέσει του και θα δώσει την ευκαιρία στην αλληλεγγυή να κυριαρχήσει ξανά. Εκμεταλλευόμενος τα γεγονότα, θα αναβαθμίσει τα θεμέλια του στις γειτονιές και θα προετοιμαστεί καλύτερα για τις επόμενες μεγάλες μάχες που θα ακολουθήσουν.

Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην Δάφνη:

  • Τρίτη 07/11 στην πλατεία Καλογήρων (μετρό Δάφνη) στις 6μμ.
  • Παρασκευή 10/11 στην πλατεία Καλογήρων (μετρό Δάφνη) στις 6μμ.

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/11/07/αν…


1 2 3 4

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου - Αντιρατσιστική συγκέντρωση/πορεία στην πλ. Καλογήρων (Δάφνη)

Αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση-πορεία την Παρασκευή 10 Νοέμβρη, ώρα 6 μμ στην Πλατεία Καλογήρων (Δάφνη)


Η φασιστική θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού μαθητή στη Δάφνη δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Οι φασίστες αποθρασυμένοι από την ανοχή που επιδεικνύει ο κρατικός μηχανισμός στις συνεχείς σχεδόν προκλήσεις τους, γίνονται όλο και πιο βίαιοι και επικίνδυνοι. Με την αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ και τη «νομιμότητα» στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, -αφορά όσους την υπέγραψαν και όσουν την υπερασπίζονται, έχουν δημιουργήσει άθλιες συνθήκες στα χοτ σποτ και έχουν αφήσει τους μετανάστες στο έλεος των εθνικιστών και των νεοναζί. Η πολιτική της απομόνωσης των προσφύγων δημιουργεί τις προϋποθέσεις, για ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι τους, οι οποίες γίνονται όπλο στα χέρια των ακροδεξιών συμμοριών.

Στις 4 Νοέμβρη συναντηθήκαμε Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλληλέγγυοι πολίτες, μέλη Δημοτικών Κινήσεων, εκπαιδευτικών σωματείων, ενώσεων και συλλόγων γονέων, σωματείων εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση και πολιτικών οργανώσεων και αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον δημοκρατικό λαό της περιοχής και να δώσουμε απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις. Απευθύνουμε πρόσκληση στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους χαμηλοαμειβόμενους, στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της Δάφνης & του Υμηττού, των γύρω περιοχών, να απομονώσουμε τους φασίστες και να κατέβουμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση-πορεία στις 10 του Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Καλογήρων και να απαιτήσουμε:

Έξω οι φασίστες από όλες τις γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας μας. Όχι στην αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και Ελληνικής Κυβέρνησης που ενισχύει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Να κλείσουν τα κέντρα συγκέντρωσης των προσφύγων και μεταναστών. Να γραφτούν όλα τα παιδιά Ελλήνων και αλλοδαπών στα σχολεία μας!

Κανένα παιδί στη χώρα μας έξω από το σχολείο. Με τάξεις, υποδοχή κλπ, που διευκολύνουν τη χαρά & τη γοητεία της μάθησης. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και στα παιδιά τους που είναι οι πιο φτωχοί και ευάλωτοι στην κοινωνία μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...


1 2 3 4

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ -ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6μμ, Πλ. ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ, ΔΑΦΝΗ

Συγκέντρωση καταδίκης της ρατσιστικής επίθεση των φασιστών με μπουκάλια και πέτρες στο σπίτι του μικρού Αφγανού μαθητή Αμίρ, ο οποίος κληρώθηκε να κρατήσει την σημαία στην παρέλαση, καλούν την Παρασκευή, 10 Νοέμβρη, στις 6μμ, στην Πλατεία Καλογήρων, δημοτικές κινήσεις, εκπαιδευτικά σωματεία, σύλλογοι γονέων, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις.

Η επίθεση αυτή προκαλεί οργή και αγανάκτηση για το δολοφονικό μένος σε βάρος ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους. Αυτές οι επιθέσεις είναι συμπλήρωμα της καμπάνιας της Χρυσής Αυγής ενάντια στην κλήρωση για τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες στα δημοτικά σχολεία, που έδειξε το χυδαίο πρόσωπο της στην Σαντορίνη με τα τάγματα εφόδου να καταδιώκουν γονείς και μαθητές. Είναι επίσης κομμάτι της ισλαμοφοβικής εκστρατείας των νεοναζί ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία, με αποκορύφωμα την εισβολή του υπόδικου Λαγού με τάγμα εφόδου στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου στο Πέραμα.

