Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στις 17.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία

Το Σάββατο 11/11 θα βρεθεί στα Τρίκαλα ο αρχηγός των νεοναζί (υμνητής του Χίτλερ, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου) Μιχαλολιάκος.

Η παρουσία τού ίδιου αλλά και των υπολοίπων φασιστοειδών (απογόνων χητών και ταγματασφαλιτών), η μισαλλόδοξη, εθνικιστική, ρατσιστική ρητορική και πρακτική είναι προκλητική και προσβλητική για την ιστορική μνήμη της πόλης και της περιοχής γενικότερα.

Είναι πρόκληση και προσβολή στους νεκρούς της αγροτικής εξέγερσης (Φλεβάρης του 1925), στους εκτελεσμένους από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Στους ανθρώπους που διωχτήκανε, φυλακιστήκανε, εξοριστήκανε από τις δικτατορίες της 4ης Αυγούστου και της 21ης Απρίλη.

Είναι πρόκληση και προσβολή στην μνήμη του δολοφονημένου (από τα τάγματα εφόδου) Παύλου Φύσσα, στους πρόσφυγες παππούδες και μετανάστες γονείς μας, στην επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου που ακολουθεί σε λίγες μέρες.

Πρόκληση αποτελεί η συμπεριφορά των δικαστών στην <<αντισυστημική>> Χ.Α. την ίδια ώρα που η <<ανεξάρτητη δικαιοσύνη>> ποινικοποιει πέρα από ιδέες εκδικητικά τις προσωπικές, συγγενικές σχέσεις.

Επειδή η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν πρέπει να δίνεται χώρος και ευκαιρίες στους μισάνθρωπους, φασίστες, ρατσιστές να χύσουν το δηλητήριο τους, αλλά πρέπει να τσακίζεται παντού και πάντα αυτή η ιδεολογία αλλά και η νοοτροπία που την ακλουθεί. Να δείξουμε στην πράξη ότι η πόλη έχει αντιφασιστικά ΄΄αντανακλαστικά΄΄ και οι φασίστες είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία 11/11 στις 5μμ στην Πλ. Ρήγα Φεραίου

Ελάτε με τους μπάτσους ελάτε με μαχαίρια φασίστες θα σας σπάσουμε τα πόδια και τα χέρια!

Πρωτοβουλία Αναρχικών Τρικάλων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1579748/


1 2 3 4 5 6 7

Αυτό το Σάββατο, 11 Νοέμβρη η ΧΑ των Τρικάλων οργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον υπόδικο φύρερ Μιχαλολιάκο.

Η απάντηση του κινήματος είναι πανθεσσαλικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 5μμ στη πλ. Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων για να φωνάξουμε "ούτε στα Τρίκαλα, ούτε πουθενά", "να τους κλείσουμε τα γραφεία".

Η ΚΕΕΡΦΑ Βόλου καλεί στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο και οργανώνει αποστολή από τον Βόλο. Το ραντεβού είναι 1:00μμ στο Δημαρχείο.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Προετοιμασίες αντιφασιστικής πορείας στα Τρίκαλα


1 2 3 4 5 6 7

Τοποθεσία: τρικαλα / Πλατεία Ρήγα Φεραίου


Ανεπιθύμητος ο αρχηγός των νεοναζί στην πόλη μας!

Αποτελεί πρόκληση για την περιοχή μας, η επίσκεψη του αρχηγού των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκου, στις 11 Νοέμβρη.

