Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στις 18.00

Αντιφασιστική εκδήλωση: 3 χρόνια Δίστομο - Μια μαχητική αντιφασιστική στρατηγική

2ΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Το Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο ήρθε σαν συνέχεια αντιφασιστικών αγώνων στην ευρύτερη περιοχή, του μαχόμενου αντιφασιστικού κινήματος και ως πολιτικό προϊόν του αντιφασιστικού μετώπου και των αντιφασιστικών μοτοπορειών (2012-2013). Αλλά ήρθε και σαν κομμάτι μιας πιο εξειδικευμένης και συνολικής αντιφασιστικής στρατηγικής , που έθετε ως απάντηση στο ζήτημα της γενικευμένης εδραίωσης και εδαφικοποίησης τόσο πολιτικής όσο και κοινωνικής του ελληνικού παρακρατικού φασισμού την δικιά μας αντιφασιστική εδραίωση και εδαφικοποίηση. Ο Άγιος Παντελεήμονας αποτέλεσε για χρόνια πεδίο συσπείρωσης και οργάνωσης φασιστικών-παρακρατικών συμμοριών, μια περιοχή που η Χρυσή Αυγή χρησιμοποίησε σαν προπύργιο αύξησης των ποσοστών της πάντοτε σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Η πολιτική σημασία του για το αντίπαλο στρατόπεδο ήταν ξεκάθαρη και η δίκη μας αντίληψη και πολιτική προοπτική έκρινε ως αναγκαιότητα η εφαρμογή αυτής της στρατηγικής να ξεκινήσει από τον Άγιο Παντελεήμονα. Η οικοδόμηση μιας αντιφασιστικής ζώνης εκεί που ο εχθρός θεωρούσε ότι έχει την πολιτική πρωτοβουλία των κινήσεων μπορούσε να γίνει μόνο μέσα από μια εδαφικοποιημένη-μετωπική-πολύμορφη- μαχητική- αντιφασιστική δομή. Έτσι, τον Νοέμβρη του 2014 γεννήθηκε το Αντιφασιστικό- Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο, μια δομή που στο εσωτερικό της συσπειρώθηκαν από την αρχή αναρχικοί-κομμουνιστές- αντιφασίστες, με κοινή πολιτική αφετηρία να φέρουν εις πέρας την οικοδόμηση μιας αντιφασιστικής ζώνης μέσα από την απελευθέρωση του Αγίου Παντελεήμονα από τις φασιστικές- παρακρατικές συμμορίες.

Σήμερα, 3 χρόνια μετά από την πρώτη φορά που ανοίξαμε στον Άγιο Παντελεήμονα, εκτιμούμε πως ένας από τους πολιτικούς στόχους που θέσαμε έχει υλοποιηθεί. Το Στέκι Δίστομο κατόρθωσε να υλοποιήσει την οικοδόμηση μιας αντιφασιστικής ζώνης στον Άγιο Παντελεήμονα, μιας ζώνης ελευθερίας συνολικά για το ανταγωνιστικό κίνημα μέσα από τον πολύμορφο αγώνα που ανέπτυξε αυτά τα 3 χρόνια. Απαγορεύσαμε οποιαδήποτε προσπάθεια δημόσιας εμφάνισης φασιστών- παρακρατικών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μέσα από πλατειές μαχητικές αντισυγκεντρώσεις. Πραγματοποιήσαμε δυναμική παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α. στο Σταθμό Λαρίσης καθιστώντας σαφές τόσο σε αυτούς όσο και στους κρατικούς προστάτες του από τον 3ο μήνα λειτουργίας μας πως η πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων είναι δικιά μας. Κλείσαμε τα γραφεία της Λ.Ε.Π.Ε.Ν, τα οποία από την πρώτη στιγμή που αντιληφθήκαμε ότι λειτουργούν βρέθηκαν σε συχνή ''πολιορκία'' από τα άμεσα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κόσμου του αγώνα. Ανοίξαμε,περιφρουρήσαμε και παραδώσαμε στον κόσμο της γειτονιάς την παιδική χαρά η οποία παρέμενε κλειστή από τον Καμίνη και τους ντόπιους φασίστες, βάζοντας το λιθαράκι μας στην βελτιώση της καθημερινότητας της ζωής των παιδιών στον Άγιο Παντελεήμονα.