Η συνολική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που πνίγει πρόσφυγες στη Μεσόγειο, τους φυλακίζει στα στρατόπεδα και τους εγκλωβίζει στα νησιά κατά χιλιάδες, έστρωσε το έδαφος στους φασίστες για να στοχοποιούν τα προσφυγόπουλα. Η δημιουργική ασάφεια της σχετικής εγκυκλίου για την κλήρωση σημαιοφόρων αφήνει τα περιθώρια για «ερμηνείες» που οδηγούν σε ρατσιστικούς αποκλεισμούς με την προβολή του κριτηρίου του εκκλησιασμού ως προϋπόθεση για να κρατήσει τη σημαία ένα παιδί διαφορετικού θρησκεύματος.

Για το γεγονός ότι ο Αμίρ παρέλασε με ταμπέλα και όχι με την σημαία ευθύνονται η δημοτική αρχή που έχει την επίβλεψη της παρέλασης και οι διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει πρόβλεψη του νομοθέτη για αλλόθρησκους, πως θα παραστούν στη δοξολογία με τη σημαία» και έτσι εφαρμόζουν κριτήριο που οδηγεί στον ρατσιστικό αποκλεισμό στην περίπτωση αυτή του Αμίρ.

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που χωράει όλα τα παιδιά, ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων, ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή, την θρησκεία, το χρώμα του δέρματος. Ένα σχολείο που ο κάθε Αμίρ χωράει, με ίσα δικαιώματα και χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς.

Πρόκειται για συγκεκριμένο ολίσθημα που κάθε προσπάθεια να ερμηνευτεί αλλιώς δεν βοηθάει, αλλά πισωγυρίζει τους εκπαιδευτικούς και πρώτα από όλα τους ίδιους που αγκαλιάζουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Αυτό δεν έχει ναι μεν αλλά, χρειάζεται να είναι χωρίς προϋποθέσεις ξεκάθαρα. Διαφορετικά, οι ρατσιστικές εκστρατείες της δεξιάς και της ακροδεξιάς θα δικαιώνονται από την πίσω πόρτα ενώ το κίνημα έχει δώσει κι έχει κερδίσει μάχες για να πετάξουμε το ρατσισμό και τους φασίστες έξω από τα σχολεία.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


1 2 3 4

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στα ΔΣ της ΔΟΕ και στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

9-11-2017

Αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση-πορεία την Παρασκευή 10 Νοέμβρη, ώρα 6 μμ στην Πλατεία Καλογήρων (Δάφνη)

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη φασιστική/ρατσιστική επίθεση που έγινε στο σπίτι του μικρού Αμίρ, μαθητή του 6ου Δημ. Σχ. Δάφνης. Ταυτόχρονα, η επίθεση αυτή έχει στόχο όλους εμάς! Θέλει να τρομοκρατήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους, τη νεολαία και το λαό μας ώστε να μην εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να σιωπήσουν απέναντι στην επιθετικότητα της ρατσιστικής και φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής!

Οι φασίστες αποθρασυνόμενοι από την ανοχή που επιδεικνύει ο κρατικός μηχανισμός και η κυβέρνηση στις συνεχείς σχεδόν προκλήσεις τους, γίνονται όλο και πιο βίαιοι και επικίνδυνοι. Η αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ και η «νομιμότητα» στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, -αφορά όσους την υπέγραψαν και όσουν την υπερασπίζονται - έχουν δημιουργήσει άθλιες συνθήκες στα χοτ σποτ και έχουν αφήσει τους μετανάστες στο έλεος των εθνικιστών και των νεοναζί.

Δηλώνουμε με όλη μας τη δύναμη ότι θα μπούμε φραγμός απέναντι στα σχέδια τους! Ο Αμίρ και το κάθε προσφυγόπουλο και μεταναστόπουλο, όλα τα παιδιά, είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα. Κανένα παιδί στη χώρα μας έξω από το σχολείο. Με τάξεις, υποδοχή και υποστηρικτικές δομές. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και στα παιδιά τους που είναι οι πιο φτωχοί και ευάλωτοι στην κοινωνία μας.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση-πορεία στις 10 του Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη.

πηγή : http://paremvaseisde.gr/?p=7659