Αποτελεί πρόκληση και προσβολή στην πόλη των 5 απαγχονισμένων ΕΠΟΝιτών και των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, στην πόλη της αλληλεγγύης και της ανοικτής αγκαλιάς στους πρόσφυγες, στα δημοκρατικά Τρίκαλα των εργατικών αγώνων κι αγροτικών εξεγέρσεων, της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής πάλης, να τολμά να πατήσει το πόδι του και να καταφέρνει να βρίσκει δημόσιο βήμα και «φιλόξενους» (!!!) χώρους, ώστε να χύσει το δηλητήριο μίσους της εγκληματικής ναζιστικής «ιδεολογίας», ο αρχηγός των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα,ο επικεφαλής των «ταγμάτων εφόδου» που επιτίθενται με λύσσα σε συνδικαλιστές, αγωνιστές και μετανάστες, ο Φύρερ των σύγχρονων νοσταλγών και υμνητών του Μεταξά, του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου, των δοσίλογων, ταγματασφαλιτών και ΕΣΑτζήδων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα σωματεία και τις συλλογικότητες, το μαχόμενο αντιφασιστικό κι αντιρατσιστικό κίνημα των Τρικάλων, αλλά και όλης της Θεσσαλίας, να κηρύξουν ανεπιθύμητο τον νεοναζί Μιχαλολιάκο στην περιοχή μας και να διαδηλώσουν μαζικά, ενωτικά και μαχητικά ενάντια στον φασισμό, τον νεοναζισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Καλούμε σε μαζική, μαχητική αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και πορεία προς το "Αετών Μέλαθρον".

Ανοικτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

Υ.Γ. Κανένας χώρος και βήμα στους εχθρούς της ελευθερίας στην πόλη μας, παντού και πουθενά.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/antiratsistiko.fes…


1 2 3 4 5 6 7

Μαθητές Τρικάλων: «Ανεπιθύμητος ο Μιχαλολιάκος»

«Ο φασισμός γεννιέται και θεριεύει μέσα σε κλίμα απάθειας και αδιαφορίας».

Είναι μία από τις προτάσεις, ίσως η πιο ουσιαστική, της ανακοίνωση των μαθητικών κοινοτήτων στα Τρίκαλα σε σχέση με την επικείμενη επίσκεψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα.

Σε ανακοίνωσή που υπογράφουν σχολεία της πόλης (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται από τα δεκαπενταμελή συμβούλια των σχολείων) οι μαθητές εναντιώνονται στην επίσκεψη και αλλάζουν … ρόλο, δίνονται οι ίδιοι μαθήματα ελευθερίας, δημοκρατίας και ιστορίας.

Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11/11/17

Ως μαθητές δηλώνουμε ευθέως την αντίθεσή μας στην επίσκεψη Μιχαλολιάκου.Εξάλλου συνιστά προσβολή και ντροπή για την πόλη μας ένα τέτοιο γεγονός.Μια πόλη που έδωσε μαθήματα αλληλεγγύης στεκόμενη από την πρώτη στιγμή αρωγός στην οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών ,στα δημοκρατικά Τρίκαλα των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, των αγροτικών εξεγέρσεων (όπως αυτήν του 1925) και των 5 απαγχονισμένων από τους ναζί ΕΠΟΝιτών( Στεργιόπουλο Κωνσταντίνο, Μπριάζη Ιωάννη, Σύρμπα Κώστα, Τσανάκα Απόστολο, και Γατσά Στέργιο ).Αποτελεί λοιπόν ευθεία πρόκληση η έλευση του επικεφαλής αυτής της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη μας.Δεν δεχόμαστε να σπείρουν το δηλητήριο του ναζισμού!!Δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία του σύγχρονου «φύρερ» των ταγμάτων εφόδου, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των πογκρόμ σε ανυπεράσπιστους μετανάστες στην αλληλέγγυα και ανοιχτή πόλη μας.Άλλωστε, σε λίγες μέρες θα έχουμε την 44η επέτειο των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για την δημοκρατία και η παρουσία του αμαυρώνει την μνήμη τους.Γι αυτό, ως μαθητές κι άτομα με δημοκρατική συνείδηση καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να εναντιωθούν στο μίσος της εγκληματικής ναζιστικής «ιδεολογίας» και να έρθουν στην προγραμματισμένη πορεία το Σάββατο 11/11 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5μ.μ..Τέλος ας μην ξεχνάμε πως ο ναζισμός γεννιέται και θεριεύει μέσα σε κλίμα αδιαφορίας και απάθειας.Γι αυτό, πρέπει όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας και να αντισταθούμε σθεναρά στην εξάπλωσή του.Εξάλλου, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στον καθένα που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και φασισμό.

  • Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!!!!
  • Ξεριζώνουμε τον ναζισμό από την πόλη μας!!!!!
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ»

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1579783/


1 2 3 4 5 6 7

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας : Να τσακίσουμε τους ναζί και την κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες

Πριν μερικές μέρες έξω από το χώρο που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής τα «πρωτοπαλίκαρα» της χτυπούν υπό την προφανή προστασία των κρατικών αρχών την Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Την περίοδο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εθνικιστικά και ρατσιστικά σκουπίδια πετούν πέτρες στο σπίτι του Αμίρ, ανήλικου Αφγανού μαθητή του δημοτικού, λόγω του «θράσους» του να διαμαρτυρηθεί, επειδή του αρνήθηκαν να κρατήσει τη σημαία του σχολείου του. Στις αρχές Οκτώβρη τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτίθεται και χτυπάει άγρια Πακιστανούς εργάτες γης. Αυτή είναι η δράση της Χρυσής Αυγής που με μία άνευ προηγουμένου κάλυψη και νομιμοποίηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα όργανά της, επιχειρεί να κάνει δημόσια εκδήλωση στα Τρίκαλα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με τον Μιχαλολιάκο, στοχεύοντας στη διάδοση και εμπέδωση του εθνικιστικού και ναζιστικού της δηλητηρίου.

Σε μία περίοδο που οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή μας και ευρύτερα οξύνονται, και οι αστικές δυνάμεις μαζί με το γενικευμένο κοινωνικό πόλεμο που εξαπολύουν στην κοινωνική πλειοψηφία των μητροπόλεων τους, «ζεσταίνουν» διαρκώς και την πολεμική τους μηχανή, η φασιστική και εθνικιστική ρητορεία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο συνεκτικό στοιχείο της κυρίαρχης πολιτικής. Τα δόγματα και οι ιεραρχήσεις εξάλλου της αστικής πολιτικής όλο και περισσότερο προσεγγίζουν τον ολοκληρωτισμό και το καθεστώς εξαίρεσης για όλους τους αδύνατους, που αποτελεί την πολιτική βάση του φασισμού και των μορφωμάτων του.

Η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ για την αντιμετώπιση των προσφύγων ως «ασύμμετρη απειλή», η αναβάθμιση του πολεμικού ρόλου της χώρας στην περιοχή (επίσκεψη στις ΗΠΑ, αναβάθμιση ΝΑΤΟικού στρατηγείου Λάρισας, συζήτηση για νέες βάσεις κτλ) και κυρίως η αντιδραστική αφήγηση για την «ανάπτυξη» και την «παραγωγική ανασυγκρότηση» που ουσιαστικά θα πατήσει πάνω στο πτώμα των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, αποτελούν την υλική πολιτική και οικονομική βάση αλληλεξάρτησης της κυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής.