Παράλληλα, έχουμε διοργανώσει αντιφασιστικές μοτοπορείες σε άλλες γειτονιές της Αθήνας στις οποίες θεωρούμε ότι ο φασιστικός-παρακρατικός κίνδυνος είναι υπαρκτός. Έχουμε πραγματοποιήσει οργανωμένη αντιφασιστική παρέμβαση 2 φορές στον Κορυδαλλό κατά την διάρκεια της έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής.Έχουμε παρέμβει στο υποκατάστημα της Χρυσής Αυγής στον Ερυθρό, το Bristol, κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Έχουμε αποτελέσει την πολιτική εμπροσθοφυλακή στην κεντρική διήμερη αντιφασιστική περιπολία των Ιμίων του 16, μιας βδομάδας που κανείς δεν θα ξεχάσει το τσάκισμα των γερμανών ναζί στο Μοναστηράκι. Έχουμε πραγματοποιήσει αντιφασιστικές περιπολίες σε γειτονιές της μητρόπολης όπως η Αττική και συνδράμει σε παρόμοιες κινήσεις συντρόφων ως υποστηρικτικό πολιτικό κομμάτι όπως στην Ελευσίνα. Έχουμε συμμετάσχει σε κεντρικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Σε Πανελλαδικό επίπεδο, συνδιοργανώσαμε την μαζική αντιφασιστική πορεία στην Καβάλα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον διαρκή μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα που διεξάγουν οι σύντροφοι και συντρόφισσες εκεί.

Το Στέκι Δίστομο δεν μπορεί να σταματήσει εδώ. Πολιτική μας προμετωπίδα παραμένει η υπεράσπιση της αντιφασιστικής νίκης στον Άγιο Παντελεήμονα και προμαχώνας μας η αντίληψη του εδαφικοποιημένου μετωπικού πολύμορφου μαχητικού αντιφασισμού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο παλεύουμε για την οικοδόμηση μιας διαδικασίας ολόπλευρων αγωνιστικών προσωπικοτήτων, ενός στεκιού μελών που θα μπορέσει να γίνει παράδειγμα υπευθυνότητας,αγωνιστικής ηθικής, κουλτούρας, πειθαρχίας, αυταπάρνησης και μαχητικότητας. Ο πολιτικός αγώνας του Αντιφασιστικού- Αντιεξουσιαστικού Στεκιού Δίστομο είναι σε διαδικασία αναβάθμισης, οι κατακτήσεις μας δημιουργούν νέα καθήκοντα που πρέπει να σταθούμε συνεπείς. Ήδη, βρισκόμαστε στην διαδικασία οικοδόμηση μιας διαδικασίας αντιφασιστικής-λαϊκής αλληλεγγύης,απαντώντας στο ζήτημα της τροφής με αιχμή του δόρατος τον μαχητικό αντιφασισμό, προσδοκούμε να ατσαλώσουμε την κοινωνική μας οχύρωση στον Άγιο Παντελεήμονα. Θεωρούμε αντιφασιστική αναγκαιότητα να προκύψουν και άλλες δομές στο πνεύμα και την λογική του Διστόμου. Να αναλύσουμε το μητροπολιτικό πεδίο, να εντοπίσουμε που ανθίζει ο παρακρατικός φασισμός, ποιές περιοχές χρησιμοποιεί ως πολιτική εμπροσθοφυλακή και να επιλέξουμε εμείς και όχι ο εχθρός που θα δώσουμε την μάχη, που θα εδαφικοποιήσουμε επιπλέον τον αγώνα μας. Παλεύουμε για την οικοδόμηση ενός μηχανισμού υπεράσπισης των κατακτήσεων,των διεκδηκήσεων και των αναγκών του αντιφασιστικού και συνολικά του ανταγωνιστικού κινήματος. Ο μαχητικός αντιφασισμος είναι διαλεκτικά συνδεδεμένος με την υπεράσπιση των απόκληρων και των αδύναμων. Οφείλουμε να φτιάξουμε ένα αδιάκοπο εργαστήρι παραγωγής πολιτικής πρακτικής απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, να αντιπαλέψουμε κάθε τεχνητό διαχωρισμό που θέλουν να επιβάλλουν τα αφεντικά ανάμεσα στους προλετάριους.Τέλος, κομμάτι της πολιτικής μας στρατηγικής αποτελεί η Πανελλαδική Αντιφασιστική Συμπόρευση των μαχόμενων αντιφασιστικών δυνάμεων σε ένα Ενιαίο Πανελλαδικό Πολύμορφο Εδαφικοποιημένο Αντιφασιστικό Μέτωπο, τον δικό μας πολιτικά αναγκαίο όρο για την ολοκληρωτική επικράτηση.

Ο αγώνας απέναντι στο φασισμό είναι καθημερινά στο προσκήνιο. Η ανάγκη οργάνωσης στις δομές του μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος προκύπτει ως ανάγκη επιβίωσης, ως ανάγκη περιφρούρησης της καθημερινότητας και της ίδιας της ζωής και της ελευθερίας. Καλούμε όλους τους αντιφασίστες-ιες να παρεβρεθούν στο πολιτικό 2ημερο για τα 3 Χρόνια του Διστόμου στον Άγιο Παντελεήμονα.
ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΤΑ ΟΠΛΑ

1η μέρα: Αντιφασιστική Εκδήλωση:3 Χρόνια Δίστομο-Μια Μαχητική Αντιφασιστική Στρατηγική

2η μέρα: Αντιφασιστική Μοτοπορεία στις γειτονιές της Αθήνας,18.00, Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.

πηγή : http://distomo.espivblogs.net/2ημερο-για-τα-3…