Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στις 21.00

Cine Δον Κιχώτης: Δεν θα σωπάσω

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Μαραγκού «Δεν θα σωπάσω» (παραγωγής 2015) θα προβάλει ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) την Παρασκευή 10 Νοέμβρη (9 μμ). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Ελλάδα δέχεται μια τρομακτική επίθεση από τα αρπακτικά της ευρωπαϊκής εξουσίας, τους διεθνείς τοκογλύφους. Ο Ελληνικός λαός, προδομένος και από την ηγεσία του, αιφνιδιάζεται. Προσπαθούν να ξεριζώσουν ακόμα και την καρδιά του. Ο Θόδωρος και ο Θόδωρος από τους Αγίους Θεοδώρους, μαζί με άλλους πέντε, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα ξεχασμένο χώρο πολιτισμού, πάνω στο βουνό, δίπλα σε γκρεμό. Θα αυτοκτονήσουν ή θα επαναστατήσουν; Αποφασίζουν να κάνουν αντάρτικο πολιτισμού.

Ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός («Μάθε παιδί μου γράμματα», «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι»)αναφέρει:

«Η ταινία άρχισε να γυρίζεται στο τέλος του 2014 και ολοκληρώθηκε πριν από το δημοψήφισμα της 6 Ιουλίου 2015. Ενώ ετοιμαζόμουν να την προβάλω δημόσια, έρχεται η εξωφρενική πράξη του κ Τσίπρα, το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού να το κάνει ΝΑΙ!. Τότε ακύρωσα όλη την ταινία, πέταξα όλα τα dvd, που είχα τυπώσει και άρχισα να την ξαναφτιάχνω σχεδόν από την αρχή με ότι συνεπάγεται αυτό. Συμπεριέλαβα στους μνημονιακούς, Γιωργάκη Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σαμαρά και τον Τσίπρα!

Η ταινία τελείωσε με την σημερινή τελική μορφή της, γύρω στον Μάρτιο του 2016, εμπλουτισμένη ΚΑΙ με τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ όλων των ΔΗΘΕΝ.

Τον τίτλο "ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΠΑΣΩ" τον έκανα "ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΠΑΣΩ" γιατί πιστεύω ότι η παρούσα φάση, έχει ανάγκη περισσότερο το ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΠΑΣΩ!

Εύχομαι την ταινία να την δουν όλοι οι Έλληνες και όλοι οι Φιλέλληνες, για να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Αφιερώνεται σε όλους όσους οραματίζονται μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα!».

Υ.Γ. Τις ώρες των προβολών συλλέγονται γάλατα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους.

πηγή : http://donquixoteargos.blogspot.com/2017/11/c...