Η πανκινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων (βλ. Αλμυρό, Λάρισα, Τρίκαλα κτλ) σαν ομπρέλα ασφαλείας στην ομαλή τέλεση του έργου της Χρυσής Αυγής, σε κάθε επιχείρηση δημόσιας εμφάνισης των στελεχών της, αποτελεί απλά την επισφράγιση όλων των παραπάνω. Καμία επικοινωνιακή τρίπλα δεν μπορεί να ακυρώσει την ελευθερία κινήσεων που δίνουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί στο έργο της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε το λαό της Θεσσαλίας να διαδηλώσει ενάντια στην εμφάνιση του αρχιφασίστα Μιχαλολιάκου στην πόλη των Τρικάλων και να μετατρέψει την εκδήλωσή τους σε μια απομονωμένη και αυτοαναφορική μάζωξη που τελείται σε αντιπαράθεση με το σύνολο της πληττόμενης πλειοψηφίας. Να διαδηλώσουμε ενάντια σε όποιος θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως τα προβλήματα μας θα λυθούν αν «πιούμε το αίμα» των αδυνάτων (μεταναστών, ανέργων κτλ), αν εκκινήσουμε ένα «σαφάρι» για το ποια εκμεταλλευόμενη ομάδα θα έχει λιγότερα δικαιώματα από την άλλη, συσκοτίζοντας πως τα δικαιώματα κατακτώνται μόνο με πάλη εναντίων των πλουσίων και των δυνατών. Να αντεπιτεθούμε ενάντια στο ρεύμα του ανορθολογισμού και του σκοταδισμού που επιχειρεί να απαξιώσει κάθε προσπάθεια υπέρβασης της υφιστάμενης τάξης πραγμάτων και να εγκλωβίσει την ανθρώπινη αναζήτηση στην άβυσσο των εθνικιστικών μυθευμάτων. Πάνω απ όλα όμως να παλέψουμε ενάντια στο γενικευμένο καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης» που απειλεί να κλείσει για χρόνια της ζωές μας στο «γύψο», για να κατακτήσουμε στο επίπεδο της διαβίωσης, άλλα και της ελευθερίας τους όρους θεμελίωσης μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους και στις κοινωνικές μάχες. Για αυτό παλεύουμε να χάσουν οι φασίστες κάθε δυνατότητα σποράς του ναζιστικού τους κηρύγματος στις πόλεις, στις γειτονιές, στους χώρους δουλείας, στους χώρους της νεολαίας. Για αυτό παλεύουμε να κλείσουν τα γραφεία τους παντού, και στα Τρίκαλα. Για αυτό θα είμαστε στο δρόμο ενάντια σε όλα τα μαντρόσκυλα της αστικής πολιτικής.

Όλοι στην πανθεσσαλική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 11/11 στις 17:00 στην πλατεία Ρ. Φεραίου στα Τρίκαλα.

Τοπικές επιτροπές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Θεσσαλία

πηγή : http://antarsya.gr/node/4578


1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική Πορεία

Το Σάββατο 11 Νοέμβρη ο μεταφερόμενος θίασος των φασιστών θα βρεθεί στα Τρίκαλα. Αυτην την φορά με κεντρικό ομιλητή τον αρχηγό τους θα προσπαθήσουν να διαχίσουν την μισαλοδοξία , τον ρατσισμό και τον εθνικιστικό τους λόγο. Σε μια πόλη όπου στάθηκε αλληλέγγυα στους πρόσφυγες, όπου μετράει δεκάδες νεκρούς από τους ναζί, όπου πραγματοποιήθηκε αγροτική λαική εξέρση το 25' μόνο πρόκληση θα μπορούσε να αποτλέσει ο ερχομός τους.

Πρόκληση για όλο τον κόσμο της πόλης. Οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στα Τρίκαλα. Να μην αφήσουμε σπιθαμή γής στους υμνητές τω ναζί.
Ο φασιμός τσακίζεται στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα.

Καλούμε σε αντιφασιστκή συγκέντρωση- πορεία στις 11/11 στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5 το απόγευμα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ηχητική Δυσαρμονία - μουσική ομάδα αυτοοργανωμένης έκφρασης

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/71765/


1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική-Πορεία

Η θέση του κάθε αντιφασίστα(αυτού που θέλει να λέγετε δηλαδή) πρέπει να είναι έκει,στο δρόμο,απέναντι σ' αυτά τα σιχάματα,στους θιασώτες της βίας,στους μαχαιρωβγάλτες.Οποιαδήποτε άλλη κίνηση ή δράση μέσω sosial media στέλνοντας ξενδιάντροπα "συγχαρητήρια" περιτυλιγμένα με υποκρισία και πολλά "μπράβο" δεν αρμόζουν στον κόσμο του αγώνα και το αντιφασιστικό μέτωπο γενικότερα.Γιατί ο δρόμος μας ζύμωσε μας ωρίμασε και μας δίδαξε νίκες και οράματα.Η δική μας θέση και το καθήκον μας πάντοτε ήταν έννοιες ξεκάθαρες το πως τσακίζουμε τον φασισμό,ούτε θα κατευθύνουμε ανθρώπους ούτε θα κάνουμε συμφωνίες,ο καθένας ας πράξει σύμφωνα με την συνειδηση του.......

Black-Block-ΕΠΙΘΕΣΗ
Τρίκαλα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/71779/